infertiliteyi yeneceğiz inşallahhh haydi kızlar buyrun topiğimeee

$20130906_152122.jpg $20130906_152122.jpg $20130906_152122.jpg
 
Hamile kalmanın 10 basit yolu

Kadının hamile kalmaya en elverişli olduğu dönemde, hiçbir sağlık sorunu olmayan çiftlerin bile sadece %15’i bebek sahibi olabiliyor. Yani kadının yumurtlama döneminde, spermle yumurtayı bir araya getirmek çok da kolay bir iş değil. Peki, kolaylaştırmak için yapılabilecek şeyler yok mu? Elbette var! İşte uzmanlardan öneriler;

Düzenli Olarak Sevişin: Çok “sahtekarca” bir yaklaşım olduğunu düşünebilirsiniz ama değil. Aksine çok doğru bir gerçek var ki ne kadar çok sevişirseniz hamile kalma şansınız o kadar fazla olacak. Normal şartlarda sperm vücudunuzda beş gün canlı kalabiliyor. Düzenli seks hayatı tam yumurtlama döneminizde spermlerle yumurtanızı bir araya getirme şansınız artıracak. Özellikle hamile kalmak isteyen bayanların ovülasyon günlerini daha kolay tespit etmelerini sağlacak bir yol daha var. Hamilelik şansını artıran yumurtlama dönemlerinin tespitinde Tükürükten Ovulasyon Testi’ni kullanabilirler. Amerika’dan gelen Avrupa Normlarına uygunluk belgelerine sahip olan test, T.C. Sağlık Bakanlığı onaylıdır.

Kafeini Kesin: Araştırmalar kafeinin gebe kalma ihtimalini yarı yarıya düşürdüğünü gösteriyor. Yarım fincandan fazla -o da kafeinsiz olmak koşuluyla- kahve tüketmeyin.

Eşinizi Serin Tutun: Erkeğin yumurtalıkları etrafındaki ısı spermler için problem yaratıyor. Bu sebeple eşinizden bol, vücuduna oturmayan, pamuklu iç çamaşırı giymesini rica edin. Dar kotlar ve pantolonlar giymesine -ne gerek varsa zaten böyle bir şeye- en azından bu dönemde izin vermeyin.

Diyet Yapmayı Bırakın: Ohio Üniversitesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; kadınlar kalori alımını düşürdüklerinde, üreme hormonlarındaki seviye de aynı şekilde düşüyor.

Beslenme Şeklinize Zengin İlaveler Yapın: Zinc, Selenyum, E vitamini ve C Vitamini alın.

Zinc ve E Vitamini: Bunlar eşiniz için. Zinc, hücre yenilenmesi için iyiyken E vitamini de hücre yenilenmesine destek sağlıyor. Eşinizin spermleri ne kadar güçlü olursa sizin yumurtalarınızın buna direnme ihtimali o kadar düşük olacaktır.
Selenyum: Bu da eşinizin için. Testosteron ve sperm sayısının artması için selenyum önemli bir vitamindir.
Vitamin C: Bu da onun için. C Vitamini sperm kalitesini arttıracak ve hamile kalmanıza yardımcı olacak.
Size Zinc: Tabi ki siz de vitamin içeceksiniz. Siz de zinc için. Böylece sizinde hücre bölünmesi ve yenilenmesi durumunuz gelişme kaydedeceğinden daha kolay hamile kalabilirsiniz.

İçki ve Sigarayı Bırakın: İçki ve sigara hem kadın hem de erkekte üreme organlarını direkt etkiliyor. Özellikle sigara erkeklerde sperm sayısını düşürür ve sperm hareketliliğini bozar. Aşırı alkol alımı da sperm yapısını bozmaktadır.

İlaç Kullanımı!: Kullandığınız ilaçlar varsa önce doktorunuzla konuşun. Bu ilaçların hangilerini kullanmaya devam edebilirsiniz hangilerini kesmeniz lazım ve hamile kalmadan ne kadar zaman önce kesmeniz lazım öğrenin.

Ağrı Kesiciler: Birtakım ağrı kesiciler -doktorunuza danışın- yumurtlama döneminde kullanıldığında kadın vücudundaki prostaglandin hormonu baskılanır. Oysa sizin bu hormona ihtiyacınız var çünkü bu hormon sayesinde yumurtanız fallop tüpüne düşer.

Ateşini Artırın: A ve D vitaminlerinin hem cinsel isteği artırdığını hem de iktidarsızlıkla baş ettiğini, buna ek olarak sizi ve eşinizi güçlendirip metabolizmanızı hızlandırdığını biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.

