• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanlara ne oluyor?

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Asagida ki haberi okudugum zaman yasadigim soku ve üzüntüyü anlatamam. Bayram arefesinde, mübarek günde.
Anne, baba bagimlisi bir kadin / erkek neden yuva kurar neden cocuk sahibi olur?
Annelerimiz, babalarimiz elbetteki dünyada en cok saygi ve sevgi duymamiz gereken insanlar ama kendi yuvasini bile unutacak kadar asiri bagimli olunmasi bakin nelere sebep oluyor.
Neler oluyor bu insanlara? Nedir bu tahammülsüzlük, sinir, asabiyet? Insan hayati ne kadar ucuzladi böyle.

[h=1]Cinnet geçiren kadın ailesini katletti![/h]
Ayşe Yüksek, dün saat 15.00 sıralarında bir akrabasını telefonla arayarak, kocası Sezai ve kızı Duygu’yu uykuda öldürdüğünü söyleyip telefonu kapattı. Akrabanın arayıp adresi verdiği Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, apartmanın giriş katında oturan ailenin evine geldiğinde, elinde bıçakla kendisini doğrayan Ayşe Yüksek isimli ev kadınını fark ederek dairenin camını kırıp eve girdi. Polis, yatak odasında ve çocuk odasında 2 kişinin kanlar içindeki cesetleriyle karşılaştı.
SIK SIK TARTIŞIYORLARDI

Nakliyatçılık yapan Sezai Yüksek’in 1 ay önce banka kredisiyle aldığı ev eşinin ailesine uzak olduğu için çiftin sık sık tartıştığı ve kızları Duygu’nun da bu tartışmalara şahit olduğu belirtildi. Ayşe Yüksek, gece uykuya dalan kocası Sezai Yüksek ve çocuk odasında uyuyan kızı 4. sınıf öğrencisi Duygu’yu defalarca bıçaklayarak öldürdü.
Ayşe Yüksek’in, cesetler ile birlikte evde 12 saat geçirdikten sonra bir akrabasını telefonla arayarak cinayeti haber verdiği öğrenildi.

Son düzenleme:
İnanç eksikliğinden olduğunu düşünüyorum ben :50::50::50: Şükretmeyi bilmiyoruz maalesef :26::26::26:

bence bu kadının kesin psikolojik bi hastalığı vardı, sıradan bi cinnet hikayesi gibi değil, bu haberlerde kahraman babadır genelde, ben normal bi kadının çocuğunu öldüreceğine inanmıyorum, kadın kendini doğrarken yakalandı denmiş, kesinlikle hastaydı bence

Son düzenleme:
Eger sebep hastaliksa,toplumun azimsanmayacak kadari bu hastaliga tutulmus cünkü esini, kardesini, komsusunu, cocugunu onu bunu kesen dograyan insanlar giderek artiyor.
Ben insanlarin hasta olduklarina degil, giderek tahammülsüz, asabi, sinirli, kabullenemez ve merhametsiz olmaya basladiklarini inaniyorum.
Buda büyük sorun demektir.

Son düzenleme:
Eger sebep hastaliksa,toplumun azimsanmayacak kadari bu hastaliga tutulmus cünkü esini, kardesini, komsusunu, cocugunu onu bunu kesen dograyan insanlar giderek artiyor.
Ben insanlarin hasta olduklarina degil, giderek tahammülsüz, asabi, sinirli, kabullenemez ve merhametsiz olmaya basladiklarini inaniyorum.
Buda büyük sorun demektir.

olabilir ekonomik ve ailesel sorunlar delirtiyo demekki bi noktadan sonra insanı
ama şuda bi gerçekki, kayıt dışı çok akıl hastası varmış toplumda, azımsanmayacak kadar, böyle biriyle aynı apartmanda oturyor olabiliriz, akrabamız olabilir hatta biz bile olabiliriz
bebeğini öldüren çok okuyoruzda bu kadının çocuğu 4. sınıfa gidiyor ona o kadar emek vermiş hemde uyurken nasıl öldürebilir, normal bi anne uykusunda çocuğuna bakıp gözleri dolarken, bu gitsin bıçaklasın, ne bileyim ben direk akıl hastası olduğunu düşündüm

Son düzenleme:
Bu gibi olaylarda en büyük sebep maddi sıkıntı dikkat ederseniz, geçenlerde de 6 aydır işsiz bir baba iki kızını alıp göle attı kendini, normalde kızlarına çok düşkün bir babaymış...

insanlara ne mi oluyor??
insanlar psikolik rahatsızlıklarının farkında olmadıkları için bu noktalara geliyor. başından dişinden v.s. hastalandığı gibi ruhunun da hastalanabileceğini konduramıyorlar.. ne kişiler ne de etrafındakiler böyle bir gözlemde bulunmuyor. normal bir insan yapar mı bu kadının yaptığını

