• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

inofolic kullanıp hamile kalanlar?

Carmen_

I’m waiting for the miracle 💫
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
4.982
4.794
373
Herkese yeniden Merhabalar, siteye uzun zamandır girmiyordum sadece bu konu için yeniden girdim. 2 yıllık evliyim;30 yaşındayım. Yaklaşık 5 aydır falan çocuk deniyoruz ama henüz hamile kalmadım. Geçen hafta jinekolog a gözüktüm çok şükür hamile kalamam için hiçbir sorun olmadığını söyledi. Ve inofolic kullanmamı söyledi. Ayrıca biz bugune kadar sadece yumurtlama dönemimde deniyorduk, yani ben o şekilde daha çabuk kalacağımı düşündüğümden. Fakat jinekolog dedi ki o yanlış bilinen birşey öyle birşey yok dedi, bu inofolic i kullandığın sürece kalma ihtimalin var dedi. Merak ettiğim şu, Aranızda kullananlar var mı? Kullanıp da hamile kalanlar? Ve kullandıktan ne kadar sonra kaldınız?

Çok kişi var ama buraya girip yazan kaç kişi olur bilemem :) inşallah sende onlardan birisi olursun

İnofolic değil ama normal folik asit kullandığımın ikinci ayında oldu bebek. Birde gebe kaldığım ayda hayıt tohumu civan perçemi ve aslan pençesi otlarını karıştırıp demleyip içtim bunlarla kalanda çok araştır istersen canım

İnofolic değil ama normal folik asit kullandığımın ikinci ayında oldu bebek. Birde gebe kaldığım ayda hayıt tohumu civan perçemi ve aslan pençesi otlarını karıştırıp demleyip içtim bunlarla kalanda çok araştır istersen canım

Aa duymamıştm bunları iyi oldu söylediğin deneyeceğim teşekkür ederim canım ☺️

Aa duymamıştm bunları iyi oldu söylediğin deneyeceğim teşekkür ederim canım ☺️
Folik asit gebelik oluşmasına yardımcı olmaz, yalnızca gebelik planlamanız varsa depolarınız yeterli olsun ve bebeğin nöral ve sinir sistemleri daha güçlü olsun diye kullanılır. Rahmi güçlendiriyo diyen oldu geçen gün baya güldüm :)

Folik asit gebelik oluşmasına yardımcı olmaz, yalnızca gebelik planlamanız varsa depolarınız yeterli olsun ve bebeğin nöral ve sinir sistemleri daha güçlü olsun diye kullanılır. Rahmi güçlendiriyo diyen oldu geçen gün baya güldüm :)
Folik asit düzensiz progesteron artışını engeller düzenli yumurtlamaya yardımcı olur yani pratik olarak rahmi güçlendirmeye destektir denebilir :) boşa gülmüşsünüz bilmeden etmeden yazmayın.

Folik asit düzensiz progesteron artışını engeller düzenli yumurtlamaya yardımcı olur yani pratik olarak rahmi güçlendirmeye destektir denebilir :) boşa gülmüşsünüz bilmeden etmeden yazmayın.
Bizzat rahmi güçlendirir diyemeyiz, hormon seviyeleri gayet düzenli olup gebe kalamayan ya da rahim içi herhangi bir sebepten gebeliği devam etmeyen bir çok kadın var. Genel olarak folik asit, fetüsün nöral tüp defektlerini ve merkezi sinir sistemi anomalilerini engellemek için kullanılır. Genel olarak progesteron hormonunun düzenlenmesi için progestan ilacı verilir. Yani folik asit gebelikte bebeğin kemik ve beyin yapısını desteklemek için verilir. Rahime yardımcı olması için değil :)
İyi günler.

Allah Allah halbuki doktorum bana gebelik istediğim için onun destek olcağını söyledi. Doktor daha iyi bilir diye düşünüyorum ama bilemedm yani hamilelik düşünenler kullanmıyor mu bunu?

Allah Allah halbuki doktorum bana gebelik istediğim için onun destek olcağını söyledi. Doktor daha iyi bilir diye düşünüyorum ama bilemedm yani hamilelik düşünenler kullanmıyor mu bunu?

Folik eksikliği varsa tabi ki de kalmayı etkileyebilir.
Bana doktor b12 eksikliği bile etkiler dedi.
Folik için gebelik başlamadan 2 ay önce başlanması öneriliyor.
Ben şuan kullanıyorum

Herkese yeniden Merhabalar, siteye uzun zamandır girmiyordum sadece bu konu için yeniden girdim. 2 yıllık evliyim;30 yaşındayım. Yaklaşık 5 aydır falan çocuk deniyoruz ama henüz hamile kalmadım. Geçen hafta jinekolog a gözüktüm çok şükür hamile kalamam için hiçbir sorun olmadığını söyledi. Ve inofolic kullanmamı söyledi. Ayrıca biz bugune kadar sadece yumurtlama dönemimde deniyorduk, yani ben o şekilde daha çabuk kalacağımı düşündüğümden. Fakat jinekolog dedi ki o yanlış bilinen birşey öyle birşey yok dedi, bu inofolic i kullandığın sürece kalma ihtimalin var dedi. Merak ettiğim şu, Aranızda kullananlar var mı? Kullanıp da hamile kalanlar? Ve kullandıktan ne kadar sonra kaldınız?
İyi akşamlar,inofolic combi herkeste farklı etki gösteriyor. Ben bunu aylarca kullandım. Adetim korunmayı bıraktıktan sonra düzensizleşince doktor vermişti yumurta kalitesini arttırsın diye. İlk ay adetimi öne çekti sonra etkisini görmedim.bu ay da klomen ve inofolic kullandım ve folic 1. 16. Günde bile doktor yumurta oluşmamış demişti ama şuan gebeyim ☺️☺️

Ben kullanıyorum 3.ayımdayım henüz sonuç alamadım ama pco hastasıyım ve geçen ay yumurtladım düzenli olarak 1 ay kullanmamın sonucu ovülasyon testiyle teyit ettim ki yumurtlama bizim gibi hastalarda çok önemli tutmadı ama olsun buda bir şey:KK53:İnofolic hem folik asit hem de inositol deniyordu sanırım yumurtlama tetikleyicisi regliyi döngüyü de düzene sokuyor o yüzden yardımcıdır hele ki pcolar için biçilmiş kaftan :KK54:sabah akşam alıyorum aç karnına 400 mcg gerek hamilelik düşünenler için folik asit düzeyi :KK16:

Ben inofolic kullandığım ay hamile kaldım. Önceki aylar yumurtlama akıntım pek olmazdı.

Ben varim 1 paketi 2 ayda bitirdim her ay 10 tane ictim sadece 2.ayda hamile kaldim ama dis gebelik oldu

Benim insulin drencim yüksekti gebelik için tedavi görüyorum yaklaşık 3 ay kullanım ama hicbir sonuç elde etmedik.

Kullandığım ilk ay hamile kaldım inofolik combi yi ben burdan duymuştum sana nasip olur inşallah

Back