İnternetten taksitle altın alma fikrini nasıl buluyorsunuz ?

meltem2809

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
201
10
32
merhaba arkadaşlar altın alımında peşin fiyatına taksit yapan internet siteleri var sizce güvenilirmidir ? hiç bu şekılde alışveriş yaptınız mı acaba

Altın şu sıra çok nazlı.
İnternette fiyat farkı oluyor kuyumcuya göre.Tabi taksit bitene kadar bu farkı kapatacağını düşünüyorsunuz muhtemelen.
Geçen ağustosta 108 olan altın şimdi 93.
O zaman alan birisi grama ortalama 115 ödeyecekti.Yani şu an gr başı 22 lira zararda olacaktı.10 ay için büyük zarar.
İyi düşünün derim. Altın borsaya dönmüş durumda. Yatırım için bu yöntemi kullanmazdım.
Onun yerine bankada altın hesabı açın. Krd kartınızdan da talimat verin her ay belli bir miktar kesilsin. Hem gereksiz fark ödemezsiniz hem de bütçenize göre 0.5 gr bile alabilirsiniz.

hımm anladım demek istediginizi ben, peki ben 3000 tl lık altın alıp yatırsam da oluyor mu yanı ? bozdurup paraya dönüştürmem lazımda o yuzden :)

hımm anladım demek istediginizi ben, peki ben 3000 tl lık altın alıp yatırsam da oluyor mu yanı ? bozdurup paraya dönüştürmem lazımda o yuzden :)

Siz zaten bankaya para yatırıyorsunuz.
Sonra internetten veya şubeden altın hesabı açıyorsunuz.
Oradan istediğiniz zaman alır, istediğiniz zaman satarsınız.
İster 50 tl lilk alın ister 5000. Size kalmış.
Bozdurduğunuz anda paranız vadesiz hesabınıza geçer.

bankada açılan altın hesabı küçük birikimler için uygunmu sizce yani ayda 250-300 tl gibi hiç para biriktiremiyorum çocuklar küçük ben de savurganım heralde
bu açılan altın hesabı altın yükseldikçe mi o da mı yükseliyor

bankada açılan altın hesabı küçük birikimler için uygunmu sizce yani ayda 250-300 tl gibi hiç para biriktiremiyorum çocuklar küçük ben de savurganım heralde
bu açılan altın hesabı altın yükseldikçe mi o da mı yükseliyor

Aynen öyle.
Evdeki altın nasıl yükseliyorsa o da yükseliyor.
Küçük birikimler için uygun mu derken neyi kastettiniz anlayamadım.
Ben bazen 500 tllik bazen 50 tllik alıyorum.
Uzun vade düşünüyorsanız( en az bir yıl gibi) karlı olur.
Ama bugün alıp bir ay sonra bozdurabilirim derseniz bulaşmayın derim.

Siz zaten bankaya para yatırıyorsunuz.
Sonra internetten veya şubeden altın hesabı açıyorsunuz.
Oradan istediğiniz zaman alır, istediğiniz zaman satarsınız.
İster 50 tl lilk alın ister 5000. Size kalmış.
Bozdurduğunuz anda paranız vadesiz hesabınıza geçer.

Bozdurduğunuz anda paranız vadesiz hesabınıza geçer. derken neyi kasetttiğinizi anlamadım bankadakı hesabımdakı altını paraya çevırebılyıormuyum kuyumcuya gitmeden . benım amacım aldıktan sonra bozdurmak uzun vadeli birikim için falan degil yani. birde hurda olmadıgı müddetçe gram altınları ne kadar farkla alıyor kuyumcular yada yarım,çeyrek altını bir bilginiz var mı

Bozdurduğunuz anda paranız vadesiz hesabınıza geçer. derken neyi kasetttiğinizi anlamadım bankadakı hesabımdakı altını paraya çevırebılyıormuyum kuyumcuya gitmeden . benım amacım aldıktan sonra bozdurmak uzun vadeli birikim için falan degil yani. birde hurda olmadıgı müddetçe gram altınları ne kadar farkla alıyor kuyumcular yada yarım,çeyrek altını bir bilginiz var mı

Sizin kuyumcuyla işiniz olmayacak ki.
Bir bankada hesap açacaksınız. Oraya yatırdığınız parayla bankanın altın hesabını kullanarak alıp satacaksınız.Hesabınızdaki parayı altına, altını paraya çevirmiş oluyorsunuz.Bunu için internet bankacılığını kullanacaksınız.
Kuyumcular gr başı 5 lira fark alır.
Banka hesabında bu fark 50 kuruş ve 1 lira arasındadır.

laydicim :) konu sahibesinin demek istediği başka bir şey sanırım. yatırım amaçlı değil.

konu sahibi: siz diyorsunuz ki, benim likit paraya acil ihtiyacım var, fakat bu parayı internetten taksitle altın alıp, hemen akabinde satarak elde etmeyi düşünüyorum. uygun ve güvenilirmidir diye soruyorsunuz, sanırım.

güvenilirmidir bilmem, çok zarara uğrarsınız o kesin. başka çözüm yolları denemenizi tavsiye ederim. zira bu durum çözüm değil, geçici bir para sirkilasyonu sağlar, sonrasında paraya daha çok ihtiyacınız olur.

laydicim :) konu sahibesinin demek istediği başka bir şey sanırım. yatırım amaçlı değil.

konu sahibi: siz diyorsunuz ki, benim likit paraya acil ihtiyacım var, fakat bu parayı internetten taksitle altın alıp, hemen akabinde satarak elde etmeyi düşünüyorum. uygun ve güvenilirmidir diye soruyorsunuz, sanırım.

güvenilirmidir bilmem, çok zarara uğrarsınız o kesin. başka çözüm yolları denemenizi tavsiye ederim. zira bu durum çözüm değil, geçici bir para sirkilasyonu sağlar, sonrasında paraya daha çok ihtiyacınız olur.

Heee,
Hay Allah yav.:)
Algım ne kapalı.
O zaman şöyle söyleyeyim. Alan tanıdıklarım var.
Güvenilir sitelerden alındığı sürece sorun olmuyor.

evet tamda buydu demek istediğim ama yine zarara gireceksem altın alıp satmayla ugrasacagıma 0 faizli sadece dosya masrafından + para ödeyeceğim kredi alırım daha iyi teşekkür ederim ikinizedeeee ladyfog ve elifcino:)

X