insan mı olmalıyım melek mi?

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.043
9.554
398
Kızlar kafam çok karışık cidden...Eşimle yaşadığımız sorunlardan bir tanesi de, eşimin güleryüzlü olmama anlarıma katlanmaması yani nasıl anlatsam, hastasınızdır, işyerinde iğrenç bir gün geçirmişsinizdir, sabah uyku sersemi sular kesiktir aksilik vardır uykunuzu alamamışsınızdır bir cümle söylenmişsinizdir gibi bence basit ve insanlık hali olan şeyler eşime hiç de basit gibi gelmiyor, yani eskiden çok daha kötüydüm sinirliydim ve gergindim şimdi çok daha iyiyim ve eşim o kadar tahammülsüz ki hemen "gene başladın sinirli hallerine" diye anında ikaz ediyor. Mesela bu sabah eşim kalktı duşa kombide sıkıntı var soğuk akıyor söylenip duruyor beni de uyandırdı tabi ve uykumu alamadım, sonra kalktım hadi kombiye bak diye bana söyleniyor, en az 5 kez gittim baktım uyarı veriyor yapacak bir şey yok, sonunda canım yeter 5 kere gittim napim yani dedim uyarı veriyor işte, daha wc ye girememişim beni koşturuyor. Tabi hemen tepki verdi.

Eşimin bu tavrı aileden mi geliyor anlamıyorum, kv ilaç kullanan ve her cümleye kahkaha atan biri yani sorunları var ama belli etmemek için sürekli ilaç kullanan bir kadın, sorunları var derken herhangi bir sorun yok aslında, geçmişte kardeşini kaybetmiş yıllar önce. Sağlığı falan gayet yerinde maddi sıkıntı yok, kp özgür bırakır yemek temizlik istemez, bizden yana sıkıntı yok beklentimiz yok zaten bebek bakmam vs diyor yani rahat. Ama sürekli bir melek, polyanna modunda takılması sinir bozucu oluyor ve eşim benden de aynısını bekliyor sanırım. Oysa benim stresli bir işim, manyak bir yöneticim, hasta babam, ailesel sorunlarım...var da var yani. Hele sabah aşırı yorgun ve uykusuzsam aksi olabiliyorum. Eşimin en ufak şeye tahammülü olmaması da sinirlerimi bozuyor...

Yorumlarınızı bekliyorum...

acaba eşinizdeki bir birikimi olabilir mi?
hep mi böyleydi?
bir de ne olursa olsun, hayattaki sorunları, "aksi"lik şeklinde evliliğe yansıtmayı doğru bulmuyorum ben

kv'nizi ilaç kullanıyor, bir sorunu yok diye eleştirmişsiniz
oysa hergün kaç kadına bir uzmana git diyoruz burada
bu saydıklarınız sorunu olmadığı anlamına gelmez, belki çalışan bir kadın olmak istiyordu, kariyer istiyordu yaş da ilerleyince psikolojisini bozdu veya kıskandığı bir şeyler var veya hiç bilmediğiniz bir sorunu var
eğer abartılı şekilde ilaç içmiyorsa, reçetesiz verilmeyen ilaçlara bağımlılığı yoksa ve düzenli kullandığı ilaçla sakinleşip mutlu olabiliyorsa neden eleştiriyorsunuz anlamadım
keşke suratı asık gezip, sürekli her şeye bir kulp takan, memnuniyetsiz insanlar da kv'deniz gibi yapsa

şu yazdıklarınızda ben sizi çok haklı bulamadım açıkçası
evet eşlerimiz hayatı, neşemizi, hüznümüzü bizimle paylaşabilmeli, ortak olabilmeli ama bunun farklı yolları var

Kafamızın tasına attırmayan bir evreye sokuyorlar bizide..
Valla cicim olmuyor sürekli melek modu, ki ben etrafa gülücükler saçan biriyim, ama artık pekde öyle olmuyor, akşam eve dönüyorum enerjim bitmiş, içimden birşey yapmak gelmiyor falan falan...
Yani o tebessüm, suratt da öylece durmuyor..hep aynı modda olamayız..
Benim eşimde tam tersi soguk mizaclı ama, alıştımmm:) Beklenti yok tasa yok, eşinde alışır merak etme.

Kv'nin suçu yok bu konuda. Eşiniz anormal.

Madem sizden 7/24 güler yüz bekliyor, amaaan canım bu sefer de soğuk duş al, sinirlenmeye değer mi diyip gülüverseydiniz.

Ben orda habire bana git bak git bak demesine sinirlendim aslında, her zaman sabaha bırakıyor ve sabah hep aksilik çıkıyor, tek bonyo ev eski habire sular kesiliyor falan.

Sevgi ilgi bekliyor olabilir ben sizi kestirme yol soylim sadece gulumseyerek soyleyin zorlayinca olur ciddiyim coook faydasini gorursunuz

Tek tek cevap vereyim, birikim var evet ama benim de çok bunaldığım bir dönemdi ve sonrasında ben de ilaç tedavisi gördüm, hepsinin sebebi vardı.Hala yüzüme vurulmasına bozuluyorum.

Kv ilaç kullanıyor ama sadece boş boş gülüyor nasıl anlatsam aslında ilaç sadece görünürde güldürüyor onu eski sorunları kafasına taktıkları devam, eski konularımda ne kadar sorun yaşadığımız ortada. Her hareketimi inceleyen kulp takan, küsen aylarca konuşmayıp ayağına bekleyen, peşin hüküm veren bir insan. İlaçla sadece sahte gülücükler koyuyor yüzüne , eleştirdiğim nokta bu.

