• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan ikinci kez belki üçüncü kez aşık olur mu?

İnsan kaç kez aşık olur? (sevgi değil; aşk)

• tek bir kere

OY: 8 40,0%
  • iki kere

OY: 0 0,0%
  • pek çok kere..

OY: 12 60,0%

• Ankete Katılan
    20
ne demiş üstad;
''bir kemik aynı yerden iki kez kırılmaz''

Bir sene önce bir arkadaşım "ölüyorum anlıyor musun?" seviyesinde aşık olduğu sevgilisiyle ayrılmıştı. Aşkı nasıl tanımlıyorsanız işte tam da ona uygun şekilde aşıktı, aradan bir yıl geçti geçenlerde yeni sevgilisiyle nişanlandı, kendisinden anladığım kadarıyla; aşktan ziyade aralarındaki benzerlikler onları bir araya getirmiş gibi.
Buradan nereye varacağım; bence evlilikler daha çok benzerlikler üzerine kuruluyor,hele ki bizim gibi kolektif toplumlarda aileler, sosyal çevre, din, gelenek, kültür, değerler vs.vs. evliliği etkileyen ve evlilik kararı aldıran mekanizmalar.
Tutkulu bir aşk tüm bu mekanizmaları ve farklılıkları göz ardı edebilir mi? Evet edebilir. Ama uzun ve mutlu bir evlilik sağlar mı? Zannetmiyorum. Farklılıklara tahammül belirli bir noktaya kadar, sonrasından bence evliliği devam ettiren benzerliklerdir. Sanırım senin "sevgiyle yapılan evlilik" ten kastın belki de budur.

Kaç defa aşık olunur, bilemiyorum... İlk defa yaşadığın tutkulu bir aşk için fazlaca efor sarf etmişsindir nasıl desem; en sevdiğin şiir kitabının tüm dizelerini, en sevdiğin şarkının tüm sözlerini, en sevdiğin romantik filmin repliklerini ona atfetmişsindir ilk olarak...Yani senin için özel ve değerli olan şeyleri karşıdakine yükleme var. (ister platonik olsun ister ortada bir ilişki olsun). Böyle olunca ilk aşık olduğun kişi fazlaca özel oluyor "bir daha böyle özel bir şey hissedemem" diyorsun. Yanılsama gibi, verdiğin efora değer biçme gibi..

Sonuca bağlayamayacağım, zaten bu tür konularda niye yazıyorum bilmiyorum, beni kovun burdan.
çok güzel olmuş, yaz tabi kii:KK5:

Ben 2 kere asik oldum.

1. kez asik oldugumda 24 yasindaydim. Karsiliksizdi, cok aci cektim.

Gercek aski, ruh ikizimi 26 yasimda tanidim. Ailemiz, yetistigimiz kulturler, dinlerimiz, dillerimiz, irklarimiz , kisiliklerimiz, hayata bakis acimiz her seyimiz farkliydi. Askin anlasmakla benzerliklerle alakasi olmayabiliyor bazen, biz birbirine benzemeyen 2 insanin birbirini nasil tamamladigina bir ornektik. Bu adamla tanistigimda bir oncekini aslinda hiiiiiiic sevmemis oldugumu anladim. 1 kere asik oldum da diyebilirm belki. Ilk karsilastigimiz anda, gecmisimi , kendimi , her seyi unuttum, bir onceki adamin yuzunu bile hatirlamaz hale geldim. Ruhum onunkini o anda tanidi. O da, daha sonra bana yanimda hayatinda hicbir yerde bulmadigi , gormedigi huzur ve tamamlanmislik hissini duydugunu soyledi. Belki de yalandi.

Sonra askimi kaybettim.

