Mrblar ,
Benim gramerim iyi sayılır ama telafuzda büyük sorun yaşıyorum ve cümle kurmadayani konuşanları anlıyorum ama cümle kuramıyorum bunun için ne önerirsiniz.
İngilizce alt yazılı film çok izliyorum :26: ona rağmen böyleyim .
değerli tavsiyeleriniz içn teşekkür ederim,dediklerinizi yapıcağım.
merhaba bilgileriniz için sağolun. bende ingilizce öğrenmek istiyorum sadece kendimi geliştirmek adına. ev hanımıyımm birde çocuğum var. evde nasıl öğrenebilrim. konuşmayı kelimlerin söylenişini ve anlamlarını cümle kurmayı bana tavsiyeniz olur mu. bunu başarmak istiyorum hemde çok. teşekür ederim şimdiden
dinleme, konuşma, yazma ve kelime öğrenimi için de ip uçları verebilirim ilgili olanlara
Mrblar ,
Benim gramerim iyi sayılır ama telafuzda büyük sorun yaşıyorum ve cümle kurmadayani konuşanları anlıyorum ama cümle kuramıyorum bunun için ne önerirsiniz.
İngilizce alt yazılı film çok izliyorum :26: ona rağmen böyleyim .
Aynı sorun bende de var.Ben de konuşmaları anlıyorum ama cümle kurmada zorlanıyorum.Bi türlü kuramıyorum.İngilizce kelime bilgim de çok iyi.
Ne yapmam gerekiyor?
Konu benide ilgilendirince hemen atladım tabi.Şimdi benim İngilizce öğrenme çabalarım 1.5 sene öncesine dayanıyo hafıza teknikleriyle kelimeleri öğrendim çok çalıştım çok uğraştım ama gel gelelim gramerim zayıf kelimeleride kullanamayınca hopp çöpe bütün bildiklerim.Sonra bunun püf noktalarını araştırıp durdum.Neler indirmedim neler Effortless English diye yöntem var onu dinledim yeterince zamanım olmadığı için devamıda gelemedi malesef.Sonrasında bıktım pes ettim uzun zamanda hiç ilgilenmedim ama isteğimide kaybetmedim henüz.Hala öğrenme çabaları var tabi.Sözkonusu yabancı şirkette çalıştığım için iki cümleyi yanyana getirene kadar derdimide anlatana kadar bayağı ter döküyorum tabi.Adam ingilizce konuşuyo soruyo aval aval adamın yüzüne bakıyorum ne diyo diye bazılarını anlıyorum ama ne cevap verecem nasıl anlatacam iki cümleyi yanyana getiremiyorum habire yeeeeessss yessss okey deyip duruyorum ee nediyeyim şimdi rezil olmaktansa öyle yapıyorum.Ay napacam ben bu ingilizceyi başıma bela oldu illa öğrenecen diye peşimide bırakmıyo.Bilgisayarımda Turbo İngilizce diye indirdiğim gramer çalışma cd si var.O çok daha kolay ve sürekli tekrarla kafana yazıyo tane tane ince ayrıntısı harflerine kadar gösteriyo.İyi tamam ama başlamak için o heveside geri kazanabilsem motivasyon istiyorum birde bunu püf noktası nedir öğrenmek isityorummmm.Öğrenenler nasıl öğreniyo yada şakır şakır nasıl konuşuyolar biri anlatsın lütfen yardımmmm.Ben bu işin sırrını bilmek istiyorum iyi bir gaza gelmem lazım.tabiki de öğrenebilirsiniz hem çocuğunuz varmış onada şimdiden öğretirsiniz ne kadar erken o kadar iyi bu size bir avantaj derim :) cümle kurmak için gramer şart en basitten başlayabilirsiniz, kelimeler için online sözlükler var istediğiniz kelimeyi yazıp okunuşunu gerçek ingiliz aksanı ile öğrenebilirsiniz, daha önce başka bir bayana demiştim kelime öğrenmek için, tabi doğrusunu duyduktan sonra, kendi sesinizi kayıt edip dinleybilirsiniz, mesela cat: kaet kedi şeklinde, ingilizcesi doğru telafuzu ve anlamı şeklinde, link atılıyorsa bazı linkler paylaşıscam kelime ve gramer için umarım faydalı olur :)
canım ben üds ye gircem ama sadece onun için değil ingilizcemi de geliştirmek istiyorum :) Anadolu lisesi çıkışlıyım bir sene hazırlık da okudum fakat aradan yıllar geçti ve biliyorsun dil kullanılmayınca unutuluyor
