• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiliz Biriyle Evlenmek

macca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2017
7
15
88
28
Kızlar merhaba,

Bir süredir ingiliz bir çocukla görüşüyorum. Enerjimiz mükemmel tuttu, kendisi en başından beri benimle evlenme niyetiyle görüştüğünü ve artık ilişkimizin olması gerektiğini söylüyor. Öyle ki tamam dediğim takdirde bu yıl evlenebiliriz.

Ancak bazı soru işaretlerim var. Dini konuları aşsak bile ben kültürümüzdeki düğün, kız isteme adetlerini anlatmaya utanıyorum. Kendim çok geleneksel biri değilim. Ailem de makuldur ancak düğün, altın konuları muhakkak gündeme gelecektir. Yani ailemin beni düğünsüz altınsız gelinliksiz evlendireceğini sanmıyorum. Herkeste nasıl oluyorsa öyle olmasını isterler.

Bu süreci nasıl yönetirim? Benim burada da bir düğün istemem, karşılıklı hediyelerden bahsetmem -altın, saat vs.- pek hoş olmayabilir. Normalde bu süreçleri aile büyükleri kendi aralarında konuşur ama dil farkından dolayı burada benim rolüm büyük olacak. Çevrenizde örnekler varsa bu süreci nasıl yönettiklerine dair gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?

Eşim İngiliz. İkimizin de ikinci evliliği, ve kendisi bana adetleriniz neyse öyle olsun dedi. Söz/nisan ve düğünümüz oldu, ikisinde de hediye taktı. Anne babası hayatta olmadığı için, kendi ısrarı üzerine babam gibi sevdiğim enistem istedi beni babamdan. Çok güldük, çok eglendik.

Ayrica İngilizlerin de kendi adetleri var, insanlar bir suru masrafa giriyor. Bir düğüne 25 - 30k sterlin ödeyenler var. Aileler de destek olmaya veya düğünde zarfta para vermeye ya da çiftlerin listesinden hediye almaya (ve hatta bazıları mortgage depozitosunu öder) aliskinlar yani.

Usulünce anlatirsiniz, Ingilizler de catir catir düğün yapıyorlar zaten, abes geleceğini sanmıyorum.

Eşim İngiliz. İkimizin de ikinci evliliği, ve kendisi bana adetleriniz neyse öyle olsun dedi. Söz/nisan ve düğünümüz oldu, ikisinde de hediye taktı. Anne babası hayatta olmadığı için, kendi ısrarı üzerine babam gibi sevdiğim enistem istedi beni babamdan. Çok güldük, çok eglendik.

Ayrica İngilizlerin de kendi adetleri var, insanlar bir suru masrafa giriyor. Bir düğüne 25 - 30k sterlin ödeyenler var. Aileler de destek olmaya veya düğünde zarfta para vermeye ya da çiftlerin listesinden hediye almaya (ve hatta bazıları mortgage depozitosunu öder) aliskinlar yani.

Usulünce anlatirsiniz, Ingilizler de catir catir düğün yapıyorlar zaten, abes geleceğini sanmıyorum.
Çok teşekkür ederim, içime bir nebze su serpildi.

Bunu ben de fark ettim genel olarak para harcamaktan çekinmeyen bir yapısı var ama insan nasıl izah edeceğini şaşırıyor.

Eşinizle mutluluklar

Çok teşekkür ederim, içime bir nebze su serpildi.

Bunu ben de fark ettim genel olarak para harcamaktan çekinmeyen bir yapısı var ama insan nasıl izah edeceğini şaşırıyor.

Eşinizle mutluluklar
O zaman hiç bu kadar takmanıza gerek yok. İsterseniz esprili bir dille anlatın, aranızdaki iletişim nasılsa siz en iyi şeklini bilirsiniz artık.

Buarada atlamışım, din konusunda hiç sorun yaşamadık, ikimiz bu konuda çok farklı olmamıza rağmen. Sevgi ve saygı yeterli bu konuda.

