• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiliz Biriyle Evlenmek

Kızlar merhaba,

Bir süredir ingiliz bir çocukla görüşüyorum. Enerjimiz mükemmel tuttu, kendisi en başından beri benimle evlenme niyetiyle görüştüğünü ve artık ilişkimizin olması gerektiğini söylüyor. Öyle ki tamam dediğim takdirde bu yıl evlenebiliriz.

Ancak bazı soru işaretlerim var. Dini konuları aşsak bile ben kültürümüzdeki düğün, kız isteme adetlerini anlatmaya utanıyorum. Kendim çok geleneksel biri değilim. Ailem de makuldur ancak düğün, altın konuları muhakkak gündeme gelecektir. Yani ailemin beni düğünsüz altınsız gelinliksiz evlendireceğini sanmıyorum. Herkeste nasıl oluyorsa öyle olmasını isterler.

Bu süreci nasıl yönetirim? Benim burada da bir düğün istemem, karşılıklı hediyelerden bahsetmem -altın, saat vs.- pek hoş olmayabilir. Normalde bu süreçleri aile büyükleri kendi aralarında konuşur ama dil farkından dolayı burada benim rolüm büyük olacak. Çevrenizde örnekler varsa bu süreci nasıl yönettiklerine dair gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?
Ben fransızla evlendim, istemedir altındır falan o işlere hiç girmedim, hatta düğünde bana altın takıldıkça ailesi bi şoka girdi. Ben bu takı muhabbetlerinden utanıyorum, eşim Türk de olsaydı utanırdım bunu konuşmaya. Elin yabancısıyla hiç konuşamam.

Niye utanıyorsunuz sadece türklerde mi evlenirken çok para harcanıyor yabancılarda da harcanıyor. Onların da tuhaf gelenekleri vardır. Mesela çoğu yabancı kız pahalı tek taş olmadan evlenmez. Bizdeki gibi ucuz salonda da evlenmez. Benim bi arkadaşım irlandalı bi kızla evli büyük bi düğün yapıldı yemekli ve otel masraflarını ödediler misafirlerin. Kuzenimin kocası da portekizli. Şakasına mehir var dedik 20 tane bilezik alacaksın vs çocuk ciddiye alıp kuyumcuya götürmüştü. Geçen gördüm yabancı damada sünnet töreni yapmışlardı kıyafet giydirip. Ben de evlenirken gelin alma istemem kırmızı kuşak bağlamam kız isteme olmasın vs dedim ama yaptım

Niye utanıyorsunuz sadece türklerde mi evlenirken çok para harcanıyor yabancılarda da harcanıyor. Onların da tuhaf gelenekleri vardır. Mesela çoğu yabancı kız pahalı tek taş olmadan evlenmez. Bizdeki gibi ucuz salonda da evlenmez. Benim bi arkadaşım irlandalı bi kızla evli büyük bi düğün yapıldı yemekli ve otel masraflarını ödediler misafirlerin. Kuzenimin kocası da portekizli. Şakasına mehir var dedik 20 tane bilezik alacaksın vs çocuk ciddiye alıp kuyumcuya götürmüştü. Geçen gördüm yabancı damada sünnet töreni yapmışlardı kıyafet giydirip. Ben de evlenirken gelin alma istemem kırmızı kuşak bağlamam kız isteme olmasın vs dedim ama yaptım
Bana diyorsanız, ben evleniyorum diye şahsıma şu kadar bu kadar altın istemeyi başlık parasının başka bir çeşidi olarak görüyorum ve hoşlanmıyorum, hele kırmızı kuşak falan bdbdb münkün değil. Kız çocuğum var onun adına da yakıştırıp isteyemem, herkesin hayata bakışı, siz istersiniz ben istemem yani. Sevmiyorum çünkü.

Bana diyorsanız, ben evleniyorum diye şahsıma şu kadar bu kadar altın istemeyi başlık parasının başka bir çeşidi olarak görüyorum ve hoşlanmıyorum, hele kırmızı kuşak falan bdbdb münkün değil. Kız çocuğum var onun adına da yakıştırıp isteyemem, herkesin hayata bakışı, siz istersiniz ben istemem yani. Sevmiyorum çünkü.
Size niye söyleyeyim konu sahibine söyledim. Ben de istemedim düğünümde altın. Konusu geçmedi aileme de sorulmadı ama türk olduğu için evlendiğim kişi üstelik aynı memleketliyiz biliyorlardı takıldığını. Burada yabancı olduğu için bunlar konuşulabilir. İnternete yazsa türk evlilik adeti görür adam. Herkesin kendi tercihi kimi sadece nikah yapar kimi geleneksel evlenir. Ben de son anda kına yeri bulup gelin almada kuşağı takıp ağlarken buldum kendimi. üstelik yabancı damatla mehir diye dalga geçerken ortada yspılacak bi dini nikah bile yoktu Müslüman olmadı çünkü
🤣

