• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce bilen birinin yardımına ihtiyacım var lütfen çok ama çok acil :(

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Pazartesi ingilizce yazılım var ve ben bazı kitaplardan metinleri çeviremedim hocayı bulamadım bugün okulda. Kitabada karışık kuruşuk yazmışım hoca anlatırken.Çeviri siteleride çeviremiyor ben bile daha iyi çeviririm:19: Çok yüksek almam lazım:43: Lütfen ingilizce bileniniz varsa aranızda çevirin şunlarıı çok büyük iyilik etmiş olursunuz lütfen :43:Bu metinden bi kaç cümle verip çevirin diyecek hepsine çok iyi çalışmam lazım:17:

Success is creating what you want .It is,in fact a journey.And,like all journeys your ship will sail through calm waters and buck in storms.İf you stay on course you will reach the port of your dreams.Everyone has had the experience of shipwreck.Their dreams collapsed despite their best efforts.The differebce between the successful and unsuccessful one is in their persistence.It takes persistence to complete the journey.Some people choose to build one ship after another until they reach the port of their dreams however others abandon the journey as soon as they see a storm.

Success then is a process.It starts with goal setting and then goal setting is followed by action.Neither your goal setting theory nor your actions must be perfect.The key to success is ''to start''

Here is a simple but effective strategy.First begin with where you are what you have right now.Second notice what is working and what is not working.Then keep trying out new things until you have better results.Next,keep on adding what works and discarding what does not work.Finally arrive at your goal.

Bide şu soruların cevapları metinden bakarak:16: 1- What are the similarities between a journey and success according to the writer?
2- What is the key to success ? ( Başarının anahtarı nedir diyor burda ben çevirebildim bunu :52:)
3-What is the difference between the successful and unsuccessful people ?
4-What is the first step of the '' success process'' ?

Çok uzun oldu biliyorum ama çok önemli :31:

Ödevini burda mı yaptıracaksin :)) Kendin çevirmeden ve soruları cevaplamadan öğrenemezsin. Yaptığın sadece ezber olur.

Pazartesi ingilizce yazılım var ve ben bazı kitaplardan metinleri çeviremedim hocayı bulamadım bugün okulda. Kitabada karışık kuruşuk yazmışım hoca anlatırken.Çeviri siteleride çeviremiyor ben bile daha iyi çeviririm:19: Çok yüksek almam lazım:43: Lütfen ingilizce bileniniz varsa aranızda çevirin şunlarıı çok büyük iyilik etmiş olursunuz lütfen :43:Bu metinden bi kaç cümle verip çevirin diyecek hepsine çok iyi çalışmam lazım:17:

Success is creating what you want .It is,in fact a journey.And,like all journeys your ship will sail through calm waters and buck in storms.İf you stay on course you will reach the port of your dreams.Everyone has had the experience of shipwreck.Their dreams collapsed despite their best efforts.The differebce between the successful and unsuccessful one is in their persistence.It takes persistence to complete the journey.Some people choose to build one ship after another until they reach the port of their dreams however others abandon the journey as soon as they see a storm.

Success then is a process.It starts with goal setting and then goal setting is followed by action.Neither your goal setting theory nor your actions must be perfect.The key to success is ''to start''

Here is a simple but effective strategy.First begin with where you are what you have right now.Second notice what is working and what is not working.Then keep trying out new things until you have better results.Next,keep on adding what works and discarding what does not work.Finally arrive at your goal.

Bide şu soruların cevapları metinden bakarak:16: 1- What are the similarities between a journey and success according to the writer?
2- What is the key to success ? ( Başarının anahtarı nedir diyor burda ben çevirebildim bunu :52:)

Ne zaman lazım :26::26:

Ben çevirdim canım;

Diyor ki metinde:

Hayatta sen sen ol asla emek vermeden, kısa yoldan bir şeyleri başkalarının sırtından kazanmayı düşünme, Emin ol ki kendine olan özgüvenin ve saygın bu kuralları çiğnediğin sürece sarsılır ve asla başarıyı yakalayamazsın..Eğitim şart:16:

çok yüksek notu başkalarının yaptığı ödevle alamazsın.
kaldıki 2 paragrafı insan 3 günde ezberler bile.
otur bütün bilmediğin kelimeleri sözlükten bulup üzerlerine yaz,hem bilmediğin kelimeleri de öğrenmiş olursun.
bu ödevler size başkasına yaptırın diye değil,öğrenin diye veriliyor.

çok yüksek notu başkalarının yaptığı ödevle alamazsın.
kaldıki 2 paragrafı insan 3 günde ezberler bile.
otur bütün bilmediğin kelimeleri sözlükten bulup üzerlerine yaz,hem bilmediğin kelimeleri de öğrenmiş olursun.
bu ödevler size başkasına yaptırın diye değil,öğrenin diye veriliyor.

Mavi bi oxford sözlük vardı :D Ondan tek tek bulup birleştirirdim, nerdeee o zaman google translate falan :D

Cok hazırcı bi gençlik geliyor, Allah yardımcımız olsun

madem çok yüksek not istiyorsan o zaman çalışsaydın
forumda gezeceğine o tercümeyi yapmaya çalış, hatalıda olsa en azından kendi emeğin olsun

Son düzenleme:
Başarı istediğini yaratmaktır. Aslında yolculuklar gibidir bazen gemin sessiz sularda yol alır bazense sert fırtınalarda. Eğer vazgeçmeyip yola devam edersen hayallerinin limanına varabilirsin. Herkesin bir enkazı vardır. Tüm çabalarına rağmen hayalleri yıkılmıştır. Başarılı bir insanla başarısız insan arasındaki fark ise kişinin ısrarı inatçılığıdır. Israr kararlılık yolculuğu tamamlamanı sağlar. Bazı insanlar limana ulaşana kadar ardıardına gemiler yaparlar ancak diğerleri bir fırtınayla karşılaşır karşılaşmaz gemiyi terk ederler.

