İNGİLİZCE ÖĞRENME DENEYİMLERİNİZ

icimdekicevher

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
95
92
Merabalar arkadaşlar. İngilizce öğrenme deneyimlerniz nelerdir? Ben ingilizce altyazılı film izliyorum. Şarkı dinliyorum. Ama kelime öğrenmek çok sıkıcı geliyor. Kelime öğrenirken neler yapıyorsunuz?

Ben temelde zaten iyi olduğum İngilizceyi oyunlar oynayarak ileriye taşımıştım. Oradaki hem İngilizce kelimeleri tamamen öğrenip hem de insanlar ile diyaloga girerek geliştirdim. Hatta bu sayede İngilizce ile kalmayıp temel olarak Rusça bile öğrendim 😂
Tabi bu benim hobimdi. Siz oyunlardan zevk almıyor olabilirsiniz
Ama karşılıklı diyalog kurarak öğrenmek her zaman en iyisi. Bunun için bazı Web siteleri veya uygulamalar var yabancı bir öğretmenle belli zaman aralıkları ile konuşuyorsunuz. Aynı benim oyunlarda öğrendiğim mantık. Bunu araştırabilirsiniz

Ben temelde zaten iyi olduğum İngilizceyi oyunlar oynayarak ileriye taşımıştım. Oradaki hem İngilizce kelimeleri tamamen öğrenip hem de insanlar ile diyaloga girerek geliştirdim. Hatta bu sayede İngilizce ile kalmayıp temel olarak Rusça bile öğrendim 😂
Ama karşılıklı diyalog kurarak öğrenmek her zaman en iyisi. Bunun için bazı Web siteleri veya uygulamalar var yabancı bir öğretmenle belli zaman aralıkları ile konuşuyorsunuz. Aynı benim oyunlarda öğrendiğim mantık. Bunu araştırabilirsiniz
aslında karşılıklı konuşabileceğim ingilizce konuşan arkadaşlarım var ama yazışırken sürekli translate e bakıyorum. Konuşmayı nasıl yapacağım bilmiyorum. Dediğiniz uygulama mantıklı ama pahalıdır eminim

aslında karşılıklı konuşabileceğim ingilizce konuşan arkadaşlarım var ama yazışırken sürekli translate e bakıyorum. Konuşmayı nasıl yapacağım bilmiyorum. Dediğiniz uygulama mantıklı ama pahalıdır eminim
Yok ya öyle çok yüksek bir rakam vermiyorlar. Yazışma değilde daha çok görüntülü veya yğzyüze konuşarak pratik edebilrisiniz

Eşim ileri düzey ingilizce biliyor akademik olarak da günlük konuşma olarak da bazen gün arası ingilizce konuşmaya çalışıyoruz. O makale okurken anladığım kelimeleri cümleyi cevirmeye çalışıyorum. Ama tense(zamanlar) konusunda hakim olamadığım için kemile değişimlerini ezberlemediğim için bazen cümleleri doğru kuramıyorum. Yazın eşimle birlikte uzun bir süre çalışıcaz bakalım. Yurt dışına gitsem kendimi ifade edebilirim ama daha ilerisi için daha çok çalışmam gerekiyor.

Eşim ileri düzey ingilizce biliyor akademik olarak da günlük konuşma olarak da bazen gün arası ingilizce konuşmaya çalışıyoruz. O makale okurken anladığım kelimeleri cümleyi cevirmeye çalışıyorum. Ama tense(zamanlar) konusunda hakim olamadığım için kemile değişimlerini ezberlemediğim için bazen cümleleri doğru kuramıyorum. Yazın eşimle birlikte uzun bir süre çalışıcaz bakalım. Yurt dışına gitsem kendimi ifade edebilirim ama daha ilerisi için daha çok çalışmam gerekiyor.
Ne güzel çok şanslısın. Değerlendir bu şansı. 😊

Hangi oyunlar acaba☺

Merhaba. Ben inglizce mütercim tercümanım. Ayni zamanda Ingilizce öğretmeniyim. Kelime ezberleme konusunda. Hikayelerle kelime ogrenmenizi tavsiye ederim. Ayrica da hafiza teknikleriyle kelime ogrenme en etkili yontemlerden biri, bence bi arastirin derim🤗

Ben İngilizce öğrenmek adına Speakingline uygulamasını denedim. Denediğime de çok pişman oldum. Tam bir fiyasko ! Speakingline uygulamasını asla önermiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende İngilizce öğrenmek için Speakingline uygulamasını kullanıyorum. İngilizce konuşma pratiği yapma üzerine oldukça başarısız bir uygulama. Speakingline şikayet

Son düzenleyen: Moderatör:
X