Teşekkür ederim, size de mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun. 🌺

Sanki bizim Türkolar çok farklı.
Erkek işte hshsh
Bende onu diyorum işte, erkek her yerde erkek. Altın olsa hiç biri bize kalmazdı zaten 🥲 birde ben İngilizleri bizim Karadeniz erkeklerine benzetiyorum tip olarak ama konumuz bu değil tabii 🤣

Kızlar merhaba,

Bir süredir ingiliz bir çocukla görüşüyorum. Enerjimiz mükemmel tuttu, kendisi en başından beri benimle evlenme niyetiyle görüştüğünü ve artık ilişkimizin olması gerektiğini söylüyor. Öyle ki tamam dediğim takdirde bu yıl evlenebiliriz.

Ancak bazı soru işaretlerim var. Dini konuları aşsak bile ben kültürümüzdeki düğün, kız isteme adetlerini anlatmaya utanıyorum. Kendim çok geleneksel biri değilim. Ailem de makuldur ancak düğün, altın konuları muhakkak gündeme gelecektir. Yani ailemin beni düğünsüz altınsız gelinliksiz evlendireceğini sanmıyorum. Herkeste nasıl oluyorsa öyle olmasını isterler.

Bu süreci nasıl yönetirim? Benim burada da bir düğün istemem, karşılıklı hediyelerden bahsetmem -altın, saat vs.- pek hoş olmayabilir. Normalde bu süreçleri aile büyükleri kendi aralarında konuşur ama dil farkından dolayı burada benim rolüm büyük olacak. Çevrenizde örnekler varsa bu süreci nasıl yönettiklerine dair gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?
Şimdiden mutluluklar 🌸
Bence hiç stres yapacağınız bir durum yok aileniz de makul insanlarmış gayet kolay her şeyi halledersiniz. Düğün töreni, kutlamalar ya da gelinlik sadece bizim kültürümüzde olan şeyler değil zaten. Kız isteme törenini de basitçe anlatırsanız kıracaklarını sanmıyorum sizi ve ailenizi. Düğünden önce elbette aileler bir araya gelecek o arada onu da aradan çıkartıp ufak bir aile yemeği yersiniz oldu bitti. Altın konusunda da bana zaten şu kadar gram altın isteriz, kolye isteriz, bilezik isteriz muhabbeti çok çiğ geliyor kırmak istemem sizi ama artık yapılmaması gerekiyor bence bunların.

Nasıl tanıştınız acaba

Nikahla ingiliz vatandaşlığı da alınıyorsa,üzerine altın istemeye gerek var mı?
vatandaşlık kısmı okey de ya Avrupalı erkekler hiç anlatıldığı gibi değil :confused: İstisnalar vardır da bireysel kendi halinde biraz bencil azıcık da hijyensizler sanki. ispanyol arkadaşım bizde kaç gündür . Tuvalet sonrası elini asla yıkamıyor ve her seyde kurusuna kadar para hesabı yapıyor, cafelerde sipariş vermeden otrmak istiyo. Müzelere bedava girmek için kimliğimi bile istiyo ki erkek 🤪

Kızlar merhaba,

Müstakbel eşinin yakın bir İngiliz arkadaşı var mı? Kendim için soruyorum 😍🤤

Merhaba.
Benim sevgilim de İngiliz. Biz de ciddi düşünüyoruz. Ben biraz kültürümüzden bahsediyorum, ama ben kendim çok geleneksel bir insan olmadığım için çoğu geleneği anlatmıyorum. Ama anlatsam da utanmam.
Biri daha bahsetmiş, İngilizler de düğüne önem veriyorlar, benim sevgilim de davetin basit olmasını istemiyor mesela en basitinden. Ben daha sade düşünen bir insanım.
Utanacak bir durum da yok, bu adetler bir tek bizim toplumumuzda yok, her toplumun kendince uygun gördüğü adetleri var. Bize komik hatta saçma gelen adetler onlara sıradışı, exotik de gelebilir.

Back