Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu saygısızlık zaten acik ve net, borcla hayatini donduren adam kirsin dizini otursun evinde.Ben de uydurmam da konu sahibi hayır demeye utanıyor diye öneri verdim. Ben veremem diyorum normal şartlarda prensip olarak da peşine düşeceğim parayı vermem.
iş yerimden biri borç istedi ofiste herkesten alıp 1-2 ay içinde geri ödüyor ve Euro olarak alıyor. Zarara da sokmuyor kimseyi. ayı döndüremiyor sanırım. Ama sürekli istiyor yani.
Benden de isteyince zor döndürüyor kendini diye düşünüp güvendiğim için de okey veririm var dedim. 500 Euro istedi benden.
Benden okeyi alınca parayı almadan o ay 4-5 günlüğüne Fransa’ya tatile gitti eşiyle. Bir sürü de alışveriş falan yapmışlar. Ben zar zor gidiyorum yurtdışına. Oğlumu bırakıp işe gidiyorum onun eşi çalışmıyor. Adam benle aynı maaşı alıyor. Zoruma gitti.
Baştan evet dediğim için tatil dönüşü benden parayı isteyince direkt hayır diyemedim mesela. Vardı ama şimdi yok başka yere kullandık sen tatile gidince ihtiyacın kalmadı diye düşündüm dedim. Anladı ve bir daha istemedi.
Benimde bozuk paraya ihtiyacim vardi arkadasimdan 20 cent istedim benden sonra tekrar geri istedi. Uzulmustum cunku cok yakin arkadasimdi ama cimriydiBunun tam tersi örnekler de var. 3 yıl önce falan kitap alacaktım param çıkmamıştı. Çoook yakın bir arkadaşımdan 50 TL borç istedim. Bildiğiniz 50 TL. Saçma sapan bahanelerle vermemişti. Hala aklıma geldikçe kinleniyorum.
Sorun sadece para da değil.çok az miktar olsa da nedense çok koyuyor ödenmeyen borç.Bunun tam tersi örnekler de var. 3 yıl önce falan kitap alacaktım param çıkmamıştı. Çoook yakın bir arkadaşımdan 50 TL borç istedim. Bildiğiniz 50 TL. Saçma sapan bahanelerle vermemişti. Hala aklıma geldikçe kinleniyorum.
Aman dikkat et.bir de bir iki defa daha düşük miktarda borç isteyip, show yapa yapa ödeyip, sonra daha yüksek miktar isteyip ödemeyenler var.Ben de uydurmam da konu sahibi hayır demeye utanıyor diye öneri verdim. Ben veremem diyorum normal şartlarda prensip olarak da peşine düşeceğim parayı vermem.
iş yerimden biri borç istedi ofiste herkesten alıp 1-2 ay içinde geri ödüyor ve Euro olarak alıyor. Zarara da sokmuyor kimseyi. ayı döndüremiyor sanırım. Ama sürekli istiyor yani.
Benden de isteyince zor döndürüyor kendini diye düşünüp güvendiğim için de okey veririm var dedim. 500 Euro istedi benden.
Benden okeyi alınca parayı almadan o ay 4-5 günlüğüne Fransa’ya tatile gitti eşiyle. Bir sürü de alışveriş falan yapmışlar. Ben zar zor gidiyorum yurtdışına. Oğlumu bırakıp işe gidiyorum onun eşi çalışmıyor. Adam benle aynı maaşı alıyor. Zoruma gitti.
Baştan evet dediğim için tatil dönüşü benden parayı isteyince direkt hayır diyemedim mesela. Vardı ama şimdi yok başka yere kullandık sen tatile gidince ihtiyacın kalmadı diye düşündüm dedim. Anladı ve bir daha istemedi.
kendi adıma konuşayım zaten hayatımda bir kere birinden borç istemiştim o da böyle sonuçlandı. Ondan sonra da hiç borç isteyecek bir duruma düşmedim umarım bundan sonra da düşmem Allah muhtaç etmesinSorun sadece para da değil.çok az miktar olsa da nedense çok koyuyor ödenmeyen borç.
Aman dikkat et.bir de bir iki defa daha düşük miktarda borç isteyip, show yapa yapa ödeyip, sonra daha yüksek miktar isteyip ödemeyenler var.
