Internet'ten alışveriş:(

Caulfield-

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
8.769
1.121
arkadaslar benim derdim şu; japon sytle urunler satan bır sıteden alışverıs yaptım .yalnız bu sıte de sahısların her hangı bır kurumsal fırması , butıgı yok .urun sahıbınden satılıyor .urunu satan sahıs,yurt dısından urunu temin edıp satısa sunuyor .kurumsal bır fırma degıl ,neden alısverıs yapmaya kalktınız dıyeceksınız haklısınız,fakat bu sıteden alısverıs yapan arkadaslarım var herhangı bır sorunla karsılasmadılar.sıtede bır sorun yok ,sorun satıcılar da :KK43: her neyse sıparıs ettıgım urunler japon style oldugundan bana en gec ,turkıye'ye gırıs ıcın 2 hafta denıldı .daha once de boyle netten alısverıs yaptıgım ıcın ,2 haftalık surec kafama cok takılmadı .cunku yurt dısından gelen urunlerın gırısı bıraz uzuyor .ama en fazla 2 hafta uzar .boyle bılıyorum daha once de farklı sıtelerden yapmıstım .2 haftanın sonunda urun kesın elımde olmustur .

bu urun ıcın de satıcı,2 haftanın sonun da urun elınde dedı .fakat tam 1.5 ay oldu urunden hala tık yok .satıcıya dun mesaj attım ,ayrıca satıcıyla msn ve face de gorusuyoruz .face de urunlerıyle ılgılı bır sayfası var .mesaj attıgım da bana verdıgı yanıt;"ay sashamiacıgım benım bılgısayarım bozuldu ,sıparıslerı takıp edemedım":KK53: sasırdım kaldım .bu ne rahatlık! bılgısayarım bozuldu ne demek !ben de kıbarca tepkımı gosterdım ,"canım benım 2 hafta dedın 1,5 ay oldu ,hem bılgısayarın bozulsa bıle sıparıslerı takıp etmedım ne demek "dedım .o da kusura bakma canım haklısın falan seklınde gecıstırdı .sonra bana kod numarası gonderdı .bu kodla urunun turkıye'ye gırısını kontrol edebılırsın sashamiacıgım dedı .ben yıne sasırdım ,urun turkıye ye gırmıs gırmemıs dıye ben mı kontrol edecegim.bu gun tekrar mesaj attım ; ,kızdan cevap yok .:KK57:

arkadaslar sızce dolandırıldım mı ? dolandırıldıysam eger neden numarasını degıstrmıyor ,dolandırmadıysam da bu ne sımdı ! ılk defa basıma boyle bırsey gelıyor .ve bankaya odemeyı yaptım ,elımde dekont var .dekontla bır sey yapabılır mıyım ?ben parasından gectım ,ınsanları aptal yerıne koymalarına sınırlenıyorum .ve eger dolandırıldıysam sessız kalmak ıstemıyorum.bana fıkır verın n'olur ,sızce dolandırılmıs olabılır mıyım ? eger oyle ise ne yapabılırım ?

Son düzenleme:
Bu site gittigidiyor veya sahibinden.com sanırım. Eğer öyleyse paranızı geri alabilirsiniz. Eğer başka bir siteysede bu tarz durumlar için illaki bir prosedürleri vardır. Bunları araştırdınızmı acaba?

canım bence site sahibine satıcı bayanı şikayet etmeli ve derdini anlatmalısın,para iadesi istemelisin.
birdaha da satış yapamasın!!!
dolandırılmadıysan bile bu ne rahatlık hatunda ya:/

Hangi site?
Gittigidiyorsa ürüne onay vermediğin sürece iptal etme hakkına sahipsin

hayır tatlım gıttıgıdıyor degıl .link vermek yasak sanırım .

