ingilizce bilenler tercüme edebilir misiniz

önerebileceğin siteler var mı? Ya ben çok desavantajını gördüm thy e bunun yüzünden giremedim ing çok gerekli .Benimde okul daha yeni bitiyor hem de çalıştım vakit olamadı bir türlü ama artık bir şekilde öğrenmem lazım

Evet."ben ingilizce biliyorum da yazıyorum siz anlamazsınız krolar" dönmek isteniyor galiba:)sanki İngilizler Türkçeyi su gibi sakiyorlar)
Bir ingilizce ogretmeni olarak aynen katiliyorum yazdiklariniza. Hic bir ingilizin Türkçe atasözü paylaştığını düşünmüyorum şahsen.

Bir ingilizce ogretmeni olarak aynen katiliyorum yazdiklariniza. Hic bir ingilizin Türkçe atasözü paylaştığını düşünmüyorum şahsen.
Lisanımiza sahip çıkmalıyız tabi.zaten günlük konuşmada artık bir çok kelime ingilizce ve bu hiç hoşuma gitmiyor birde yetmez gibi ingilizce özlü söz paylaşıyorlar. Onlar türkçe yazsin da görelim.

Ben youtube tan calistim. Sonra da konunun adini google yazip her alıştırmayi cozuyordum. Mesela simple present tense diyelim. Youtube yaz, konuyu dinle not al. Sonra ayni seyi google yaz alistirmalar çıkar zaten. Alistirmalari çöz. Bir de her gün belli sayida kelime çalış.

Bende çok uyuz oluyorum. Zaten şu gereksiz Avrupa sevdasindan hiç hazetmiyorum. Yani bizim zaten çok guzel deyimlerimiz atasozlerimiz var. Lafı gedigine çok guzel oturtuyor. Ne gerek var böyle seylere. Tabii ki dil ogrenmek çok guzel çok yararli. O ayri ama böyle gerekli gereksiz yerde kullanilmasi çok itici bence.

olur diyorsun yani temelim yok ama pek .sadece lisede. Düz liseydi benim .

onlara müstehak türk atasözü-deyimlerinin suyu mu çıkmış aman ergen ergen tavırlar işte napıcan
valla bunu paylaşanda 39 yaşında :)

Kesinlikle aynı fikirdeyim.Yıllardır İngilterede yaşıyorum. İlk geldiğim yıllar bazı İngiliz arkadaşlar aksanimla dalga geçmeye kalkarlardi. Bende onlara siz İngilizler çok tembelsiniz dünyada en geçerli lisanı konuşuyorsunuz diye başka bir lisan öğreniyormiyorsunuz. Siz Türkçe konuşmaya çalışın da görelim derdim.
Yetenekleri bile yok..

Oh iyi diyormussun. Kendileri ogrensinler bizim dilimizi de görelim. Universitede vardi bir arkadas, Fransiz. Cocuk turkceyi ogrenirken acayip zorlaniyordu. Baya anlamiyordu zaten. Etkenmis,edilgenmis, donusluymus..Bizim dilimiz hem çok güzel hem çok teferruatli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…