- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Gayet normal bence.. Siz biraz maddi beklentileri gereksiz fazla birisiniz sanırım.. Kimse size bişey yapmak zorunda değil.. Suç gibi anlatmışsınız burda.. Yaparlarsa Allah razı olsun yapmazlarsa da canları sağolsun demeniz lazım bence.. Biraz tuhaf bi bakış açınız var hiç doğru değilEvlendigimde ceyizime yedi yabancı bile hediye getirmişti sevaptir demi yuva kuranlara küçük veya büyük yardım etmek dediğim gibi eşimin ailesi olarak bir çöplerini dahi görmedim hadi ben el kiziyim yapmadılar ee bu torunları demi hediye dahi olsa insan düşünür ya en basiti biz ark doğum yapar bebek gormesine gideriz ama bunların umrunda değil sizce normal bir durum mu
ben bunu ne zaman söylesem yaaa bir şey olursa hemen annemler koşar oluyor adı. sormayın halimi. bu konuyu evde ne zaman açsam evin huzuru kaçıyor. kadının tek gurur kaynağı akrabalarına hava atma nedeni bütün ailesini aynı mahallede oturtması. inanır mısınız namus meselesi haline getiriyorNasıl tutuyor ki kayınvalideniz sizi? Kocanıza bunu söyleseniz taşınamaz mısınız?
Torunu olarak bir çorap almaması normal öyle mi☺☺Bu cümleleri kurabiliyorsaniz bence sizin tuhaf bir bakış açınız var. Maddi beklentim niye olsun ki bize yardımcı olmadılar da bize mi birşey oldu yoo gayet herşeyimizi dört dörtlük yaptık Rabbim fırsat verirse çocuğumuzun da dört dörtlük yaparız Ama babaanne dede olarak bir iğneyi bile layık görüp almiyorlarsa asil tuhaflık onlardadir.Ark doğum yapar ben 7 yabancı olataktan elim boş gitmem bir babaannenin dedenin eli boş gitmesi normalse başka birşey soylenmez☺☺Gayet normal bence.. Siz biraz maddi beklentileri gereksiz fazla birisiniz sanırım.. Kimse size bişey yapmak zorunda değil.. Suç gibi anlatmışsınız burda.. Yaparlarsa Allah razı olsun yapmazlarsa da canları sağolsun demeniz lazım bence.. Biraz tuhaf bi bakış açınız var hiç doğru değil
Maddi beklenti derken☺☺ben servetlerini torunlarına mi versinler diyorum. Eğer kendi kızının çocuğuna torunum diye yapıyorsa benim çocuğumu diğer torunları ile bir tutmuyorsa babaannelikde taslayamaz!Bi de anlamadığım konu, çocuğu sahiplenmesinler falan demişsiniz de garip yani, parayı veren düdüğü mü çalıyo sizde? nasıl oluyo bu işler? Para harcamayanla akrabalık ilişkilerinizi falan mı kesiyosunuz bu nasıl bi mantıktır.. Sizin ailenizin olduğu kadar onların da torunu tabiki sahiplenirler..bu kadar maddi beklenti bana çok acaip geldi
Bi de anlamadığım konu, çocuğu sahiplenmesinler falan demişsiniz de garip yani, parayı veren düdüğü mü çalıyo sizde? nasıl oluyo bu işler? Para harcamayanla akrabalık ilişkilerinizi falan mı kesiyosunuz bu nasıl bi mantıktır.. Sizin ailenizin olduğu kadar onların da torunu tabiki sahiplenirler..bu kadar maddi beklenti bana çok acaip geldi
Yazdığınızı okuyunca bian geleceğimi gördüm sanki Neyazıkki yalnız değilsiniz bende aynı sorunu yaşamaktayım hatta bir de ben kira da onlar ise benim evimde oturmaktalar ve o kadar maddi sıkıntı cekmemıze ragmen nerelisin bile demiyorlar maddi imkanları oldugu halde destek olmayı gec manevi olarak bile destekçi değiller .eşimde Allah rızası için katlanıyorum kalplerini kırmıyorum diyor ama ben de ailenin bişeyler yaptıgını görünce onların ise hiç kaşınmadgını sinirden çıldırıyorum.sürekli eşime söyleniyorum ama bi yerde bakıyorum herkes evinde mutlu huzurlu biz tartısıyoruz huzurumuz kacıyor onlar yüzünden .en acısı da onlar yüzünden maddi sıkıntı cektiğimiz için çocuk çok istememize rağmen erteleyıp duruyoruz esımle maddi durumlardan dolayı Sen sen ol arkadasım bosver bebeğinin keyfını cıkar onları dusunerek mahvetme bu güzel zamanlarını gerı gelmeyecek çünkü .hiç takılmamaya çalıs bılıyorum zor tabi şahsen bende kendıme engel olamıyorum ama bebeğine odaklan onun için psıkolojıne bır de bunları yuketme sen sölesende sölemesende huylu huyundan vazgecmez ama sert bır tavır ve sınır cek kı öle elını kolunu sallaya sallaya karısamasınlar sana ben öle yapmaya calısyorumBana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
Ben seni anliyorum arkadasim inan birçok kadin bu sorunları yasiyor düğünde cocukda torunlar arasinda keske bu ayrimciliklar olmasa ama oluyor takmamaya calis inan agzinla soylesende duyursanda beklentilerini o aile alismissa o ogluna birsey yapmamaya sen naparsan yap bir çöp bile layik gormezler sıkma caniniMaddi beklenti derken☺☺ben servetlerini torunlarına mi versinler diyorum. Eğer kendi kızının çocuğuna torunum diye yapıyorsa benim çocuğumu diğer torunları ile bir tutmuyorsa babaannelikde taslayamaz!
