insanlar bu kadar patavatsız olmak zorunda mı?

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
30 haftalık hamileyim. Gebelik şekeri testimi biraz geciktirdim. Son iki haftada karnım çok hızlı büyüdü. 7 aylığa göre normal mi değil mi tam kestiremiyorum ama karnım büyüdü yani. Beni de 'ya bende şeker varsa, bu yüzden bebeğim obez olduysa' diye bi endişe aldı. Dün akşamdan itibaren hiç bişey yiyip içmedim, sabah da testimi yaptırmaya gittim. Hastanenin kantininde oturup şekerli suyumu içmeye başladım. Aç karnına baya bulantı yaptı. Sonrasında da 1 saat beklemem gerektiği için gazete de almıştım. Masada bi yandan gazete okuyup bi yandan o şeyi içmeye çalışırken, iki kadın geldi oturabilir miyiz dedi. Neyse oturdular bunlar, arkalarından kantinci hamburger getirdi, onları yemeye başladılar. O köftenin kokusu midemi daha da beter etti. Ben bu arada gazetemi okumaya çalışırken kadın ' kaç aylık?' diye sordu. 7 deyince de 'ikinci herhalde, karnın ne kadar büyük' dedi. Hem sinir oldum, hem üzüldüm hem de daha bi endişelendim. Yani öyle düşünüyo olabilirsin, bunu söylemek zorunda mısın acaba? Aklına gelen her şeyi söylemek zorunda mısın? Ben bi laf söyleyeceğim zaman önce karşımdaki ne hisseder, üzülür mü acaba diye düşünürüm ona göre söylerim. Yanlışlıkla birini üzecek bişey ağzımdan kaçtıysa da kendim daha çok üzülürüm. Böyle ağzına geldiği gibi konuşan insanları hiç anlayamıyorum gerçekten hiççç.

oo kuzum kıyamam sana takma boyle patavatsızları kafana bosver bebısın saglıklımı saglıklı durumun senın ıyımı ıyı yemısım mıletın gobegıme laf sokmasını takma sen sen hamılelıgının tadını cıkar gobusununde yerım o gobusun ıcındekını

hassas bir yapın var yada hassas dönemindesin sanırım..alınganlık olur ya bazen insanda o dönemlerdede olabilirsin..şimdi sakın banada alınmada tanımıyoruz sonuçta birbirimizi fikir sadece..arkadaşım o kadınlar aslında çok kötü birşey dememişki..yani hamilesin ve göbeğin fazlaysa bunda ne varki..ben olsam mutlu bile olurum nasılsa doğumdan sonra incelirsin bu günleride gülerek anarsın..bence mutlu ol takılma insanların cümlelerine..kimileri sıcak bulduğundan içinden ne gelirse karşısındaki yanlış anlarm anlamazmı düşünmeden konuşur ondan sen aldırma kimseye..ne güzel bebeğin var mutlu ol..

teşekkür ederim, aslında alıngan bi insan değilimdir de herkes benim kadar düşünceli olsun istiyorum sanırım

bazı insanlar böyle oluyor arkadaşım yapacak bişey yok kendilerini dobra olarak görürler ama dıştan bakıldığında patavatsızın önde gidenidir:97:
hamile halinle üzülme böyle şeylere bebeğinide kendinide strese sokma
inşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına

Aslında üzerlerine vazife olmayan laflar etmişler ama siz bu konuda endişeli olduğunuz için ve hamilelikten dolayı hassas olduğunuz için bayağı etkilenmişsiniz. Yoksa öyle abartılı bir laf etmemişler açıkçası.

Türk milletinin işgüzarlığı meşhurdur, her konuda fikir sahibiyizdir, hastanede doktor kesiliriz, restoranda aşçı kesiliriz, kaza yerinde polis kesiliriz, herşeye bi yorumda bulunuruz illaki :)

Alınmayın hiç, karnınız büyük olucak tabi, nur topu bebik yatıyo uyuyo orada :)

teşekkür ederim, aslında alıngan bi insan değilimdir de herkes benim kadar düşünceli olsun istiyorum sanırım

rica ederim..tabiki sizde haklısınız yani insan kenisi gibi görmek ister karşısındakinide en doğal hakkınız..ama o çok insan var ve değişik yapılalar düşünceler varki evde bile ailenizden biri sizinle nasıl birebir aynı değilse etraftakilerde öyle..yani ben patavatsız saygısız olarak o yüzden düşünmedim..benim çevremdede mesela çok mesafelide var tersi ilk andan itibaren canciğer kuzu sarması yani o kadar sıcak oluyorlar..ondan o kadında rahat olmak istemiştir size bence..kendinizi sıkmayın hiç..

canım hiç üzülme.
benim kızım da minyon yapılı.
ilk yürümeye başladığı dönemlerde eltim "cüce" diye seviyordu. (o nasıl bir sevgi cümlesi ise öyle)
1-2-3 derken ben bir gün bir ağladım evlere şenlik. "benim kızım gerçekten cüce mi" diye.

insanlar dobralıkla patavatsızlığı birbirinden ayıramıyor maalesef napıcaksın..
üzme sen kendini...
hayırlsıyla doğsun bebişin gerisi boş.
kilo alınır da verilir de.. (27 kg alıp 2,5 kg bebek doğuran bir anne olarak söylüyorum bunu)

Ama kadın nereden bilsin şeker yüklemesi ile ilgili durmunuzu; normalde bir hamileye "karnın büyük" demek iyi birşeydir. Yani ben hamileyken karnım gerçekten çok büyüktü, zaten bebeğim 4,5 kilo doğdu ve benim çok hoşuma giderdi "karnın çok kocaman" demeleri. KAdın da öyle düşünmüştür, normalde anneler sevinir çünkü o lafa.

