• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnstagram üzerinden şikayet edileceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Biriyle musibet halindeydim. Canımı çok acıttı. Bende eşiyle ilgili bildiğim bir gerçeği onunla fake hesaptan paylaşmak istedim. Mesajlarım isteğe düştüğü için herkese açık paylaştım. Eşinin bir başkasından çocuğu olduğunu söyledim. Çocuğun ve babasının resmini paylaştım. Doğru olmadığını biliyorum. Beni şikayet edeceklermiş ve tazminat davası açacaklarmış. Tazminat davasını kazanabilirler mi ?
Kazanabilirler çünkü bir başkasının özel hayatını gayri hukuki yollardan ifşa etmişsiniz, olay herkesin biliyor olması değil, sizin bunu ifşa etmiş olmanız suç.
'Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.'' Denerek ifşa yayma fiili cezalandırılmıştır.” TCK 134

Ayrıca her ne kadar sosyal medya hesabında paylaşılmış olsa dahi, o fotoğrafı paylaşan kadından onay aldınız mı? Hayır, bu durumda o kadında size dava açma hakkına sahip, hem izinsiz fotoğraf kullandığınız için dava açabilir, hem özel hayatının gizliliğini ihlal ettiğiniz için dava açabilir, hem çocuğunun toplumdaki yeri itibari için dava açabilir.

Yaşadığınız haksızlık ne olursa olsun yaptığınız hem suç hem o çocuk açısından bakarsanız etik değil, siz birine öfkenizden bir çocuğun hayatını etkileyecek yanlış bir davranışta bulunmuşsunuz.

Siz de annesiniz değil mi? Yetişkinlerin kötü kalpliliklerinin cezasını çocuklar mı çekmeli sorusunu bebeğinizin gözlerinin içine bakarak cevaplayın.

Kazanabilirler çünkü bir başkasının özel hayatını gayri hukuki yollardan ifşa etmişsiniz, olay herkesin biliyor olması değil, sizin bunu ifşa etmiş olmanız suç.
'Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.'' Denerek ifşa yayma fiili cezalandırılmıştır.” TCK 134

Ayrıca her ne kadar sosyal medya hesabında paylaşılmış olsa dahi, o fotoğrafı paylaşan kadından onay aldınız mı? Hayır, bu durumda o kadında size dava açma hakkına sahip, hem izinsiz fotoğraf kullandığınız için dava açabilir, hem özel hayatının gizliliğini ihlal ettiğiniz için dava açabilir, hem çocuğunun toplumdaki yeri itibari için dava açabilir.

Yaşadığınız haksızlık ne olursa olsun yaptığınız hem suç hem o çocuk açısından bakarsanız etik değil, siz birine öfkenizden bir çocuğun hayatını etkileyecek yanlış bir davranışta bulunmuşsunuz.

Siz de annesiniz değil mi? Yetişkinlerin kötü kalpliliklerinin cezasını çocuklar mı çekmeli sorusunu bebeğinizin gözlerinin içine bakarak cevaplayın.
Haklısınız 😔

bir başkası yapmış gibi anlatabilirdim bunu ama gerçekten yaşadıklarımı düşündükçe haklılığım geliyor gözümün önüne ve açık yüreklilikle yazdım. Lütfen ne yaşadığımı bilmeden yargılamayın beni lütfen 😢
Haklı olsanız da yapmamanız gereken bir şey yapmışsınız, başlangıçtaki haklılığınızın bir önemi kaldı mı sizce?

Bakın gerçekten çok büyük bir haksızlığa uğramış olabilirsiniz, karşınızdaki insanlar dünyanın en ahlaksız insanları da olabilir, intikam almak istemiş olabilirsiniz ki bu da insani bir durum, canınız yanmış can yakmak istemişsiniz, farklı şekilde can yaksaydınız aman olur böyle şeyler derdim ama yaptığınız hareket bu olayda hiçbir suçu olmayan başka bir kadın ve onun çocuğuna zarar verdi.
Sayenizde kadın afişe oldu, çocuk gayrimeşru çocuk damgasını yedi, belki annesi oğlunu bunlardan koruyarak büyütüyordu, yıllar önce paylaşılmış bir fotoğrafı kullanarak belki de geçmişin izlerini silmeye çalışan birinin de hayatını karıştırdınız.

Hak edenden intikam alınabilir lakin madem can yakacaktınız ben olsam mertçe karşısına dikilir öyle intikam alır can yakardım, fake hesaptan gizlenerek saklanarak değil, herkes biliyor diyorsunuz ama adam çocuğu soyadına almadıysa ortada bir fotoğraftan başka hiçbir delil de yoksa veya bunlar başkalarının yakıştırmasıysa iftiradan da dava açılır.

Sebepleriniz haklı da olsa izlediğiniz yol yanlış ne yazık ki.

