• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlık için sıradan benim için esaslı bir dert tırnak mantarı

RagnarLodbrok

Ölürken gülüyorum
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
3.667
5.469
158
Merhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.

Merhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Tedavini yap işine bak canım
Anksiyete de olacaksın OKB nin yanisira.
Ve evet bulaşıcı

Tedavini zaten yapıyorsun,unut mantar filan yok🙄🤔

İlaç sürüyorsanız akışına bırakın. Terlik, ayakkabı yoluyla da bulaşır diğerlerine hatta giymiş olduklarınızdan da size yine bulaşır mı diye düşünmedim değil. Takıntınızı iyice azdırmuş olabilirim :KK53:

Sizdeki oje kalici oje filan miydi? Ben de ayaklarim her zaman olmasa da ellerim ojesiz durmaz. Ayda 1 gun belki surmedigim olur. Hiç mantar olmadim da. 😱

Sizdeki oje kalici oje filan miydi? Ben de ayaklarim her zaman olmasa da ellerim ojesiz durmaz. Ayda 1 gun belki surmedigim olur. Hiç mantar olmadim da. 😱
Yok kalıcı oje değildi ama aynı rengi eridikçe üstüne sürdüm. Denize girdikçe deforme oluyordu. Onun dışında hava almadı hiç :( ellerim de öyle hep ojeli ama 1-2 gün dinlendirerek.

Eczacı teşhis koyabilir mi ki? Belki gerçekten havasızlıktandır, resim mi koysanız?

Ben de çok tedirgin olurum böyle şeylerden...
Sizin için bu zorlu işi yaptım :(

DİKKAT AYAK PARMAĞI İÇERİR!

20220910_183433.jpg
20220910_183439.jpg

Sizin için bu zorlu işi yaptım :KK43:

DİKKAT AYAK PARMAĞI İÇERİR!

Eki Görüntüle 3128139 Eki Görüntüle 3128140
Hafif bir renk değişikliği ve dalgalanma var sadece uç kısmında.

Siz gene önlem olsun diye kullanın verdiklerini. Giydiklerinizi dezenfekte edersiniz. Ayak havlusu yerine kağıt havlu kullanırsınız VS.

Dert etmeyin çözümsüz değil. Ben de ürtiker olup uyuz olduğumu sanarak hayatı kendime zindan etmiştim. :KK53: Hastalıktan çok endişe kısmı yoruyor.

Hafif bir renk değişikliği ve dalgalanma var sadece uç kısmında.

Siz gene önlem olsun diye kullanın verdiklerini. Giydiklerinizi dezenfekte edersiniz. Ayak havlusu yerine kağıt havlu kullanırsınız VS.

Dert etmeyin çözümsüz değil. Ben de ürtiker olup uyuz olduğumu sanarak hayatı kendime zindan etmiştim. :KK53: Hastalıktan çok endişe kısmı yoruyor.
Dezenfekte olayı zor zaten benim için. Bana kalsa ben kendimi streçleyip çöpe atmak istiyorum bu endişeyle.

Yok kalıcı oje değildi ama aynı rengi eridikçe üstüne sürdüm. Denize girdikçe deforme oluyordu. Onun dışında hava almadı hiç :KK43: ellerim de öyle hep ojeli ama 1-2 gün dinlendirerek.
Abouvv kalıcı oje yapsanız daha iyiydi :d
Fotolara da baktım aslında mantar gibi de durmuyor yine de kullanın tabii ilacı.
Yama yapmayın bundan sonra da :d

Benm de el baş parmağımda çıkmıştı seneler önce, havuza gidiyordum o ara muhtemelen ordan kaptım. Hemen bir doktorad gittim yanlış değilsem o hap vermişti bana, aslında krem losyon tarzı da tedavisi varmış sanırım ama onu tercih etmişti daha sanırım garanti olsun falan diye mi acaba bilemedim. Bir aylık ilaç bitmeden geçmişti benm ki, lekeden ziyade şekil bozukluğu vardı bende

Benm de el baş parmağımda çıkmıştı seneler önce, havuza gidiyordum o ara muhtemelen ordan kaptım. Hemen bir doktorad gittim yanlış değilsem o hap vermişti bana, aslında krem losyon tarzı da tedavisi varmış sanırım ama onu tercih etmişti daha sanırım garanti olsun falan diye mi acaba bilemedim. Bir aylık ilaç bitmeden geçmişti benm ki, lekeden ziyade şekil bozukluğu vardı bende
Geçmiş olsun. Karaciğer problemim var. Hap kullanamam muhtemelen zaten.

Sürekli oje sürmek tırnak rengini değiştirir ancak sağlığına zarar verdiği anlamına gelmiyor. Tırnak uzadıkça zaten alttan hava alıyor.
Hiçbir zaman ojesiz gezmem bir kere böyle sorun yaşamadım. Şık olmak uğruna bozulanın üstüne üstüne sürerseniz böyle oluyor demekki… ayrıca eskiyenin üstüne sürünce nasıl güzel görüntü olabilir ki 🙄 ojeyi de atın muhtelemen tırnağınızdan da şişeye geçmiştir

Back