İş kocada biter bacım izliyorsa olup biteni tek geçmiş olsun ki izliyor belli ben ailenin destek olması taraftarıyım ne demek yani zorunda değil gelip sahiplenmeyi biliyor iş yapmaya gelince zorunda değil bi zahmet gelmeyiversinlr niye ana baba olmuşlar he evlensinler doğursun alsın yapsın maddi değil herşey manevi bile Yok adamlar Allah sabır versin yarın koca çocuğuna isimlerini de koyarBana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
Konu sahibi sadece maddi anlamda beklentisi yok. Manevi anlamda daa eş tarafının ailesinin desteği yok.alsalar iyi olur yogurt gonlunuz ayran olurdu en azindan ama zorunda degiller.
torununu sevecek rabi kendi aileniz yardim etmese cocugumuda sevmeyin ozaman diyecekmiydiniz ?
siz ailenizden boyle seyler gormemissiniz belliki hep dayanisma varmis (kendimden biliyorum ayni durumdayiz).
onlarda dayanisma girmeyince garipsiyosunuz ama her aile sizinki gibi olmak zorunda degil maalesef
+1Çocuk görmeye gelen herkesin yannda bunuda saolsn annem babam aldı hep destek oldular onlr olmasa zorlanrdk de. Bu sözden sonra zaten hcbseyi sahiplenemzlr. Evet almak zorunda deiller ama ailenin aldığı şeyleri sahiplenip aileni ikinci plana atamazlar
İşte zaten tuhaf olan da bu ihtiyacınız olmadığı halde beklenti içine girmeniz zaten.. Ben sizin gibi düşünmüyorum.. hediye almayı severim özel zaman olsun olmasın eşime dostuma hediyeler alırım ama bana almayanı da ayıplamam.. Hangi özel gün olursa olsun evime eli boş da gelse eşim dostum akrabam benim başımın tacıdır.. Babaanne dede sizin bu tavırlarınızın farkında olduğu için belki kasten bişey yapmıyolardırTorunu olarak bir çorap almaması normal öyle mi☺☺Bu cümleleri kurabiliyorsaniz bence sizin tuhaf bir bakış açınız var. Maddi beklentim niye olsun ki bize yardımcı olmadılar da bize mi birşey oldu yoo gayet herşeyimizi dört dörtlük yaptık Rabbim fırsat verirse çocuğumuzun da dört dörtlük yaparız Ama babaanne dede olarak bir iğneyi bile layık görüp almiyorlarsa asil tuhaflık onlardadir.Ark doğum yapar ben 7 yabancı olataktan elim boş gitmem bir babaannenin dedenin eli boş gitmesi normalse başka birşey soylenmez☺☺
hanımefendi siz sevgiyi ilgiyi parayla pulla ölçüyosunuz onu anladım da burda bizim bunu normal bulmamamız da zorunuza gidiyo buna bile tepkilisiniz.. size Allah kolaylık versin.. bu bakış açısıyla kendinizi daha çok üzersiniz.. Bi de hamilesiniz bebeğinizi düşünün biraz fani şeyler için bu kadar üzülmeye değmezMaddi beklenti derken☺☺ben servetlerini torunlarına mi versinler diyorum. Eğer kendi kızının çocuğuna torunum diye yapıyorsa benim çocuğumu diğer torunları ile bir tutmuyorsa babaannelikde taslayamaz!
haksiz demiyorum ki zaten hakli sonuna kadar ama yapilabilecek birsey yok maalesef onlarla bir olmanin bir anlami yok ozaman bir farki kalmaz onlardan onlar utansinKonu sahibi sadece maddi anlamda beklentisi yok. Manevi anlamda daa eş tarafının ailesinin desteği yok.
Haklı konu sahibi. Bir don dahi alamıyorlar mı mesela o kadar mı kötüdür durumları. Pazarda bile satıyorlar uyguna.
Konu sahibine kv hiçbir şey almasın ama hamilelik sevincini paylaşsa. Hamileliğini sorsa. Torununa mutlu olsa. İnanın konu sahibi maddi destek kısmını dahi laf etmez eminim. Hepimiz manevi destek bekleriz. Hayırlı olsun dememiş. Çok mu zor. Oğlunun çocuğuna sevincinu yaşayamıyor, mutlu olamıyorsa evet torunum diye de sevmesin dünyaya gelince.
Ben olsa bende sahiplenilmesini istemem. Manevi destek daha önemli.
Orada dursunlar bakalım onlar kim ki ismine karistircam☺bi karışmaya yeltendiler ben anında ikisinin de yüzüne biz ismine karar verdik dedim onlarda ee o zaman biz boşuna fikir söylüyoruz falan trip yaptılar hiç umrumda değiller vallaİş kocada biter bacım izliyorsa olup biteni tek geçmiş olsun ki izliyor belli ben ailenin destek olması taraftarıyım ne demek yani zorunda değil gelip sahiplenmeyi biliyor iş yapmaya gelince zorunda değil bi zahmet gelmeyiversinlr niye ana baba olmuşlar he evlensinler doğursun alsın yapsın maddi değil herşey manevi bile Yok adamlar Allah sabır versin yarın koca çocuğuna isimlerini de koyar
Bu devirde utanma duygusunu kaybetmiş insanlar.haksiz demiyorum ki zaten hakli sonuna kadar ama yapilabilecek birsey yok maalesef onlarla bir olmanin bir anlami yok ozaman bir farki kalmaz onlardan onlar utansin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?