Kontrole Gidin: Uzun süredir çabalıyor ve hamile kalamıyorsanız eşinizle birlikte mutlaka doktorunuza görünün. Evet, bu illaki kötü bir şey var demek değil, “denk gelmiyor” olabilir. Ama aynı zamanda sizde veya eşinizde medikal bir durum da olabilir ve bunu ne kadar çabuk tespit ederseniz o kadar çabuk düzeltip bebek sahibi olabilirsiniz.

insallahhhhhhhhh bizlerde anneee olalımmmmmmmmmmm :KK48::13::KK19:

insalah canim:KK16:cok guel yamissin ama benim es hic siqarayi brakmiyor.ne yapiyorsam olmadi.:KK31:
 
tüm evlat hasretiyle yananlara hayırlı evlatlar ver rabbim :KK16::KK16::KK16:
 
Gebelik öncesi beslenme

Kendinizi hamile kalmaya hazır hissetmeye başladınız.
Artık korunmuyorsunuz ve sizden bir parça dünyaya getirmek için can atıyorsunuz.

O zaman artık sadece kendinizi değil bebeğinizi de düşünme vakti geldi. Bazı şeylerden fedakarlık etme ve pek çok konuya özen gösterme zamanı.Beslenme de en önem verilmesi gereken konulardan biri. Bu konuda Uzman Diyetisyen Binnur Okan' a danıştık.

Alkol ve sigaraya son

Gebelik planlanıyorsa ilk yapılması gereken sigara içiliyorsa bırakılması, alkol tüketiminin sonlandırılmasıdır.

Uygun kilo

Anne adayı gebelikte yetersiz veya fazla ağırlık kazanımına bağlı sorunlar yaşamamak için ideal ağırlığına kavuşmalıdır. Gebelik sürecinde de ortalama 10-14 kg arası artış planlanmalıdır.

Kafein kullanımı ve fiziksel aktivite

Bu süreçte kafein alımının azaltılması besin öğelerinin emilimi ve kullanımı açısından gerekmektedir. Düzenli fiziksel aktivite de çok daha rahat bir sürecin geçirilmesine yardım eder.

Folik Asitin Önemi

Bu süreçte düzenli folik asit alımı çok önemlidir. Doktor kontrolünde destek yapılması önerilir. Üç ay evvelden folik asit kullanımına başlanabilir.

Demir, kalsiyum ve C vitaminin önemi

Demir depolarının arttıtılması için kırmızı et ve yumurtadan yaralanılmalı, bu yiyeceklerle beraber bir c vitamini kaynağı taze sebze ve meyve tüketilmesine özen gösterilmelidir. Kalsiyum hem annenin hem bebeğin kemik yapısını etkileyeceğinden süt-yoğurt-peynir tüketimine özen gösterilmeli, D vitamini kaynağı olarak her gün 15-20 dk arası güneşten faydalanılmalıdır. Balık Tüketimi Kan ve doku omega-3 düzeylerini arttırmak için balık tüketimine özen gösterilmeli. Balık tüketilirken çeşitlilik yapmaya özen gösterilmelidir.

Yapay tatlandırıcılara son

Bu süreçte ve gebelik sürecinde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren ürünlerden kaçınılmalıdır.

Sıvı tüketiminin önemi

Tam vücut dengesini sağlayabilmek, alınan tüm besin öğelerini vücuda alıp, kullanabilmek için sıvı tüketimine özen göstermeli. Günlük alınan sıvının yarısını su, geri kalanını taze sıkılmış sebze ve meyve suları, bitki ve meyve çayları, ayran, süt gibi içecekler oluşturmalı.
 
mrhb canımm nasılsınız bugün eşim evde hasta ondan pek giremiyoruuum sen neler yaptın dünün yorgunluğu geçtimi:KK55::KK55::KK55::KK55:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥ anotomi yorgunum sabahdan beri temizlik,yemek derken bu saat oldu.. :KK76::KK76:
gribim de gecmedi zaten,esine de gecmis olsun cnm sen neler yapıosun bakalımmm .. :KK16::KK16:
 
gelsin meleklerimizz :KK49::KK49:
dolsun göbişlerimizz :KK52::KK52::KK52:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥



insalah gelir.tez gel be annem.sevicimiz nesemi bol olsun.senin gelisini sabrsilikla bekliorum:KK16:
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥ anotomi yorgunum sabahdan beri temizlik,yemek derken bu saat oldu.. :KK76::KK76:
gribim de gecmedi zaten,esine de gecmis olsun cnm sen neler yapıosun bakalımmm .. :KK16::KK16:
canım benim grip öyle hemen geçmiyoor bende valla 2 gündür eşim hasta işte grip olmuşşş duymasın:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: nazı çekilmiyyyooor vallla yordu bennniii:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
 
X