• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden bu kadar meraklı ve kötü niyetli?

Gulummlk

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2021
187
111
13
Hanımlar herkese merhaba. Nişan atalı kısa bir süre oldu. Tamamen aklımdan çıkarmaya çalıştığım bu dönemde yaşadıklarım beni hep geriye götürüyor. Ben mi çok hassasım insanlar mı anormal artık ayırt edemiyorum.
Hayatımda birine gidip özel hayatını sormuş değilim en yakınımın dahil gelip kendisinin anlatmasını beklerim, kendim üzerine gitmem ama insanların arsızlığından bıktım. 1 senedir eve adım atan yoktu arayan soran yoktu ki ailem hastalığı çok ağır atlattı geçmiş olsun diyen olmadı. Şimdi bir akrabaya altınını geri verince bütün herkese yayılmış telefonlar susmuyor, böyle bir hakkı kendilerinde nasıl buluyorlar anlamıyorum annem sürekli telefonda hayırlısı buymuş, kısmet vs vs.. Çalıştığım kurumda tüm çalışanlara tek tek nasip dedim, müdürü bile gelip seninle konuşacağız neler olmuş ben yeni duyuyorum diyip laf almaya çalışıyor. Servis şöförü geçmiş olsuuun bacııım buluruz birini deme hadsizliğinde. En son birkaç gün önce markette dıdımın dıdısı gelip
- canııııım ay çok üzüldüm ama bakıyorum toparlanmışsın geziyorsun diyince afalladım ve sinirlerim bozuldu. Markete gidiyorum alt tarafı ki gezip tozsam sana ne. Teyzeme de gulummlk hiç üzgün durmuyor bakıyoruz da aklında ne vardı da o adamı bıraktı demişler. Sebep olarak sadece anlaşamıyoruz demiştim bağımlı olduğundan haberleri yok, olmayacak da. Zaten zor toparlıyorum bari dışarıya çıkarken bir iki kendimi iyi hissedeyim diye giyinip çıktım şimdi daha da moralim bozuldu. Sürünmem mi gerekiyordu bu dönemde? Çok sıradan, kendi halinde bir insanım öyle o kadar konuşulacak bir insan da değilim ama insanlar evde kalmaktan en ufak şeye sarar oldu galiba ve küçük bir yerde yaşıyorum. Terslemekten bıktım ne yapayım başka

En son bir kuzenim arayınca sinirimden ağlayıp ona yakın bir şeyler dedim bu sefer de adam onu bırakmış galiba nasıl ağladı telefonda diye konuşmuş, insanlar bir tuhaf
'' Nasip değilmiş, olmadı bitti. Erkekle mi doğdum erkeksiz ölecem?'' deyip kapatın ağızlarını.

Çevrenizdeki insanlar dedikoducu ve haddini bilmez tiplermis. Bugün nisan atmak dünyanın en normal davranışlarından biri, kaldi ki nisanın amacı zaten evlilik yolunda bir ön tanıma-degerlendirme. Geçenlerde 20 seneden sonra boşanan ve hep çok iyi anlaştıklarını düşündüğüm bir akrabam beni aradı hamilelik tebrigi için, biraz sohbet ettik vs. boşanmaya dair tek bişey demedim. Çünkü bu, insanların kişisel alanına girmektir, saygisizliktir. Karşındaki zaten anlatmak isterse anlatır, paylaşır. Ama işte kotulukten beslenen bir güruh var. Pis meraklarını tatmin etmek için karşısındaki insanın sınırlarına dalmayı çok seviyorlar.

Bosverin herkes tuhaf.
Evlenseydiniz de baska seyler soracaklardi. Misal bana sorulan sacmaliklari yazayim siz gulun diye. Esin ayda kac lira kazaniyor?
Senin maasin ne kadar?
Ev kimin uzerine alindi?
Arabayi kaca aldiniz,kimin uzerine alindi?
Gibi gibi 😂

Nişan atılmasını facia gibi gören insanlar oldukları için öyle davranıyorlar. Yani onlar için sizin durumunuz vahim ) aslında çok iyi yapmışsınız kesinlikle zamanında kurtulmuşsunuz. Ama dövülsen de sövülsen de sakın bulduğunu bırakma kafasındaki insanlara bunu anlatamazsınız. Başka birinin konusu çıkınca sizi unutacaklar zaten boş verin