Hesabı tamamen silerseniz bir şey olmaz, bir ara Türkiye gündemindeydi instagram dahil bazı sosyal medyaların mahkeme durumlarında ip paylaşmaması. Buna bağlı Türkiye’de ofis açılması falan isteniyordu. Neyse çok uzatmayayım ben instagram zaten ip paylaşmıyor diye biliyorum. Bir daha yapmayın başınızı belaya sokmayın o adamın karısı da aptal değilse zaten anlamıştır kocasının aldattığını. Canınız yansa da kendi başınızı belaya sokmayın

Yaptığımdan pişman değilim hala onlara karşı kinli ve öfkeliyim. Canımı çok acıttılar hala da devam ediyorlar. Ağlamamın ve üzülmemin sebebi yaşadıklarım..
Yağmura yakalanıp saçınız ıslanınca da yağmura ateş ediyor musunuz?
Ablam o öyle olmuyo bi sal ya.Sakin:KK76:

Hesabı tamamen silerseniz bir şey olmaz, bir ara Türkiye gündemindeydi instagram dahil bazı sosyal medyaların mahkeme durumlarında ip paylaşmaması. Buna bağlı Türkiye’de ofis açılması falan isteniyordu. Neyse çok uzatmayayım ben instagram zaten ip paylaşmıyor diye biliyorum. Bir daha yapmayın başınızı belaya sokmayın o adamın karısı da aptal değilse zaten anlamıştır kocasının aldattığını. Canınız yansa da kendi başınızı belaya sokmayın
Öyle bir şey yok. Doğru olsaydı millet hakaret eder tüyerdi. Savcılığa veriyorsun silinse de bulunuyor.

Az çok tahmin ettim ben ne olduğunu. Size profil durumunuza yazdığınız söz ile yanıt veriyorum, umarım kalbiniz kaderiniz olur.

Öyle bir şey yok. Doğru olsaydı millet hakaret eder tüyerdi. Savcılığa veriyorsun silinse de bulunuyor.
Aynen öyle, fake hesap dahi olsa hesap bilgilerini verip tespit davası açılabiliyormuş, sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor.

Merhaba bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Biriyle musibet halindeydim. Canımı çok acıttı. Bende eşiyle ilgili bildiğim bir gerçeği onunla fake hesaptan paylaşmak istedim. Mesajlarım isteğe düştüğü için herkese açık paylaştım. Eşinin bir başkasından çocuğu olduğunu söyledim. Çocuğun ve babasının resmini paylaştım. Doğru olmadığını biliyorum. Beni şikayet edeceklermiş ve tazminat davası açacaklarmış. Tazminat davasını kazanabilirler mi ?

Yazdıklarınız çok üzücü. Ama her şeyi bilmediğiniz için böyle konuşmanızı yadırgamıyorum. Sadece üzülüyorum canınız sağ olsun. Sadece merak etmiştim ne gibi sonuçlar doğuracağını. Her şeyi göze alarak yaptım zaten. Allah kimsenin omuzlarına kaldıramayacağı yükler bindirmesin.

Adamdan evlilik dışı çocuk sahibi olan kadın; siz misiniz ? Eğer öyleyse, çocuğun tanınması ve nüfusa alınması için dava açtınız mı ?

Konu sahibesinin haksız yere linçlendiğini düşünüyorum. Burdaki herkes bir melaike, bir peygamber olarak yaşıyor sanırsam :ruh: Konu sahibesi hak ettiler, intikam aldım diyor burdaki herkes peygamber sanırsam vuranlara diğer yanağını çeviriyor:olamaz:

Valla ben destekliyorum konu sahibesini, gayet iyi intikam almış. İntikam aldığı tarafın da berbat insanlar olduğu zaten belli, adam şerefsizlik yapıp ondan bundan çocuk peydahlarken iyi ama konu sahibesi ifşalayınca mı kötü oldu? Gayet iyi yapmışsın konu sahibesi hiç ezilip büzülme, hak ettilerse de hak ettiler. Mahkemede az biraz ceza çıkar onu da koç gibi öder geçersin.

Ben de intikam meleğiyim bu arada elime geçerse acımam valla ifşalarım, mahkemeye çıkarsam da koç gibi çıkarım tamamiyle destekliyorum seni konu sahibesi yürü gitsin zaten yürümüşsün:KK76:

bu nasıl bi kin nasıl öfke yuva dağıtıyorsunuz yani göz göre göre gerek var mı? Allahtan bulsun diyip geçseydiniz açarlarsa da kazanırlar gibime geliyo

musibet halindeyim ne demek?

Hayır, konu sahibesi bu konudaki intikam meleği, toplumdaki ahlaksızlara yargı dağıtıyor:sampiyon:
Miss ahlaksız olan adam, kötü olan adamla karısı, fotoğrafı paylaşılan çocuk değil. Ben melek değilim, kuyruğuma basılmaya görsün neler yapabileceğimi kendim bile kestiremem ama intikamımı bir çocuğu kullanarak almam, yetişkinin suratına suratına yaparım ne yapacaksam, birinin canını yakacaksam fake hesaba gerek yok, ki karşı taraf biraz kafa yorduysa fake hesabın kime ait olduğunu anlamıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X