Gelinlik Modelleri İnternette inanılmaz ucuz gelinlikler

Gümrükten çekemeyebilirsiniz..Çeksenizde masraflar cok tutar.Yani bu prosedurun olmaması lazım.

Arkadaşlar daha önce belirtiğim gibi, gümrük çekim masrafları gelinlik fiyatı ile aynı olacak neredeyse. Yani gelinlik yaklaşık olarak 900 TL ye mal olacak. Bu paraya ne olduğu belirsiz bir şey almak yerine, çok daha güzeli alınabilir. Nacizane fikrim...

Şimdi kızlar, bana en iyi görünen bir site var, oranın bu konulara sss kısmında verdiği cevaplar:

" Products Eligible for Global Free Standard Shipping.
All products at Milanoo.com are eligible for frees shipping
Zentai & Catsuits
Intimate Apparel
Cosplay Costumes
Lolita Clothing
Wedding Apparel
Formal Dresses
Mascot Costumes
…
2. How do I take advantage of GLOBAL FREE STANDARD SHIPPING offer?
2.1. Place an order containing $30 or more in any Eligible items.
2.2. No coupon code is required.
2.3. Select Standard Shipping on the Shipping Options page.
2.4. Enjoy your savings!"

Kargo ürünlerin çok çok büyük kısmında fiyata dahil arkadaşlar.

"As all costumes on Milanoo.com are custom-made, here comes processing times for our different categories;

1 day for Holiday and Pet Costumes to process;
3-4 days for Intimate Apparel, Women’s Clothing and Maternity Clothes to process;
5-10 days for Cosplay Costumes, Catsuits & Zentai and Women’s Shoes to process;
7 -14 days for Latex catsuit to process;
15-18 days for Weeding Apparel and Formal Dresses to process.

The other part of total delivery time is the actual shipping time, the time that couriers take to send the packages to you address. Standard shipping normally takes 7-10 days. "

Yani bir gelinlik sipariş verdiğimizde 15-18 üretim artı 7-10 günlük kargo süresi var.

"VAT has been applied on the item which covered by our supplier, customer may not involve in such fee."

KDV ödemek gerekmiyor.

Gelelim gümrük olayına, internetten araştırdım, kıyafette gümrük sınırı 100 euro imiş, bunun altındaki değerde mallara gümrük uygulanmıyor. Bunu sık sık internetten kıyafet alan bir bayan söylemiş.

"If you have special instructions for the waybill and invoice declaration on your orders, you need to tell us these instructions every time you order, using the online checkout comments box. One such example is instructing us to declare the value below a certain value.

Can we always declare really low? Like, under $30?

The answer is NO, NOT ALWAYS... because your order value may be much higher than this and declaring that low value would not be feasible.

Provided the value of your order / type/ quantity of the items is suitable for a declaration under $50, we will do our best to help you with this."

gümrükte ürünün takılmaması için değerini 50 dolar civarında gösterebiliyorlarmış malların. Eğer sınır 100 euroysa, hani garanti olsun diye 100 dolar bile gösterseler yeter.

Gümrük istenen malların ise fiyatından hesaplanan KDV alınıyormuş. Ben yine de eğer niyetliyseniz gider gerekli daireden sorarım gümrük işini.

Son düzenleme:
"100€ altı alışverişlerinizde gümrük vergisi alınmıyordu. Değişen gümrük mevzuatına göre bu limit 150 Euro‘ya yükseltildi. Yıl içerisinde herhangi bir zamanda yapacağınız alışverişler kargo bedeli dahil 150 Euro‘yu geçmezse gümrükte herhangi bir sorun yaşamazsınız, elbetta aldığınız ürün özel gümrüğe tabi bir ürün veya bandrollü bir ürün değil ise."

Kanıtı:

BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2009/15481 Ekli

MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır.

Yesss, arkadaşlar, zaten en güzel gelinlikler kargo dahil 180 dolar = 146 euro. Yani yeni mevzuata göre gümrük ödenmesi gerekmiyor.

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar,

Kendim internetten satış yapan bir insan olarak, ülkemizde bu olaya çoğu zaman yanlış bir önyargı olduğunu gözlemliyorum ve bunu yıkarsak çok kişinin yararına olacak diye düşünüyorum.

İşletme okuduğum ve bu aralar pazarlama sınavına çalıştığım için internet üzerinden pazarlama konusundaki bilgilerim depreşti, paylaşmak isterim.

