Insülin direnci, hasimato, Polikistik over, kilo problemi olanların buluşma noktası

sukranu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
12
6
Herkese merhaba

Ben 4 Yıldır fazla kilolarımla başa çıkmaya çalışıp dönem dönem bu uğraşımda başarılı olup geneldede şişman yaşamıma devam ediyorum. Aslında 4 yıl Öncesinde 60 kg iken sonrasında 97 kilolara ulaştım. Şuandada 86 kg ile yaşıyorum. 60 kgden 97 kgye 10 ayda ulaştım kilo alırkende diyet Yaptım fakat hiç bir şekilde durdurmadı. Baktım artık 97 kılo oldum diyetde işe yaramıyor sağlık problemim olduğunu düşünerek doktora gittim yapılan testlerde yukarıda saydığım tüm hastalıklar çıktı zaten bu bir kısır döngüymüş 4 yılda yaptığım diyetlere kullandığım ilaçlara rağmen sadece 75 kg ye düşebildim dönemsel kaçırmalarla yine 86 kg yi gördüm.

5 yıllık Evliyim ve artık çocuk sahibi olmak istiyorum şimdiye kadar bu kadar kafama yakmıyordum ama artık YAŞ geçiyor şuanda 31 yaşındaydım. Suanda günde 9 defa ilaç kullanıyorum. Geçen ay ilk defa klomen ve çatlatma iğnesi kullandım bir tane 18 mm lik yumurtam oluşmuştu gebelik testi Yaptım tabiki negatif denemelerim devam edecek ama Anladığım kadarıyla hemen hamile kalamayacağım bu sürede hem en azından 15 kg kılo vermek istiyorum hamde bu hastalıklarla mücadele edenle var ise birbirimize destek olup neler yapabileceğimizi konuşalım motivasyonumuzu yükseltmek istedim.

Ben 6 gün önce dukana başladım atak evresinde saf protein nedeni ile çoğu kişi kilo vermiş ancak ben hiç kilo veremedim yinede seyire geçtim bakalım yine de devam ediyorum.

Insülin direnci, polikistik over, hasımato, kilo germek isteyen, bebek sahibi olmak isteyen bu hastalıklardan dolayı olamayan yumurtlama problemi olanlar klomen ve çatlatma iğnesi deneyimlerimizi paylaşalım.

Son düzenleme:
İnsülin direnci, PKO ve hipotiroit bende de var.
Tabi bunlara bağlı kilo sorunum da var.
1 yıldır çocuk sahibi olamama durumu da var.
Sanırım aynı durumdayız.

Ben de yaşlaşık 1.5 aydır diyetteyim.
Daha ancak 6 kg verebildim.

Allah yardımcımız olsun hepsi birden aynı bünyede :) maşallah çok iyi kilo vermişsin metabolizma bu kadar yavaş çalışıyorken 1,5 ayda 6 kilo çok iyi rakam ben haftada Max. 1 kilo verebiliyorum. Diyet olarak ne yapıyorsun ve kaç kilosun ne kadar vermen gerekiyor.

Benim 40 kilo fazlam var hatta daha fazla.
Diyet olarak özel bir şey yapmıyorum canım.
Sadece kalori sayıyorum.

Seni o kadr iyi anliyorum ki sukranu bnde polikistikover ve hipotiridi hastasiyim ve 168 boyunda 96 kiloyum butun ugraslarima ragmen kilo veremiyorum 2007 de evlendim 70 kiloydum ve sonra polikostikover oldugumu ogrendim klomen kullandigim ilk ay hamile kaldim dusuk yaptim snra tekrar 1 kutu klomen ve hamileydimm ama dusuk riskim vardi ilk 3 ay hergun igne oldum 9 ay boyunca yattim cok sukur 2010 da kizim sagsalim dogdu ben hayatimda hic o donemler kadr zayif olmamistim kizim 3 aylikken kilo almaya basladim engel olunamaz bicimde kilo aliyordum simdi kizim 5 yasinda ve ben 5 yilda toplam 5 kez adet oldum o da adet soktutucu icerek kendiliginden hic adet olmuyorum ...

Fgn07 bir doktor ile konuştuğumda bu metabolizmal Hastalıkların cogunun stres Kaynaklı oldugunu söylemişti. Bu konuşmayalı yapalı bir yıl oldu. Ben kontrol delisiyim işimde evimde sosyal hayatımda herşeyim Planlı ve saatli. Yetişmeyen bişeyin olma ihtimali bile bende gerginlik stres sebebi ve vücut buna Karşı şok durumu yaşıyormuş. Bir Yıldır sakinleşmeye Yönelik Şeyler yapıyorum Doğa yürüyüşleri, boşverme oyunları, psikolojik destek ve sana şunu söyleyebilirm ki tavan yapan değerlerim daha kabul edebilir sınırlara geldi. Bu değerlerimi gördükten sonra yaklaşık 2 aydır çocuk sahibi olmak istiyorum ve bunun için birşeyler yapıyorum. Evet bunlar çok ciddi hastalıklar ve ileride başka hastalıklarıda tetikliyor ama birazda insanın kendisinde bitiyor. Moral ve motivasyon pozitif düşünce kendini olduğu kabul etme çok önemli. Tabi ben bunu bıraz geç anladım

