- 15 Şubat 2013
- 25.023
- 1
- 94.991
- 798
Evet ama ilk başta biz sadece İngilizce konuşuyorduk, sonra o benim dilimi ben onun dilini öğrendik zamanlaAranızda baş başa iken dil konusunda anlaşabiliyormusunuz ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet ama ilk başta biz sadece İngilizce konuşuyorduk, sonra o benim dilimi ben onun dilini öğrendik zamanlaAranızda baş başa iken dil konusunda anlaşabiliyormusunuz ?
evet .Evet ama ilk başta biz sadece İngilizce konuşuyorduk, sonra o benim dilimi ben onun dilini öğrendik zamanla
Evetevet .
İyimiş
Tanidigimiz bir cift var kadin Alman esi Türk . Evleneli belki 30 sene olmuş, cocuklari torunlari olmus. turkiyede yasiyorlar hala aralarinda ingilizce konuşuyorlar. Bir baska cift kadin isvicreli adam Türk onlar da turkiyedeler, 6-7 yıllık evliler. kadin hosgeldinizden beş gittinizden baska turkce kelime ogrenmemis. adamda zaten kadinin dili hic yok - ingilizce konusuyorlar.Merak ettiğim şu oldu .
Kendi aranızda ingilizcemi konuşuyorsunuz yoksa türkçemi ?böyle yabancı biriyle evli olan yada evlenecek olan ilgimi çekti
Tanidigimiz bir cift var kadin Alman esi Türk . Evleneli belki 30 sene olmuş, cocuklari torunlari olmus. turkiyede yasiyorlar hala aralarinda ingilizce konuşuyorlar. Bir baska cift kadin isvicreli adam Türk onlar da turkiyedeler, 6-7 yıllık evliler. kadin hosgeldinizden beş gittinizden baska turkce kelime ogrenmemis. adamda zaten kadinin dili hic yok - ingilizce konusuyorlar.
Zaten bir ömür iki kisinin de anadili olmayan 3. bir dil konusmak bana korkunc gelirdi ama onlari da görünce kesinlikle istemedigime emin oldum. Aramizda anlaştık böyle olmamak için. simdilik o Türkçe öğreniyor, daha hevesli oldugu için ve burada yasadigi için. ben de onun dilini yavaş yavas - zamana yaya yaya öğreneceğim ama öğreneceğim.
bence herkes hayatindaki insanin anadilini en azindan günlük sohbet edecek kadar - yaninda konusulanlari anlayacak kadar bilmeli.
O ingiliz degilmi zatenEvet ama ilk başta biz sadece İngilizce konuşuyorduk, sonra o benim dilimi ben onun dilini öğrendik zamanla
Evlilik sonrasında karlılık zaten ailelerin kültürleri de konuşuluyor. Soruluyor Hanım kızımız ne ister. Erkek arkadaşınız da sizi gerçekten seviyorsa kültürünüzü de merak eder. Anlatmakta utanacak ne var tam olarak?Kızlar merhaba,
Bir süredir ingiliz bir çocukla görüşüyorum. Enerjimiz mükemmel tuttu, kendisi en başından beri benimle evlenme niyetiyle görüştüğünü ve artık ilişkimizin olması gerektiğini söylüyor. Öyle ki tamam dediğim takdirde bu yıl evlenebiliriz.
Ancak bazı soru işaretlerim var. Dini konuları aşsak bile ben kültürümüzdeki düğün, kız isteme adetlerini anlatmaya utanıyorum. Kendim çok geleneksel biri değilim. Ailem de makuldur ancak düğün, altın konuları muhakkak gündeme gelecektir. Yani ailemin beni düğünsüz altınsız gelinliksiz evlendireceğini sanmıyorum. Herkeste nasıl oluyorsa öyle olmasını isterler.
Bu süreci nasıl yönetirim? Benim burada da bir düğün istemem, karşılıklı hediyelerden bahsetmem -altın, saat vs.- pek hoş olmayabilir. Normalde bu süreçleri aile büyükleri kendi aralarında konuşur ama dil farkından dolayı burada benim rolüm büyük olacak. Çevrenizde örnekler varsa bu süreci nasıl yönettiklerine dair gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?
Erasmusta iki günlük tanıdığın insanlara evlenme adetlerini anlatırsan tabi öyle derler ne diyeceklerdi, yarın hemen gelinliğinle gel miBen erasmustaki erkek arkadaslarima anlattıgımda asla bi türk kızıyla evlenmeyeceklerini söylemislerdi
Tanidigimiz bir cift var kadin Alman esi Türk . Evleneli belki 30 sene olmuş, cocuklari torunlari olmus. turkiyede yasiyorlar hala aralarinda ingilizce konuşuyorlar. Bir baska cift kadin isvicreli adam Türk onlar da turkiyedeler, 6-7 yıllık evliler. kadin hosgeldinizden beş gittinizden baska turkce kelime ogrenmemis. adamda zaten kadinin dili hic yok - ingilizce konusuyorlar.
