İnsan maddi özgürlüğünü eline alınca özgürlüğü de elde eder mi?

aysesu09

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
35
7
34
Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?

Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?
Evini ayıracak cesaretin varsa maddi özgürlük bireysel özgürlüğü de getirir. Var mı sende o cesaret.

Ben ilk atamada kendi memleketimde boşluk olduğu halde başka şehir yazdım. O gün bu gündür sadece görüşünce uğraşıyorum çeneleriyle

Maddiyat ile alakalı bir durum değil özgürlük he diyorsan ayrı eve çıkarım oda bu tür aile ile mümkün değil zaten yine olmuyor. Benimkiler de üstüme çok düşüyordu yapcağımdan geri kalmadım hiç ama 🤣 işi bahane edip kaçıyordum akşam filan o tarz bir hafif özgürlük edinebilirsin okumuyorsan sonra evlendim zate bir ferahlık geldi 😄

Paranı da elinden alırlarsa çok değişmez gibi. Hak elde etmek için direnmek gerekir bazen.

Dünyan, değişir güneşin doğuşu bile değişir 22 yasımda başladım çalışmaya

benim de aynı ailem var. maalesef benim hiçbir şey değişmedi. anlayışı kıt bir ailem var. özellikle de annemin. burada kendine ayrı bir hayat kuranları okudum. bazen tüm gemileri yakma cesareti göstermel gerek. ben o noktaya getirmek istemediğim için hala tutsağım

Ülke şartlarında kendi maddi özgürlüğünüz ev tutup eşya alıp farklı bir şehire taşınmanıza yetecekse elbetteki olabilir,baskıcı bir ailede büyümek ne demek bunu yaşamayanlar bilemez,sadece karşıdan duymakla anlaşılması imkansız bir yaşam biçimi,bu ailelerde muhtemelen paranoid şizofreni belirtisi gösteren bir anne yada baba vardır,kafasında bütün felaket senaryolarını kurar ve siz yapmışsınız yada yapacakmışsınız gibi davranır,ayrı şehirde yaşasanız bile yakanızı bırakmaz çünki muhtemelen teşhisi konulmamış psikoljik bir rahatsızlıkları var,çocuklarını birey olarak görmez yaşam alanlarına saygı duymazlar,hep kınanan bir olay vardır mesela ailemden kurtulmak için evlendim hah işte o aileler bu aileler,allah size sabır versin.

Aileye de bagli tabi cok baskici degillerse boyle yapmazlar ama cok baskicilarsa para kazansan da bizim evimizde yasiyorsan bize uyacaksin da diyebilirler.
Ayri eve cikabilecek misiniz bu durumda?
Hadi cikabilecek paraniz var izin vermediklerinde karşi cikabilecek misiniz ayuy ne zormuş yazarken bunaldim. 😃

Tabi kii değişir. Sen bile değişirsin. Sadece maddi gücünü eline almış olmuyorsun, özgüven, sorumluluk, cesaret, yorgunluğun yanında tatlı mutluluklar... Ailenle iyi anlaşsan da en güzeli ayrı yaşamaktır. Ben annemle arkadaş gibi büyüdüm kaçta çıktığıma kaçta geldiğime karışmaz asla, hatta çık gez arkadaşlarınla der beni başından atar :) Ama ben eve gelen akrabalara katlanamıyorum. E o da akraba seviyor. Yani bu en başta en fazla 1 ay zorlanabileceğin bir durum sonra alışınca asıl özgürlüğün ne olduğunu çok daha iyi anlıyorsun.

Ülke şartlarında kendi maddi özgürlüğünüz ev tutup eşya alıp farklı bir şehire taşınmanıza yetecekse elbetteki olabilir,baskıcı bir ailede büyümek ne demek bunu yaşamayanlar bilemez,sadece karşıdan duymakla anlaşılması imkansız bir yaşam biçimi,bu ailelerde muhtemelen paranoid şizofreni belirtisi gösteren bir anne yada baba vardır,kafasında bütün felaket senaryolarını kurar ve siz yapmışsınız yada yapacakmışsınız gibi davranır,ayrı şehirde yaşasanız bile yakanızı bırakmaz çünki muhtemelen teşhisi konulmamış psikoljik bir rahatsızlıkları var,çocuklarını birey olarak görmez yaşam alanlarına saygı duymazlar,hep kınanan bir olay vardır mesela ailemden kurtulmak için evlendim hah işte o aileler bu aileler,allah size sabır versin.
Benim iki kuzenim de aileden kaçmak için evlendi ama yağmurdan kaçarken doluya yakalandı. Kesinlikle bu bir çözüm değil. Mutlu olan da vardır ama çok nadir. Şimdi biri boşanıyor mesela dönüp dolaşıp yine baba evine gidiyor. O yüzden kendin için iyi olanını düşünerek hareket etmek lazım. Konaklamalı oteller, işler olabilir, dil varsa yurt dışı olabilir, atanma içini çok çabalayabilir...

Ayrı eve çıkarsan özgürlüğünü eline alma şansın olur ama aile evinde para kazansan da sana hala o evde çocuk gibi bakıp onların kurallarına göre yaşamanı isteyeceklerdir bu da senin zoruna gider.Seçim senin.

Benim bir arkadaşım var üniversiteyi ailesinden ayrı büyük bir şehirde okudu sonra mezun olacağı sene atandı hemşirelikten ve ailesiyle aynı şehirde farklı ilçe seçti.Kendisi çok muhafazakar birisi dümdüz bir yaşamı var akşam dışarı çıkma vs huyları yok ona rağmen ailesinden ayrı eve çıktı.Nefes aldığımı hissediyordum diyordu şimdi gayet keyfi yerinde.

Açıkçası 21 yaşında okul hayatımın kötü gitmesi pahasına Cafe de fulltime işe girmiştim sırf ailemin müdahalelelrinden kurtulmak için.
O gün bugündür de maddi olarak özgürüm hayatımı da tamamen özgürleşti zamanla
Evet maddi bağımsızlık özgürlüğü getirdi ama şimdi keşke o kadar kasmasaydım diyorum yani para alırken de özgür olabilirmişim
Ama o kafaya gelmem için para kazanmam gerekiyormuş böyle de bir dilemma

Maddiyat ne kadar fazlaysa özgürlük alanın o kadar fazla olur.Mesela iyi bir muhitte iyi bir evde oturursun kendi arabana binersin kendi istediğin yerde tatil yaparsın birçok şeyi dert etmek zorunda kalmazsin.Bu senin yaşam standartlarından memnuniyetine ilgili bir durum.Elbette kimseden birşey beklemeyince kimseyede minnetin olmuyor.Olaki evlendin.Evlenmeden önce mal mülk vs yaptıysan olduysa kenarda köşede her neyse ayrılırken çok daha rahat olursun.Bi yerde kabul etmesekte insanın kendine güvenini arttıran birşey para.Bir yerden başlamak gerekir

Parana sahip çıkabileceksen kesinlikle özgürlük getiriyor. Ekonomik bağımsızlık olmadan özgürlük mümkün değil.

Maalesef alakası yok. Kendi paran varsa özgürsün.
Burada o kadar çalışıp da maaşının tek kuruşunu hsrcayamayan, kartını eşine vermiş çok kadın okudum. Aynı şekilde aile ile yaşamaya devam ederse belli ki katı kurallar devam eder.

Aileyle yaşamaya devam ettiğiniz müddetçe birşey değişmez.

X