Ben kim olursa olsun borc vermezdim kmseye. Cunku zamaninda odemedi mi isteyen bi tip degilim yani millet borcunu sadik kalmamaya utanmiyor ben istemeye utaniyorum malesef. Gecen oglumin jimnastik kursunda beklerken kahve icmistim bozugu yoktu kadinin bi gun sonra vermek uzere borclandi bana. Lutfen hatrlatin bana dedi fakat yapamadim mesela kendi hatrladi ve hesabi ona gore kesti. Sadece bir arkadasima borc verdim o da hemen iki gun sonra geri hesabima yatrdi sagolsun. Kuzeniniz gb arkadasim da zor durumdaydi ogluyla ilgili bir harcamasi vardi ve maasina iki gunu vardi. Sozunu tuttu istemeden hemen yolladi. Fakat akraba daha can sikici bu tarz konularda. Bence de kimseye borc vermemek ve almamak en iisi. Ben borc almaktan da korkarm bir kere olsun almisligim yok. Ya gununde veremzsem sozunu tutamazsam diye hc grmem o islere.Merhabalar çok stresliyim bugünlerde yıllar öncede çevremde böyle tipler vardı borç alırdı vermezdi şimdi evlendim başka şehre geldim iyi kurtuldum diyordum bu seferde kendi öz kuzenim borç istedi acil dediği için acıdım verdim şu günde vereceğim dediği için inandım ama dediği günün üzerinden günler geçti yazdım geç dönüşler sağladı ıban at atayım dedi halen atmadı sinir oldum o parayla kendime bot mont alırdım eşimde artık sen unut o parayı diyor tekrar yazmayı düşünüyorum brde artistlik yapıyor resmen paramla rezil oldum yine pişman oldum insanlara güvenmekle benden size tavsiye siz siz olun kimseye borç vermeyin
Merhabalar çok stresliyim bugünlerde yıllar öncede çevremde böyle tipler vardı borç alırdı vermezdi şimdi evlendim başka şehre geldim iyi kurtuldum diyordum bu seferde kendi öz kuzenim borç istedi acil dediği için acıdım verdim şu günde vereceğim dediği için inandım ama dediği günün üzerinden günler geçti yazdım geç dönüşler sağladı ıban at atayım dedi halen atmadı sinir oldum o parayla kendime bot mont alırdım eşimde artık sen unut o parayı diyor tekrar yazmayı düşünüyorum brde artistlik yapıyor resmen paramla rezil oldum yine pişman oldum insanlara güvenmekle benden size tavsiye siz siz olun kimseye borç vermeyin
Tamam bu artik yeterince bi ders olsun. Sehir degistirmekle degil kendinizi degistirmekle kurtulabilirsiniz bu sorundan. Biliyorum insan vicdan yapiyor ve belki de geri odeyecek birine bile borc veremiyoruz boyle insanlardan dolayi ama yapacak bir sey yok. Anladigim kadariyla zaten sizde ihtiyaciniz olan parayi borç vermişsiniz buna hic gerek yok. Ustelikte o yuzsuz davranıyorsa siz cekinmeyin isteyin. Artik ne ayip ne gunah biliyor insanlar cok yazik.Merhabalar çok stresliyim bugünlerde yıllar öncede çevremde böyle tipler vardı borç alırdı vermezdi şimdi evlendim başka şehre geldim iyi kurtuldum diyordum bu seferde kendi öz kuzenim borç istedi acil dediği için acıdım verdim şu günde vereceğim dediği için inandım ama dediği günün üzerinden günler geçti yazdım geç dönüşler sağladı ıban at atayım dedi halen atmadı sinir oldum o parayla kendime bot mont alırdım eşimde artık sen unut o parayı diyor tekrar yazmayı düşünüyorum brde artistlik yapıyor resmen paramla rezil oldum yine pişman oldum insanlara güvenmekle benden size tavsiye siz siz olun kimseye borç vermeyin
