internetten yaptığım alışveriş başıma bela oldu...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
arkadaşlar internet üzerinden pabuçbırakmam diye bi siteden 2 tarafı fermuarlı bootie ayakkabı almıştım 1 ay kadar önce, hava sartlarından dolayı giymeye hiç fırsatım olmamıştı. geçtiğimiz hafta giyeyim dedim fakat dışarıda fermuarları açıldı sürekli aşağı indi. ayakkabıyı giyemedim aradım müşteri hizmetlerine uzun süre ulaşamadım.sonunda müşteri hizmetleriyle görüştüğümde ürün 1 ayı doldurmuş dediler. fermuarındaki problemin benden kaynaklanmadığını hava sartlarından sadece 1 kez giydiğimi anlattım. bi kaç kez aramam sonunda gönderin inceleyelim ama birşey çıkmaz demeye getirdiler. kargosunu da benim ödememi söylediler. ayıplı malı gönderirken kargoyuda ben ödedim. ürün onlara teslim edildi diye mesaj geldi kargodan arıyorum ulaştı mı die yok diyor, ertesi gün bulduk gelmiş diyor, 1 haftadan fazla oldu aradım açan yok facebooktan mesaj attım dönen yok, whatsappdan yazarken bir baktım engellemişler. aynı şekilde facebooktanda. uzun süre aramalarım sayesinde müşteri temsilcisi açtı 1 haftadır hiç birşekilde haber yok bir de engelliyorsunuz dedim. engellemedik, evet ayakkabıda kusur çıktı ben sizi ertesi gün 10 kez aradım iade için açan yok siz arayın diye bekledim diyor bayan ama öyle bir arama da yok... ödemeyi nasıl yapacaksınız dedim. iban numarasını gönderin cumadan cumaya ödeme yapıyoruz diyorlar. ama şuan da hem facebook hemde whatsappdan engelliyim. elimde faturamın bir nüshasıyla, kargo faturası var. bunlar ödeme yapmazsa tüketici mahkemesine başvursam sonuç alabilirmiyim?

bilinmedik bir siteden mi alışveriş yapmıştın
bence burda paylaşmalısın sitenin ismini
ek olarak tüketici mahkemesinden önce şikayetvar.com a yazı yaz. ben çoğu sorunumu oraya yazarak hallettim.

ayakkabıyı 1 hafta kadar önce gönderdim, biz size haber vereceğiz dediler. 1 haftadır ses yok arıyorum açan yok whatsapp ile facebooktan yazdım oradan engellemişler, sonrasında bugün aradım sözde ulaşamamışlar bana ama sürekli açık telefonum, sözde 10 kez aramışlar. iban numarası istediler ödemeyi bu cuma yapacaklarmış. ödeme yapmazlarsa nasıl bir yol izlemeliyim, nereye şikayet edebilirim diye sordum.

benim de kocaaa VESTEL firmasiyla oldu sorunum. ütü almıştım. Tüketici haklarını aradım.. takip etmen gereken yol aynen şu ;
şimdi tüketici haklarına basvurabilmen için öncelikle, mağazayı sanki son defa ihtar ediyormus gibi bir dilekce yazman gerekiyor...Mağaza bu dilekceyi kaale almaz ise tüketici haklarına başvurma hakkın doğuyor.

dilekçe de sıkıntılarini tek tek yazacaksın. Aldığın günün tarihinden başlayarak tüm hikayeyi ve tüm (fatura kargo fişi vs) ne varsa aşama aşama yazarak, ek'te bu belgelerin fotokopilerini de yollayacaksin.. tarayıcıdan çek mail at bu dilekceyi.. posta yoluyla da yolla (iadeli taahhütlü) ve sonuna da DILEKCEME KANUNI SURE ICERISINDE CEVAP ALAMADIGIM TAKDIRDE, TÜKETICİ HAKLARI MAHKEMESINE BASVURACAGIMI BILDIRIRİM gibi bir yazi da ekle.bu senin delilin olacak..

bununda süresi 30 gün. işleme koyup seni aramaları gerek.aramazlarsa suçlular...

ama benden söylemesi sen sürekli ara bunalt... ben neler çektim. üste para verdim vestele ayni bozuk ütüyü tekrar yolladılar..

hee bir de şikayetçi olman için ürünü aldığından itibaren 3 aydan fazla geçmemeeli.. ona göre şuandan itibaren hemen dilekceyi gönderirsen, senin hakkını aradığın yani dilekçe yolladığın tarih geçerli. 3 ay sınıri kalkmış oluyor..elini çabuk tut dilekce yolla hemen..

Son düzenleme:
size de çok geçmiş olsun. ayıplı malın iade süresi 2014 den sonra değişmiş 6 ay olarak artmış. direk tüketici heyetine başvursam dilekçe ile daha kestirmeden sonuç alamaz mıyım acaba ?

