• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğrenmek

Effie23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
114
185
103
Herkese güzel pazarlar diliyorum.

Kızlar ,sizlere bir şey danışmak istiyorum. İngilizce bilenleriniz, öğrenenleriniz nasıl öğrendi acaba ? Dil öğrenmek için gerekli bütçem var,kısa süreli olarak yurt dışına da çıkıyorum ama kendimi daha iyi ifade edebilecek ya da dil sınavlarından iyi puanlar alabilecek kadar geliştirmek istiyorum dilimi. Yaşadığım yer küçük bir yer kurs imkanım yok, bunu da göz önünde bulundurarak önerilerinizi bekliyorum.

Kursla falan öğrenilmiyor öyle olsa ilkokuldan beri ders görüyoruz bilirdik bu zamana..bence dilin konuşulduğu ülkede bir süre yaşamak lazim..

teorik olarak çok iyi bir eğitim almadan öğrenemezsiniz
ama işinizi görecek kadar öğrenirsiniz
yurtdışına gidiyorsanız gelişir dil
destek olarak video izleyin dil forumlarına üye olun

İngilizce öğretmeniyim, fakat şu an mevcut sistemi doğru bulmuyorum. Bizde şu an sadece grammar üzerine kurulu bir eğitim sistemi var, konuşma yok.
Mesela kişi kuralları biliyor, neyin nerede olması gerektiğini biliyor ama karşısında birisi konuştuğu zaman cevap veremiyor.
Grammar sınavlar ve eğitim için gereklidir bana göre, ama aktif olarak konuşmak için çok yüklenmenin lüzumu yok.
Şu an ilkokul itibariyle ingilizce dersi var, fakat ingilizce konuşabilen yok. Bana göre bunun sebebi bu, doğru bulmayan olabilir bu benim görüşüm.

Yurtdışında uzun süre bulundum, yani gerekli alt yapım vardı. Ve orda dil okullarında gördüm ki grammar değil speaking yani konuşma ağırlıklı, karşılıklı gruplar ya da çift kişi şeklinde. Ki bence aktif ingilizce konuşabilmek için gerekli olan tam olarak bu.

Kurs imkanım yok demişsin, kurslar konuşmak için çok çok faydalı değil malesef. Dil okulları daha iyidir, kurum adı veriliyor mu bilemiyorum ama american culture, british culture gibi yerler.

Yurtdışına gidebiliyorum demişsin, bu en iyi seçenek. Ordaki dil okullarının 3 aylık 6 aylık gibi opsiyonları var, bunları değerlendirmek bence en mükemmeli olur çünkü yabancı hocalar ile direk ingilizce konuşarak çok daha aktif konuşabiliyorsun.

Evde yapabiliceğin faydalı şeyler ise, türkçe altyazılı yabancı dizi film izlemek olabilir, hem duyarak hemde altta yazan türkçesi ile eşleştirerek hafızada daha kolay yer edinir.

Mesela küçük günlük ingilizce kitapları var, konuşma ağırlıklı diyalog içeren. Bunlardan edinebilirsin. Eğer ezber yapacaksan bunu yazarak yapmanı öneririm, ben her zaman en kolay yazarak ezberlerim, belki senin içinde böyle olabilir gerekirse 5 kez yaz aynısını aklına kazınsın.

Kendini biraz gelişmiş hissettikten sonra ingilizce kitap okumakta mantıklı olabilir, böyle küçük hikayelerden başlayarak tabi.

Şimdilik bunlar geldi benim aklıma.

İngilizce öğretmeniyim, fakat şu an mevcut sistemi doğru bulmuyorum. Bizde şu an sadece grammar üzerine kurulu bir eğitim sistemi var, konuşma yok.
Mesela kişi kuralları biliyor, neyin nerede olması gerektiğini biliyor ama karşısında birisi konuştuğu zaman cevap veremiyor.
Grammar sınavlar ve eğitim için gereklidir bana göre, ama aktif olarak konuşmak için çok yüklenmenin lüzumu yok.
Şu an ilkokul itibariyle ingilizce dersi var, fakat ingilizce konuşabilen yok. Bana göre bunun sebebi bu, doğru bulmayan olabilir bu benim görüşüm.

Yurtdışında uzun süre bulundum, yani gerekli alt yapım vardı. Ve orda dil okullarında gördüm ki grammar değil speaking yani konuşma ağırlıklı, karşılıklı gruplar ya da çift kişi şeklinde. Ki bence aktif ingilizce konuşabilmek için gerekli olan tam olarak bu.

Kurs imkanım yok demişsin, kurslar konuşmak için çok çok faydalı değil malesef. Dil okulları daha iyidir, kurum adı veriliyor mu bilemiyorum ama american culture, british culture gibi yerler.

Yurtdışına gidebiliyorum demişsin, bu en iyi seçenek. Ordaki dil okullarının 3 aylık 6 aylık gibi opsiyonları var, bunları değerlendirmek bence en mükemmeli olur çünkü yabancı hocalar ile direk ingilizce konuşarak çok daha aktif konuşabiliyorsun.

