Hadi kizlar paragraf paragraf gidelim ilk paragraf benden simdi ben burayi once okudum sonra kelime kelime degil ama paragraftan ne anladiysam ve turkce cumle yapisina da uyacak bir sekilde cevirmeye calistim . Simdi sizlerde cevirin daha sonra anlamadigimiz veya takildigimiz kelimelerin uzerinden gecelim ve sonunda herseyi tam olarak anladigimiza ve bu kelimeler ile baska cumleler kurabilmeye hazir oldugumuzda ikinci paragrafa gecelim ne dersiniz ?????
It was a warm summer day and Alice was getting bored sitting beside her sister, who had her nose buried in a book. Suddenly, a little White Rabbit with pink eyes ran in front of her shouting, "On dear, oh dear, I'm late."
The Rabbit pulled a watch out of his pocket to check the time. He shook his head, then disappeared down a rabbit's hole. "I must find out why he's in such a hurry !" cried Alice. Filled with curiosity, she ran to the rabbit's hole and peeped through the entrance.
Ilik bir yaz gunuydu Alice nin kafasini kitaba gommus ablasinin yaninda otururken cani sikilmaya baslamisti. Aniden, onunden pembe gozlu beyaz kucuk bir tavsan kostu soylenerek. Hay allah gec kaldim.
Tavsan zamani control etmek icin cebinden bir saat cikartti. Kafasini salladi sonra tavsan deliginde gozden kayboldu. Onun neden boylesine acele ettigini bulmam lazim dedi alice.Merakla Tavsan deligine dogru kostu ve girise dogru bakti ( veya girisi gozetledi de olur sanirim )
benim uzerinde durmak istediklerim
nose buried in the book --- benim anladigim kafasini kitaba gommek dogrumu ??
cumle icinde hangi durumlarda kullaniliyor zaten biliyorsunuz idiomlara takmis durumdayim buda bir idiom olsa gerek ogretmenlerim yardim lutfenn :))))