Katılıyorum. Ingiliz erkekleri, ingiltere'de ki yaşam... Hiç ozenilcek şeyler değil.
Ben İngiltereyi seviyorum ama konu evlilik olunca türk erkeğinden başkasi ile yapamazdim 😀 ingilizlerle evli türk kız arkadaşlarım var, onlar memnun. İngiltere'de çalıştığım dönemde ingiliz kocasının evden kovduğu arkadaşimda oldu, anlasamayip bosananda... Biraz şans işi

Ben İngiltereyi seviyorum ama konu evlilik olunca türk erkeğinden başkasi ile yapamazdim 😀 ingilizlerle evli türk kız arkadaşlarım var, onlar memnun. İngiltere'de çalıştığım dönemde ingiliz kocasının evden kovduğu arkadaşimda oldu, anlasamayip bosananda... Biraz şans işi
Aynen öyle. Benim eski bir Türk arkadaşım (kadın) İngiliz eşinin üzerine araba sürdü ve hapse girdi. 😱

En yakın arkadaşımın da eşi İngiliz, 21 senedir evliler, çok iyiler. Benim ilk eşim Türk’tü, çekmediğim kalmadı. Dediğiniz gibi şans işi. 🤭

vatandaşlık kısmı okey de ya Avrupalı erkekler hiç anlatıldığı gibi değil :confused: İstisnalar vardır da bireysel kendi halinde biraz bencil azıcık da hijyensizler sanki. ispanyol arkadaşım bizde kaç gündür . Tuvalet sonrası elini asla yıkamıyor ve her seyde kurusuna kadar para hesabı yapıyor, cafelerde sipariş vermeden otrmak istiyo. Müzelere bedava girmek için kimliğimi bile istiyo ki erkek 🤪
Türk erkekleri de çok pis yaa,hele tuvalet adabı nedir pek bilmezler

Kızlar merhaba,

Bir süredir ingiliz bir çocukla görüşüyorum. Enerjimiz mükemmel tuttu, kendisi en başından beri benimle evlenme niyetiyle görüştüğünü ve artık ilişkimizin olması gerektiğini söylüyor. Öyle ki tamam dediğim takdirde bu yıl evlenebiliriz.

Ancak bazı soru işaretlerim var. Dini konuları aşsak bile ben kültürümüzdeki düğün, kız isteme adetlerini anlatmaya utanıyorum. Kendim çok geleneksel biri değilim. Ailem de makuldur ancak düğün, altın konuları muhakkak gündeme gelecektir. Yani ailemin beni düğünsüz altınsız gelinliksiz evlendireceğini sanmıyorum. Herkeste nasıl oluyorsa öyle olmasını isterler.

Bu süreci nasıl yönetirim? Benim burada da bir düğün istemem, karşılıklı hediyelerden bahsetmem -altın, saat vs.- pek hoş olmayabilir. Normalde bu süreçleri aile büyükleri kendi aralarında konuşur ama dil farkından dolayı burada benim rolüm büyük olacak. Çevrenizde örnekler varsa bu süreci nasıl yönettiklerine dair gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?
Evlilik gerçek anlamda 2 insanın hayatını birleştirmesi. Bu kadar yakınınız olacak biriyle bu kadar basit bir konuşmayı yapmaya bile çekiniyorsanız evliliği biraz erteleyin bence. Bu arada ikiniz de birbirinizi ve kültürlerinizi tanıyın. Aynı ülkede bile doğulu batılıyla evlenince taraflar uyum sorunu çekiyor. Bu bambaşka bir ülke, acele etmeyin.

İngiliz biriyle evleniyorsunuz, artık Türkler bile yapmıyor ki elin ingilizi saçma sapan adetleri niye yapsın.

Türk aileleriyle yaşama ihtimaliniz olan sorunları yaşamazsınız. Ailenizle ne yapmak istiyorsanız konuşun, kararlaştırın. Sonra da İngiliz aileye bunları yapacağız diye anlatın. Sonra nasıl uyum sağladıklarını görün 😇 çok eğlenirsiniz. Türkler gibi saçma sapan tripleri yoktur. O onu dedi, bu bunu dedi, o bunu yaptı, bu bunu yapmadı diye konuşmazlar. İstemediğiniz şeyleri zorla size yaptırmazlar. Saygı duyarlar. Merak etmeyin zor olmayacak. Karşılıklı olarak biz erkeğe şunları takarız, sizden de bunları bekleriz diye açık net bir şekilde anlatın. Tabi eğer istiyorsanız. Şimdiden mutluluklar ♥️

