• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan ölmek için dua eder mi

Yaraladı beni yorumunuz. Ölümü bile düşünüyorum çaresizlikten ama ya çocugum ne olacak. Razı olmak farklı birsey çaresizlik çok daha farklı. Cebimde 100 tl den baska parası olmayan bir kadın nasıl tek basına üstelik cocuguyla hayat mücadslesi verecek???
Yaralamak için yazmamıştım, aksine dikkatinizi çeksin de kendinize gelin diye yazdım.
Çocuğu olan bir kadın, ölümü düşünemez, düşünmemeli.
Sinir harpleri, psikolojik olarak çöküntüler yaşıyorsunuz normal olarak.
Ama bilin ki bunun tedavisi o adama tahammül etmek değil.
Maddi imkansızlık elbet zordur ama unuttuğunuz şey, siz boşandığınızda eşek gibi o adam size de çocuğunuza da bakacak!
Hele de böyle bir yüz kızartıcı bir sebepten evlilik birliğini sonlandırıyorsanız, maddi manevi tazminat da talep etme hakkınız var.
Çocuğunuz okul çağında ise, gayet çalışabilirsiniz.
Ben de işsiz bir kadınım ama, çalışma zorunluluğum olsa mesleğimi ünvanımı siler, çocuğum için en alt kademeleri denerim.
Oldukça ağır şeyler yaşıyorsunuz, sanıyorsunuz ki hayatta bir o adam var.
Ama maalesef siz zaten yıllardır yalnızmışsınız, o hiç yokmuş, bundan sonra da olmasın.

Son düzenleme:
Kocanın yasattiklarindan ötürü korkar olmuşsun insanlardan ve hayattan guven denen şey de kalmamış doğal olarak önce kendini iyileştir bence kocandan sıfır beklentin olsun manevi olarak

İlla ki boşanamam diyorsan da son çare yapacağın şu sana iyi gelebilir, ondan kendini tamamen soyutla, asla ama asla birlikte olmayı geç aynı yatakta dahi yatma, aynı odada fazla bulunma, bardağından çatalından yeme içme (Üzülerek söylüyorum ama işin aslında göz ardı edilen en önemli boyutu hastalık kapmak). Aynı odada olma zorunluluğunuz varsa kitap oku, dergi oku, oyun oyna, çocuğunla oyna. Soru sorarsa cevap verme ikinciye sorsun kısa cevaplar ver. Bunları söyleme sebebim ondan buz gibi soğuduğun tiksindiğini hissetmesini sağla. Belki evdekini kaybediyorum diyerek binde bir ihtimal düzelir diyeceğim ama çok ümitsiz. Lütfen kendini soyutla ve b.ktan farksız davran. Dışarıda gez, kızını gezdir, hobi edin. Yemeğini falan asla yapma.

Yaraladı beni yorumunuz. Ölümü bile düşünüyorum çaresizlikten ama ya çocugum ne olacak. Razı olmak farklı birsey çaresizlik çok daha farklı. Cebimde 100 tl den baska parası olmayan bir kadın nasıl tek basına üstelik cocuguyla hayat mücadslesi verecek???
Bahane bunlar.Bundan tam 40 yıl önce doğru dürüst boşanma bile olmazken aldatıldığı için kocasını boşamış bi kadının torunuyum.Sadece 26 yaşındaymış.Isi meslegi takılanı edeni olsa bile elinden gelen her işi yapıp çocuk okutmuş.Kışları temizliğe yazları tarlaya gitmiş geceleri dikiş dikmiş.O yaptıysa her kadın yapar gurursuzluğunuza bahane aramayın.Zor geliyor çabalamak ölmekten bile zor geliyor anlaşılan.
Annem de 4 yaşındaymış bu arada kizinizdan çok farklı değil.Kaldıki kreş falan yok öyle bi dönemden bahsediyoruz.
Annesi de 14 yaşındayken vefat etmiş ananemin bu arada, yani onunda kimsesi yokmuş sizin deyiminizle.
Bugüne gelirsek tek başına harika bi evlat yetiştirmiş gururlu başı dik kimseye eyvallahı olmayan ve annemin, benim rol modelim olan bi kadın.
Sizin gibi kadınlar asla rol model olamazlar biliyorsunuz değil mi?Kendiniz için olmasa bile evladınız için ayrılın o adamdan

Bir de ölümden bahseden bir insana konuşurken kelimelerinize çok dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Ağır eleştirmek kendine getirmek tamam ama gurursuz, senin gibi kadınlar rol model olamaz falan. Kendine bişey yapsa burda kendinizi nasıl affedeceksiniz çok merak ediyorum. Yardım mı ediyorsunuz kendinizi mi övüyorsunuz belli değil. Sanki konu sahibi bunları binlerce kez düşünmemiştir bi siz biliyosunuz.