Artık dünya küreselleşti. Bir mal nerde en ucuza üretilebilirse orada üretiliyor, en ucuz dağıtım kanallarıyla ülkemize getiriliyor ve bizlere mağazalarda dağıtılıyor. Aldığımız nikeların ya da elektronik eşyaların uzakdoğuda ve çinde üretildiği bilmeyenimiz yok artık herhalde.

Eğer fiyatları daha da düşürmek isterseniz, ürününüzü mağazada satmıyorsunuz, açıyorsunuz bir site, ya da basıyorsunuz bir katalog, stok maliyeti de olsun istemiyorsanız üretim sipariş üstünedir diyorsunuz. Böylece, bir kere millete gitmediğiniz için, onlar size geldiği için her yere mal satabiliyorsunuz. Bir yandan depo, mağaza, tezgahtar giderlerinizi kısıp fiyat düşürdüğünüz için, öte yandan çok kişiye ulaşabildiğiniz için çok sayıda satış yapıyorsunuz, dolayısıyla da az kar marjıyla bu işi yürütebiliyorsunuz.

Bu usülle satış yapmayan bildiğimiz perakendeciler ise, üreticinin toptancıya verdiği üretim araçlarını alırlar, tabii bu aşamada hem üretici hem toptancı kendi payını koyar, üstüne işçilik masrafını, dükkan kirasını, elektiriği vs. ve karını ekler bize fiyat biçer. Böyle bir perakendecinin satışları daha az olacağından, bu değişken masrafların hepsi ürün başına daha büyük miktarda biner, sonuçta pahalıya bir ürün alırız.

Bu gelinlik olunca, internetteki firma da bizim gelinlikçi de aynı kumaşı, aynı becerideki işçiyi kullansa dahi, diğer giderlerden yaptıkları tasarruf ve satış hacimlerindeki fark nedeniyle, biri o gelinliği 250 liraya, diğeri 650 liraya satabilir ancak. Nitekim ucuz gelinliklerin de ülkemizde bu fiyatlara olduğunu biliyoruz.

O yüzden, internetten daha ucuza bir ürün gördüğünüzde, bunun kalitesizlikten değil, bu mekanizmadan kaynaklandığını aklınızda bulundurun.

Ben şu an çindeyim. Amerikada bir fabrika ile çalışan bir gelinlik fabrikası ile anlaştım ve beğendiğim modeli ( üst kısmı dantel vedantel kısmının hepsi işleme olacak) duvağı, çantası ile birlikte iyi kumaşlarla 250 dolara dikiyorlar.Ben güveniyorum, yani sizin Türkiye aldığınız yada Amerikada yapılan gelinliklerin kumaşları hep çinden getiriliyor. Fiyatların internette çok ucuz olmasının nedeni kumaşların adiliğinden kaynaklanmıyordur. Evet gelinlik çok önemli, ama bir gün için 1.5 -2 milyar lira verilmesi bu zamanda internet gibi küreselleşen dünyada daha uygun fiyatlar bulunabilecekken verilmesi bana saçma geliyor. Çinde olmasaydım yine böyle bir yol izlerdim.Zaten marka gelinlikler dışında gelinliklerin bukadar pahalı olduğu tek ülke sanırım Türkiyedir. Çunku biz de anca insanların zaaflarından bu kadar yararlanılır para kazanmak için....

Bu arada, bu şirket de Çin'de faaliyet gösteriyor, ingilizce mükemmelliğinden amerikan sandım nedense

Görüp de bilen birinin yorum yazmasından çok memnun oldum, budur işte. Benim de tek amacım kazık yenmesin artık ülkemizde, hem de öyle kötü modeller için.

Denemeden alamam diyen arkadaşların bahanesi haklı tabi. Bu bir risk. Üretim sürecine müdahale etmek gerekebilir, şurası şöyle olsun denilebilir. Ama unutmamak gerekir ki aslında buradaki bir terzi ile onların yapacağı bir. Modeli seçiyoruz, ölçüyü alıyorlar, dikiyorlar. Ölçü her yerde aynı ölçüdür, bunun için karıştan, kulaçtan metreye geçmedik mi zaten? Önemli olan doğru yerlerin ölçüsünü almayı bilmek. Bunun için de resimli detaylı açıklama yapmışlar, daha ne yapsınlar.