sence bundan sonrası için ne yapabilirim kendimi nasıl geliştirebilirim bu konuda kelime bilgim özelleikle çok gerilemiş
Konu benide ilgilendirince hemen atladım tabi.Şimdi benim İngilizce öğrenme çabalarım 1.5 sene öncesine dayanıyo hafıza teknikleriyle kelimeleri öğrendim çok çalıştım çok uğraştım ama gel gelelim gramerim zayıf kelimeleride kullanamayınca hopp çöpe bütün bildiklerim.Sonra bunun püf noktalarını araştırıp durdum.Neler indirmedim neler Effortless English diye yöntem var onu dinledim yeterince zamanım olmadığı için devamıda gelemedi malesef.Sonrasında bıktım pes ettim uzun zamanda hiç ilgilenmedim ama isteğimide kaybetmedim henüz.Hala öğrenme çabaları var tabi.Sözkonusu yabancı şirkette çalıştığım için iki cümleyi yanyana getirene kadar derdimide anlatana kadar bayağı ter döküyorum tabi.Adam ingilizce konuşuyo soruyo aval aval adamın yüzüne bakıyorum ne diyo diye bazılarını anlıyorum ama ne cevap verecem nasıl anlatacam iki cümleyi yanyana getiremiyorum habire yeeeeessss yessss okey deyip duruyorum ee nediyeyim şimdi rezil olmaktansa öyle yapıyorum.Ay napacam ben bu ingilizceyi başıma bela oldu illa öğrenecen diye peşimide bırakmıyo.Bilgisayarımda Turbo İngilizce diye indirdiğim gramer çalışma cd si var.O çok daha kolay ve sürekli tekrarla kafana yazıyo tane tane ince ayrıntısı harflerine kadar gösteriyo.İyi tamam ama başlamak için o heveside geri kazanabilsem motivasyon istiyorum birde bunu püf noktası nedir öğrenmek isityorummmm.Öğrenenler nasıl öğreniyo yada şakır şakır nasıl konuşuyolar biri anlatsın lütfen yardımmmm.Ben bu işin sırrını bilmek istiyorum iyi bir gaza gelmem lazım.
kaç yıldır eğitimini aldım ancak öyle akıcı konuşmaya başladım, öncelikle şu 4 ayda konuşun yok 3 ayda gramer falan öyle şeylere hiçç ama hiç inanmayalım, ingilizce kolay gözükebilir ama bir dil öğrenmek ve onu konuşmak aylar içerisinde olabilir mi ? türkçeyi düşün deyimlerden tut eşsesli sözcüğüne ne çok kural ne çok kelime var, ki ingilizce hem sondan hem önden eklemeli bir dil, öğrenmek için önce gerçekten çok azimli olmak lazım ve bunu bir iş olarak değil hobi olarak görmek lazım, hiçbir hocaya özel derse gerek yok elinizde internet var eğer gerçekten istiyorsan kendi başına yapabilirsin ama kısa zamanda çok şey bekleme tabi sonra hala aynı yerimdeyim deyip caymaya kalkarsın :)
ne güzel elinde cd varmış, vakit ayırma durumun nasıl bilmiyorum ama mesela gramerde atıyorum past tense öğrendin, ertesi gün eve geldiğinde onu kullanarak o gün içinde senin için önemli olan komik , üzücü, sinirlendğin birşeyi konuşmaya yada yazmaya çalış, çünkü en çok akılda onlar kalır, benim genelde sinirlendiğim şeyler :) başından beri hep ses kayıt diyorum çünkü sesinizi başkası gibi başkasını dinler gibi duymanız lazım bunu seneler önce ilk yaptığımda kendimden gıcık kapmıştımsonra hırs yaptım düzetmek için. vaktin varsa dizi izle öncedende dedim tamamen spoken english ayrıca birsürü günlük kullanılan terim, kelime ve kalıp geçiyor, çoğunu ben desrte öğrenmiştim, how ı met your mother la yaptım ben bunu herkesin tarzı değildir tabi, komedi konuşmaları çok anlaşılır en önemlisi telafuzları gerçekten çok iyi, her yabancı iyi telafuza sahip olmuyor, biz türkler diksiyonumuz telaffumuz her kelimede çok mu iyi sanki,
uzunca oldu baya ama kafan şişmedi umarım sadece pratik diyorum, öğrendiklerini kullanmaya çalış yoksa bu iş gerçektende olmuyor ..