Keşke gg'den alsaydın canım
Böyle sorunlar olmuo ürün senin eline geçene kadar para ödenmio satıcıya
Sen ürüne onay verdikten sonra satıcı parasını alabilio
Biliosun ben hep japon style alışverişi yaparım netten hiç sorunla karşılaşmadım
Sen o siteye mesaj at sorunu bildir satıcıyla muhatap olma
Sonucu bildir bize

Keşke gg'den alsaydın canım
Böyle sorunlar olmuo ürün senin eline geçene kadar para ödenmio satıcıya
Sen ürüne onay verdikten sonra satıcı parasını alabilio
Biliosun ben hep japon style alışverişi yaparım netten hiç sorunla karşılaşmadım
Sen o siteye mesaj at sorunu bildir satıcıyla muhatap olma
Sonucu bildir bize

tatlım bılıyorum .benım en buyuk hatam ben urunu sıteden de sıparıs etmedım .kız bana facebook adresını verdı .oradan sıparıs ettım .nasıl ınandırabılecegım sıte sorumlulularına durumu .

canım bence site sahibine satıcı bayanı şikayet etmeli ve derdini anlatmalısın,para iadesi istemelisin.
birdaha da satış yapamasın!!!
dolandırılmadıysan bile bu ne rahatlık hatunda ya:/

aynen canım ,benım de canımı sıkan kızın rahatlıgı .yanı ben msj atmasam hanımefendı den ses yok .mesaja bır de boyle rahat rahat cevap vermesıne sınır oldum .sıparıslerı takıp edemedım ne demek .sankı benım hayrıma urun gonderıyor .parayı alana kadar zıppırt odemeyı yaptınm suzancıgım dıye arıyor .onu takıp edıyor .ama odeme yapılıncada rahat rahat ,sıparıslerı takıp edemedım canım kusura bakma dıyor .

o zaman siteyle ilgin yokki canım senın,sen özel bir görüşme yapıp,yapmışsın alışverişni..siteyi bağlamaz bu durum.:KK19:

tatlım bılıyorum .benım en buyuk hatam ben urunu sıteden de sıparıs etmedım .kız bana facebook adresını verdı .oradan sıparıs ettım .nasıl ınandırabılecegım sıte sorumlulularına durumu .

Kargo şirketinin sitesine girip verdiği kodla kargo takipten ürünün nerede olduğuna baktın mı?
Eğer öyle bi bilgi bulunamadı gibi bişey yazıosa kargo henüz türkiyeye girmemiş demektir ya da kargolanmamıştır
Öyleyse hemen söyle paranı geri iste
Dekontun var ve o satıcı aktif bi satıcıysa şikayet et mahkemeye bile verebilirsin

o zaman siteyle ilgin yokki canım senın,sen özel bir görüşme yapıp,yapmışsın alışverişni..siteyi bağlamaz bu durum.:KK19:

tatlım lınk vermek dogru mu bılmıyorum ama ,gıyımodam dıye bır sıte de ,bır kac urun begenmıstım .urunlerın satıcısıyla o sıteden mesajlastık .sonra bana msn ve facebook adresını verdı .face adresın de de o sıtedekı gıbı sayfası vardı .neyse ben sıteden begendıgım urunlerı buna bıldırdım .odemeyı yaptım hepsı bu:KK43: sıte gorevlısıne sıkayet etsem bıle en fazla ,o kullancıyı sıteden uzaklastırırlar .yanı bana bır hayrı olmaz bu durumun .kı dolandırıldım mı daha henuz bellı de degıl .ama sanırım dolandırıldım .tek guvencım elımdekı dekont .ama dekontla ne yapabılırım o nu bılmıyorum.

Kargo şirketinin sitesine girip verdiği kodla kargo takipten ürünün nerede olduğuna baktın mı?
Eğer öyle bi bilgi bulunamadı gibi bişey yazıosa kargo henüz türkiyeye girmemiş demektir ya da kargolanmamıştır
Öyleyse hemen söyle paranı geri iste
Dekontun var ve o satıcı aktif bi satıcıysa şikayet et mahkemeye bile verebilirsin

ladycıgım bana zaten ,bır kod verdı .bu kod numarasıyla urunun turkıye ye gırıp gırmedıgını kontrol edebılırsın dedı .bu kodu da bana vermek aklına 1.5 aydan sonra gelıyor ya neyse .ben de bugun msj attım ,bu kodla ben bu urunu nasıl takıp edebılırım bılgı verırmısın dedım .kızdan cvp yok .yanı haksızmıyım ama ,ortada kod var ama hangı kargo sırketıyle anlasmalı ne bılıyım ben .herhangı bır bılgı vermedı kı .ayrıca bu urun yazlık bır urundu .2 hafta denılıp 1.5 ay oldu .ve ben bu urunu arastrıdıgım da turkıye ye hala gırmemısse ben daha ne kadar beklıycem kı .para ıadesı de yok .1hafta daha beklemeyı dusunuyorum .baktım cvp yok .mahkemeye vermeyı dusunuyorum .acaba mahkeme cıddıye alır mı ?

