İngilizce-Fransızca öğrenenlere yardımcı oluyorum :)

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
Herkese selamlar :)

İyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyorum. Bu dilleri öğrenenler, yeni öğrenmeye başlayanlar, sorusu olanlar ya da dil öğrenirken yapılması-yapılmaması gerekenler adına merak ettiğiniz ne varsa bana sorabilirsiniz. Seve seve yardımcı olurum ! Çünkü günümüzde sadece bir dil bilmek yetmiyor ve ne kadar dil bilirse bir insan, bakış açısı, entellektüel seviyesi, düşünce yapısı değişiyor ve gelişiyor. Bu yüzden dil öğrenmeye ağırlık vermeliyiz !
Ayrıca bu dilleri ya da başka dilleri neden öğrenmek istediğimizi de paylaşarak motivasyonumuzu arttırabiliriz.

Hayırlı olsun konunuz :)
Ben de orta seviyede konuşuyorum ama aksanim güzel. Yazımı daha iyi anlıyorum bi de. Aslında öğrenmek için üzerine düşmüyorum yoksa şimdiye anasını ağlamıştım. Sıkılıyorum açık söylemek gerekirse :))

Teşekkür ederim... Fransızca mı konuşuyorsunuz?
Zaten genellikle okuduğunu anlamak daha kolaydır çünkü sadece anlamaya çalışıp o an bir şey üretmediğin için. Konuşmada da hem anlayıp hem söyleyeceğin şeyi düşünüp hem de düzgün kullanmaya çalışma oluyor, bu yüzden konuşma becerisi biraz daha geç gelişiyor. Fakat sizi tebrik ediyorum. Bol bol gazete, dergi okuyun. Pratik yapmaya çalışın. Hatta eşiniz de o dili biliyorsa günde 1-2 saat o dilde muhabbet edin. Farkı göreceksiniz.

Ben Fransa'da yaşıyorum o yüzden mecbur öğrendim, daha çok kulaktan dolma :)
Vocabulaire eksiğim var
Ben de yaklaşık 3 haftadır Fransa'dayım. Haziranın ortasına kadar burdayım. :)
Kelime eksiğini bir şeyler okuyarak aşabilirsiniz. Çok güzel dergiler var burda. Geçen gün tarih dergileri arasında kendimi kaybettim. İlginizi çeken bir alan illa vardır, o yüzden dergi okumanızı tavsiye ediyorum. Hem sıkılmazsınız hem de o konu ile ilgili kelimeleri görmüş olursunuz. Ayrıca güncel olduğu için de işinize bayağı yarar. Tabi fransızca radyo dinlemeyi de ihmal etmeyin. France culture diye bir şey var, orda çok güzel farklı konularda konuşmalar oluyor. Telefon için uygulaması da var. Buna benzeyen bir de France Info diye bir program var, onu da tavsiye ederim.

Eşim ana dili gibi biliyor :)
Günlük Fransız kanalı açık bizim evde zaten.
Ya aslında konuşuruz ama ben çekiniyorum niyeyse. Aksanı olmayan insanlar hiç çekinmeden anlatıyor ama ben yanlış anlatırım diye çekiniyorum halbuki doğru konuşuyorum aslında Çok zorda kalmayınca konuşmuyorum ama anlarım herşeyi..
Dergileri ben de okuyorum bazen. Karşımdaki insana birşeyler anlatıyormus gibi
Neresindesiniz Fransa'nin?

Konuşa konuşa aksan oturur, o yüzden çekinmeyin bence. Türkçe ile Fransızca, iki ayrı dünyanın insanları gibiler. Fransızca'da gırtlak ve nazal sesler var. Bu seslerin de belli bir yaştan sonra bizde tam olması biraz zor malesef . Fakat bebeğiniz bu konuda hiç zorluk yaşamayacak. O yüzden doğru ve akıcı konuşabiliyorsanız sıkıntı yok. Aksan için de zaman verin kendinize...
Amiens şehrindeyim. (Paris'e yakın) Siz hangi şehirdesiniz?

Aksanim güzel ama ben yine de konuşmaya çekiniyorum :) İlk geldiğimde aksani güzel yapabildigim için şaşırmışlardi hatta ama eksiklerim baya çok :)
Ben de Paris teyim :)

Ne güzel bi konu açmışsınız
Ben de geçici süreliğine iş için Almanya’dayım. Fransızca’yla kısa bi dönem ilgilenmiştim ama artık ilgilenemem herhalde. Almanca gibi baba bir dile başladım:)
İngilizcem pek iyi sayılmaz,onu da ilerletmem lazım. Arada seslenirim sana burdan

Çok teşekkür ederimm
Fransızca'nın da Almanca'dan geri kalır yanı yok ama keşke bırakmasaydınız. Belki Almanca'yı tamamen öğrenince Fransızca öğrenmeye devam edersiniz.
Mesajlarınızı bekliyorum

Bonjour ! Comment ca va? J'ai habite ( passe compose lol) a Montpellier pendant un an mais c'était il y a plus que dix un! J'ai oublie tout!

Ben de tekrar nerden baslasam diye düşünüyorum hep, öğrendiğimin cogunu unuttum. You know what they say, ' use it or lose it' :)

Bonjour, ça va bien merci, et toi? Dil biraz nankör malesef, kullanmayınca unutuluyor Bazı gramer kurallarına göz gezdirip, kitap filan okursan bence hatırlamaya başlarsın. :)

Merhaba benim bir odevim var ama bir turlu yapamadim yardimci olsaniz o kadar sevinirimki anlatamam.

İstanbula gelicek bir turiste ne tavsiye ederiz yani surayi gez burayı gor seklinde should la paragraf yazmam isteniyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…