Çevrenizdeki insanlar dedikoducu ve haddini bilmez tiplermis. Bugün nisan atmak dünyanın en normal davranışlarından biri, kaldi ki nisanın amacı zaten evlilik yolunda bir ön tanıma-degerlendirme. Geçenlerde 20 seneden sonra boşanan ve hep çok iyi anlaştıklarını düşündüğüm bir akrabam beni aradı hamilelik tebrigi için, biraz sohbet ettik vs. boşanmaya dair tek bişey demedim. Çünkü bu, insanların kişisel alanına girmektir, saygisizliktir. Karşındaki zaten anlatmak isterse anlatır, paylaşır. Ama işte kotulukten beslenen bir güruh var. Pis meraklarını tatmin etmek için karşısındaki insanın sınırlarına dalmayı çok seviyorlar.
Nişanı atarken düşünmedim millet ne der diye ben yaşayacağım dedim ama şimdi o korku oluşmaya başladı bende de. Resmen bunun için arayan soran var yolda görsem tanımam. Tersliyorum ama sonra da herkes bana böyle mi bakıyor, arkamdan neler söylüyorlardır diye de günlerce düşünüyorum. Resmen hayata bakış açım değişiyor biraz daha sürerse keşke çekseydim diyeceğim diye korkuyorum.

Bosverin herkes tuhaf.
Evlenseydiniz de baska seyler soracaklardi. Misal bana sorulan sacmaliklari yazayim siz gulun diye. Esin ayda kac lira kazaniyor?
Senin maasin ne kadar?
Ev kimin uzerine alindi?
Arabayi kaca aldiniz,kimin uzerine alindi?
Gibi gibi 😂
Bir hayırlı olsun bile dememişlerdi oysa ama şu an gündemi ben dolduruyorum galiba 😬 inanın meraktan sormaları sorun değil, art niyetli olduklarını anladık artık 10 15 defa deşilmez bir konu her aileden biri görünce didiklenmez. Ne yaptı da gulummlk bıraktı denmez yani ayıp şeyler bunlar ama susmıyorlar

Bir hayırlı olsun bile dememişlerdi oysa ama şu an gündemi ben dolduruyorum galiba 😬 inanın meraktan sormaları sorun değil, art niyetli olduklarını anladık artık 10 15 defa deşilmez bir konu her aileden biri görünce didiklenmez. Ne yaptı da gulummlk bıraktı denmez yani ayıp şeyler bunlar ama susmıyorlar
Hayirli olsun demezler genelde 😂
Bosverin gercekten gulun gecin. Hatta dalga gecin. Bazi insanlar kotulukten beslendikleri icin. Onlarin normal rutini boyle oluyor tabi.

Nişan atılmasını facia gibi gören insanlar oldukları için öyle davranıyorlar. Yani onlar için sizin durumunuz vahim ) aslında çok iyi yapmışsınız kesinlikle zamanında kurtulmuşsunuz. Ama dövülsen de sövülsen de sakın bulduğunu bırakma kafasındaki insanlara bunu anlatamazsınız. Başka birinin konusu çıkınca sizi unutacaklar zaten boş verin
Facia olarak görüyorlar ve galiba bana da bunu yapmaya başladılar. Bu kadar mı kötü bir şey yaptım ben diye düşünüyorum artık. İnanın abartı gibi geliyor olabilir ama iş yeri tuvaletinde ağlamaya başladım artık. 20 kişi önünde bozduğum babam yaşında adam eee artık sana da bekarı gelmez diyip arsızca gülebiliyor

Facia olarak görüyorlar ve galiba bana da bunu yapmaya başladılar. Bu kadar mı kötü bir şey yaptım ben diye düşünüyorum artık. İnanın abartı gibi geliyor olabilir ama iş yeri tuvaletinde ağlamaya başladım artık. 20 kişi önünde bozduğum babam yaşında adam eee artık sana da bekarı gelmez diyip arsızca gülebiliyor
İş yerinizdekiler cinayet suç değil dese bu konuda fikriniz değişecek mi? Neden fikriniz değişiyor? siz kendiniz haklı olduğunuzu tam oturtmamışsınız diye deyilenler sizi çok etkiliyor galiba. O arsızı da bozmuşsunuz öyle intikam almış sadece kendisi de dediğine inanmıyordur. Siz de gülüp benim derdimi çekmek sana kalmamış git kendi şu şu dertlerine yan deseydiniz. Bekar konusuna da merak etmeyin, daha iyileri çıkacak karşınıza. Zaten bağımlı demişsiniz, öylesiyle evlenmek akla mantığa sığmayacak bir şey.

küçük bir yerde yasıyorsunuz herhalde
Bu kadar herkes nasıl içli dışlı
Sorduklarında sadece “ bu benim özelim “ deyin.
Müdürden şöföre kadar herkes niye sorar ki
Evlenecekken 1-2 gün kala mı ayrıldınız da bu kadar büyütüyorlar.

Back