insanlar bu kadar patavatsız olmak zorunda mı?

rica ederim..zamanla toparlanır ama bende lisede toparlandım geç oldu benimde..birden patladı gitti bende:))

konu sahibi arkadaşım hiç olumsuz düşünme..bir yorumunda öyle anlatmışsında..sen fiziğine laf söletmek istemiyon sanırım..onu algıladım ben şimdi..kilolu görünmek seni rahatsız ediyor galiba..ama takılma işte bover..

Son düzenleme:

kilo takıntımı sorma hiç, doğuma daha iki ay var ama ben forumun diyet sayfalarında geziyorum şimdiden. bebiş ek gıdaya başlar başlamaz ben de diyet listelerine doğru. napalım hayatta herkesin bi zayıf karnı oluyo işte.

tahmin etmiştim:)ama fiziğine önem vermen çok güzel aslında..kendini hemencik koyverenlerden değilsin buda kendine verdiğin önemi gösteriyor..ama şu hamilelik bitene kadar sıkma kendini..aynalara veda et gerekirse..doğumdan sonra mutlaka olursun nasılsa istediğin gibi..

bu arada şeker de çıkmadı neyse ki..

gozun aydin canim takma boyle seyleri benimkiler ikiz oldugu halde gorenler hep karnin cok kucuk doktor ne diyor diye sorarlardi sanki problem varda ben sakliyormusum gibi az kafama takmadim bende bosver dinleme kimseyi seninki birazda seker testi yuzunden olmus obez fikrine kapildigin icin

Yeminle söylüyorum, bu forumda hatta bu alemde seni benden daha iyi kimse anlayamaz...

Ben hamileliğimin 6.ayından beri insanların "göbeğin niye bu kadar büyük" patavatsızlığına maruz kalıyorum.
Asansöre biniyorum, ömrümde ilk kez gördüğüm bir kadın "kaç aylık" diyor. "7" diyorum, "oo maşallah, 9aylık gibi" diyor..
Çalıştığım şirkette merhaba dışında samimiyetim olmayan bir müdür (erkek hem de) gelip geçenlerde bana "ikiz mi" diye sordu. "yoo" dedim. Dannn diye mosmor kaldı. "Hımm, şey biraz büyük de" dedi..
"Ne biraz büyük" dedim. Kekelemeye başladı inan.. "Şey, karnınız" dedi.. "Büyüğü makbul bazı şeylerin" diyecektim, demedim.

Yani ne zaman benim dötümü, göbeğimi konuşacak samimiyetimiz oldu be kardeşim, kültürlü adamsın, müdürsün, bilmemnesin bir de..

Anlıyorum yani sevgili arkadaşım... Çok sinir bozucu evet.. Geçenlerde eşimle restoranda yemek yiyoruz, yan masadan "kaç aylık" diye sordu bir teyze. "hah" dedim, "başladık gene".. Aynı muhabbet, ben 7 dedim, kadın "ohaa" anlamında bazı tepkiler verdi. "Niye büyük" diye sordu, şişiriyorum pompayla tövbe tövbe.. Eşim de "tosun gibi bir oğlumuz olacak da ondan büyük" dedi, döndü önüne.

Ama niye mecbur kalıyoruz böyle açıklamalara..

Canım şeker testi ben de yaptırdım, sorun çıkmadı. Bebeğin gelişiminde de sorun yok. Suyum fazla, belki yapım böyle, doktorum bir anormallikten söz etmiyor. Senin doktorun bişey diyor mu bebekle ilgili? Herşey normalse ASLA takma kafana..!!

Elden gel, ben de ilk gebeliğimde 25 kilo aldım ve 2,5 kilo doğurdum kızımı..
1 sene içinde de eski kiloma döndüm, bunda emzirmenin rolü büyük. Hatta kızım 2 yaşını bitirdiğinde, ben gebelik öncesi kilomdan 3 kilo daha inceydim.
Bu arada benim kızım da boylu, ama incecik. Yiyor aslında, ama tüm gün okulda, çok hareketli. Sanırım yakıyor yediğini.
Geçen gün ne oldu bak anlatayım.. Dedikodu zamanı..
Bana "bu kıza yemek vermiyormusun annesi" diyen cühelalara alıştım zaten, etkilemiyor artık. "Kendim yemek varken, ona mı vereceğim, saf mıyım" diyorum..
Neyse k.validelere gitmiştik, zaten benim çok gerildiğim bir mekan orası..
Kadının teki aldı benim cimcimeyi karşısına (ki gerçekten nefret ettiğim bir kadın ve sebeplerim var nefret konusunda).. Kızıma "sen niye zayıfsın böyle" dedi.. Hesap soryo ya el kadar sabiden.. "Kızım gel yanıma" dedim. Kzıım kalktı yanıma geldi, "memnunum ben kızımdan ve böyle söylemlere maruz kalmasını da istemiyorum" dedim. K.valide falan da oradaydı. Hepsi duydu, hepsine ders olsun. Dikkat etsinler kızımla konuşurken..

