Onlar kendilerine yapıyorlar, bunlar kul hakkıdır evet ve karma yaratır. Bunları bir şekilde ödeyecekler, istedikleri kadar rahat olsunlar:)
Bak bir örnek vereyim...Lise sondayız, dersaneye gidiyoruz, sınıftan bir çocuk bir sene boyunca afedersin öküz gibi bakıyor benden bir işaret bekliyor artık tüm sınıfın diline düştük düşün..Neyse biz aynı şehri kazanmışız bir deneyelim dedim görüşmeye başladık, o bana deli gibi aşık olan adam beni pat diye bıraktı. Şok olmuştum. hem de mesajla...Israr ettim yüzüme söyle dedim, sen daha iyilerine layıksın tarzı saçma sapan konuşma allahım bir de dinledim ne salakmışım...Neyse aradan 13 sene geçti, ben çoktannn unutmuşum, aynı işyerinin farklı şubelerinde çalışıyoruz. Bu bana iş dolayısıyla yazmaya başladı, arada da özel hayata giriyor, işte çok büyük hastalık geçirmiş, annesini kaybetmiş, askerde neler yaşamış depresyona girmiş cart curt....Başka yazdıkları da var ben anladım ama hiç bir şey demiyorum , o sıralar evliydim. Boşandım bu sefer açık açık yazmaya başladı, çok mutsuzum pişmanım boşanmak istiyorum küçük bebeğim var sen ne güzel cesaretlisin ben de mi yapsam cart curt. Boşan gel dememi bekliyor :) O gün ona yuvasını kurtarmasını, çocuğunu düşünmesini, benim fikirlerimden etkilenmemesini, yoksa vicdan yapacağımı ve yuva yıkan kadın gibi hissedeceğimi, yolunun açık olmasını...Bir sürü şey yazdım ve önünü tamamen kapattım.
Demek istiyorum ki, bana yaptığı kar kalmamış, hem çok büyük hastalıklar kayıplar yaşamış, hem de şu an mutsuz bir evliliğin içinde, muhtemelen de devam edecek. Çünkü beni kurtuluşu olarak görecekti, ama olmadı.
Ben karmaya kul hakkına inanıyorum. Bu da benim yaşadığım bir örnekti sadece.