ingiltere de çalışmak

sese

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
246
21
merhaba arkadaşlar,
ben ve ablam bi kaç ay sonra ingiltereye gitmeyi düşünüyoruz..sormak istediğim bi kaç şey war..biz daha çok ingilizcemizi geliştirmek amaçlı düşünüyoruz ama dil okulu düşünmüyoruz ingilizcemiz yeterli düzeyde sadece günlük konuşma dili ve daha çok pratik yapma amaçlı istiyoruz..benim merak ettiğim birşey var,oraya gidince hemen iş bulabilir miyiz bir de kalacak yer nasıl temin ederiz bunları hemen halledebilir miyiz..hiç tanıdığımız yok çünkü..yoksa burdan bi şirketle mi anlaşıp gitmeliyiz..yeni gidecek birisine ne tavsiyede bulunabilirsiniz..

kalacak yeri ayarlayıp gidin bence gidince cok zor olabilir
ne kadar süreliğine gidiceksiniz?
ben 12 yıl londrada kaldım, vizeniz çalışma izini olmayan vizeyse illegal olarak garsonluk temizlikçilik vs yapabilirsiniz ama çalışma izniniz olmadıgı için sizi sömürürler bundan emin olun. bi ingilize saatine 30 dolar verdikleri iş için size 5 dolar civarı bişey önerirler ve ağır şartlarda çalıştırırlar. kısa süreli vize alırsanız size iş vermek istemezler, zaten uzun süreli de olsa izin olmadığı için kem küm ederler, türklere başvurun eğer orda keşfederseniz, inglzlere göre cok daha insaflılardır ama her gelen türkü kücücük işletmesinde işe alma şansları olmuyo malesef.
au pair gbi veya work&travel gbi bişey düşünün bence yaş, okul vb ksıtlamalara uygunsanız. riske atmaya gerek yok ilk gidişte... ben çifte vatandaş olmama ve 12 yıl orda yaşamama rağmen, gidiym kalcak yeri hemen ayarlarım diye gidemem
güvenilir büyük bi otelde kalmak için gidiyosam olur tabi ama bunun içinde gecelik 50 euro civarı gözden cıkartmam lazım, 50 euro cok değil verilir ama madem vericem neden son anda rasgele seciym ki önüme hangisi gelirse? zaten tatil amaçlı da olsa kalıcagınız yeri ayarlamadan vize almanız zor. kira kontratı, tanıdıgınızda kalcaksanız ondan yazılı belge veya otel rezervasyonu sorarlar vize için
aklına takılan bişey olursa sor bana mutlaka yardmcı olurm

öncelikle cevap için teşekkürler..biz bulgaristan vatandaşıyız aynı zamanda dolayısıyla vizeye ihtiyacımız olmadığını biliyorum..ama ayrıyettten çalışmak için herhangi bi belgemiz olması gerekir mi onu bilmiyorum..en fazla 1yıl kalırız diye düşündük,tabi belli olmaz uzayabilir de

Son düzenleme:
bulgar vatandaşlığı için işine girince değişen şartlar nolur bilemiyorum malesef :)

peki çok teşekkürler..

Ayiptir solemesi Bulgaristan AB uyesi degil mi? Eger oyleyse Ingilterede calismaniz icin bi sorun yok.. sanslisiniz yani... Bi arkadas turklerin yaninda calisin demis kesinlikle tavsiye etmiyorummmmm asla calismayin... ne yazikki kendi milletini cok fena somuruyorlar helede mecbursaniz vay halinize.... Simdiden bol sanslar

ewet bulgaristan AB birliği üyesi..bu yüzden vize sorunumuz yok..ama çalışmak için ingilterede Insurance Number almak gerekiyormuş kaçak çalışmak istemiyorsan..tabi çoğu yine kaçak da..büyük ihtimalle au pair olacak..teşekkürler...

evet bulgaristan AB üyesi.o yüzden vize sorunumuz yok..ama kaçak çalışmamak için yine de ingilterede Insurance Number almak gerekiyormuş..tabi yine de çoğu kaçak çalışanların..büyük ihtimalle au pair olacak..teşekkürler...

mesaj gitmedi sanınca iki kere yazmış oldum..afedersiniz

Son düzenleme:
calismaniz icin bir belge yada vize almaniza gerek yok buraya geldiginizde sadece home office'e pasaportunuzu gonderip buraya kaydinizi yaptiracaksiniz.Resident Documentation vericekler size boyle kayitli olacaksiniz.Insurance Number ise buradaki sigorta kartiniz job centerdan elde edeceksiniz bu karti eger bu kartiniz olmazsa kacak calisir olursunuz.ilerde issiz kaldiginizda job centredan para alamaz hic birseyden yararlanamazsiniz.

size tavsiyem once kalacak yer ayarlayin buraya gelmeden zira kiralar ucuk fiyatta ve bol parayla gelmeniz lazim buraya ,sonrada bir is bulursunuz galiba:44:kolay gelsin.

Benim esim burali... ikimizde soyle biliyoruzki; senin burada calisman dogal hakkin herhangi bi AB ulkesinde oldugu gibi yani sadece Job Centre gidip lNaliyorsun o islemde ayni gun oluyor yani..
Ama arkadasin dedigi gibi kalacak yerinin olmasi cooook onemli vede bi miktar paranin olmasi.... Cunku hayat hic kolay degil burda paran yoksa... Bence gelmeden isini ve kalacak yerini ayarlamaya calis... veya yeterince parayla gell....
Bol sanslar

arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler..şimdilik askıya alındı sağlık sorunları nedeniyle..ama tavsiyelerinizi bi kenara not alıcam..çok sağolun

Kiralar çok uçuk demişsiniz ben sadece merak ettiğim için soruyorum, her yerde mi uçuk yani biraz küçük bir evi daha uygun bulmak mümkün değil mi?

Kiralar çok uçuk demişsiniz ben sadece merak ettiğim için soruyorum, her yerde mi uçuk yani biraz küçük bir evi daha uygun bulmak mümkün değil mi?

nereye gittigine yada daha dogurusu geldigine bagli.soyleki eger londraya geliyorsan ev fiyatlari gercekten de yuksek.gerci muhitinden muhutine de fark olmakla birlikte orta halli biryerde 1 oda 1 salon bir evin fiyati 600 700 pounddan asla ve asla asagiya olmayacaktir.sehir merkezine yaklastikca bu fiyat 1000 pounda dogru cikar hatta.

Gerçekten çok pahalı ve kazancın bunu nasıl karşılar aklım almadı ben eşimle sırbistan çifte vatandaşlığı alacağız, bir süre sonra bir avrupa ülkesinde çalışsak diye düşündük ama kazanç ne olur nasıl olur ben hiç bilmiyorum. Cevap için teşekkür ederim.

merhaba hala sıteye gırıyor musunuz- bana yardımcı olabılırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…