ınternetten arkadaşları alan bazı kişiler olmuş, dikkat edin hepsi yabancı ülkelerden. Benim yaptığım ürün satışında, sitem türkçe olmasına rağmen, firma bilgisi vermeme rağmen, orada iletişim bilgilerinde kişisel telefon dahil göstermeme rağmen, şimdiye kadarki yüzlerce dolarlık satışımın sadece iki tanesi Türk'e oldu. Oysa, Japonya'dan Amerika'ya, Yeni Zelanda'dan, Kanada'ya, Ekvador'dan ıngiltere'ye, Macaristan'a, Fransa'ya, ıtalya'ya satış yaptım. Bu adamlar nasıl güveniyor? Hiç bilmedikleri, sorup soruşturamayacakları birine? Hem de para önden ödemeli, aynı gelinlikte olduğu gibi. Biz de ürünü en güzel şekilde yapıp gönderdik, alanlar çok memnun kaldı... Dünyada işler böyle yürüyor artık arkadaşlar...Bir biz önyargıdan bu çarktan yararlanamıyoruz...

Ben burada bayağı bir karşılaştırma yaptım. Burada belli mallar için sadece o malların satıldığı pasajlar yada sokaklar var. Yabancı olduğum için ilk başta normal dukkanlarda yüksek fiyat soyleniyor. Ama bunların yükseği işte gelinlik için söyleyeyim örneğin 300-500 dolar cıvarı birşey. Bu fiyat kumaş ve dikim içinde. Bu arada bu sorduğum gelinlikler kuyruklu, ve işlemeli. 300-500 dolar dedikleri anlayın ki 200 dolara alırsınız. Pronovias ın bir modelini buradaki bir gelinlik üzerine çalışan bir yere sordum o da 250 dolar dedi. Kendim yine pronoviasın bir modelini diktiriyorum.Costura Iman modelini diktiriyorum. Üzerinde dantel var iki parça. Dantel olan kısmını işlettirecegim kristalle ve boncukla, duvakta uzun olacak işlemeli. Ve hepsine, alibaba dan bulduğum bir şirket ( amerikada da işte bahsettiğim gibi bir şirket) 250 dolar dedi. Pazarlıkta yapmadım. Pazarlık yapsam emınım 200 e inerlerdi ama hani kumasın kalıtesinden odun vermesınler dıye ıstedıklerı fıyatı kabul ettim. Şimdi ben biraz kiloluyum. Şu an dietteyim mesela. Agustos da duğun muhtemelen koşturma ile filan kilo vereceğim, ama Türkiyede bir terzi ile son durumuma göre ayarlattıracagım. Yani eğer uzman bir terziniz varsa, bence hiç riskli bir olay degil yada risk almaya degebilecek bir olay. Eskiden böyle olanaklar yokmuş, ulaşım zormuş falan filan ama şimdi herşey elimizin altında. İngilizce bilmeyen kişiler bile yabancılarla google translate aracılığı ile iletişim kurabilir, yabancı sayfaları inceleyebilirsiniz. Bence bu zamanda böyle fırsatlar varken, bunları değerlendirmeliyiz. Bu iş için en kolayı alibaba sitesini açaçaksınız. wedding dress yazacaksınız. Karşınıza şirketler çıkacak. Eğer ingilizceniz varsa yada ingilizce bilen bir arkadaşınız varsa işiniz daha kolay. butun şirketlerin satış temsılcılerı Turkıye saati ile gece 3 ten oglen bire kadar genelde online olur.Bir sürü gelinlik modelleri, gece elbiseleri modelleri şirketlerin sitesinde zaten var. Eger model yoksa begendıgınız modeli gönderiyorunuz. Ondan sonra ölçüleri veriyorsunuz, sonrası işte ödeme filan. Çok korkulacak bi durum yok. Kaliteden bence korkmayın. Çin malları kalitesiz derler ama olay oyle degıldır. Şimdi burada ilk bir fiyat verir Çinliler üretim aşamasında. Atıyorum 5 dolar dedi. Eğer siz yok ben bes dolara bunu almam işte 2 dolar olsun derseniz, o size hayır demez ama biraz kalitesiz yapabilir. Mesela kalınlıgı o malın 5 cm olacaksa 3 cm yapar. O yuzdendir ki kalitesiz diye cıkmıstır adı. Ama kendi soyledıklerı rakamı uygun bulursanız ve kalitesi yuksek olsun diye vurgularsanız, çok fazla para vermeden ama uygun bı meblağa yaptırabilirsiniz. Size tam bilgiyi 30 Haziran-1 temmuz gibi verecegım. Gelinliğim bu tarihlerde elimde olacak. Türkiyeye gidince yorumları da alırım, size bildiririm. Sevgiler...