Ben orda habire bana git bak git bak demesine sinirlendim aslında, her zaman sabaha bırakıyor ve sabah hep aksilik çıkıyor, tek bonyo ev eski habire sular kesiliyor falan.
Benim için de sabah duşu vazgeçilmez. Ya aslında sorun kaynaklarını ortadan kaldırmak lazım.

Su kesintisi, bozuk kombi vs ciddi sıkıntı. Sabaha bu tarz aksiliklerle başlıyorsanız, hepinizin gerilmesi çok doğal.

Yani 5 senelik evliyiz, ben de çok gergin bir ortamda yetiştim babam sinir hastası senelerce ne doktora gitti ne ilaç içti bizi de mahvetti, sürekli stres sorun yaşadım ve istemesem de etkileniyordum. Eşimin isteğiyle doktora gittim ilaç kullandım, maneviyat kişisel gelişim hakkında çabalıyorum deli gibi ama kendini %100 değiştirmek, eskiyi birden atabilmek kolay değil. Rabbime çok şükür ama sorunlar sıkıntılar bitmiyor, bunaldığım bir zaman dilimi, Allahım daha çok bunaltmasın ama sınanır ya insan resmen öyle bir dönemdeyim.

Bilemedim.
Ben de eşiniz gibi davranıyorum sanırım, çünkü eşim her şeyi öyle abartır ki sürekli oflama halinde neredeyse.
Ben de dalga geçmeye başladım açıkçası, yine dünyanın bütün yükü senin omuzlarında diye.
Adam bardak kırılsa ofluyor, ayağına bir şey takılsa ofluyor.
Her gün kötü bir gün geçirmiş oluyor, ayırt edemiyorum hangi gün daha kötü.
Böyleyseniz tahammül etmek zor.

Ama arada bir -sebepsiz bile olabilir- insanın hicbir şeye tahammülü olmuyor, başını yaslayacak onuz arıyor, destek vermiyorsa haklısınız.

Son düzenleme:

Yani aslında 2 banyolu eve ihtiyacımız var acilen sabah birbirimizi yiyoruz çünkü, eşim çok ağır banyodan çıkamıyor benim saçım makyajım derken strese giriyorum, kendi işini halleder sonra da hadi hadi der.

Ev konusunda da kv baskısı yiyorum, çok yakınız ben uzağa taşınmak istiyorum, ev alma konusu geçtiği zaman kv hemen yakında bir ev buluyor baskı yapıyor artık ondan da yıldım cenderede gibiyim, istediğim evi bile alamıyorum.

Yok sizi anlıyorum ben o arada bir kısmındayım ki inanın o zamanlarda bile kendimi tutuyorum yansıtmamak için, dua ediyorum sakinleşiyorum, eşim gelmeden bir köşede ağlıyorum falan, yani belli etmemek için ekstra çaba sarf ediyorum.

Ama eşimin evle alakasızlığı, beceriksizliği bunaltıyor. Banyomuz sıkıntılı, yaptırmamız bile aylar buldu, onu da kv-kp üstlendi, her gün evde ustayı onları ağırladım yardım ettiler diye. Bencil sabahları benim de banyoyu kullanmam lazım umrunda değil adamın özellikle sabaha bırakıyor işlerini falan.

İnan hepimiz aynı süreçleri zaman zaman yaşıyoruz ki ne yazık ki
Hayatımız + larla geçmiyor hergün, - lerimize de benimsemeliyiz,, Her halimizi sevmeliyiz bence..
Aksi taraflarımı bile benimseye çalışıyorum sonuç da o benim benliğimm..
Yani sinirli olmasan bile sinirlisin sen deyip o moda sokarlar..O yüzden kendini eksik görme, Kişisel gelişim kitabı önerisi yapayım ozaman... (ufak şeyleri dert etmeyin) alın okuyun..

bu kadar basit şeylere tepki verdiğine göre eşin 7*24 full time sırıtık eşekler gibi 32 diş reklamı yaparak geziyor ha ?

Kv'nin suçu yok bu konuda. Eşiniz anormal.

Madem sizden 7/24 güler yüz bekliyor, amaaan canım bu sefer de soğuk duş al, sinirlenmeye değer mi diyip gülüverseydiniz.

Hah tam da cuk denilecek yorum.

Sizin yapabileceğiniz tek şey bu.
Sizi maşa haline getirene kadar, sıcacık yatağınızın içinde bu cevabı vererek arkanızı dönebilirsiniz...
O zaman sinirlenen kendisi olacak nihayetinde.
O sinirlenince de "bak sabah sabah gerginliğe gerek yok, hani sen sevmezdin bu halleri kuzum" gibisinden cevap verseniz, bakalım nolacak....

Sizde problem yok.
İnsanız, hepimizin aynı problemleri var üç aşağı beş yukarı.
Ailevi sorunlar, iş sorunları, çevresel sorunlar, inanın sorunsuz bir insan yok.

Anlayışınız için teşekkür ederim, yani o kadar eleştirildim ki bu konuda eşim ve kv tarafından, bir türlü kendimi "insan" olarak göremiyorum...

Eşim değişik bir insan ya, mesela gece sarılır uyurken ama çok sıkar acıtır hatta konu bile açmıştım ve beni bunaltır, ama gündüz ben sarılır öperim öküz gibi durur karşılık vermez. Dün gece uyumadan öpeyim dedim omzuyla itti biraz gülerek dedim ki gece sıkıyorsun gündüz itiyorsun, tamam sarılmayacağım gece dedi sarılmadı, hiç laf söylenmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…