• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsülin Direnci Hakkında

karamelim

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.143
969
323
İstanbul
Konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilmiyorum. Biraz baktım ama uygun başlık bulamadım

Sorum ve sorunum şudur
Kiloluyum insülin direncim var ve metformin içeren ilaçlardan kullanmam gerekiyor. Ama bu ilaç benim midemi mahvediyor. 1 gün içiyorum ertesi gún aynı işkenceyi yaşamamak için içmiyorum. Şimdi diyetisyene başladım. 1 hafta oldu sadece diyetle ilaç içmeden insülin direncinden kurtulabilen var mı?

Hasimato hastasıyım. Yıllardır üstüme yapışıp bir türlü gram bile veremediğim kilolarım vardı. Hasimato tedavisi görmeye başladıktan sonra kilo verebileceğimi düşünmüştüm. Ancak olmadı. Hasimato konusunda bir dahiliye doktoru takip ediyordu. Ben kilodan yakindikça doktorum diyet diyet dedi. Son 4-5 yıldır yılın yarısı Diyetisyenle geçiyordu. Ancak ilk 3 kilodan sonrası gelmiyordu. Bu kışın sonunda bir endokrin uzmanına gittim,orada öğrendim insülin direncim oldugunu. Sizinkinden farklı bir ilaç verdi, ancak her gün en az bir saat yürümem gerektiğini de söyledi. Ayrıca d ve b12 takviyesi de aldım. Henüz ideal kiloya ulaşamadım ama son 5 yılın en ince görüntüsüne sahibim. Ayrıca kendimde şunu farkettim ekmek ve turevlerini tükettiğim zaman kilo vermek yavaşladığı gibi yüzüm ellerim ayaklarım inanılmaz şişiyor. Bu yiyeceklerden olabildiğince uzak duruyorum.

Allah şifa versin hepimize.

Benimde insülim direncim var ben glifor diye bi hap kullanıyorum hapı tek seferde bütün içince felaket bir bulantı yapıyor alışamadım,yarım yarım içiyorum sabah akşam.Diyette yapıyorum ama hapı kullanmadığım sürece 1-2 kilodan ileri gidemedim hiç :KK43:Hapı düzenli kullanım ve diyetle birlikte 10 kg verebildim şuan

Yanında bi mide ilacı da isteseniz iyi olur

Birde yürüyüş ve egzersiz yapın. Kilo vermek en iyi tedavi bu hastalıkta

IMG_20170608_220719.JPG
İnsülin direnci olanların seviye durumunu ilaclik olup olmadığını bilemem ama size çocuk doktorumun söylediklerini göndereyim.

Mideniz Nasıl oluyor bulanıyor mu ağrıyor mu kazınıyor mu

Aç tok içiş şekli vs var mı

Bir de bazı ilaçlarla mide koruyucu diye bir şey veriyorlar madem rahatsız ediyor doktora tekrar gidip yan etkisini iletin çözüm bulur belki

Konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilmiyorum. Biraz baktım ama uygun başlık bulamadım

Sorum ve sorunum şudur
Kiloluyum insülin direncim var ve metformin içeren ilaçlardan kullanmam gerekiyor. Ama bu ilaç benim midemi mahvediyor. 1 gün içiyorum ertesi gún aynı işkenceyi yaşamamak için içmiyorum. Şimdi diyetisyene başladım. 1 hafta oldu sadece diyetle ilaç içmeden insülin direncinden kurtulabilen var mı?
Merhaba bende de insülin direnci var. Doktor iki kutu matofin kullancaksın dedi. Ama kesinlikle çözüm değil. Metobolizma hızlanıyor ama ilacı bırakınca başa döndüm. Yani bende böyle oldu. Şimdi ilaç kullanmıyorum. Yaklaşık 20 gündür karatay beslenmesini uyguluyorum. Düzenli yürüyüş ile birlikte 4 kilo verdim. Ve şekersiz ekmeksiz gayet de yaşanıyor. Uykularım düzeldi. Vücuttaki ödem indi. Ve riayet ettiğim için mutluyum. Size de öneririm.

Hayır YÖK
Ben de kullandım

2 haftaya o kötü durum geçiyor.

Ben insülin direncini tesadüfen jinekolojik muayene öğrendim

1 hafta önce chek up yapıldı

Tüm organlarım sağlıklı

İlaçları asla ihmal etme, sabırlı ol

İlacsiz mumkun değil bildiğim kadariyla bende glifor kullaniyordum+ dukanla direnci kirdim ama maalesef irade Sifir bende evreleri tamamlamadigim için tekrar aldım ama yarısını toplamda 17 kg vermiştim

Yeni baslayanlarada tavsiyem ilaç kullanıp (glifor) yağlı yemekler yediginizde ishal oluyorsunuz dikkat edin :D

Benimde insülim direncim var ben glifor diye bi hap kullanıyorum hapı tek seferde bütün içince felaket bir bulantı yapıyor alışamadım,yarım yarım içiyorum sabah akşam.Diyette yapıyorum ama hapı kullanmadığım sürece 1-2 kilodan ileri gidemedim hiç :KK43:Hapı düzenli kullanım ve diyetle birlikte 10 kg verebildim şuan
Glifor seker ilacidir. Seker hastalari kullanir.

Glifor seker ilacidir. Seker hastalari kullanir.
Evet şeker hastaları kullanıyor,babaannem yıllarca kullandı şuan babamda kullanıyor biliyorum ama bana insülin direnci için verdi doktorum, keza halamda da var o'da insülin direnci için kullanıyor.

Diaformin kullandım bi ara ama rezil oldum başımı uykudan kendimi lavobadan alamadım. Aşırı miğde bulantısı da cabası bıraktım ilaçları yemek ardına tatlı şeyler yememeye alıştırdım kendimi açlık hissi hiç gitmese de kendimle mücadele veriyorum.Öğün takibi yapıyorum saatlerimi aksatmıyorum kilom sabit ne alıyorum ne veriyorum şuanlık pek bir şey yok

bende de insülin direnci çıktı.. daha dün öğrendim.. dr banada glifor verdi.. yarım yarım kullanmamı önerdi..ve günde 1 kere..

Ben im ilk hafta midem.kotu oldu iki aydir kullaniyorum matofin 3.5 kilo verdim insulin direnci 15di 9.9 olmus ilaci en gec sabah 9da icin yoksa ise yaramiyor haberiniz olsun..

Back