• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

zehra kaya

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
221
110
18
30
Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum

Son düzenleme:
evet alsalar güzel olur ama almak zorunda değiller, doğacak bebek sizin bebeğiniz onların değil, bebek yapmaya karar verdiğinize göre maddi olarak ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdasınızdır diye düşünüyorlardır.
evlenip kendi hayatını kurmuş yetişkin insanların artık aileleri de olsa kimseden maddı beklentisi olmamalı. insanlar çocuklarını en doğru şekilde ellerinden gelen en iyi imkanlarla büyütmek zorundalar ama artık kendi ayakları üzerinde durması gereken yaşa gelmiş çocuklarının hala arkasını toplamak zorunda değiller. evlenen bir yetişkin düğününün de evinin de çocuğunun da sorumluluğunu almalı, alamıyorsa otursun babasıyla annesinin eline bakmaya devam etsin.

Esin haklı hiçbirşey yapmak zorunda değiller. Sizin ailenizde öyle. Beklentileri dusururseniz mutlu olursunuz.
Ayrıca babanne olarak tabiki torununu sevecek bunun için size illa para harcamak zorunda mı?
Gorumcem de şu anda hamile Ama ona oturup birşeyler yapmayı biliyor kızının ki torunda oglunun ki ne söyler misiniz. Hamile oldugumu duydu bir tane ağzını açıp hayırlı olsun demedi bu gibi şeylerden uzak duruyorsa torunum da dememesi lazım diye düşünüyorum bir torun işine gelince torun olmaz bence

Niye yapmak zorundalar? Siz bebeği başkalarına güvenerek mi yapıyorsunuz? Kendi ailenize de aldırmayın, heveslenip almışlar, kimse almak zorundalar deyip aldırmamış.
Ayrıca Bazılarının adetlerine göre bebekle ilgili şeyleri kız tarafı yaparmış, ne alakaysa öyle bir adet edinmişler belki eşinin ailesi de öyledir.

Yapmak zorunda değiller , bu beklenti ne? Torunlarını elbette gelir severler siz uygun olduğunuzda ama tek bir çöp dahi almak zorunda değiller.

Hayır alsalar beşiğini takımını bu onlara ek bir vasıf vermeyecek yani.

Çocuğu yapan ana babası yapmak almak zorunda hatta çocuğun her çöpünü. Gerisi hediyedir , beklenmez sipariş verilmez.

evet alsalar güzel olur ama almak zorunda değiller, doğacak bebek sizin bebeğiniz onların değil, bebek yapmaya karar verdiğinize göre maddi olarak ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdasınızdır diye düşünüyorlardır.
evlenip kendi hayatını kurmuş yetişkin insanların artık aileleri de olsa kimseden maddı beklentisi olmamalı. insanlar çocuklarını en doğru şekilde ellerinden gelen en iyi imkanlarla büyütmek zorundalar ama artık kendi ayakları üzerinde durması gereken yaşa gelmiş çocuklarının hala arkasını toplamak zorunda değiller. evlenen bir yetişkin düğününün de evinin de çocuğunun da sorumluluğunu almalı, alamıyorsa otursun babasıyla annesinin eline bakmaya devam etsin.
Biz onlara yada kendi ailemize güvenerek evlenmedik tabiki çok şükür borca veya girdik ama eşim ödüyor yalnız bu sadece bizde değil her evlide aynıdır ev olmak kolay değil mecburen aileler destek oluyor ama aile olarak bir desteklerini görmedim ayrıca bizim buralarda yapılır babaanne de anneannede yapar kendi kızının çocuğuna yapıyor ama oğluna sıra gelince elde var sifir. Oysa ki eşim yıllardır çalışmış kuruş biriktirmeden ailesine vermiş bence bu kadar fedakar bir oglu varsa bu şekilde davranilmamasi gerek

Eşin haklı yardım etmek zorunda değiller sizin aileniz içinde geçerli. İki yetişkin insan hayat kurmaya karar verdiklerinde kendileri çalışıp kazanıp yapmalı. Hamile kaldığınıza göre çocuğun ihtiyaçlarını gözeterek maddi durumunuza göre karar vermişsinizdir şimdi bu beklenti neden. Az beklenti çok mutluluk getirir

Gorumcem de şu anda hamile Ama ona oturup birşeyler yapmayı biliyor kızının ki torunda oglunun ki ne söyler misiniz. Hamile oldugumu duydu bir tane ağzını açıp hayırlı olsun demedi bu gibi şeylerden uzak duruyorsa torunum da dememesi lazım diye düşünüyorum bir torun işine gelince torun olmaz bence
Tamam diyelim ki durum bu.ne yapacaksınız?
Birşeyler yapmadı diye huzursuzluk çıkarıp torunu sevdirmeyecekmisiniz?
Yani ne dememizi bekliyorsunuz?
Eve sokmayın,yüzüne bakmayın,her fırsatta eşinize şikayet edin??Çözümü nedir sizce o zaman?
Ya bunları yapacaksınız ki çözüm değil,yada görmezden gelip bebeğinizle huzur içinde yaşayacaksınız. Hangisi mantıklı?

Yapmak zorunda değiller , bu beklenti ne? Torunlarını elbette gelir severler siz uygun olduğunuzda ama tek bir çöp dahi almak zorunda değiller.

Hayır alsalar beşiğini takımını bu onlara ek bir vasıf vermeyecek yani.

Çocuğu yapan ana babası yapmak almak zorunda hatta çocuğun her çöpünü. Gerisi hediyedir , beklenmez sipariş verilmez.
Evlendigimde ceyizime yedi yabancı bile hediye getirmişti sevaptir demi yuva kuranlara küçük veya büyük yardım etmek dediğim gibi eşimin ailesi olarak bir çöplerini dahi görmedim hadi ben el kiziyim yapmadılar ee bu torunları demi hediye dahi olsa insan düşünür ya en basiti biz ark doğum yapar bebek gormesine gideriz ama bunların umrunda değil sizce normal bir durum mu

İnsan ister istemez yardım bekliyor elbette. Hadi diyelim siz el kızısınız kendı evlatları ıcın yapsınlar bari onun borc odememesı rahat olması adına yapılabılır. Ama zorundalar mı? hayır degiller. Once bunu kabullenırsenız daha kolay olur hazmetmenız. Sızın kırıldıgınız noktayı anlıyorum aslında maddıyat da degıl derdınız, arayıp sormadılar umursamadılar saygı duymadılar kısmına takılıyorsunuz siz ki bunda haklısınız ve bunu yapmak zorundalar işte.Yine de onların yaptıgı hata için eşinizle aranızı acmayın , sizi birgun anlayacaktır.

Tamam diyelim ki durum bu.ne yapacaksınız?
Birşeyler yapmadı diye huzursuzluk çıkarıp torunu sevdirmeyecekmisiniz?
Yani ne dememizi bekliyorsunuz?
Eve sokmayın,yüzüne bakmayın,her fırsatta eşinize şikayet edin??Çözümü nedir sizce o zaman?
Ya bunları yapacaksınız ki çözüm değil,yada görmezden gelip bebeğinizle huzur içinde yaşayacaksınız. Hangisi mantıklı?
Ya ışte bu şekilde de kendim strese sokuyorum kendimi bizim ailede bu şekilde olmadığı için hiçbir şeye karismamalari sonra da sahiplenmelerini kabullenemiyorum

Back