Son düzenleme:

arkadaşım sakın millete o "cüce" kelimesini ettirme..inan küçükken insan ağlıyor ediyor ama geçiyor birazda olsa ama yaş ilerleyince malesef insanı çok üzüyor..çocuğunuz şimdi küçük onu avutmakta ona moral vermekte çok kolay ama büyüyüncede aynı benzer tarz sözler duydumu insanın canını çok acıtıyor..ve unutamıyor malsef..ben çocukluğumda minicik birşeydim..inanın okulun en miniğiydim ben..yani dışlanmadığımmı kaldı laf duymadığımmı kaldı yoksa akrabalarımdan işte böyle cüce lafını duyardım..buda pasif olmama insanlardan kaçmama hep neden oldu..sonra boyum uzadı normale döndüm ondan sakın şimdiden dedirtme onları..sen nasıl şimdiden üzülüyorsun onun için inan o dahada üzülecek yoksa..büyüyünce uzamazsa falan derler uyarmassan ondan..herkes haddini bilmeli yani..

şaşırdım şimdi. ben hep hakaret olarak algılıyodum bunu nedense. Hatta bir ay önce hiç karnın yok sen nasıl hamilesin diyolardı görenler çok hoşuma gidiyodu o zaman. Aslında ne alakaysa yani..

hormonlar
hastaneye gittiğimde doktorlar ,hemşire ve diğer kadınlar beni evli kadın sanıyor
. ne yapayım ağızlarına bir tane patlatayım mı ?

tşkler canım ilgin için.
zaten o gün fazlasıyla tepki vermiştim bir daha kimse edemedi öyle bir laf.
kızımız şimdi 8 yaşında hala minyatür.
ben de mercimek diye seviyorum onu

boyumuz uzun maşşallah da kilomuz hiç yok..

kafana takma böyle şeyleri kiminin içi geniş olur karnı küçük kimisininde dışa vurur. sen bebişini düşün sadece gerisini boşver. allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin üzme kendini.

İnsanları eğitemiyoruz maalesef. Neyse ki yüzünü bir daha hiç görmeyeceğiniz insanlar.
Bi de içimizde, yakınımızda, akrabalarımızda var ya böyle insanlar. Bazen feci şekilde sabır zorluyorlar

şaşırdım şimdi. ben hep hakaret olarak algılıyodum bunu nedense. Hatta bir ay önce hiç karnın yok sen nasıl hamilesin diyolardı görenler çok hoşuma gidiyodu o zaman. Aslında ne alakaysa yani..

Hiç unutmam, birgün sabah servis bekliyorum. 8 aylık hamileyim, artık işteki son haftalarım. KAdının biri yanıma geldi, "İkiz değil mi yavrum? Valla işin zor, Allah kolaylık versi" dedi. Ama o kadar emin ki kendinden. Arkadaşımla birbirimize baktık güldük, "yok teyze, ikiz değil, ama iri bir bebek, az kaldı doğuma" dedim. Tuhaf tuhaf baktı gitti. Tesadüfe bak ki bugün mahallede gene aynı kadını gördüm. Sanki senin konu açacağın malum oldu. Kadına selam verdim. "Beni hatırladın mı?" dedim, olayı hatırlattım, "oğlum 9 aylık oldu" dedim. Gülüştük. :))) Bunlar hep güzel anılar olarka kalacak sende. Tadını çıkar. Ha bir de iri bebek eğer gebelik şekerin yoksa kötü birşey değil. Normal doğum yapma olasılığın azalıyor ama bebek daha güçlü oluyor. Daha az hasta oluyor, dış dünyaya daha çabuk adapte oluyor. Kısacası keyfini sür bunların.

benim de kardeşim doğduğunda bi akrabamız, bu çocuk şaşı diyip duruyodu. hafif bi şehlalık vardı belki ama bariz bi şey yoktu. annem doktora götürmüştü kardeşimi. doktor da gayet normal demişti. yani ben sadece bu vaka için demiyorum aslında. mesela hamilelikte cildim bozuldu, sivilceler çıktı. bi akrabam, hasta ziyaretinde, bir sürü başka akrabanın ortasında gözlerini yüzüme dikip 'cık cık ne biçim olmuş yüzün, pütür pütür' dedi. herkesin gözü bana çevrildi bi anda farketmeyen vardıysa da kalmadı. o an yer yarılsa da dibine geçsem diye hissetmiştim. yani diyorum ki öyle düşünüyosan da düşünceni kendine sakla yani zor bişey mi? o kadar çok örnek var ki böyle sayabileceğim.

canım sen şimdi hasas bir dönemdesin.fazla alınıyor olabilirsin...o an belki bu konu zaten canını sıkıyorsa kadının söylemeside zoruna gitmiştir..etrafa bakma sen bebeğin ve senin sağlığın önemli..herkesin bünyesi farklıdır..ben geçen yıl doğum yaptım...karnım küçücüktü banada nekadar küçük karnın dediler.belki dediğin gibi hoşumada gidiyordu..ama çıka çıka 3 kg bir bebek çıktı..senin bebeğin inşaallah tombik bir bebektir,tabiki önce sağlıklı....karnın ondan büyüktür..vede herkesin vücudu farklıdır.......hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşaallah....

Aman boşver bana da gece ay üçüzmü ikizmi dediler çok buyukmuş karnım...Bende boyumu görmüyor musunuz dedim babası benden de uzun sinek yok karnımda kocaman bebek var dedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…