Simdi, 3,kez asik olmayi umuyorum. Bir yanim diyor ki, asla kimseye ona baktigin gibi bakamayacaksin , kimseyle aranda o ruh ortakligi olmayacak, kimseye o kadar korkutuk asik olmayacaksin........obur yanim umutlu, ask hala mumkun Cherry diyor. Lakin, simdi citam yukseldi,artik saf tutku, begeni degil kozmik bag, ruh ortakligi da ariyorum. Daha azina razi olamam gibi geliyor, bu deneyimden sonra.

Evlilik insandan insana gore degisir, ben anlasmak, sevgi, dostluk uzerine evlilik yapamam, bunlari aldigim dostlarim zaten var. Askindan olup bitmedigim biriyle evlenmek istemem, benim icin yaninda gercekten mutlu oldugum kisi asik oldugum kisidir.

ne demiş üstad;
''bir kemik aynı yerden iki kez kırılmaz''
yani siz hayatınızın bir aşkı olduğunu onu kaybedince gerisinin sevgiyle yetinmek olacağını ve bununla idare edip devam edebileceğinizi mi söylüyorsunuz?:( bu çok karamsar geliyor ama gerçek bu mu?

yani siz hayatınızın bir aşkı olduğunu onu kaybedince gerisinin sevgiyle yetinmek olacağını ve bununla idare edip devam edebileceğinizi mi söylüyorsunuz?:KK43: bu çok karamsar geliyor ama gerçek bu mu?
tekrar tekrar yoğun duygular hissedilebilir lakin bir kez hissedilen şey ikinci kez hissedilmez.
daha temkinli yaklaşırsın en basiti.

tekrar tekrar yoğun duygular hissedilebilir lakin bir kez hissedilen şey ikinci kez hissedilmez.
daha temkinli yaklaşırsın en basiti.
hala karamsar geliyor off siz bununla nasıl yaşıyorsunuz:)
sevdiğiniz kişi sizi asla ilki gibi sevmeyecek bunu bilerek??

benim içimi sızlatıyor da bunu böyle düşünmek o yüzden...

hala karamsar geliyor off siz bununla nasıl yaşıyorsunuz:)
sevdiğiniz kişi sizi asla ilki gibi sevmeyecek bunu bilerek??
ilk kime göre neye göre ilk?
yani hayatına on kişi girer sen beşincisine veya sekizincisine aşık olabilirsin..
yani hayatına aldığın her ilk,
ilk aşk değildir.

ilk kime göre neye göre ilk?
yani hayatına on kişi girer sen beşincisine veya sekizincisine aşık olursun.
yani hayatına aldığın her ilk,
ilk aşk değildir.
her seferinde seni seviyorum der karşıdaki...
hayat çok ikiyüzlü ...
karşımdaki bana aşık mı ne zaman nasıl anlayacağm hiç bilmiyorum..
teşekkürler bu arada..

Ben bi keresinde aha işte hayatımın aşkı budur, daha aşık olmam sevemem demiştim sevdim. Onu geçtim biriyle ilişki halindeyken bile başkasına aşık olup hoşlananlar var:KK57:

her seferinde seni seviyorum der karşıdaki...
hayat çok ikiyüzlü ...
karşımdaki bana aşık mı ne zaman nasıl anlayacağm hiç bilmiyorum..
teşekkürler bu arada..
hissedebilirsin.
seni gerçekten hissediyorsa bunu sana aktaracaktır.

Adını hatırlamıyorum okuduğum bi kitapta "insan milyonlarca kez aşık olur. Kaldırımda yürürken bi kaç saniyeliğine gördüğü yakışıklıya - güzele bi kaç saniye aşık olur mesela" diyordu.

Cevabı bilemiyorum belki milyonlarca kez belkide hiç...

valla ben onu bunu bilmemde cocukken ogretmenime asik olarak acilisi acmistim ben :D

olunabilir tabi .. birine aşık olursun oda senin hayatını mahveder aşkını kullanır atar .. ikinci bir şans olmayacak mı yani ?
bence hayata iki hatta üç hak edeni bulana kadar şans vermeli ...
bir kere aşk falan yalan onlar ...

Back
X