indirgenmiş derken bi örnek yazabilirmisin ben konuları hatırlayamıyorum cümle filan görmeden
Hi everybody,i want to join your studying but my english is very bad and you look it very well my wrong sentences:)))But we must start and we must develop my languages
ayyy nasıl yazdın bunu yaaa benimde geliştirmm lazım şu ingilizceyi:26::26:
biraz biraz yorumlayabiliyorum ama bu şekilde ingilizce yazamam
join ne demek hatırlamıyorum ingilizcen kötü mü
join is mean katılmak..
Yess i think my english is very bad.i know something but i use them in simple sentences.
First you speak english in home,,
if you think your sententes are wrong,don't worry
our friends who open this subject,help usD:
hii ,:))
ı am studying english department at university but my english is really bad. ı understand what you say, but ı cant speking english.
görüldügü üzre üniversiteyi ingilizce okumama ramen ingilizcem fena durumda bnde size katılıym da birazcık knuşma dilim ilerlesin dimii? :)
no problemmmy english is bad too
reduction of relative clauses olarak geçiyor..
devrik cümleler de inverse diye geçiyor..
bunlar benim daha önce hiç öğrenmediğim konular..
reductionlara örnek :
The students coming to class late missed the quiz..
It is unsafe to enter a building damaged by the earthquake.
Students wanting to join the club must apply to the English teacher.
kızlar burda ingilizce sohbet etmiyoruz, kpds,üds sınavları için ve ingilizcede eksik olduğumuz konularla ilgili ders çalışma topiğimiz burası..
ama intermediate üstü seviyelerinde olanlar için ayrıca bir konuşma topiğimiz var , oraya buyrun istersiniz..
of course girls you canTopiğin yabancısı olduğumuz çok belli olmuş peki diğer topiğe katılabilirmiyiz??
we will develop my language..development olmaz cunku noun isimdir develop ise verb halidirno problemm
we will development my language
hatalarm varsa düzeltin :))
ikinci cumledeki the only man kalıbından dolayı to ınfinitive kullanılmıs.the first,the second veya superlativelerden sonra to ınf. kullanırız .pasiive oldugu için de to be seen yapılmış..canım teşekkür ederim..
öncelikle relative clauselarda adjective clause ile noun clause arasındaki fark nedir anlayamadım ?
b) Past participle
relative clause'un yüklemi passive ise kısaltmada past participle kullanılır.
The child who was punished by the teacher was standing in the corner.
The child punished by the teacher was standing in the corner.
burdaki pasif yapıda punished kullanmışken aşağıdaki pasif yapıda neden to be V3 şeklinde kullanıyor kısaltmalarda ?
bu e şıkkında geçiyor :
Eğer relative clause'un yüklemi passive ise, kısaltmada passive infinitive "to be done" kullanılır.
The only man that was seen there that day was Mr Smith.
The only man to be seen there that day was Mr Smith.
bana göre burda da b şıkkındaki açıklamaya göre seen kullanması gerekiyordu sadece , benim göremediğim birşey mi var burda anlayamadım ? b ile e birbirine ters sanki ?
ikinci cumledeki the only man kalıbından dolayı to ınfinitive kullanılmıs.the first,the second veya superlativelerden sonra to ınf. kullanırız .pasiive oldugu için de to be seen yapılmış..
adjective clausebir isimden sonra gelir noun clause ise bir fiilden sonra gelir meselateşekkür ederim canım..
ben adjective clause ile noun clause ayıramıyorum birbirinden ?
bir de hani bazı relative clauselarda gereksiz ayrıntılar virgülle ayrılıyor ya non-defining deniliyor onlara karar veremiyorum bana gerekli gibi geliyorlar ?
adjective clausebir isimden sonra gelir noun clause ise bir fiilden sonra gelir mesela
ı dont know the city where he lives city noun tanımladığı için adj. clause
ı dont know where he lives..know fiilini tanımladığı için noun clause durzaten bildiğimiz belirli bir şeyi anlatıyorsa virgülle ayırırrız.
umarım yardımcı olabılmısımdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?