Son düzenleme:
Arkadaslar bende bunlardan biri var simdilik 1 ay oldu hashimoto hastasi oldugumu ogrendim ustelik hamiyleyken bu ortaya cikti. 7-8 ay oncede 8 haftalik bir dusugum oldugu icin simdi panik halinde gunlerimi gecirmekteyim sunu ogrendim ki bu hastalikla hamile kalmak zormus bende cok kolay kalamadim aslinda sogan kurunu denemistm snrasinda pozitifi gordum ama ilki dustu iste meger hipotiroidim varmis simdi tekrar kaldim ama riskli bi gebelik yasiorum hergun ilac aliyorum surekli kontrollerdeyim ama cok korkuyorum tekrar bebegimi kaybedicem diye hergun Rabbim saglikla kavustursun diye dua ediorum. InsaAllah en kisa surede sizede Rabbim nasib etsiin, ama sunu anladimki hamile kalmak kadar o 9 ayi saglikla ve hayirlisiyla tamamlamak daha cok onemliymis... Sevgilerr

Canım ya bende de sizin gibiyim sadece Tiroid yok diğerleri mevcut. 3 kere hamile kaldım ama düştü hepsi de doktor insülin direncine bağladı ama ben de kilo veremiyorum ki insülin düzene girsin. Allah hepimizin yardımcısı olsun

İnsülım direnci haric aynı durumdayım hatta aynı kılodyim.diyete baslıyorum millet 2 günde kılı verirken bende 1 haftada bı hareket yok.klomen fln aylarca denedim olmadı kılo veremedim 4 haftada 4 kilo verdim sonra baktım 1 hafta hiç veremedim bıraktım.tüp bebekle bir bbeğim oldu ama onun dişinda olmuyor8 senelık evlıyım.

Bugün gebelik testi Yaptım ve pozitif çıktı inanın ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum şaşırdım çok umudum yoktu. Sevinmek için biliyorum ki çok erken bu kadar hastalıkla gebelik Korkutuyor insanı herseye rağmen ömrümde aldığım en paha biçilmez haber. Allah isteyen herkese nasip etsin ve hepimize hayırlı sağlıklı Doğumlar nasip etsin.

Kızlar şimdi ben size bir fikir verim bende pco hastasıyım ayrıca insülin direncin var dedi doktor üp bebek için tedaviye başlıyacağım zaman dedi bana biraz kendini toparla en azından kilonun %10 kadar verebilirsen iyi olur dedi ve ekledi hayatından beyaz ekmeyi çıkar sabahları kahvaltıda 2 bilemedin 3 dilim kepekli ekmek ye bol salata peynir,zeytin,haşlanmış yumurtanı yiyebilirsin pirinç yeme bulgur ye patates sakın yeme abur cubur yeme şekeri kes dedi önce çok zor gelicek sandım ama 14 martta ilk gittiğimden şuana kadar 10 kilo verdi ayrıca bana günde yarım saat yürü bolda su iç yeter dedi ben hep yürüyemedim bile normal yemeğimi yiyorum bide haftada 3 kere balık yerseniz güzel olur omegadan zengin balık çünkü balık yağı insülin direncine çok iyiymiş bir daha asla hamura ve normal ekmeğe dönmem açlık çekmiyorum ızgaramı yiyorum canım pilav isterse bulgur yiyorum ve yemek değilde ekstradan yediğimiz ekmek kilo yapıyormuş yediğim kalmıyor hemen gidiyor.

Bende katildim bende de bu konuda yok yok olduğunu öğrendim 13 kg vermem lazım bir konuyu hortlatalim bakalim

Bende 1 ay kadar önce hipotroidi hastalığım olduğunu öğrendim.insülin de sınırda hızla kilo aldım bi yilda 15 kilo civari aldim. Sizce hamile kalabilir miyim. Bide doktor troid hapının yaninda devit 3 diye bir damla verdi. Bu ilaçlar da kilo yapar mi. Bi haftada 3 kilo aldim yaaa

bu teşhisler koyarken bana 84 kilo idim ethrox 25mg ile 80 kiloya indim. glukofen 1000mg kullanıyorum.devit 3 kullandım.haftada bir ampul içtim 3 hafta .tekrar d vitamini ölçümü 6. aydan sonra yapılıyor.glukofenle 28 günde bir adet oluyorum.bende de pko var. folidose kullan b.12 li .glukofen türü ilaçlar b vitamini emilimini azaltıyormuş.ayrıca pko olanlara folik asit iyi geliyor.doğal hamile kalma şansını arttırıyor.1tüpüm negatif dondurulmuşları da havalar ısınınca koydurucam o zamana kadar böyle rahat takılıyorum. olursa aralığa olmazsa hazirandan sonraya kadar yolu var.devit içmeme rağmen hala çabuk solunum yolu hastalığı kapıyorum.özellikle adetim e 1 hafta kala hemen grip kapıyorum üşütüyorum vs.direncimi arttıracak bişey bulamadım.adetim grip aşısı olunca grip gibi başlamaya başladı.adet sancımı parol+katarın ile düzeltiyorum.

Canım ben de evlendikten sonra bir anda 15 kilo aldım üç sene önce baktım veremiyorum meğer hipotiroidmişim haşhimato yani dr lar hamile kalman falan zor diyordu ve benim değerim 6larda falandı çok yüksekti 150mg içiyordum ilaçlarını düzenli iç şimdi değerim 0,30 falan iyi oldum yani ve hamileyim ümidini asla yitirme Allah. Yardımcın olsun canım

sana hangi troid hapı verdiler.ağrı sızı nodül var mı?

Ben de ötüroks kullanıyorum nodüllerim vardı ama minik tiroidimin yapısı tamamen parçalanmış ve kanama vardı geceleri Zaman Zaman Ağrı'm olurdu o kadar
kanamayı ilk defa duydum hangi bölüme başvurayım bu tahlillerimle ultrasona girmek için.devlettekine güvenmiyorum.

levotiron hap ve devit 3 damla
doktor devit için tekrarlama istedi mi yada 6 ay sonra tekrar vitamin kontrolü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…