merhaba,
ben de bugün bir konu açtım internetten gelinlik almak ile ilgili. internetten bir site buldum belki de aynı firmadır. firmanın yetkilisi ile irtibata geçtim. Lily diye bir hanım. çok ilgilendi hatta bana diktikleri gelinliklerden örnek fotoğraflar istemiştim gönderdi. Türkiye'ye daha önce gönderim yapmamışlar ama umarız ilk müşterimiz siz olursunuz dediler:) ben gayet profesyonel ve iyi niyetli buldum
sizden gelecek güzel haberleri bekliyorum:)

selam ,
bende netten iki adres buldum online gelinlik alabileceginiz paylasmak istedim.Bu kadar ucuz oldugunu gorunce evlilik olmadigi halde alasim geldi:)

shop.storeofdress.net
foryoudresses.com

acaba siparsi verip gelinliklertini teslim alanlar yorumlarini yazabilirler mi?

internetten ne kadar güvenilir bir sonuç alınabilirki. hani giymek bakmak gerek. üzerinde duruşu önemli.

Arkadaşlar, bu sitelerden sipariş eden oldu mu aranızda? bana oldukça mantıklı geliyor.. teslim aldıktan sonra bir kaç tadilat yaptırılır.. Bir kaç saatliğine bir kez giyilecek bi kıyafete servet vermeye gerek yok..
dhgate de Tr.ye kargosuyla birlikte ortalama 150 USD, aphrobridal da kargo bedava gelinlik fiyatları da 200-300 usd arasında.. dhgate'te bir satıcı %100 aynısını yapamıyoruz ama %85-90 benzetiyoruz diyor, ünlü markaların gelinlikleri var burada.. %100 benzerlik bekliyorsanız hiç almayın yazmışlar:) uzun lafın kısası varsa böyle sitelerden alanlar, paylaşırlarsa çok sevinirim..

geçen yıl bir arkadaşımız kargo dahil 200 TLye getirtmişti gelinliğini, düğününe gidemedim ama giden arkadaşımın yorumu aynen şöyleydi

:Gelinliği çok güzeldi bedeni uysa idi bende giyerdim gelinliğini.. aslında bende riske atılmamasından yanayım böyl önemli bir ayrıntının ama türkiyede aynı maliyetle 1500 TLden kiraya vermiyor mu çoğu gelinlikçi. yine de başka bişeyler olsa alırımda gelinlik

Merhaba,
Ben de bir cesaret internetten sipariş verdim. Yine bir Çin firması. İnternet sitesinde bire bir kendi diktikleri gelinliklerin fotoğrafları var. Yakın plan fotoğrafların olması karar vermemi kolaylaştırdı. Sade bir modelde karar kıldım. Çoğu modelde sizin ölçülerinize göre de diikim yapıyorlar ama benim seçtiğimde sadece standart bedenler vardı, özel dikim yapılmıyordu. 36 beden sipariş etmiştim ama gelen gelinlik biraz bol geldi, belki düğünden önce ufak bir tadilat gerekebilir.
Onun dışında kumaştan pek anlamam ama genel olarak gelen gelinlikten memnun kaldım.
Üretim süreci 20-25 gün sürdü. EMS ile kargolamalarını istedim. Bu şekilde Topkapı'daki Avrupa Posta İşletmesi'ne geliyor. Gümrük işlemlerini burada halletmek DHL, TNT vs'ye göre daha kolay oldu. Kargo ücreti dahil 100 doların altındaysa sorunsuz alırsınız; üzerindeyse gümrüğe takılıyor, gümrük ücreti ürün fiyatının %20'si.

Sipariş ettiğim gelinlik buydu: Trumpet/ Mermaid Off-the-shoulder Sweep/ Brush Train Tulle Wedding Dress - US$ 197.99

Bu da gelen gelinlik:

Umarım karar vermekte zorlananlara yardımım olmuştur.

arkadaslar,
biraz gec kaldim galba ama ben internetten yani cinden gelen bir gelinlik satin aldim kaliteside gayet güzeldi ok belki gelinlikcilerdeki gibi kat kat tül olmuyo daha ince daha zayif oluyor ve tarlatansiz geliyor tarlatani extra satin almaniz gerekiyor ama aldigim sitede hepsi vardi hepsi bana 130 euroya geldi ve cok memnun kaldim

arkadaslar aldigim gelinlik bu
BRAUTKLEID 35 Weiß o.Creme / Neu Gr.34 bis 54 | eBay

bu arada benimikinci evliligim ve kücük bi lokantada 60kisilik dügün yaptim yani ideal di degmezdi pahali gelinlik dedigimgibi ahim sahim bisey degil ama benim icin yeterki gelinlik olsun icindi paramiz yoktu pahali almaya onun icin ama ben cok begendimsateni agir di kalitesi güzeldi güpürü de güzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…