Cnm bebeğim benim çok sağol aydınlatıcı bilgilerin için işime çok yarayacak.Yok ne demek kafam şişermi ben öğrenme meraklısıyım istediğim bişeyi öğrenene kadar işin ehli herkese sorarım.Pratik pratik aynen kullanılmayınca gerçekten olmuyo sonrada aynı yerde sayıklıyorum bir arpa boyu katedemedim deyip pes ediyorum sonunda.Bilgilerin için çok teşekkür ederim cnm tekrardan başlayacam ama bu sefer kullana kullana beynime kazıyacam artık.
kelime bilginize güveniyorsanız bu çok büyük bir engeli aşmış olmak demektir, bir önceki yorumda yazdıklarmı uygulayabilirsiniz, tamamen pratik başka hiçbirşey değil, konuşmada pratik yapmakta zor olabiliyor tabi, konuşmayı deneyin sesinizi kayda alıp dinleyin eksiklerinizi farkedin, biz türkler önce türkçe düşünüyoruz bu zamanla aşılır anca, yavaş konuşmak problem değil zamanla akıcı olur, önce basit şeylerle kendinizi tanıtma, o anki duygularnızı ifade etme gibi kolay adımlarla başlamanızı öneririm.
tabiki de öğrenebilirsiniz hem çocuğunuz varmış onada şimdiden öğretirsiniz ne kadar erken o kadar iyi bu size bir avantaj derim :) cümle kurmak için gramer şart en basitten başlayabilirsiniz, kelimeler için online sözlükler var istediğiniz kelimeyi yazıp okunuşunu gerçek ingiliz aksanı ile öğrenebilirsiniz, daha önce başka bir bayana demiştim kelime öğrenmek için, tabi doğrusunu duyduktan sonra, kendi sesinizi kayıt edip dinleybilirsiniz, mesela cat: kaet kedi şeklinde, ingilizcesi doğru telafuzu ve anlamı şeklinde, link atılıyorsa bazı linkler paylaşıscam kelime ve gramer için umarım faydalı olur :)
sağol canım desteğin için. peki bunu nerden öğrenecem. bi site var mı bunun için
sanırım link paylaşmak yasak arkadaşlar bende burda isimleri yazıyorum
gramer için: herkeseinglizce.com ziyaret edebilirsiniz temel isteyenler için temel inglizce var
kelime için: seslisözlük.net daha advanced isteyenler 'online oxford veya longman' tercih edebilir
dinleme için: ekolayingilizce.com daha ileri seviye isteyenler ' britishcouncil' tercih edebilir okuma parçalarıda yer almakta
internette çok fazla site var ama önemli olan doğru ve güvenilir olanı seçmek bence, bunlar daha anlaşılır ve uygun siteler diye düşünüyorum kolay gelsin hepinize
Cevap için çok sağol canım .Evet hep türkçe düşünüp cümle kurmaya çalışıyorum .Diğer türlü nasıl yapabilirim hiç bilmiyorumbu herkesin ortak sorunu aslında, grameriniz mükemmel bile olsa pratik olmağı takdirde cümle kuramazsınız akıcı bir şekilde zorlanırsınız, ve en önemli hata önce içinizden türkçesini düşünüp öyle çeviri yapmaktır, altyazılı film olayı çok iyi ama ben dizi tavsiye ederim daha sık izlersiniz çünkü ve dizilerde spoken english yani konuşma dili daha sık kullanılır sizi daha çok geliştirir, kalıplar öğrenirsiniz bir kenara not edebilirsniz, ben how ı met your mother ı ızlerken öyle yaptım hep :) pratiğe gelince malum yabancı arkadaş bulmak zor yada sizin gibi konuşmaya hevesli arkadaş bulmakta zor, e ne yapalım o zaman kendi kendimize, sinirlendiğiniz zaman yada çok mutluyken duygularınızı inglizce anlatmayı deneyin, komik gelebilir başta ama etkilidir, kelime hazneniz yeterli ise yavaş yavaş gelişcektir, yada internette konuşma topikleri oluyor onları bulup ben bu konuda ne derdim diye düşünün, kenara ufak notlar alabilirsiniz tabi cümle şeklinde değil, phrase yani öbekler şeklinde, tavsiye ederim kolay gelsin şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?