Belki ekonomik olarak cok cok rahat degillerdir ama ben dedemdem cok dinlemisimdir 1950 lerde 60 larda ülke genelindeki acliktan kitliktan insanlarin yaban otlarini toplayip yediklerini.
Dedem sürekli bu zaman ki nimetin, bollugun kiymetini bilin, sükredin derdi ( Nur icinde yatsin)
Yokluk insani katil etse o zaman ki insanlar birbirini öldürürdü.
Hea simdi görsel medya ve diger etkenler sebebiyle insanlarin hayattan beklentisi, istekleri cogalmis olabilir. Ama herkes ayni hayati yasayamaz.
Rabbim verdigi akli, bilinci, merhameti elimizden almasin.

insanlara ne mi oluyor??
insanlar psikolik rahatsızlıklarının farkında olmadıkları için bu noktalara geliyor. başından dişinden v.s. hastalandığı gibi ruhunun da hastalanabileceğini konduramıyorlar.. ne kişiler ne de etrafındakiler böyle bir gözlemde bulunmuyor. normal bir insan yapar mı bu kadının yaptığını

en azından ağır bi depresyon geçiriyosan yapacağın şey doktora gidip ilaçını almak, hadi hastalığının farkında olmayanlar olabilir, bazı hastalıklar için konuşuyorum, ama depresyonda olduğunu bilir insan

Son düzenleme:
Cinnet anı denen bir şey vaar. Onun nasıl bir şey olduğunu bilemeyiz. Allah ta kimseye yaşatmasın.
Ama o cinnet anında, insanın en yakınını bile tanımadığı söylenir.

Cinnet anı denen bir şey vaar. Onun nasıl bir şey olduğunu bilemeyiz. Allah ta kimseye yaşatmasın.
Ama o cinnet anında, insanın en yakınını bile tanımadığı söylenir.

Haklisin, bende hep Rabbim verdigin akli, mantigi, vicdani elimizden alma diye dua ederim..Ama songünlerde o kadar cok insan cinnet geciriyor ki..Önceden Ramazan ayina hürmeten asiri hareketlerden kacinilirdi. Artik hicbirseyin önemi yok.

Insan hayattan bikinca herseyi yapabiliyor. Cinnet de baska sey de olabiliyor. O kadar guclu bir insan oldugum halde ben kendimi oldurmek istedim bu hafta ama yapmadim. O kadar biktim ve caresiz hissettim kendimi. Yapani da kinamam yani.

Tüketim toplumu haline geldik. Malı mülkü tüketmek bir yana sevgiyi , iyi niyeti , sabrı da tüketiyoruz.

Hayat için matematiksel formüller bulamayız ama bir terazi kurup dengelemeyi başarmalıyız.

İhtiyaç istek dengesi
Gelir gider dengesi
Keyfiyet zorunluluk dengesi

Çevremizde isteklerini ihtiyaç gören , giderini gelirine göre ayarlayamayan , keyfi kavramları zorunluluğa dönüştürmüş insanlar birbirine bağlantılı sorun silsileleri oluşturuyor.

Bu ortamda insanların sağlıklı kalması , sağlıksız insanların da sağlıklı bireyler yetiştirmesi mümkün değil.

İnsanların zihinsel ayarları ya anneleri , ya babaları , ya eşleri ya da toplum tarafından bozulabiliyor.

Bir bireyin doğduğu andan itibaren çok mantıklı düşünmesi , anne baba tarafından ya da toplum tarafından yapılanları doğru analiz etmesi , yorumlaması , kendini ona göre şekillendirmesi çok zor bir süreç. Yanlış ve doğrunun ayırt edilemediği bu süreç tamamlanamayınca da ( ki tek başına bunun yapılmasının mümkün oladığını düşünüyorum) sonucu infial oluyor anlaşılan.

Allah herkesin aklını korusun.

bence bu kadının kesin psikolojik bi hastalığı vardı, sıradan bi cinnet hikayesi gibi değil, bu haberlerde kahraman babadır genelde, ben normal bi kadının çocuğunu öldüreceğine inanmıyorum, kadın kendini doğrarken yakalandı denmiş, kesinlikle hastaydı bence

kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum artı tabiki inançççç iman

okuyunca tüylerim diken diken oldu
bende kadının normal olmadığını düşünüyorum:50:
yoksa bir anne çocuğuna nasıl kıyabilir:5:

insanlara ne mi oluyor??

kesinlikle size katılıyorum.

Egitimisizlik, cahillik ve cehalet insani bunalimdan tutda depresyona, hatta agir psikolojik hastaliga kadar insani götürür.
Egitimli, calisan ve kendi ayaklarinda durabilen bir insan ( kadin veya erkek fark etmez ) böyle bir cinneti yapabilecek kadar kötü durumda olamayacagini düsünüyorum.
Akli basinda, mantikli düsünen, maddi ve manevi güclü olan bir insan, her zaman kendisine ve etrafina faydasi olur ama cehalet cok kötü bir olay.
Ayni bu olay gibi, hem kendisine hemde etrafina bu duruma kadar giden bir yol cizebilir, sasirmadim, sadece üzüldüm.

İnsanlara ne oluyor bende hiç anlamıyorum.
Maksat hort 3...

Back