Zaten bir ömür iki kisinin de anadili olmayan 3. bir dil konusmak bana korkunc gelirdi ama onlari da görünce kesinlikle istemedigime emin oldum. Aramizda anlaştık böyle olmamak için. simdilik o Türkçe öğreniyor, daha hevesli oldugu için ve burada yasadigi için. ben de onun dilini yavaş yavas - zamana yaya yaya öğreneceğim ama öğreneceğim.
bence herkes hayatindaki insanin anadilini en azindan günlük sohbet edecek kadar - yaninda konusulanlari anlayacak kadar bilmeli.
evet. kesinlikle herkesin kendi tercihi ama cocugun ananeyle / babaanneyle konusamayacak kadar dil bilmemesi bana da korkunç geliyor. Erkek arkadasimin burada tanistigi alman biri var. isim türkce soyisim türkçe. günlük sohbet edecek Türkçesi bile yok. otuzlarindan sonra buraya gelmiş ki bir sene çalışayım- hem Türkçe öğrenirim diye.Yengenc bana göre daha korkuncu çocukların dil bilmemesi. Almanyadayken kısa süreli bir ev arkadasim olmuştu, babası türktü ve tek kelime Türkçe anlamıyordu kız. Çocuğum o şekilde olsa kendi adıma kahrolurum...
Bence şöyle bir anlat geç olursa ne ala ,olmazsa hiç takmazdım bile bu konuyu... Evlilik öncesini değil sonrasını düşün bence, çünkü evlendikten sonra eşin ev işleri,bebek bakımı , yemek yapımı gibi konularda sana bolca yardımı olur . Çünkü onlar çekirdekten kendi başına iş yapabilme yetilerini kazandırılırak büyüyorlar.(istisnalar kaideyi bozmaz) hayatın içinden, ortak hayatı paylaşarak yaşama şansınız olur.Türkler ile evlenip ,nişan düğün kına altın yapıyoruz da ne oluyor? Hem evde hem işte çalışıyorsun,anası danası,sülalesi sepeti ile uğraşıyorsun, ego desen tavan , seni düşünen yok. Lohusa olursun evine yayılkr bir de utanmadan hizmet beklerler. Bekarken evine bile girmeyen Türk erkekleri evlendikten sonra anacı olur ... Ayhh içim daraldı .Ülkenin konudaki hali malum. Hiçbir şeye takılmadan kaç kurtar kendini , en azından başına olumsuz birşey de gelse kapı gibi hakların olurKızlar merhaba,
Bir süredir ingiliz bir çocukla görüşüyorum. Enerjimiz mükemmel tuttu, kendisi en başından beri benimle evlenme niyetiyle görüştüğünü ve artık ilişkimizin olması gerektiğini söylüyor. Öyle ki tamam dediğim takdirde bu yıl evlenebiliriz.
Ancak bazı soru işaretlerim var. Dini konuları aşsak bile ben kültürümüzdeki düğün, kız isteme adetlerini anlatmaya utanıyorum. Kendim çok geleneksel biri değilim. Ailem de makuldur ancak düğün, altın konuları muhakkak gündeme gelecektir. Yani ailemin beni düğünsüz altınsız gelinliksiz evlendireceğini sanmıyorum. Herkeste nasıl oluyorsa öyle olmasını isterler.
Bu süreci nasıl yönetirim? Benim burada da bir düğün istemem, karşılıklı hediyelerden bahsetmem -altın, saat vs.- pek hoş olmayabilir. Normalde bu süreçleri aile büyükleri kendi aralarında konuşur ama dil farkından dolayı burada benim rolüm büyük olacak. Çevrenizde örnekler varsa bu süreci nasıl yönettiklerine dair gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?
Yani istemeyi söyle zaten aileler tanışacak bir isteme arada iyi olabilir. Ama altındı bohçaydı demeyin yani ne gerek var. O kadar gelenekselsen başka koca bul zaten. Çok saçma geldi konu.Kızlar merhaba,
18-22 yas arasinda yani bu muhatap oldugun kesim. Bu yaş erkekleri kiminle evlenme hayali kurar ki? kursa sacmaBen erasmustaki erkek arkadaslarima anlattıgımda asla bi türk kızıyla evlenmeyeceklerini söylemislerdi
aileniz insan ayirt etmeden cevresindeki herkese altin taka taka ilerliyorsa demek ki durumlari iyi insanlardir. e sizin de ingilterede sirketiniz varmis, sterlin kazaniyorsunuz demek ki durumunuz iyi. e adamin zaten durumu iyiymis.Kızlar yorumlarınız için teşekkürler.
Sevgilim aslında genel anlamda verici, yapıcı biri. Maddi durumu görece iyi. Hayat algısı olarak da çok batılı ve liberal değil geleneksel biri. Dindar bir aileden geliyor kendisi pek dindar olmasa da. Yaşı 35 olduğu için ailesi artık müsamaha gösterdiğini söyledi yabancı bir eşe.
Beni el üstünde tutuyor, çok istediğine eminim zaten başından beri gelecekle ilgili küçük büyük planlar yapıyor nerede yaşamak istersin, balayına nereye gideriz vs. Evlilikteki rollerimiz üzerine de konuşuyoruz ama evlilik gelenekleri konusunda tıkanıyorum hiç konuşmadık.
