İnsanlarda ar edep insaf kalmamış

Bende eşime almıştım spor ayakkabı. Hem de iyi bir fiyat vermiştim. Giydiğinin ertesi günü dışarıdan geldi, yarım saat sonra evden çıkarken baktık ayakkabı yok. Epey bir sinirlendim. İlk defa " haram olsun, ALlah giymeyi naşi etmesin" dedim.

Adı üzerinde hırsız işte ! İnsanların acı günü, fırsat düşkünlüğü, yağmacılık kelimeleri lugatlarına girmemiş ki.... Allah günahsız çoluğundan çocuğundan çıkarmaz da, bizzat kendisinden çıkarır inşallah !

Bunlarda vicdan merhamet vs hiç bir duygu yok maalesef insan görünümlü yaratıklar sadece...

E dengesiz çok !!!
O ayakkabılarla zengin olsunlar bakalım,

biz de çocuklarla kardeşime gittik geçen yıl.
orda kaldık uzak baya.
sabah alışverişe çıkacağız.
küçük kızımın ayakkabısı yok.
hepsi duruyor onu almışlar.
daha 1 hafta olmamıştı alalı ve çok gezmiştim en güzelini alayım diye.
çocuk kucağımda ayakkabı almaya gittik tabi.
Allah'tan çarşıda evleri de fazla yorulmadım.

şimdi her gidişimizde herkes ayakkabılarını içeri alıyor.

bizim apartman kapısının önündeki demir çöp konteynırını çalmışlardı. Belediyeden yenisini istediğimizde öğrendik sattıklarını yenisi de öyle kolay kolay gelmemişti.

bende öğrenciyken zar zor para biriktirip convers almıştım iki conversimi kapıdan çalmışlardı.

yapılan zaten pislik bir durum ahlaksızlığın daniskası..

fakat ben şahsen ayakkabıların evin dışında kapı önüne ister açık ister ayakkabılık olsun konmasına karşıyım.. hem görüntü kirliliği hem hırsızlığa açık bir durum..

bızım evımız cadde ustunde kapıyı acık goren her fırsatta gırıyor, Biz kapının onunde hıc ayakkabı bırakmıyoruz.. Allah koursun..

Eşimin vefatının ardından ayakkabılarını kapıya bırakmıştım. Adettir. Hemde sabah akşam eve girip çıkarken onları orda görmek iyi geliyordu bana. Bir gün işten geldim ayakkabılar yok. Helal etmiyorum..

Aynısı bizimde başımıza geldi üst komşumuzun babası vefat etmişti bir gün içinde çok gelen giden oldu daha yepyeni eşimin adidasları gitti... O günden beri dışarda bırakmadık

Cami den bile ayakkabi çalıyorlar. İnsaf yokki. Bayram günü kardeşimin ayakkabısinı çalmışlardı daha ilk giyişinde.

Benimde evimin önünden annemğilin araban pazar ve market eşyalarını almışlar. Annem çok üzülmüştü birsürü alışveriş yapmış yazık arabayı nasıl açtılar hangi ara aldılar anlamadık. Artık helal haram korkusu malesef kalmamış bazı insanlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…