- Konu Sahibi EU2
canım çok üzüldüm allah yar ve yardımcınız olsun :teselli: eşinin ailesinede vicdan versin geçecek bu günlerde inşallah en yakın zamanda sen yüreğini ferah tut allah hızırını gönderecektir en kısa zamanda a.s.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım okurken inan içim acıdı. belki yarın bizim de başımıza gelecek bunlar. benim eşim de ticaretle uğraşıyor ve inan hepimiz zor günler geçiriyoruz. hem hayat çok pahalı hem de kazandığın paranın hiç değeri yok. tasarruflu olmak zorundayız hepimiz. zengini de fakiri de hepimiz zaten çoğu ihtiyaçlarımızı erteliyoruz olanla yetinmek zorunda kalıyoruz zaten. kendini yalnız hissetmemen için söylüyorum :1hug: en çok da üniversite mezunu olarak eşinin inşaatlarda çalışmasına üzüldüm.(yanlıs anlasılmasın gurur kırıcı veya kucuk gordugumden degıl sadece okurken verdıgı o emeklerın karsılıgını alamadıgından. ne hayaller kuruyor ınsan okurken. ama ulkemızın gercegı deyıp susuyorum) dar günün ömrü az olurmuş, eşinle birbirinize destek olarak atlatın bu günleri. sakın birbirinize düşmeyin ve mutlaka sen de bir iş bak. kısa süreliğine de olsa yapabilirsin ben üniversite mezunuyum yapamam demeden herşeyi denemelisin. bak mesela okurken anketörlük işleri vardı günübirlik yapılan veya kasiyerlik olur magazada calısabılırsın. hersey olabılır ya namusunla calıstıktan sonra her işi yapabilir insan. mutlaka eşine destek ol.
eşinin ailesi konusunda sitemlerinde haklısın ama kafanı yoracağın öncelikle kendi işiniz olmalı. bugünlerde yardım etmiyorlarsa ilerde laf söylemeye de hakları olmaz. üzücü bir durum ama dediğim gibi öncelikli gündemin iş bulmak ve tasarruf olmalı:1hug:
tabii ki canım bizde boş durmuyoruz.boş duralım bize baksınlar demiyoruz.sonuçta taşıma suyu ile değirmen dönmüyor ama az önce arkadaşımla konuştum çalıştığı şirkette birilerini çıkarmışlar.o da işsiz kalacam diye korkuyor.gerçekten de çok ters bir zamana denk geldi bu durum.inanın bu 4 ayda o kadar tek düze beslendikki tasarruf yapacağımız diye..Allah herkese kolaylık versin
aslında ben önceden eşimin ayrılması ile ilgili bir topik açmıştım.
eşim kargoda çalışıyodu ve firma maaşını hep 2-3 hafta geç yatırıyordu.bazen daha uzuyordu bu.bizde nereye ne ödeyeceğimizi şaşırıyoruk ama ödüyorduk.sonra 2 akıllı çıktı dedi ki ,prostesto edelim gitmeyelim.eşimde tamam dedi.müdüre söylendi,o da dedi ki ben bölgeye söyleyeceğim.eşim c.tesi işe gitmedi ama o kişiler gitmişler.p.tesi biz de gelmedik demişler ama işe gitmişler.salı günü bölgeden müdür gelmiş,bir sürü şey gevelemiş.neden böyle yapıyorsunuz falan...çarşamba günü de eşim işten çıkartılıyor.hemen ihtarname çekti eşim.çıkarma sebepleri de şu: iş kanununun 25/g maddesi:yani 1 ayda üstüste 2 gün yada herhangibir tatilden sonra gelmemek ama 2 defa ,yada 1 ayda 3 iş günü gelmemek...
buna göre çıkardılar ve böyle bir yok.asılsız yani.hakkımızı arayalım derken başımıza gelene bakın.biz düşünemedik böyle yalanla çıkartacaklarını.eşim tazminat istedi vermediler.biz avukatlada konuştuk,tazminat alırsınız diyor.ayrıca onların yüzünden işsizlik parası da alamadık.halbuki alabilirdik.dava açacağız ama önce iş bulup,borçları ödeyeceğiz.5 yıl içinde dava açma hakkımız var.
siz siz olun iş arkadaşlarınıza sakın uymayın....aslında benim eşimde de hata var yok değil.çok kızdım ona bu yüzden..bu da kapak olsun......
2 yıl önce benim eşimde 1 ay kadar işsiz kalmıştı o dönemde yaşadığım birşey var ki hiç unutmam aklıma geldikçe boğazım düğüm düğüm olur.
işten ayrılalı 3 filan hafta olmuştu ve birkaç yere başvuru yapmıştı , cevap bekliyordu. başvuru yaptığı firmalardan birinden aramışlar ve ertesi gün için görüşmeye çağırmışlar ben işteydim arayıp haber verdi bana çok sevindim tabi..
o akşam beni işten almaya geldiğinde "aşkım sende 10 lira var mı annemlere vereceğim yarın iş görüşmesine gitçem ya berbere gittim benim yanımda yoktu babamdan aldım,akşama veririm dedim" dedi.
o akşam kayınvalidemlere yemeğe gidecektik ve gider gitmez verdik paralarını ve o parayı aldılar bizden biliyor musun..
oğulları işsiz ve iş görüşmesine gitmek için berbere gidiyor altı üstü 10 lira para alıyor ve onu borç olarak veriyorlar...
eşime hiç birşey söylemedim ama o kadar üzüldüm ki o duruma anlatamam.. o iş görüşmesi çok iyi geçti ve eşim işe alındı..
hemde eskisinden çok daha iyi şartlarla başladı işe...
sonu mutlu bitsede o olay hep içimde yaradır..