'ne biraz büyük?' sorusu beni benden aldı koptum burda canım benim bu cts kontrolüm var. en son 26. haftada gitmiştim. o zaman tam 1007 gr.dı doktorum da gayet normal kilosu herşeyi dedi. benim işte son iki haftada karnım çok büyüyünce bi de ogtt'yi de ihmal edince kendi kendime paranoya yaptım. ama rahatladım şimdi sonuç normal çıkınca.

canım aslında söylenen söz öyle kötü bir laf değil.bayanlar arasında böyle laflar olur.bence sen hamileliğinden dolayı hassaslaşmışsın
takma kafana boşver canım bu dönem geçici zaten doğumdan sonra göbek falan kalmıyacak sende

karnının büyüklüğüyle bebeğin kilosu arasında bir bağlantı yok ki, eşimin kuzeniyle aynı anda hamileydik 1 hafta arayla doğum yaptık, o ikiz hamile olduğu halde benim karnım onunkinin nerdeyse iki katıydı:))
ikizlerin her biri 3er kilo doğdu benim kız 3,5 kilo:))
insanlar bu kadar patavatsız olmak zorundalar evet ama sen takmıycaksın.
daha bugün apartmandaki salak bir adam bebeğimin obez olduğunu iddia etti, 10 aylık 9,5 kilo olan ve fingir fingir hareketli olan bebeğimin:))
gülüp geçiceksin daha çok patavatsız laf duyacaksın:))

Canım herkez böyle düşünceli olamıyor malsef ama sen fazla büyütme kendine sıkıntı sters yapma bebegine yazık bende ikiz ve tek bebekler dogurdum inan karnımda hiç mi hiç bir fark yoktu hatta tek bebekte daha bile büyüdü kimi kadının iç karnı büyük oluyor son aylarda ancak görünüyor karnı kiminin küçük oluyor iç karnı karnı kocaman oluyor daha ilk aylarda üstelik çok çatlıyor boş ver sen onu bunu ne demiş hamileligin tadını çıkar...

Seni çok iyi anlıyorum, benim şeker testimde de benzer bir olay yaşadım..
Bir kadın "Aa karnın ne kadar küçük, bebek gelişmemiştir sen dr unu değiştir" vs gibi bi ton saçma sapan cümle kurup cinlerimi zıplatmıştı..
Çok üzülmüştüm o gün.
Ama şimdi umrumda değil milletin ne söylediğinin, bebişim sağlıklı ya, milletin de ağzı torba değil, umursamıyorum..

gelişememiş olan sensin deseydin keşke canım

Hamile olduğununuz için hasaslaşmıssınız

o kadar cok ki ne dediğini bilmeyen , boş ver

insanlara cok deger ve anlamk yüklememek lazımmıs öğrendik

oyy kıyaamaaam :) o karnın içinde çok tatlı bir şey varrr daha da büyük olsa keşkeee şöyle ısırmalık sevmellikkk :))) boşver canım ya dediğin gibi bazen insan aklında ne varsa söyleyiveriyor muhtemelen kötü niyeti de yoktur, sen kendini strese sokup bebişi de huzursuz etmeee :)

yanli$ anlama ama benim etrafimdaki hamile kadinlarin hepsine "karnin çok büyük" dendiginde çok seviniyorlar, bu yüzden bende eger hamile bir kadin görürsem ve karni bana çok büyük gelirse ma$allah karnin çok büyükmü$ veya karnin çok büyümü$ gibi sözler ediyorum ve hepside buna seviniyorlar, $imdi ben yanli$ bir$eymi diyorum acaba?
üstelikte, bebegin çok kilolu veya obez olsaydi doktorun sana diyet yapmani söylerdi, bence kafana takmamalisn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…