• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnterrail ile yurydışı gezisi yapmış olan var mı?

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
706
261
103
Bir arkadaşım ile interrail yapmayı düşünüyoruz. Aranızda interrail ile yurtdışı seyahati yapmış arkadaşlar varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Maliyettir, konaklamadır vs. gibi konularda bilgi rica ediyorum :halay:

ben gitmedim ama bu yaz gitmek istemiştim bu yüzden çok araştırdım
tabi gidemedim izin durumlarım yüzünden

öğrenci ve 26 yaşın altındaysan çok zor bişey yok

önce kendinize bi güzergah çizin
eğer doğu avrupa ise yakın olduğundan maliyeti de düşük olur
ama fransa vs o taraflara gideceksen biraz daha iyi bir planlama gerekiyor
mesela trenle başlamaya kalkarsan taa fransaya giderken zaten kaç gün yolda geçer

bu yüzden uçakla başlamak ve sonrasında ülkeler arası tren kullanmak daha rahat olabilir.

kaç gün gezmek istiyorsunuz önce buna karar verip ülkeleri belirleyin
sonra bileti alıyosunuz 1000 tl civarına gelir
internet sitesinde var bilet fiyatları
sonra da belgeleri toplayıp ilk çıkacağınız ülkenin vizesine (schengen) e başvurmak lazım. 120 euro gibi bişey.

eğer geceleri yolda geçirip gündüz gezecekseniz bi yerlerde kalma ücreti çok olmaz
ama konaklayacaksanız hostel ya da otellere önceden rezervasyon yaptırın.

pasaportunuz yoksa ona da harç ve ücret ödemeniz lazım. en az 1 yıllık pasaport alın derim.

vize, pasaport, yeme içme kalma derken 1 haftada bence 3000-4000 gibi bir miktarla yaparsınız
tabi gideceğiniz yere göre değişir.
kaç ülke ve kaç gün?

Rotamızı şu an çizmiş degiliz ama gitmek istediğim yerler: İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Almanya falan.

Rotamızı şu an çizmiş degiliz ama gitmek istediğim yerler: İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Almanya falan.

25 ten küçük olduğunu varsayarsak
1 Ay İçinde 7 Gün (Flexi) ? 1060.50 TL (€ 253.00)
1 Ay İçinde 10 Gün (Flexi) ? 1261.70 TL (€ 301.00)

gibi fiyatları var biletlerin

1 ay içinde 7 gün demek
1 ay yurtdışında olabilirsin ama sadece 7 gün trenleri kullanabilirsin demek oluyor.
7 gun de şöyle
diyelim pazartesi gece 22.00 de trene bindin 06.00 da indin gün değiştiği için 2 gün trene binmiş gibi olursun

bi uygulama var trenlerin nerden nereye saat kaçta olduğunu gösteriyor
Rail Planner Eurail/Interrail

bu uygulamadan hangi şehirden hangi şehre tren kullanabilirsin saatleri falan yazıyo bakabilirsin.

schengen de ilk hangi ülkeye gideceksen o ülkeye ait olması gerekiyor

İnstagramda interrail Türkiye var, oraya bakıp linklerden gidenlere ulaşabilirsin, ben sık sık yurtdışına çıkıyorum ama interrail hiç düşünmedim çok yorucu benim için. Rotanızı belirledikten sonra ilk ülkenize uçakla ulaşacaksınız tabi buranın vizesini almanız gerekiyor, orada hostelinizi tren istasyonuna yakın ayarlarsanız son gün çantanızı hostele bırakıp Check out sonrası gezebilirsiniz. Gece de trene binersiniz, gece trenleri tercih edildiği için önceden rezervasyon yapın, uygulamaları var tüm trenler için ama unutma özel firmaya bilemezsin örneğin İtalya da tranitalia devlet, İtalo özel trendin interraili kapsamaz.
Böyle okuyunca zor gibi ama kolay bir çok insanla tanışıp bilgi alışverişinde bulunacaksın zaten.
Maddi anlamda yine de külfetli, hiç yurtdışına çıkmasından ve maddi sorunun varsa bir balkanlar turu yap bu yıl, interrail için de tecrübe olur.

Geçen yaz . İtalya, Almanya ve Ukrayna'ya gittim . İnterrail ile değil . Ama ülke içinde bol bol tren ve otobüs yolculuğu yaptım . Almanya'da otobüs trenden çok ucuz . Sadece roma Berlin arası uçakla gittim , oda 30 Euro'ya Ryanair ile . hostellerde de kaldım . Almanya daha güvenli .

İnstagramda interrail Türkiye var, oraya bakıp linklerden gidenlere ulaşabilirsin, ben sık sık yurtdışına çıkıyorum ama interrail hiç düşünmedim çok yorucu benim için. Rotanızı belirledikten sonra ilk ülkenize uçakla ulaşacaksınız tabi buranın vizesini almanız gerekiyor, orada hostelinizi tren istasyonuna yakın ayarlarsanız son gün çantanızı hostele bırakıp Check out sonrası gezebilirsiniz. Gece de trene binersiniz, gece trenleri tercih edildiği için önceden rezervasyon yapın, uygulamaları var tüm trenler için ama unutma özel firmaya bilemezsin örneğin İtalya da tranitalia devlet, İtalo özel trendin interraili kapsamaz.
Böyle okuyunca zor gibi ama kolay bir çok insanla tanışıp bilgi alışverişinde bulunacaksın zaten.
Maddi anlamda yine de külfetli, hiç yurtdışına çıkmasından ve maddi sorunun varsa bir balkanlar turu yap bu yıl, interrail için de tecrübe olur.
Evet aslında balkanlar turu var aklımızda sanırım ilk olarak Sırbistan gibi balkan ülkelerine bir gezi yapmak daha mantıklı olur

Evet aslında balkanlar turu var aklımızda sanırım ilk olarak Sırbistan gibi balkan ülkelerine bir gezi yapmak daha mantıklı olur
Ben ağustosta çıkıyorum yola, eşim izin alamadığı için kardeşimle, bosna-karadağ-sırbistan maddi olarak zorlamıyor, Bosna gidiş belgrad dönüş aldım bileti 1500 tutmadı iki kişi.

Back
X