Kendi paranın dilencisi olmak istemiyorsan kimseye borç vermeMerhabalar çok stresliyim bugünlerde yıllar öncede çevremde böyle tipler vardı borç alırdı vermezdi şimdi evlendim başka şehre geldim iyi kurtuldum diyordum bu seferde kendi öz kuzenim borç istedi acil dediği için acıdım verdim şu günde vereceğim dediği için inandım ama dediği günün üzerinden günler geçti yazdım geç dönüşler sağladı ıban at atayım dedi halen atmadı sinir oldum o parayla kendime bot mont alırdım eşimde artık sen unut o parayı diyor tekrar yazmayı düşünüyorum brde artistlik yapıyor resmen paramla rezil oldum yine pişman oldum insanlara güvenmekle benden size tavsiye siz siz olun kimseye borç vermeyin
Evet çok haklısınız günlerdir mesaj atıyorum ıbanıda istedin neden atmıyorsun diye halen ses yokKendi paranın dilencisi olmak istemiyorsan kimseye borç verme
Daha kötüsünü anlatayım, ben üniversite 1. sınıftayken bir dönem babam 3 ay kadar maaş alamadı detaya girmicem karışık biraz. o sırada da kız kardeşimle erkek kardeşimin de okulu açıldı defter kalem ihtiyaçları vs var. Allah var yani öyle aşırı sıkıntıya düşmemiştik ancak kartlar patlamıştı. O dönem çok yakın bir arkadaşımla hem dışarı çıkalım hem de kırtasiye alışverişi yapalım dedik. Kardeşlerimin defterlerini aldım ancak kartım yetersiz bakiye dedi. O zamanın parasıyla işte iki defter üç dört kalem, silgi vs var aldıklarımızın içinde ve 50 tl tuttu. O anın utancıyla kaldım ben sağ olsun arkadaşım ödedi o anlık. Bir hafta sonra ödedim bu arada. Hayatım boyunca nefret ettim borç almaktan asla bekletmem borcu. Hem isterken hem geri verirken aşşşırı utanıyorum çünkü. Neyse aradan en az iki sene geçti ve bir şekilde bu arkadaşımla kavga ettik sebep aradın aramadın mevzusu basit bir şey kısaca. Normal bir tartışma esnasındayken bana 'ben hem maddi hem manevi yanında oldum' seni dedi. Başımın üstünden kaynar sular döküldü o günden beridir de konuşmayız. Asla da dönüp ardıma bakmadım.Bunun tam tersi örnekler de var. 3 yıl önce falan kitap alacaktım param çıkmamıştı. Çoook yakın bir arkadaşımdan 50 TL borç istedim. Bildiğiniz 50 TL. Saçma sapan bahanelerle vermemişti. Hala aklıma geldikçe kinleniyorum.
Benim fark ettiğim şey bu tip insanların hepsi çok mutsuz. Kendini mutlu gösterirler ama içleri rezildir. Hiç sekmezDaha kötüsünü anlatayım, ben üniversite 1. sınıftayken bir dönem babam 3 ay kadar maaş alamadı detaya girmicem karışık biraz. o sırada da kız kardeşimle erkek kardeşimin de okulu açıldı defter kalem ihtiyaçları vs var. Allah var yani öyle aşırı sıkıntıya düşmemiştik ancak kartlar patlamıştı. O dönem çok yakın bir arkadaşımla hem dışarı çıkalım hem de kırtasiye alışverişi yapalım dedik. Kardeşlerimin defterlerini aldım ancak kartım yetersiz bakiye dedi. O zamanın parasıyla işte iki defter üç dört kalem, silgi vs var aldıklarımızın içinde ve 50 tl tuttu. O anın utancıyla kaldım ben sağ olsun arkadaşım ödedi o anlık. Bir hafta sonra ödedim bu arada. Hayatım boyunca nefret ettim borç almaktan asla bekletmem borcu. Hem isterken hem geri verirken aşşşırı utanıyorum çünkü. Neyse aradan en az iki sene geçti ve bir şekilde bu arkadaşımla kavga ettik sebep aradın aramadın mevzusu basit bir şey kısaca. Normal bir tartışma esnasındayken bana 'ben hem maddi hem manevi yanında oldum' seni dedi. Başımın üstünden kaynar sular döküldü o günden beridir de konuşmayız. Asla da dönüp ardıma bakmadım.