Başarı bir süreçtir. Amacını belirlemenle başlar ve sonra eyleme geçmenle devam eder. Ne amacının nede eyleminin mükemmel olması gerekmez. Anahtar kelime başlamaktır.

İşte basit ama etkili bir strateji. İlk önce neredesin ve nelere sahipsin bunu belirlemekle başla. Sonra neler çalışıyor(yürüyor) neler (yürümüyor) bunları fark et. Sonra daha iyi sonuçlar alana kadar yeni şeyler dene. Sonra işe yarayan (yürüyen) şeyleri tut yaramayan şeyleri at. Son olarak amacına ulaş.

cevapları sen çıkar aralarından :D

Başarı istediğini yaratmaktır. Aslında yolculuklar gibidir bazen gemin sessiz sularda yol alır bazense sert fırtınalarda. Eğer vazgeçmeyip yola devam edersen hayallerinin limanına varabilirsin. Herkesin bir enkazı vardır. Tüm çabalarına rağmen hayalleri yıkılmıştır. Başarılı bir insanla başarısız insan arasındaki fark ise kişinin ısrarı inatçılığıdır. Israr kararlılık yolculuğu tamamlamanı sağlar. Bazı insanlar limana ulaşana kadar ardıardına gemiler yaparlar ancak diğerleri bir fırtınayla karşılaşır karşılaşmaz gemiyi terk ederler.

Başarı bir süreçtir. Amacını belirlemenle başlar ve sonra eyleme geçmenle devam eder. Ne amacının nede eyleminin mükemmel olması gerekmez. Anahtar kelime başlamaktır.

İşte basit ama etkili bir strateji. İlk önce neredesin ve nelere sahipsin bunu belirlemekle başla. Sonra neler çalışıyor(yürüyor) neler (yürümüyor) bunları fark et. Sonra daha iyi sonuçlar alana kadar yeni şeyler dene. Sonra işe yarayan (yürüyen) şeyleri tut yaramayan şeyleri at. Son olarak amacına ulaş.

cevapları sen çıkar aralarından :D

yaaa niye yazdın onaaaa
bende tam yazacaksım kimse tercümeyi yapmasın diye

sil bence o görmeden çünkü sen bu şekilde ona iyilik değil kötülük yapıyorsun! :14:

Son düzenleme:
yaaa niye yazdın onaaaa
bende tam yazacaksım kimse tercümeyi yapmasın diye

sil bence o görmeden çünkü sen bu şekilde ona iyilik değil kötülük yapıyorsun!

artiik cok gec!!!

ya sözlükten bilmedigin kelimlere baksan anlardin :)

masallah her isin tirtipi:)

Neden bu kadar tepki aldı anlayamadım arkadaşın yardım istemesi... Sonuçta eğitim sistemimiz de herkes başarılı olduğu alana göre sınıflandırılmıyor... Belki arkadaş ingilizce konusunda kabiliyetsizdir anlayamıyordur... Eminim burdaki bayanların %90 nı en azından bir kere kopya çekmiştir,arkadaşının yaptığı ödevi defterine aynen aktarmamıştır çok katı olmayalım arkadaşlar... :50::50::50:

haketmediği halde yüksek puan almasını istemiyorum
kabiliyetli değilse düşük puanla yetinmeli
bu sahtekarlıktır, hırsızlıktır

Son düzenleme:
Neden bu kadar tepki aldı anlayamadım arkadaşın yardım istemesi... Sonuçta eğitim sistemimiz de herkes başarılı olduğu alana göre sınıflandırılmıyor... Belki arkadaş ingilizce konusunda kabiliyetsizdir anlayamıyordur... Eminim burdaki bayanların %90 nı en azından bir kere kopya çekmiştir,arkadaşının yaptığı ödevi defterine aynen aktarmamıştır çok katı olmayalım arkadaşlar... :50::50::50:

başarı istediğinizi yaratmaktır. bu gerçekte bir yolculuktur. ve bütün yolculuklar gibi sizin geminiz de sakin sularda yüzecek ve fırtınalara atlayacaktır. eğer siz rotanızdan sapmazsanız hayallerinizin limanına ulaşırsınız. herkesin bir yıkım(gemi enkazı) tecrübesi vardır.hayalleri çabalarına rağmen tükenir. başarılı ve başarısızın arasındaki fark süreklilikleridir. yolculuğu tamamlamak için süreklilik gerekir. diğerleri bir fırtınayı görür görmez vazgeçerken,bazı insanlar hayallerinin limanına ulaşana kadar birbiriri ardına gemiler inşa etmeyi tercih ederler.
öyleyse başarı bir süreçtir. hedef belirlemekle başlar ve sonra hedef belirlemeyi harekete geçme takip eder. ne sizin hedef teoriniz ne de eyleminiz mükemmel olmak zorunda değildir. başarıya ulaşmanın yolu 'başlamaktır'. işte size basit ama etkili bir strateji. ilk önce su anda nerede olduğunuz ve neye sahip olduğunuzla başlayın. ikinci olarak neyin işe yaradığına ve neyin yaramadığına bakın. sonra daha iyi sonuçlara ulaşana kadar eni şeyler denemeye devam edin. sonra işe yarayan şeyler eklemeye devam edin ve işe yaramayanları çıkarın. sonunda hedefiniz ulaşın.

Back