Evde yapabiliceğin faydalı şeyler ise, türkçe altyazılı yabancı dizi film izlemek olabilir, hem duyarak hemde altta yazan türkçesi ile eşleştirerek hafızada daha kolay yer edinir.

Mesela küçük günlük ingilizce kitapları var, konuşma ağırlıklı diyalog içeren. Bunlardan edinebilirsin. Eğer ezber yapacaksan bunu yazarak yapmanı öneririm, ben her zaman en kolay yazarak ezberlerim, belki senin içinde böyle olabilir gerekirse 5 kez yaz aynısını aklına kazınsın.

Kendini biraz gelişmiş hissettikten sonra ingilizce kitap okumakta mantıklı olabilir, böyle küçük hikayelerden başlayarak tabi.

bahsettiğiniz günlük kitaplardan ne önerirsiniz?

bahsettiğiniz günlük kitaplardan ne önerirsiniz?

Direk isim veremem ama, ingilizce hikaye kitapları 1 ingilizce hikaye kitapları 2 tarzı seriler var. Bilirsiniz belki tavuk suyuna çorba kitabı vardı onun gibi 2-3 sayfalık öyküler içeriyor. Bazı kitaplar önce ingilizcesini, sonra türkçesini içeriyor. Böyle küçük hikayelerle başlarsınız. Mesela bazı kitaplar var arkasında boş kısım var özet çıkarıyorsunuz ne anladıysanız, hatta anlamadığınız yerleri çizin sonra oralara dönün. Birde kitabın avantajı şu, mesela bir cümle içerisinde 2 kelimeyi anladığınız zaman cümleyi çözüyorsunuz.
İngilizce aslında zor değil ama en güzeli aktif konuşarak ve dinleyerek öğrenmek. Bazı dil okullarının online dersleri var, aylık ya da bilmiyorum yıllık ücretle üye oluyorsunuz internetten dinliyorsunuz, bunlarda fena değil.
Grammar içerikli sınavlara çalışmak için uygun kitap ararsanız ben size oxford yayınları öneririm bu arada. Temiz basit ve günlük ingilizce kullanırlar her zaman.

+1
Öğretmen değilim ama İngilizcem iyidir. Ben de zamanında anadolu lisesinde öğretmenlerimizin konuşmaya ve küçük kitaplar okutup anlamaya ağırlık vermesi ile öğrendim. Şanslıydım ama ilgi de olmazsa olmaz dil öğrenirken.
İnan İngilizceyi her yaşta öğrenebilirsin. Pek çok dile göre çok kolay kalıyor. Şimdi ben yaşadığım ülkenin dilini öğreneceğim diye canım çıkıyor. Onda bile uzun bir süredir dinleyip anlamaya ağırlık verdim. Gramere sonra ağırlık vereceğim.
Bir de bir dili çok iyi öğrenmek için ille o ülkede bulunmak gerekmiyor bence. İmkanın varsa git tabii ama. Örneğin ben şu an Türkiye'de ya da başka bir ülkede tatilde iken daha iyi konuşuyorum eşimin dilini nasılsa hata yapsam da kimse anlamıyor diye güven geliyor. :halay:

Direk isim veremem ama, ingilizce hikaye kitapları 1 ingilizce hikaye kitapları 2 tarzı seriler var. Bilirsiniz belki tavuk suyuna çorba kitabı vardı onun gibi 2-3 sayfalık öyküler içeriyor. Bazı kitaplar önce ingilizcesini, sonra türkçesini içeriyor. Böyle küçük hikayelerle başlarsınız. Mesela bazı kitaplar var arkasında boş kısım var özet çıkarıyorsunuz ne anladıysanız, hatta anlamadığınız yerleri çizin sonra oralara dönün. Birde kitabın avantajı şu, mesela bir cümle içerisinde 2 kelimeyi anladığınız zaman cümleyi çözüyorsunuz.
İngilizce aslında zor değil ama en güzeli aktif konuşarak ve dinleyerek öğrenmek. Bazı dil okullarının online dersleri var, aylık ya da bilmiyorum yıllık ücretle üye oluyorsunuz internetten dinliyorsunuz, bunlarda fena değil.
Grammar içerikli sınavlara çalışmak için uygun kitap ararsanız ben size oxford yayınları öneririm bu arada. Temiz basit ve günlük ingilizce kullanırlar her zaman.
Teşekkür ederim. Yayın olarak öneriniz için teşekkür ederim. Online derslere katılmak istiyordum ama kendimi biliyorum bi süre sonra bırakırım. Tabuk suyuna çorba gibi kısa hikayeli değil de ilkokulda okumaya geçen öğrenciler için 8li hikaye setleri işe yarıyordu. Teşekkürler.