Bişey olmuş bunalımda ya da basireti bağlanmış buradan dertleşiyor fikir alıyor. Kim kimi aşağılama hakkını kendinde bu kadar rahat buluyor aklım almıyor ya.

Bahane bunlar.Bundan tam 40sahibinin doğru dürüst boşanma bile olmazken aldatıldığı için kocasını boşamış bi kadının torunuyum.Sadece 26 yaşındaymış.Isi meslegi takılanı edeni olsa bile elinden gelen her işi yapıp çocuk okutmuş.Kışları temizliğe yazları tarlaya gitmiş geceleri dikiş dikmiş.O yaptıysa her kadın yapar gurursuzluğunuza bahane aramayın.Zor geliyor çabalamak ölmekten bile zor geliyor anlaşılan.
Annem de 4 yaşındaymış bu arada kizinizdan çok farklı değil.Kaldıki kreş falan yok öyle bi dönemden bahsediyoruz.
Annesi de 14 yaşındayken vefat etmiş ananemin bu arada, yani onunda kimsesi yokmuş sizin deyiminizle.
Bugüne gelirsek tek başına harika bi evlat yetiştirmiş gururlu başı dik kimseye eyvallahı olmayan ve annemin, benim rol modelim olan bi kadın.
Sizin gibi kadınlar asla rol model olamazlar biliyorsunuz değil mi?Kendiniz için olmasa bile evladınız için ayrılın o adamdan
Her kadın yada her insan aynı fıtrat a sahip olamıyor malesef kaldı ki ben konu sahibinin başarabileceğine ve iyileşeceğine inanıyorum kocası olsun veya olmasın düzelecek

Ben burada ki bir cok insana inanamıyorum dediklerinizi basarabilen biri olsa zaten buraya yazıp içini dökmez di degilmi
İnanın bazen insan ne yaprsa yapsin olmuyor başaramıyor yani bu o insanın ezik gurursuz veya eksik olduğunu göstermez bazı insanlar basarayamabilirler herseyi yapmalarına rağmen

Her kadın yada her insan aynı fıtrat a sahip olamıyor malesef kaldı ki ben konu sahibinin başarabileceğine ve iyileşeceğine inanıyorum kocası olsun veya olmasın düzelecek
Dünyadaki en zor şey ölmek.Ölmemek için yaşıyoruz aslında.Bu kadın ölmeyi bile düşünüyorsa ben kolay kolay düzeleneceğine inanmıyorum ne yazık ki.
Fıtrat olarak güçlü olmaktan bahsediyorsanız konu sahibi ayrılan kadınlardan daha güçlü bana kalırsa.Ayni evin içinde yaşamak daha fazla güç gerektirir.
Ayrılsa bi gün canı yanacak iki gün yanacak üçüncü gün geçecek.Böyle hep acı cekiyor ve sabrediyor,bu daha zor bence

Dünyadaki en zor şey ölmek.Ölmemek için yaşıyoruz aslında.Bu kadın ölmeyi bile düşünüyorsa ben kolay kolay düzeleneceğine inanmıyorum ne yazık ki.
Fıtrat olarak güçlü olmaktan bahsediyorsanız konu sahibi ayrılan kadınlardan daha güçlü bana kalırsa.Ayni evin içinde yaşamak daha fazla güç gerektirir.
Ayrılsa bi gün canı yanacak iki gün yanacak üçüncü gün geçecek.Böyle hep acı cekiyor ve sabrediyor,bu daha zor bence
Bunalımda oldugu için böyle düşünüyor bir uzmandan yardim alıp iyileşince gececek herşey inanıyorum ben

Bir de ölümden bahseden bir insana konuşurken kelimelerinize çok dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Ağır eleştirmek kendine getirmek tamam ama gurursuz, senin gibi kadınlar rol model olamaz falan. Kendine bişey yapsa burda kendinizi nasıl affedeceksiniz çok merak ediyorum. Yardım mı ediyorsunuz kendinizi mi övüyorsunuz belli değil. Sanki konu sahibi bunları binlerce kez düşünmemiştir bi siz biliyosunuz.