Kızlar merhaba,

Bizimkiler ozellikle ondan isterlerdi nasilsa bu anlamiyor bunlarda lara var altinin degerini olcusunu gramini bilmezler diye giydiriir dururulrdi 😀 soyle yani ne olacak

ingilizin oncelikle senin "ben ailemin dediklerine sacma da olsa karsi cikamam,onları kıramam" dusunceni ogrenmesi lazim. ona gore devam edecekse etsin çünkü belki de bu ona uç gelecek. Sonucta evlilik ömürlük bir kontrat. bireyselliğine düşkün yaşam stiline sahip insanlar icin bizim ulkedeki gibi evlenirken aileyle de evlenme_ onlarin nazını çekme fikri - ataerkil bakis (erkegin kadinla yasal olarak seks yapmak kizin ailesinin istedigi para ederinde altin almasi) falan cok büyük seyler gibi gelebilir. Seninle evlenirse onu nasil bir hayat beklediğini iyice bilmesi lazim. bunu bile bilmiyorsa kültürüne dair en ufak fikri yoksa nasil evlilik düşünebilir ki iki insan?
ben de bir yabanciyla evlilik planliyorum. simdilik ailemin en yasli ve gencleriyle tanisti - geriye annem babam kaldi. Bu tarz konulari - yani onlarin kulturu bizim kültür / onun aile iliskileri - bizim aile iliskileri / onun ülkesinde erkek kiz iliskileri - benim ülkemdekiler falan... hepsi favori sohbet konularimiz. o kadar cok paylastik ki farkli gelenekleri yolumuz ciddileşesiye coktan kulturlerimizden vs haberdardik.
mesela turkiyeye tasindi ama oncesinde onun ulkesinde en olagan sey olan beraber yaşamanin benim ailem icin kavul edilmeyecegini -olabildiğince birlikte olmak için fırsat ayıracagimi ama evlenene kadar tam olarak tasinamayacagimi biliyordu. bu fikri hosuna gitmese de benimsedi öyle geldi.
bence olmasi gereken tüm kagitlarin açık olmasi. herseyi konusun, ikinize de uyuyorsa devam edin.
bizde de sevgilim altin gerçeğinden haberdar. zaten benimle cok dugune geldi kendi gözleriyle gördü. Düğünler adetler hakkında konuşurken ona tanistigi arkadaslarimdan nişanda altin hesabi kavgasi yapanların falan hep dedikodusunu yaptigim için gayet hakim konuya🤪 bizim nikahtaki takilan altinlar bizim ikimizin aile kasasına gidecegi icin bu geleneği sevmeye basladi:)
benim zaten ondan ya da ailesinden bir gram altin siparisim olmayacak- olamaz. zaten onlar cimriligiyle pintiligiyle meshur bir ülkeden:) aile evine döndüğü 1 senede ailesine kira odeyen- bunu normal bulan, restoranda arkadasinin odedigi 2 euroyu birbirine paypal ile atan insanlar. Millet kendi düğününe makyaj yapmadan tepeden toplanmis sacla katiliyor (abarti degil sevgilimin katildigi fotograftaki gelin kabarik gecelik giymiş uykusundan uyanmis gelmis gibiydi).
nasil ki o benim aile yapimi bilip kendini esnettiyse ben de onun aile yapısını biliyorum ve bu konuda en ufak bir beklentim yok. babasindan ya da yakinlarindan bir euro bile gelmeyecegi gercegiyle coktan baristim:))
hep benim kültürüm hep benim kültürüm olmaz. ortada da bulusmak lazim
bence siz de sohbet ortami acin, geyik olsun diye anlatin. ya da denk gelirseniz turklerde düğün vidosu - dugun teröründen falan komik sayfalar bulun atin ona sohbet ortamı oluşturmak icin.
altin konusunda da eger sadece aileniz icin onemliyse ve erkek arkadasiniz bunu gercekten gereksiz buluyorsa siz birikiminizi bilezige cevirin - düğünde ondan gelmis gibi takin. sizden azalan cogalan bir sey olmasin ama en azindan cevre baskisini bitirirsiniz. hem altin da yatirim yani sonucta:) islemesiz bir sey alirsiniz

Kızlar merhaba,

İngiliz buldun gelinlik, altın saat derdine mı düştün bacım ya.
Ekşi sözlükte var ya hani türk kızları neden sevilmez diye başlık, heh işte oradaki kızlardan biri olma olasılığın yüksek.
Yapıştır nikahı geç, ne gelinliği yahu.

Altin taki gibi milattan önceki adetleri bir ingiliz es adayina uygulatmak asiri ters tepebilir.
Artik türkler bile bu adetlerden kurtulmusken bakalim yabanci kültürde biri nasil karsilayacak merak ettim dogrusu.
Bol sans

Merak ettiğim şu oldu .
Kendi aranızda ingilizcemi konuşuyorsunuz yoksa türkçemi ?böyle yabancı biriyle evli olan yada evlenecek olan ilgimi çekti 😃😀

Back