Altına düğüne mi takıldın adam ingiliz vs. diyenler olmuş ama inanın benim tek hevesim gelinlik giymek. Düğün davet nasıl gelişirse. Ama ailem geleneksel düşünür. Mevcut çevremizin tüm davetlerine katılıp insan ayırt etmeksizin altınımızı takar katkımızı yaparız. Bunun bana geri dönmesini isterler. Asla da rakam söylemezler sadece adet yerini bulmalı.
Onun dışında detay düzeyde “saçma sapan” adetlerle zaten ortalığı karıştırmam konumuz sadece düğün davetler ve hediyeler gibi genel süreçlerin nasıl yönetileceği. Kim olsa aklından geçer.
Bu arada ben de elbette onun için elimden geleni yapmaya hazırım ailem sadece alırken geleneksel değil :)
İlaveten ben ingiliz vatandaşlığında değilim zaten orada ufak bir şirketim var çok istesem dolaylı yoldan oturum ve vatandaşlık alırım. Vatandaşlık da öyle kolay değil zaten kendisi dubaide yaşama taraftarı yani evlilik yoluyla da olsa 3 yıl uk de yaşamak gerekli.
Bu bir aşk evliliği olur yani kimisi ilişkimizin dinamiklerine takılmış ama bunlar detay konular herkesi bir araya getiren bir şeyler oluyor ben sadece hikayemizin herhangi bir kısmında tatsızlık olmasın, kimse mahcubiyet yaşamasın birbirimizi rencide etmeden tamamına erdirelim istiyorum.
insandan insana degisir. bence dümdüz nikah + 1 saatlik belediye salonu kokteyli yeter de artar bence benim sülaleme sonra esle dostla tekne eglencesi vs yapilir zaten.Şunu da söylemeden edemeyeceğim dümdüz nikahla davetsiz, gelinliksiz, hediyesiz evlenmenin de çok gösterişli evlenmekle aynı bayağılık olduğunu düşünüyorum. Bunları isteyip istememenin doğululuk batılılıkla bir ilgisi yok.
Rakam söylemez aileniz ama onların bu konuda hiçbir fikri yokki. Bir de taksalar zaten sizin olacak o altın. Yani istemeseniz de sirun olmazki. Gelinlik giymeli bence her kadın istiyorsa düğünde. İstemeyen de yine benzeri beyaz elbise giyiyor zaten. Ama yani istemeyin ya da bahsetmeyin bence cidden absürt.Kızlar yorumlarınız için teşekkürler.
Sevgilim aslında genel anlamda verici, yapıcı biri. Maddi durumu görece iyi. Hayat algısı olarak da çok batılı ve liberal değil geleneksel biri. Dindar bir aileden geliyor kendisi pek dindar olmasa da. Yaşı 35 olduğu için ailesi artık müsamaha gösterdiğini söyledi yabancı bir eşe.
Beni el üstünde tutuyor, çok istediğine eminim zaten başından beri gelecekle ilgili küçük büyük planlar yapıyor nerede yaşamak istersin, balayına nereye gideriz vs. Evlilikteki rollerimiz üzerine de konuşuyoruz ama evlilik gelenekleri konusunda tıkanıyorum hiç konuşmadık.
Altına düğüne mi takıldın adam ingiliz vs. diyenler olmuş ama inanın benim tek hevesim gelinlik giymek. Düğün davet nasıl gelişirse. Ama ailem geleneksel düşünür. Mevcut çevremizin tüm davetlerine katılıp insan ayırt etmeksizin altınımızı takar katkımızı yaparız. Bunun bana geri dönmesini isterler. Asla da rakam söylemezler sadece adet yerini bulmalı.
Onun dışında detay düzeyde “saçma sapan” adetlerle zaten ortalığı karıştırmam konumuz sadece düğün davetler ve hediyeler gibi genel süreçlerin nasıl yönetileceği. Kim olsa aklından geçer. Şunu da söylemeden edemeyeceğim dümdüz nikahla davetsiz, gelinliksiz, hediyesiz evlenmenin de çok gösterişli evlenmekle aynı bayağılık olduğunu düşünüyorum. Bunları isteyip istememenin doğululuk batılılıkla bir ilgisi yok.
Bu arada ben de elbette onun için elimden geleni yapmaya hazırım ailem sadece alırken geleneksel değil :)
İlaveten ben ingiliz vatandaşlığında değilim zaten orada ufak bir şirketim var çok istesem dolaylı yoldan oturum ve vatandaşlık alırım. Vatandaşlık da öyle kolay değil zaten kendisi dubaide yaşama taraftarı yani evlilik yoluyla da olsa 3 yıl uk de yaşamak gerekli.
Bu bir aşk evliliği olur yani kimisi ilişkimizin dinamiklerine takılmış ama bunlar detay konular herkesi bir araya getiren bir şeyler oluyor ben sadece hikayemizin herhangi bir kısmında tatsızlık olmasın, kimse mahcubiyet yaşamasın birbirimizi rencide etmeden tamamına erdirelim istiyorum.