Bende sizin gibi ingilizce öğrenmeye hevesliyim benim temelim de pek yok unutmuşum yıllardır tekrar etmediğim için. Youtube de ingilizce konu anlatımı diye bir kanal var onu izleyerek grameri öğrenmeye çalışıyorum kelime ezberlemeye çalışıyorum.

Teşekkür ederim. Yayın olarak öneriniz için teşekkür ederim. Online derslere katılmak istiyordum ama kendimi biliyorum bi süre sonra bırakırım. Tabuk suyuna çorba gibi kısa hikayeli değil de ilkokulda okumaya geçen öğrenciler için 8li hikaye setleri işe yarıyordu. Teşekkürler.

Evet öyle setler olabilir, klasikler var mesela. Aslında türkçesini çoğumuz okuduk tom sawyer,ali baba ve kırk haramiler gibi ben bunları okutup anlattırıyordum sözlü şekilde. Seviyenizi bilemediğim için net öneri yapamıyorum ama siz kendinizi geliştirdikçe bir tık üst seviye kitaplara geçersiniz zaten. Online dersler için aslında mesela bazısında deneme süreleri var ücretsiz,belki 1-2 video izlersiniz baktınız hoşunuza gitti üyelik alırsınız. Dediğim gibi oxford yayınları ilkokul seviyesinden lisans seviyesine kadar birçok kaynak sunuyor, hikaye kitabı ders kitabı testler vs, biraz fiyatları pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam ama ilk tercihiniz bu olsun.

Yorumlar için teşekkür ederim. Yurt dışında dil okulu işim dolasıyla pek mümkün değil. Bahsettiğiniz kitap, video tarzı uygulamalar ile şansımı deneyeceğim. Grammarim fena değildir, uzun zamandır alt yazılı film dizi izlediğim için kelime haznem de idare edebilir seviyede ama konuşurken kendimi ifade edemiyorum. Cem Yılmaz hesabı her şey kuralına uygun olsun istiyorum. Bunun yanında yds sorularına bakarken de çok eksik olduğumu görüyorum.

gormedimduymadim gormedimduymadim yds tarzı sınavlar için nasıl bir çalışma sistemi öneriyorsunuz peki ? Hangi kaynaklar , hangi metodlar ile işe başlamalıyım ?

Yorumlar için teşekkür ederim. Yurt dışında dil okulu işim dolasıyla pek mümkün değil. Bahsettiğiniz kitap, video tarzı uygulamalar ile şansımı deneyeceğim. Grammarim fena değildir, uzun zamandır alt yazılı film dizi izlediğim için kelime haznem de idare edebilir seviyede ama konuşurken kendimi ifade edemiyorum. Cem Yılmaz hesabı her şey kuralına uygun olsun istiyorum. Bunun yanında yds sorularına bakarken de çok eksik olduğumu görüyorum.

gormedimduymadim gormedimduymadim yds tarzı sınavlar için nasıl bir çalışma sistemi öneriyorsunuz peki ? Hangi kaynaklar , hangi metodlar ile işe başlamalıyım ?

Yine aynısını öneriyorum sizede, ben oxford yayınları diyorum, hem grammar ağırlıklı sınavlara ve seviyeye yönelik kitaplar, hemde konuşma diyalog içeren kaynakları epey fazla. İlkokuldan lisans ve sonrası seviyelerine kadar.
Çalışma sistemi ben en çok yazarak çalıştım, mesela kelimelerin geçmiş zaman karşılıkları en güzel yazarak ezberleniyor, yazın defalarca yazın. Hatta türkçe okunuşları ile yazın gerekirse. Yazmak birinci tercihiniz olsun, birde belki yanlış bir öneri olabilir bilemiyorum ama ingilizce konuşabileceğiniz yani diyalog kurabileceğiniz birileri var mı çevrenizde, ya da bekarsanız dil forumları falan oluyor chat bölümleri var, bilemiyorum araştırırsanız belki sadece dil öğrenmeye yönelik chat uygulamaları olabilir, öğrendiklerinizi pratiğe dökmek açınızdan belki yararlı olur. Dediğim gibi bende en çok işe yarayan yazmak,karşılıklı diyalog kurmak, ve dinlemek. Film olur video olur,altyazı türkçe olursa ilk etapta cümleleri türkçeleri ile eşleştirerek daha iyi anlarsınız, daha sonra ingilizce altyazı şeklinde izleyerek yazımlarını görmüş olursunuz, fiil nerede yüklem nerede gibi..

Birde 4 şıklı bildiğimiz test soruları değilde boşluk doldurma,paragraf soruları daha iyidir her zaman. Mesela uzun bir paragraf sorusu okuyup ne anladığınızı ölçmeniz yararınıza olur, okursunuz sonra siz anladığınız şekilde türkçesini yazarsınız daha sonra dönüp bakarsınız nereleri yanlış yapmışım diyerek oraların üzerinde durursunuz.

Şimdilik benim önerilerim aklıma gelenler bunlar, yinede elimden geldiğince fikir veririm sorularınız varsa.

Bir yerden başlamak gerekiyor. Önerilerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim :)

Back
X