ladycıgım bana zaten ,bır kod verdı .bu kod numarasıyla urunun turkıye ye gırıp gırmedıgını kontrol edebılırsın dedı .bu kodu da bana vermek aklına 1.5 aydan sonra gelıyor ya neyse .ben de bugun msj attım ,bu kodla ben bu urunu nasıl takıp edebılırım bılgı verırmısın dedım .kızdan cvp yok .yanı haksızmıyım ama ,ortada kod var ama hangı kargo sırketıyle anlasmalı ne bılıyım ben .herhangı bır bılgı vermedı kı .ayrıca bu urun yazlık bır urundu .2 hafta denılıp 1.5 ay oldu .ve ben bu urunu arastrıdıgım da turkıye ye hala gırmemısse ben daha ne kadar beklıycem kı .para ıadesı de yok .1hafta daha beklemeyı dusunuyorum .baktım cvp yok .mahkemeye vermeyı dusunuyorum .acaba mahkeme cıddıye alır mı ?

Hangi kargo şirketiyle yolladığını da mı söylemedi :KK53:
Canım mutlaka dikkate alırlar mağdur olan ve olacak bi sürü kişi vardır bu kadına güvenip
Sen son kez mesaj at eğer cevap vermezse şikayet edeceğini söyle bakalım ne yapacak

Benzer bişey bana da olmuştu gg'de bi satıcı 1 ay bekletti beni mesajlarımın hiçbirine cevap vermedi
Ben de paramı iade aldım ve olumsuz yorum yazıp mesajlarıma cevap vermediğini söyledim
Yorumumun altına yazdığı yorum:Size gümrükte takıldığını kaç kere mesajla bildirdik!
İnanamadım resmen yalancı yerine kondum bi de engellendiniz dedi bana bidaha ondan alışveriş yapamayacakmışım
Yapmak isteyen kim zaten!
Umarım sen de paranı alırsın en kısa sürede

Dekontum var diyorsun. Bankayı arayıp ödemeyi iptal edip edemeyeceğini öğrensen? İptal etmeyi denesen? olur mu acaba?

Hangi kargo şirketiyle yolladığını da mı söylemedi :KK53:
Canım mutlaka dikkate alırlar mağdur olan ve olacak bi sürü kişi vardır bu kadına güvenip
Sen son kez mesaj at eğer cevap vermezse şikayet edeceğini söyle bakalım ne yapacak

Benzer bişey bana da olmuştu gg'de bi satıcı 1 ay bekletti beni mesajlarımın hiçbirine cevap vermedi
Ben de paramı iade aldım ve olumsuz yorum yazıp mesajlarıma cevap vermediğini söyledim
Yorumumun altına yazdığı yorum:Size gümrükte takıldığını kaç kere mesajla bildirdik!
İnanamadım resmen yalancı yerine kondum bi de engellendiniz dedi bana bidaha ondan alışveriş yapamayacakmışım
Yapmak isteyen kim zaten!
Umarım sen de paranı alırsın en kısa sürede

yok tatlım hangı kargo sırketı odugunu fılan soylemedı .boyle kafası eserse canı ısterse msj atıyor .zar zor mesajlarıma yanıt verıyor .oyle zıppırt arayıp baskı da yapmıyorum .dusun 1.5 aydan sonra daha ılk defa bı dun aradım .bır de bugun .hanımefendı zahmet edıp hangı kargo sırketı oldugunu bıle soylemedı .erkek arkadasım da bana kızıyor .sert konussana tehtıd etsene .bu sekılde tatlı tatlı konusursan hıc bırsey yoluna gırmez dıyor.ben de bırden sert tepkı vermeye cekınıyorum .bır yandan da belkı dogru syluyordur ayıp olmasın dıyorum .ama bunun ayıbı fılan kalmadıgını ve dolandırıldıgı dusunuyorum .sımdı sıteye baktım .bılgısayarı bozuk olan arkadasımız yıne urun pazarlıyor sıtede.Allah'tan bılgısayar bozuk

Dekontum var diyorsun. Bankayı arayıp ödemeyi iptal edip edemeyeceğini öğrensen? İptal etmeyi denesen? olur mu acaba?

