Yurtdışından alışverişlere yasak ve kısıtlama...
Lanet olsun diyorum ve Haberi Paylaşıyorum
Yurtdışından alışverişe yasak ve kısıtlamalar geliyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 150 Euro muafiyetinin sağlık ve kozmetik ürünlerinde suistimal edilmesi ve 150 Euro limitiyle gelen ürünlerin ticaretinin özellikle online ortamlarda başlaması nedeniyle, devletin vergi kaybına uğradığının ve vatandaşın sağlığının riske atıldığının tespiti üzerine çalışma başlatıldığını ve düzenlemelere gidildiğini açıkladı.
“E-ticarete konu eşyanın gümrük işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi, eşya ve sahiplerinin izlenebilmesi, muafiyet amacı dışında ticari amaçla yapılan ithalatların takip edilebilir olması açısından oluşturulan Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) programı hazırlanarak 7 Mart 2011 tarihinden itibaren fiilen kullanılmaya başlanmıştır. Bu program ile suistimali önleyecek ve gerekli denetim ve risk analizlerinin yapılmasına imkan verecek yeni bir uygulamaya geçilmiş oldu. Bu uygulama ile ön beyan ve risk analizi kapsamında yapılacak gümrük kontrolleri daha etkin olacak, gelen ve giden gönderinin miktarı, mali boyutu ve türleri konusunda istatistik üretilebilecek. Diğer taraftan, konunun hukuki altyapısının hazırlanması çalışmaları da tamamlandı.”
Şimdi ne olacak?
Sadece gerçek kişiler bu muafiyetten faydalanabilecek ve ticari amaçla kullanılması engellenecek. Muafiyetten sürekli aynı kişi yararlanıyorsa, buna da sınırlama getirilecek. Sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerin getirilmesi tamamen yasaklanıyor. Eşya muafiyet hakkı ise iki ayda bir ve yılda en fazla beş kere kullanılabilecek. Bunun dışında vergi ödenecek. Aynı üründen birkaç tane getirildiyse, bir bütün olarak değerlendirilecek ve vergi alınacak.
-------------------
1 hafta önce S.Berry den Makyaj seti aldım Dün geldi ürünüm ..... Bundan sonra ne olacak merak ediyorum . S.Berry Sitesinin Başlığınada yazmışlar ...Geçici olarak Türkiye'ye gelen siparişler kabul edilmez.... diye ÇOk feci canım sıkıldı ya