Bişey olmuş bunalımda ya da basireti bağlanmış buradan dertleşiyor fikir alıyor. Kim kimi aşağılama hakkını kendinde bu kadar rahat buluyor aklım almıyor ya.
Ufacık kızı olan bi anne aldatildim diye ölmek isteyecegine yardım almayı düşünecek bunalımdaysa eğer.Dünyada erkek kalmamış gibi adam onu aldatıyor diye kalp krizi gecirmeyi istemenin nasıl bir mantığı olabilir ya.Bunu ben sizin kadar sakin karşılayamıyorum kusura bakmayın.
Ölmek istemekten bahsediyor ayrıca ölmek istemekle kendini öldürmeyi düşünmek farklı şeyler.Konu sahibi yorumları okuyup intihar edecek değil .
Anlattığım şeyin neresinde kendimi övmüşüm merak ediyorum gerçekten.
Evet aldatilmasina ragmen susup oturan kadınlar asla rol model olamazlar bu anlamda dedigimin nesi yanlış?Kızına da kötü örnek oluyor basbaya

Hala eşinizi savunmaya çalışıp düzeleceğini umuyorsunuz. O adamın karakteri böyle, ego denmiyor ona başka bir şey diyorlar da zaten yazılmış daha önce. Düzelmeye çalışacağım laflarına inanmayın, iki gün sonra aynısını yapacak gözünüzü boyamak istiyor, o dışarda kadınlarla takılsın siz evde adamın çamaşırlarını yıkayın istiyor. Çocuğunu bile yalan yeminlerine karıştırmış. Boşanmayacaksanız bile kendinizi kandırmayın o adam düzelmeye çalışmıyor.

Sanki konu sahibi bunları binlerce kez düşünmemiştir bi siz biliyosunuz.
Konu sahibi bunları elbette binlerce kez düşünmüştür ama buraya konu açtığına göre bizim fikirlerimizi soruyor.
Bazı insanlarda iyi cümleli tavsiyeler ise yaramaz.Ah canım vah canım şunu yap canım sabret canımlı yorumları pek çok kişi yapıyor zaten ben de sert bi yorum da bulundum.Ama kötü niyetli değilim.Sadece bi hemcinsimin gurursuz davranmasını istemiyorum.Ve bazi gerçekleri kabullenmek için ağır cümleler duymak gerekebiliyor.

E yıksın dünyayı o kadincagiz ama kendisi ve eşiniz üzerine:kızgın:

Eşinize karakter dediğiniz gibi sıfır. Nasıl bir zaaf ki bu evli adam karşı koyamaz gönül değil mübarek dingonun ahırı.

Lütfen kusura bakmayın ama inanin okurken sinirlerim bozuldu çünkü bir adamın keyfi için kadın bu kadar üzülmemeli ve o adam da her şeyi bu kadar normallestirmemeli.

Bir de evli adamlara ilgi duyan kadınlar var ki ben onları hemcinsim kabul etmiyorum çünkü bu kadar vicdansizliga edepsiz başka tür vardır muhakkak.

Hakkınızda hayırlısı olsun umarım eşiniz değerinizi bilir..:63:

20 yaşından beri böyleymiş dediğine göre, bilmiyorum aldatan adamın değişme ihtimali çok zor. Sizin güvenme ihtimaliniz çok daha zor. Bu terapi sürecinde iş bulduğunuz an yeni düzen kurmaya odaklanın...
Allah yardımcınız olsun.

Bir anda babamı gördüm eşinizde 57 yaşında olmasına rağmen tam gaz devam benimrşimin öyle huyları yok ams başka başka dertlerimiz var o yüzden kendimi yarım hissediyorum aynı duayı neredeyse her gün ediyorum " sağlığın yerindeyse dua et" gittimi geri gelmiyor

Back
X