evet dekontum var canım .ama parayı odedıgıme daır bır dekont .yanı para coktan satıcının elıne gectı.bankanın yapabılecegı bırsey yoktur dıye dusunuyorum

yok tatlım hangı kargo sırketı odugunu fılan soylemedı .boyle kafası eserse canı ısterse msj atıyor .zar zor mesajlarıma yanıt verıyor .oyle zıppırt arayıp baskı da yapmıyorum .dusun 1.5 aydan sonra daha ılk defa bı dun aradım .bır de bugun .hanımefendı zahmet edıp hangı kargo sırketı oldugunu bıle soylemedı .erkek arkadasım da bana kızıyor .sert konussana tehtıd etsene .bu sekılde tatlı tatlı konusursan hıc bırsey yoluna gırmez dıyor.ben de bırden sert tepkı vermeye cekınıyorum .bır yandan da belkı dogru syluyordur ayıp olmasın dıyorum .ama bunun ayıbı fılan kalmadıgını ve dolandırıldıgı dusunuyorum .sımdı sıteye baktım .bılgısayarı bozuk olan arkadasımız yıne urun pazarlıyor sıtede.Allah'tan bılgısayar bozuk

Haklı erkek arkadaşın
Resmen adam kandırmaca
İyi niyetini anlayışını suistimal etmiş resmen

canım sen baya saf iyi niyetlisin sanırı, erkek arkadaşın haklı sert tepki koy asıl birden sert çıkarsan durumun ciddiyetini anlar.
ben mesele internet alışverişi oldumu bir sorun çıkarsa hemen esip gürlerim çok geç olmadan, şimdiye kadar çok sorunla karşılaştım ama çözdürmediğim, mağdur olduğum hiç olmadı.İş başka dostluk başka demişler, milletin mağduriyeti seni ilgilendirmemli çünkü senin paran onun elinde:KK20:

Haklı erkek arkadaşın
Resmen adam kandırmaca
İyi niyetini anlayışını suistimal etmiş resmen

aynen oyle oldu cnm .bır de sıtede tek rumuzla da urun satmıyor .ıkı rumuz kullanıyor .farklı kısıler gıbı .ıkıncı rumuzunu facedekı sayfa adı .face de eklı ya oradan tanıdım hemen:KK47:

canım sen baya saf iyi niyetlisin sanırı, erkek arkadaşın haklı sert tepki koy asıl birden sert çıkarsan durumun ciddiyetini anlar.
ben mesele internet alışverişi oldumu bir sorun çıkarsa hemen esip gürlerim çok geç olmadan, şimdiye kadar çok sorunla karşılaştım ama çözdürmediğim, mağdur olduğum hiç olmadı.İş başka dostluk başka demişler, milletin mağduriyeti seni ilgilendirmemli çünkü senin paran onun elinde:KK20:

kesınlıkle dogru soyluyorsun.bılgısayarım bozuldu caım sıparıslerı takıp edemedım ne demek ya.bu nasıl rahatlıktır sok gecırdım.parayı ele aldıktan sonra bu ne rahatlık .hanımefendının keyfını beklemek zorundayım sankı .bır kere daha boyle bır durum gelmıstı basıma .ama bu kadar da degıl .ayakkabı almsdım .yanlıs numara gondermısler .bu urun de amerıka dan gelmıstı .neyse ayakkabıyı gerı gonderdım degıstırmelerı ıcın .normal de degısım ıcın bana 3 gun muddet verdıler .neyse urun gelmedı .arıyorum .bırsuru musterı temsılcısıne baglıyorlar benı .bır onla bır bunla konusuyorum .yalnız o kadar da kıbar ınsanlar .ha bugun ha yarın gelıcek dıye beklıyorum .yıne gelmedı .tekrar aradım ,kıbarca sıparıs yogunlugundan donemedık suzan hanım kusura bakmayın dıye toparladılar.ben de artık bu boyle olmucak dedım .erkek arkadasıma arattırdım .o da hıc yumusak degılıdr .cok serttır .artık nasıl estı gurledıyse,butun musterı temsılcıler telefon da pervane oldu .tek tek arayıp ozur dılıyorlar .ve urun 4 saat sonra gun ıcersınde elıme ulastı .uzerın de not ıle,cok acıldır sakın aksatılmasın dıe:KK9: sanırım erkek arkadasımın konusması daha hayırlı olucak gıbı

X