İnsanlık için sıradan benim için esaslı bir dert tırnak mantarı

Çok teşekkür ederim gerçekten. Tüm bunlar yetmezmiş gibi 500 mllik su dolu bardağı kırdım az önce. Cam kırığı fobim de var. Nazar mı var üstümde anlamıyorum. Sınanıyorum sürekli.

Çok teşekkür ederim gerçekten. Tüm bunlar yetmezmiş gibi 500 mllik su dolu bardağı kırdım az önce. Cam kırığı fobim de var. Nazar mı var üstümde anlamıyorum. Sınanıyorum sürekli.
Benim de agorafobim vardı. Yani otobüse binince,cikamayacagim yerler falan benj basıyordu,vücudum ortamdan çıkmak için acil durum sinyalleri veriyordu. Hem ilaç tedavisi oldum hem üstüne gittim. Şimdi otobüsten uçaktan inmiyorum, 20 günluk otobüs yolculuguna bile katıldım.
Ayrıca annemden kalma evham huyum var. Bir şeyden endişelenmeyeyim,hemen aklıma en kötü ihtimal gelir. Mesela babam aradığımda açmasın iş kazası mi geçirdi diye endiselenirim,bir ornek. Ama evhamlı biri olmak istemiyorum,kendi karakterime de yakıştıramıyorum. Bu nedenle aklıma saçma senaryolar da gelse kendimi sakinlestirip kafamı başka bir şeye veriyorum ve defalarca aramıyorum bile. Ya da gece yarısı sınırdan geçerken dilini anlamadığım bir asker beni trenden indirdiginde kendime 'seni öldürecek halleri yok ya,dönünce bunu güzel hatırlayacaksın' telkini veriyorum.
OKB tabii ki hastalık ama Biraz da insanın kendi elinde bence iyileşmek. Mesela annem evhamina öyle sarılmış halde ki, hiç kendini dizginlemez, evhamiyla at koşturur. Öğrenci evinde bana ulaşamayınca (uyuyordum) komşumu arayıp evime yollamış mesela. Böyle biri. Ama beni dışardan gören kişi asla o tarz hisler besleyecegimi düşünemez bile,çünkü bunun hayatımı etkilemesine izin vermem.
Kendini sakinleştirmenin, gergin olduğun an uzaklasmanin yollarını ara. Varsa ilacın aksatmadan iç. Hatta maddi imkanın varsa psikolojik destek al. Benden sana öneri.
Böyle hayat geçmez çünkü, olan senin yaşam kalitene oluyor

Var. Azar yiyorum çoğunlukla böyle durumlarda.
Azar çözüm değil ki. Destek alıyor musunuz OKB için? Ben geçen yıl travmatik bir olay yaşadım ve bunun sonucunda hem OKB hem de anksiyetem çok şiddetlendi. Bir süre kendim çözmeye çalıştıktan sonra baktım olmuyor iş daha da ciddileşecek, hemen psikolog seanslarına başladım ve psikiyatristime gittim. Evet, 8 yıl 1 ilaçla idare etmeme rağmen şu an 3 ayrı ilaç kullanıyorum ama kafam rahat. Hayatım huzurlu. Saçma sapan şeyler düşünmektense işime gücüme odaklanabiliyorum. İlaca önyargısı olan çok kişi var ama tedavisi buysa budur. yenGEnC çok güzel anlatmış zaten yukarıda, yoksa hem kendimize hem etrafımızdakilere hayatı zehir ediyoruz garip bir kişiliğe bürünüyoruz. Sevdiğim bir söz var: Psikolojik rahatsızlıklarda asıl hasta tedavi olan değil, tedavi olmayı kabul etmeyendir diye. Ama tabi bu kızmakla çocuk gibi azarlamakla sizi suçlamakla olacak iş değil. Üzüldüm ben sizin adınıza. Aileyle mi yaşıyorsunuz yoksa eş çocuk filan mı?

