iş arıyoruz,uğraşıyoruz.zaten ne olsa yapacak durumuna geldiğimiz için üniversite mezunu bir adam bugün inşaatta hamallık yapıyor.yanlış anlaşılmasın namusunla kazandıktan sonra ayıp değil ama insan verdiği emeklere acıyor.(((((((((((
zor durumdasınız allah yardımcınız olsun inşallah
ama eşinin ailesin bukadar yükleneceğine sen neden bir iş bakmıyorsun?
herkes bir iş ara demiş ama bunlara yorum yapmamısın?
bence sen ağlayıp sızlanmayı birak hemen yarin bir iş ara
biyerde tezgahtar olur, kasiyerlik olur bişeyler olur elbet
aramasan bulamasın
allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda bir iş bulursun
evet beli eşinin ailesi düşüncesiz insanlar, ama belkide onlarında durumu iyi değildir bilemeyiz yani
o yüzden bence sen onlar şunu yaptı bunu yapmadı gibi lafları bırak biran önce az daha olsa para kazanbilecek bir iş bul kendine evine ve eşine destek ol eminim o bu duruma senden daha çok üzülüyordur
hem kendi ailesinin vicdansizliği hemde senin ailenden para yardımı almak onu çok ezik duruma sokuyordur
birak eşinin ailesini eşini düşün canım
tabii ki bende iş bakıyorum.her yere başvuru yapıyorum.ya aranmıyorum yada aranıyorum,gidiyorum ama sonrası olmuyor.zaten temmuza kadar kpss ye çalıştığım için iş bakmamıştım.ondan sonra baktım.her şeyi eşimden bekleyecek halim yok.evlenmeden önce de maddi anlamda çok şeyler yaşadık.sadee ikimiz omuz omuza verip üstesinden geldik.biz kendimiz evlendik ve kendimiz para biriktirdik diye de yazdım zaten.başkalarına el açsak idik zaten o zamanda da açardık..
ayrıca bu geçci bir durum.ben hep bize baksınlar ,yardım etsinler falan demiyorum.sonuçta zor zamanlarda insanlar birbirine yardım eder.bu zor zamnımızda da yardım etmeliler bence.bunu beklememelimiyim?
sonuçta ben çok şey beklemiyorum onlardan.bir sürü abisi var.sadece 3 ü bizimle aynı apartmanda.damlaya damlaya göl olur.biz toparlanana kadar destek çıkabilirler.elbetteki bir gün iş bulacağız.
bizim zor zamanımızda yanımızda olmayacaklarsa ne zaman olacaklar?iyi günümüzdemi
Su parası istediklerini de okuyunca yuh artık dedim valla. Aile ilişkileri iyi olmayan bir aile imiş demekki. Onlardan fayda gelmez canım. Ama arada bir laf sokuştur valla için rahatlar. O su parasını istediklerinde bi laf kondursaydın keşke." İSKİ gibisiniz maşallah biz de sizi abi sanıyoduk" diye bi laf çarpsaydın. Bu devirde iş bulmak çok zor. Bence iş bulacağınızı pek düşünmeyin. Anladığım kadarıyla ev kirası derdiniz yok. Eşine işsizlik parası da ödüyor olmalılar. Kredi kartlarına sakın düşmeyin. Gereksiz tek bir iğne bile alma. Eşin de inşaat minşaat çalışsın elbette üzücü emeklerinin karşılığını şimdilik alamamak ama evde otursa daha beter olur bi de psikolojisiyle uğraşısın. Eskiden benim eski eşim de 3 ay işsiz kalmıştı aman Allah ım cehennem gibiydi. Bir erkeğin çalışmaması eve para getiremiyor olması çaresiz olması kadar kötü bişey yok. Allah bir an önce aydınlık günler versin
biz sadece 2 kişiyiz.ne kadar su harcayabiliriz ki.bir dairede 8 bir dairede 6 bir dairede 5 kişi kalıyor.biz bu zamana kadar hiç bunun lafını etmedik ödedik.hemde fazla fala.en azından şimdiye kadar öedediklerimize sayabilirlerdi.
zaten bir konu açılsa sitemlerimi söyleyeceğim.yoksa içim rahat etmez.
canim arkadasim senin durumunu cok cok anliyorum. ayni durumu ben de yasadim cunku.insanlar bazen kendi cocuklarina bile bunlari yasatiyorlar.biz de yeni evliydik, turkiye ye gelmistik evlenmek icin.kendimi karanlik bir odada gibi hissediyordum, turkiye hakkinda hicbir sey bilmiyordum.zamaninda evlenememis kacak yasiyordum resmen. ve o zamanlarda kaynanam bizim hayatimizdi bir kabusa cevirdi. esim issizdi ben de calismiyordum.2 odali evde kaynanam gorumcem esim ve ben yasiorduk.camasir makinesinde camasir yikamami yasakliyor,gunduzleri televizion syrederken sartelleri kapatiyor,ekmek, seker, zeytin ne varsa sakliyordu.subatin sogugunda soba yaktigimizda kavga ediyordu. 1 ay hasta yattim, o ise karsi odada arkadaslariyla cay iciyordu.beni gormuyordu. zeytin ve ekmekti yemegimiz, sagolsun ve Allah rahmet eylesin esimin dayisi yogurt falan getiriyor, kaynanam oz babasi 75 yasinda falan bizi yemege davet etmeye geldiginde merdivenden asagi itiyordu.ayni apartmanda yasiyor onlarla ve hic gorusmuyor.o odadan cikamaz hale gelmistim.esim annesine neden boyle yaptigini sorunca ev ayirmis guyakaydirigubbakcemile3. canim arkadasim sen esine siki siki saril, Allah bir kapiyi kapatir ikincisini acar. bizde hic beklenmedik bir anda bir kisiden yardim aldik, ve benim yasadigim yere geldik.Allah yardimciniz olsun.
eşinin ailesi acımasızca davranıyor bana göre.bir miktar destek olabilirler imkan ölçüsünde.acaba sizin düğünden kalan altın vs. var onlarla idare ederler diye mi düşünüyorlar.yine de 1 kap yemeği çok görmemeliler.
Bol bol da kuran okumanı tavsiye ediyorum canım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?