- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
tşkler canım ilgin için.
zaten o gün fazlasıyla tepki vermiştim bir daha kimse edemedi öyle bir laf.
kızımız şimdi 8 yaşında hala minyatür.
ben de mercimek diye seviyorum onu
boyumuz uzun maşşallah da kilomuz hiç yok..
rica ederim..zamanla toparlanır ama bende lisede toparlandım geç oldu benimde..birden patladı gitti bende:))
konu sahibi arkadaşım hiç olumsuz düşünme..bir yorumunda öyle anlatmışsında..sen fiziğine laf söletmek istemiyon sanırım..onu algıladım ben şimdi..kilolu görünmek seni rahatsız ediyor galiba..ama takılma işte bover..
kilo takıntımı sorma hiç, doğuma daha iki ay var ama ben forumun diyet sayfalarında geziyorum şimdiden. bebiş ek gıdaya başlar başlamaz ben de diyet listelerine doğru. napalım hayatta herkesin bi zayıf karnı oluyo işte.
bu arada şeker de çıkmadı neyse ki..
bu arada şeker de çıkmadı neyse ki..
canım hiç üzülme.
benim kızım da minyon yapılı.
ilk yürümeye başladığı dönemlerde eltim "cüce" diye seviyordu. (o nasıl bir sevgi cümlesi ise öyle)
1-2-3 derken ben bir gün bir ağladım evlere şenlik. "benim kızım gerçekten cüce mi" diye.
insanlar dobralıkla patavatsızlığı birbirinden ayıramıyor maalesef napıcaksın..
üzme sen kendini...
hayırlsıyla doğsun bebişin gerisi boş.
kilo alınır da verilir de.. (27 kg alıp 2,5 kg bebek doğuran bir anne olarak söylüyorum bunu)
Yeminle söylüyorum, bu forumda hatta bu alemde seni benden daha iyi kimse anlayamaz...
Ben hamileliğimin 6.ayından beri insanların "göbeğin niye bu kadar büyük" patavatsızlığına maruz kalıyorum.
Asansöre biniyorum, ömrümde ilk kez gördüğüm bir kadın "kaç aylık" diyor. "7" diyorum, "oo maşallah, 9aylık gibi" diyor..
Çalıştığım şirkette merhaba dışında samimiyetim olmayan bir müdür (erkek hem de) gelip geçenlerde bana "ikiz mi" diye sordu. "yoo" dedim. Dannn diye mosmor kaldı. "Hımm, şey biraz büyük de" dedi..
"Ne biraz büyük" dedim. Kekelemeye başladı inan.. "Şey, karnınız" dedi.. "Büyüğü makbul bazı şeylerin" diyecektim, demedim.
Yani ne zaman benim dötümü, göbeğimi konuşacak samimiyetimiz oldu be kardeşim, kültürlü adamsın, müdürsün, bilmemnesin bir de..
Anlıyorum yani sevgili arkadaşım... Çok sinir bozucu evet.. Geçenlerde eşimle restoranda yemek yiyoruz, yan masadan "kaç aylık" diye sordu bir teyze. "hah" dedim, "başladık gene".. Aynı muhabbet, ben 7 dedim, kadın "ohaa" anlamında bazı tepkiler verdi. "Niye büyük" diye sordu, şişiriyorum pompayla tövbe tövbe.. Eşim de "tosun gibi bir oğlumuz olacak da ondan büyük" dedi, döndü önüne.
Ama niye mecbur kalıyoruz böyle açıklamalara..
Canım şeker testi ben de yaptırdım, sorun çıkmadı. Bebeğin gelişiminde de sorun yok. Suyum fazla, belki yapım böyle, doktorum bir anormallikten söz etmiyor. Senin doktorun bişey diyor mu bebekle ilgili? Herşey normalse ASLA takma kafana..!!
30 haftalık hamileyim. Gebelik şekeri testimi biraz geciktirdim. Son iki haftada karnım çok hızlı büyüdü. 7 aylığa göre normal mi değil mi tam kestiremiyorum ama karnım büyüdü yani. Beni de 'ya bende şeker varsa, bu yüzden bebeğim obez olduysa' diye bi endişe aldı. Dün akşamdan itibaren hiç bişey yiyip içmedim, sabah da testimi yaptırmaya gittim. Hastanenin kantininde oturup şekerli suyumu içmeye başladım. Aç karnına baya bulantı yaptı. Sonrasında da 1 saat beklemem gerektiği için gazete de almıştım. Masada bi yandan gazete okuyup bi yandan o şeyi içmeye çalışırken, iki kadın geldi oturabilir miyiz dedi. Neyse oturdular bunlar, arkalarından kantinci hamburger getirdi, onları yemeye başladılar. O köftenin kokusu midemi daha da beter etti. Ben bu arada gazetemi okumaya çalışırken kadın ' kaç aylık?' diye sordu. 7 deyince de 'ikinci herhalde, karnın ne kadar büyük' dedi.Hem sinir oldum, hem üzüldüm hem de daha bi endişelendim. Yani öyle düşünüyo olabilirsin, bunu söylemek zorunda mısın acaba? Aklına gelen her şeyi söylemek zorunda mısın? Ben bi laf söyleyeceğim zaman önce karşımdaki ne hisseder, üzülür mü acaba diye düşünürüm ona göre söylerim. Yanlışlıkla birini üzecek bişey ağzımdan kaçtıysa da kendim daha çok üzülürüm. Böyle ağzına geldiği gibi konuşan insanları hiç anlayamıyorum gerçekten hiççç.
Seni çok iyi anlıyorum, benim şeker testimde de benzer bir olay yaşadım..
Bir kadın "Aa karnın ne kadar küçük, bebek gelişmemiştir sen dr unu değiştir" vs gibi bi ton saçma sapan cümle kurup cinlerimi zıplatmıştı..
Çok üzülmüştüm o gün.
Ama şimdi umrumda değil milletin ne söylediğinin, bebişim sağlıklı ya, milletin de ağzı torba değil, umursamıyorum..
gelişememiş olan sensin deseydin keşke canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?