Mantar malesef bulaşıcı evet ama benim gibi bağışıklığı düşük kişilere bulaşıyor. Banada geçen hasta kedimden bulaştı tabi bende ilk defa mantar gördüğüm için önce sinek ısırığı veya alerjik sandım kol bacak yüz her yerimde yuvarlak etrafında su toplmaış vaziyette ve çılgınlar gibi kaşınıyor. Egzamamda var mesela ama o bulaşıcı değil doktorda başkasına geçmez ama kendi içinde büyür yayılır dedi öylede oldu. Bu kediden bulaşanda anneme bulaşmadı mesela ikimizde aşırı temas halinde sarılır severiz zaten ben anneme kedimde böyle pul pul mantara benzer şeyler var demiştim oda görmüştü ama bana geçeceği aklımın ucundan geçmezdi bağışıklığımın düşük olduğunu biliyordum bu denli bilmiyordum hala kremle geçmesini bekliyorum :) Bende mantar olduğunu öğrendiğimden beri rahatsız hissediyorum ama görmemek içinde uzun pantolon ince hırka giyiyorum görmezden gelirsen daha hızlı iyileşiyor stres gerçekten geç iyileşmesine sebep oluyor sizde bu pamuklu çoraplar var kremi sürüp onu giyin görmeyin yani böylece daha hızlı iyileşecektir. Ama çıplak elle dokunmamaya özen gösterin.

Anliyorum ama acil doktorları tamda bunun için var eczaneden daha guvenilir
Acil doktorları bunun için değil acil ölümcül durumlar için. Zaten böyle alakasız durumlarla gidenler yüzünden sürekli sıra oluyor. Acil olmayan şeyler için gidip bir de bunu millete önerip orda belki kalp krizi geçiren birine geç müdahale edilmesine sebep olacaksınız.

Bana hiç mantar gibi gelmedi, bir ara babamda da vardı. Aile hekiminizden bir randevu alın bence. Bu arada bize bulaşmadı hiç babamdan ama o titizdir dikkat ediyordu. Sonra iyileşti.

Karakterinize hayran oldum gerçekten. 25 seans psikoterapi( bilindik bi uzmandan) 4 seans da psikiyatris(özel muayenehanesinde) ile tedavim oldu. Okb 7 yıldır hayatımda lakin çocuğum olduktan sonra ve ölümcül bi sağlık sorunu yaşadıktan sonra nüksetti. Toparlamıştım. 1 yıldır ilaca başladım çünkü evliliğimi etkiler olmuştu agresif tutumum için(okbnin verdiği gerginlik ve major depresyondan dolayı) ilaç bana 15 kg aldırdı. İlacı değiştirdim şu an. Hayatımdan memnundum kısmen. Ama diyorum ya hayat beni sınıyor sürekli. Yakın zamanda 8. Devlet mülakatımdan da elendiğimi öğrendim oysa komisyonla sözlüm çok iyiydi. Ümitlenmiştim. Planlar yapmıştım. Tepetaklak oldu. Bu sefer özelde iş aradım. Mülakata da çağrıldım. İyi de geçti
Ama yine aranmadım. İyice arttı anksiyetem. Stres iyi gelmiyor. Vücuduma vuruyor hemen(egzema,mantar,sedef olarak) mantar hastalığı fobim. Bula bula bu anda buldu beni. Tolere edecek ruh halinde değilim maalesef. Keşke senin gibi güçlü olsam. Seanslara gidemiyorum çünkü para yok( çocuğun kreşi +ev kirası 8000 tl tutuyor. İçinde mutfak aylık giderlet yok bile. Tek maaş bir de) iş arıyorum işte. Bakalım. Bi şeylere yoğunlaşırsam okb de geriler muhtemelen. Dün ilacımın yanımda x...x isimli ilaçtan içtim. Biraz uyuştum iyi oldu.

