Teşekkür ederim... Fransızca mı konuşuyorsunuz?Hayırlı olsun konunuz :)
Ben de orta seviyede konuşuyorum ama aksanim güzel. Yazımı daha iyi anlıyorum bi de. Aslında öğrenmek için üzerine düşmüyorum yoksa şimdiye anasını ağlamıştım. Sıkılıyorum açık söylemek gerekirse :))
Ben de yaklaşık 3 haftadır Fransa'dayım. Haziranın ortasına kadar burdayım. :)Ben Fransa'da yaşıyorum o yüzden mecbur öğrendim, daha çok kulaktan dolma :)
Vocabulaire eksiğim var
Eşim ana dili gibi biliyor :)Ben de yaklaşık 3 haftadır Fransa'dayım. Haziranın ortasına kadar burdayım. :)
Kelime eksiğini bir şeyler okuyarak aşabilirsiniz. Çok güzel dergiler var burda. Geçen gün tarih dergileri arasında kendimi kaybettim.İlginizi çeken bir alan illa vardır, o yüzden dergi okumanızı tavsiye ediyorum. Hem sıkılmazsınız hem de o konu ile ilgili kelimeleri görmüş olursunuz. Ayrıca güncel olduğu için de işinize bayağı yarar. Tabi fransızca radyo dinlemeyi de ihmal etmeyin. France culture diye bir şey var, orda çok güzel farklı konularda konuşmalar oluyor. Telefon için uygulaması da var. Buna benzeyen bir de France Info diye bir program var, onu da tavsiye ederim.
Konuşa konuşa aksan oturur, o yüzden çekinmeyin bence.Eşim ana dili gibi biliyor :)
Günlük Fransız kanalı açık bizim evde zaten.
Ya aslında konuşuruz ama ben çekiniyorum niyeyse. Aksanı olmayan insanlar hiç çekinmeden anlatıyor ama ben yanlış anlatırım diye çekiniyorum halbuki doğru konuşuyorum aslındaÇok zorda kalmayınca konuşmuyorum ama anlarım herşeyi..
Dergileri ben de okuyorum bazen. Karşımdaki insana birşeyler anlatıyormus gibi
Neresindesiniz Fransa'nin?
Aksanim güzel ama ben yine de konuşmaya çekiniyorum :) İlk geldiğimde aksani güzel yapabildigim için şaşırmışlardi hatta ama eksiklerim baya çok :)Konuşa konuşa aksan oturur, o yüzden çekinmeyin bence.Türkçe ile Fransızca, iki ayrı dünyanın insanları gibiler. Fransızca'da gırtlak ve nazal sesler var. Bu seslerin de belli bir yaştan sonra bizde tam olması biraz zor malesef . Fakat bebeğiniz bu konuda hiç zorluk yaşamayacak. O yüzden doğru ve akıcı konuşabiliyorsanız sıkıntı yok. Aksan için de zaman verin kendinize...
Amiens şehrindeyim. (Paris'e yakın) Siz hangi şehirdesiniz?
Çok teşekkür ederimmNe güzel bi konu açmışsınız
Ben de geçici süreliğine iş için Almanya’dayım. Fransızca’yla kısa bi dönem ilgilenmiştim ama artık ilgilenemem herhalde. Almanca gibi baba bir dile başladım:)
İngilizcem pek iyi sayılmaz,onu da ilerletmem lazım. Arada seslenirim sana burdan
Çok geç oldu göreli, bir süre giremedim malesef siteyeI Used to Be a Human Being
bunu nasıl çeviririzlunabrava ?
Bonjour, ça va bien merci, et toi? Dil biraz nankör malesef, kullanmayınca unutuluyorBonjour ! Comment ca va? J'ai habite ( passe compose lol) a Montpellier pendant un an mais c'était il y a plus que dix un! J'ai oublie tout!
Ben de tekrar nerden baslasam diye düşünüyorum hep, öğrendiğimin cogunu unuttum. You know what they say, ' use it or lose it' :)
Merhaba :) Fransızca'da seviyeniz A1 mi A2 mi?Merhaba :) İngilizcem gayet iyi.Fransızca'yı ilerletmek istiyorum fakat bana çok karışık geliyor.Ne yapmam gerekir sizce?