Geçenlerde büyük bir mağazadan alışveriş yaptım bir sorun çıktı mağazaya mail attim 2 gün donus olmadı sonra defalarca aradım biraz sert bir şekilde konuştum mağaza müdürüne arattilar defalarca Özür diledi adam sorunumu da halletti. Diyeceğim sert olmak gerek, sorunumu halletmezseniz şikayetler.comdan başlayıp tüketici mahkemesine kadar giderim diye tehdit edin geri adım atıyorlar hemen.

size de çok geçmiş olsun. ayıplı malın iade süresi 2014 den sonra değişmiş 6 ay olarak artmış. direk tüketici heyetine başvursam dilekçe ile daha kestirmeden sonuç alamaz mıyım acaba ?

canım önce firmayı ikaz etmen gerekiyor (dilekçe ve belgelerinle ).. hukuki süreç böyle işliyor..

Eğer bunu da kaale almazlar ise, tüketici hakları tarafından incelemeyi kabul etmiş sayılıyorlarmış.. sen aradigin zaman yolladığın ikaz dilekcesinden de bahset. zaten tutuşuyorlar onu duyunca.. çünkü süresi 30 gün..Onların aleyhine işliyor...Tüketici hakları haksiz bulursa firmayı tazminata kadar yolu var.. tüm bu yolların açılması için durumunu anlattığın dilekçe...

Firmaya dilekce yollamana gerek yok. Benzer bi olay basima geldi. Subeyi aradim, gorustum olumsuz geridonus yaptilar.

E devletten once online sikayet olustur. Fatura, servis formu, kimlik ve online olusturdugun formun fotokopilerini al 3 er tane bide yarim kapak pembe dosya aliyosun sonra bu evraklari ikametgahinin bulundugu yerin tuketici hakem heyetine teslim ediyorsun. En gec 3 ay icinde hakem heyeti sana sonucu yolluyor

mahkeme yerine heyetlerin kararıda geçiyormuş sanırım değil mi ?
O kısmını tam bilmiyorum canım yanlış bisey soylemeyeyim. Ama sen dilekceni yaz firmaya ihtar da bulun. Dönüş yapmazlarsa mahkemeye başvuru elinde belgen var ft var tabiki hakkını verecekler. Ama yasal sureyi doldurma acele et

Arkadaşlar internet alisverislerinde ilgi ve güven her zaman önemli bilindik alışveriş sitelerinde bile tedarikçiler fazla olduğu için sıkıntılar çıkıyo. Geçen ay içerisinde sepetyolu.com diye bir alışveriş sitesinden alışveriş yaptım ve ürünün kargo aşamasında mail yoluyla bilgilendirildim ve siz musteri temsilcilerini aradığınız zaman siparisiniz ne durumda söylüyorlar. Kargoda da bi sıkıntı çıkmadı çok şükür arkadaşıma tavsiye ettim oda memnun kaldı ve tek bir sirket ve tek bir depodan cikiyomus ürünler buda tabi oluşabilecek aksaklıkları en aza indiriyo. Sıkıntı çıktığı takdirde zaten Hakem Heyetleri tüketiciyi mağdur etmiyor.

Alırsın hiç bu şekılde ugrasma .Dırek tuketıcı hakem heyetıne dılekcen ve faturanla basvur .

Ben de geçen sene aldigim ayakkabı firmadan aldım .sadece bes yadaalti kere giymisimdir o da bayramda on tarafi soyuldu firmaya verdim boyayip yollamislar suvet olan kısım ayri dökülen yer bir ayri duruyo gıcık oldum o kadar para verdim giyemeden pert oldu tüketici hakları bas vurdum adam bana diyorki ayakkabini duvara mi vurdun ben bir garip oldum uc yasinda cocugum duvara tekme attim ben cocukmuyum aptalmiyim dedim niye duvara vurayim dedim neyse aldilar ama adam pek umutlu olma dedi zaten gittigime gidecegime pisman oldum gecen hafta sonuc geldi firma kusurlu değil diye alti ay sonra bundan sonra pahali ayakkabi almam bengwcen kozmetik ürünleri aldim netten anneler gunu hediyeli hediye gelmedi aradim ürünler de indirimli olani oldugundan kapsam disi imis bilmiyordum iade etmek istedim olur dediler netten iade kaydedin dediler geri dönüş yaptilar istediginiz seti yazin yollayalim diye ertesi gune elime ulaştı yarim saatte islem bitti yani firma kaliteli ise müşteri memnuniyeti onemsiyor

Netten fare ilaci gettirdik ücretsiz kargoydu ama kargocular abimden 14tl almis ilactan fazla para almislar simdi tüketici hakları gitmek dahi istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…