Yengençe cevap yazdım. Oradan okuyabilirseniz sevinirim

Çok geçmiş olsun. Ben cila sürüyorum oje gibi. O hapsediyor mantarı altında. Gün aşırı sürecekmişim. Bakalım akıbetimiz nasıl olacak

İyi de uzun süre oje cikarmazsak öyle sarariyor zaten..bende usenip hep aceleyle üstüne sürdüm sonuç sizinkinden de sarı.hicte mantar diye düşünmedim...o sarı haliyle üstü ojeli memnun ben memnun

Yok daha neler bu hayal gucuyle nasıl yaşıyorsunuz?ayakta bir sey cikarsa randevu yoksa acile gidilir, eğer cildiyelik bir durum gibiyse ki söylerler panik olmaya gerek yoktur sizde döner randevu arastirirsiniz gidipte eczacı a bu mantara benziyor ben size ilaç vereyim dedirtmezsiniz.

Acil kısmı insanlar için hiç gitmediniz belli zira renkler var aciliyet durumuna göre kimse kalp krizi geçiren bir hastanın önüne geçirmez sizi sağlık sistemiz sizin hayal dünyanızdaki gibi değil.

Bence acil doktorları bu sebeple gitsem kovalarlar. Çünkü görüntü dışında hiçbi şikayetim yok.
O zaman randevu bulup gidersiniz kuzum niye anlamak istemiyorsunuz eczacı size teşhis koyamaz ilaç veremez ayak bu ya inanamıyorum,kim kovacak sizi? diyecekleri en fazla dıştan bir şey yok siz şuraya gidin yani ne buyuttunuz acılı, doktorlar öcü değil

Benimde el tırnağım da oluyordu havasızlıktan oluyor genellikle alttan yeni tırnak geldikçe geçiyor. Sizde aile hekiminden destek alabilirsiniz uzman kişi belkide rahatlatabilir.

Tırnak mantarı için acile gidilmez bence.
Tırnak mantarı teşhisini eczacı koymuş ilaç vererek, buradaki üyelerde aa evet kesin o dediler .normalde gidilmemeli sıra alır muayene için ama ayağım rahatsizsa ve korkuyorsam acile danışırım onlar yönlendiriyor,çünkü bu mantar mi bilmiyorum

Dün ilacımın yanımda x...x isimli ilaçtan içtim. Biraz uyuştum iyi oldu.
X…x benim de yeni eklenen ilaçlarımdan biri. Doktorum günlük değil ama tetikleyici durumlar olduğunda içmemi söyledi. Siz de stresli bir gün sizi bekliyorsa sabahtan içebilirsiniz (doktorunuzun izni varsa tabi). Kana karışıp etkisini görmek 2 saat sürüyor yalnız.

Podologa gidin medikal ayak bakımı yaptırın. Bir de bir solüsyon veriyorlar. Pahalı bir işlem ama tırnaklar mis gibi oluyor. Mantar sararma hiçbir şey kalmıyor.

Hayır acile tıbbi Danışmanlık almaya da gidilmez. Mantar için dermatoloji polikliniğine başvurulur.

Her ne olursa olsun acilin amacı acil hastalara bakmaktır. Acilden kasıt hiçbir hayati tehlikesi bulunmayan tırnak mantarına bakmak değildir. Yani buntur şikayetlerle gidip de orada yoğunluk yaratmamak gerekiyor. Kalp krizi, trafik kazalari vs gibi acil durumlara müdahale ediliyor çünkü orada. Edilmiyor ise bile bırakalım da sıradaki vaka gelene kadar nefes alsın o insanlar da.
Sağlıkçı falan da değilim, sadece görev tanımlarıni önemsiyorum.
Bir gün bekleyip aile hekimine gidebilir. Aile hekimleri bu tür basit hastalıklar için var zaten.

Siz gerçekten acil tıp nedir bilmiyorsunuz bir de bilmediğiniz konuda ahkam kesiyorsunuz Herhangi bir tıp doktoruna söyleyin ayak mantarı için acile gidilir mi görün bakalım acil tıp ne demekmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…