- 7 Mart 2014
- 513
- 230
- 133
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
mahkeme yerine heyetlerin kararıda geçiyormuş sanırım değil mi ?Alırsın canım. Söke söke al hakkını boylelerine fırsat vermeyin serefsizler
size de çok geçmiş olsun. ayıplı malın iade süresi 2014 den sonra değişmiş 6 ay olarak artmış. direk tüketici heyetine başvursam dilekçe ile daha kestirmeden sonuç alamaz mıyım acaba ?benim de kocaaa VESTEL firmasiyla oldu sorunum. ütü almıştım. Tüketici haklarını aradım.. takip etmen gereken yol aynen şu ;
şimdi tüketici haklarına basvurabilmen için öncelikle, mağazayı sanki son defa ihtar ediyormus gibi bir dilekce yazman gerekiyor...Mağaza bu dilekceyi kaale almaz ise tüketici haklarına başvurma hakkın doğuyor.
dilekçe de sıkıntılarini tek tek yazacaksın. Aldığın günün tarihinden başlayarak tüm hikayeyi ve tüm (fatura kargo fişi vs) ne varsa aşama aşama yazarak, ek'te bu belgelerin fotokopilerini de yollayacaksin.. tarayıcıdan çek mail at bu dilekceyi.. posta yoluyla da yolla (iadeli taahhütlü) ve sonuna da DILEKCEME KANUNI SURE ICERISINDE CEVAP ALAMADIGIM TAKDIRDE, TÜKETICİ HAKLARI MAHKEMESINE BASVURACAGIMI BILDIRIRİM gibi bir yazi da ekle.bu senin delilin olacak..
bununda süresi 30 gün. işleme koyup seni aramaları gerek.aramazlarsa suçlular...
ama benden söylemesi sen sürekli ara bunalt... ben neler çektim. üste para verdim vestele ayni bozuk ütüyü tekrar yolladılar..
size de çok geçmiş olsun. ayıplı malın iade süresi 2014 den sonra değişmiş 6 ay olarak artmış. direk tüketici heyetine başvursam dilekçe ile daha kestirmeden sonuç alamaz mıyım acaba ?
O kısmını tam bilmiyorum canım yanlış bisey soylemeyeyim. Ama sen dilekceni yaz firmaya ihtar da bulun. Dönüş yapmazlarsa mahkemeye başvuru elinde belgen var ft var tabiki hakkını verecekler. Ama yasal sureyi doldurma acele etmahkeme yerine heyetlerin kararıda geçiyormuş sanırım değil mi ?
Alırsın hiç bu şekılde ugrasma .Dırek tuketıcı hakem heyetıne dılekcen ve faturanla basvur .arkadaşlar internet üzerinden pabuçbırakmam diye bi siteden 2 tarafı fermuarlı bootie ayakkabı almıştım 1 ay kadar önce, hava sartlarından dolayı giymeye hiç fırsatım olmamıştı. geçtiğimiz hafta giyeyim dedim fakat dışarıda fermuarları açıldı sürekli aşağı indi. ayakkabıyı giyemedim aradım müşteri hizmetlerine uzun süre ulaşamadım.sonunda müşteri hizmetleriyle görüştüğümde ürün 1 ayı doldurmuş dediler. fermuarındaki problemin benden kaynaklanmadığını hava sartlarından sadece 1 kez giydiğimi anlattım. bi kaç kez aramam sonunda gönderin inceleyelim ama birşey çıkmaz demeye getirdiler. kargosunu da benim ödememi söylediler. ayıplı malı gönderirken kargoyuda ben ödedim. ürün onlara teslim edildi diye mesaj geldi kargodan arıyorum ulaştı mı die yok diyor, ertesi gün bulduk gelmiş diyor, 1 haftadan fazla oldu aradım açan yok facebooktan mesaj attım dönen yok, whatsappdan yazarken bir baktım engellemişler. aynı şekilde facebooktanda. uzun süre aramalarım sayesinde müşteri temsilcisi açtı 1 haftadır hiç birşekilde haber yok bir de engelliyorsunuz dedim. engellemedik, evet ayakkabıda kusur çıktı ben sizi ertesi gün 10 kez aradım iade için açan yok siz arayın diye bekledim diyor bayan ama öyle bir arama da yok... ödemeyi nasıl yapacaksınız dedim. iban numarasını gönderin cumadan cumaya ödeme yapıyoruz diyorlar. ama şuan da hem facebook hemde whatsappdan engelliyim. elimde faturamın bir nüshasıyla, kargo faturası var. bunlar ödeme yapmazsa tüketici mahkemesine başvursam sonuç alabilirmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?