infertilite sebebiyle boşanmak

Eşiniz kısır olabilir tamam ancak evlat edinip annelik duygusunu tatmanızın önüne engel olması korkunç. Evli kalmak uğruna hayallerinizi heba etmeyin derim.

Adamin isteginin korkunç bir yanı yok aslinda. Sirf kadin annelik yapacak diye babalik yapmak istemedigi cocugu evlat edinmesi korkunç olurdu. Evlat edinmek oyle kolayca "aa cocugum olmuyor alayim evlatlik" denecek bir şey değil bana göre, ben de başkasinin cocuguna annelik edemezdim mesela bu kolayca yapilacak şey degil.

Bence kimse korkunç değil şu tabloda sadece dusunceleri uymuyor.
Konu sahibi zorla evlilik içinde durmuyor, boşanma hakki a sahip sonuçta.

elbette ki başka başka sorunlar olacaktır ama şöyle düşünün, ben doğurup sokağa atan annelik bilincine sahip olmayan bir insan değilim. bir tane evladım olsun onun gülüşüyle mutlu olayım, onu en iyi şekilde yetiştireyim istiyorum. her insanın anne baba olmaya hakkı vardır. bunun önüne geçmeye çok çalıştım başaramadım.
şimdi bu şartlar altında hep mutsuzum. ömür boyu mutsuz mu olayım?

Umarım her şey gönlünüze göre olur ve çok mutlu olursunuz. 🌸

arkadaşlar, eşiniz sizi aldatmıyor, şiddet yok, küfür yok, çok iyi bir insan, maddi durumunuz da çok iyi ama sorun çocuk olmaması. siz bu durumda aman boşver olmasın mı derdiniz?
ben çok büyük bir yanlışın mı içindeyim?
Bu çok kişisel ve spesifik bir soru, ben mesela çocuk delisi değilim. Olmazsa dert edeceğimi düşünmüyorum, boşanacağımı da düşünmüyorum. Ama eğer çocuk sahibi olmak istiyorsam ve eşim evlat edinmeye karşı çıkıyorsa boşanırdım. Hayattaki beklentilerimizle alâkalı. Sizin durumunuzda boşanmak için geçerli bir sebep.

Bunun için boşanılmayacak da ne için boşanılacak?
Ya bari evlat edinmeye karşı çıkmasa imiş eşiniz. Çevremden birisi yeni doğmuş bir bebeği evlat edindi daha yeni. O kadar güzel oldular ki anlatamam. Bebeğin bir ailesi oldu, bebek de onları bir aile yaptı. Biyolojik çocukları olsaydı ne fark edecekti? Arada hiçbir fark yok cidden.
Eşiniz niye karşı ki edinmeye?

Bu tamamen kişisel bir durum. Boşanan insanı yadırgamam.
Kendi adıma cevap vereceğim. 6 yıllık evliyim. Çocuğum yok, olmuyor gibi. Olursa çok güzel olur. Olmazsa hiç sıkıntı değil. Eşimden boşanmayı aklımdan dahi geçirmedim çünkü ben onunla çocuk için evlenmedim.

T treebeard şimdi boşansanız hayatınızı nasıl ve nerede idame ettireceksiniz ? Hayatınıza yeni bir insan aldığınızda onun baba olmak isteyeceğinden ya da iyi bir baba olabileceğinden emin misiniz? Ya da şöyle sorayım size boşandıktan sonra yeni bir evlilik yapamazsanız veya evliliğiniz içinde sizden kaynaklı çocuğunuz olmazsa bu eşinizden boşandınız için pişman olur musunuz?

Ne alaka? Cocuk sahibi olmayi istemek herkesin hakki. Kadin ya da erkek bunu saglayamiyorsa karsi taraf bu sebeple bosanabilir ki cok normal. Esi hicbir cozume yanasmiyor
Aynen ya. Tıbben yapılabilecek şeyleri denemişler, olmamış. E geriye bir yol kalıyor, edinme. Ona da yok diyor. Eee o zaman?
Bazıları sırf çocuk için bile evlenebiliyor. Çeşit çeşit evlilik sebebi var yani. Kimi rahat cinsel hayat için kimi çocuk için kimi ruh eşini bulduğunu düşündüğü için... Yani uzar gider. Hiçbirini de yargılamak bize düşmez.

Aslında geliriniz düzenli olsa maddi gücünüz olsa çoktan boşanin derdim.
Ama günümüzde bu önemli bir sorun gerçekçi olmak lazım.
Siz bosaninca düzenli geliriniz varsa koruyucu aile olabiliyorsunuz bu arada illa evli olmanıza da gerek yok.
Eşinizin yerinde olsam evlat edinme konusunu düşünürdüm.
Başkasının evladı dediği aslında kimsesiz bir çocuk keşke biraz bu açıdan baksa.

merhaba hanımlar,
bu konuda fikir almak için üye oldum. 12 yıllık evliyim 35 yaşındayım. eşimde azosperm rahatsızlığı var. birkaç defa tüp bebek denedik ancak sonuç alamadık. sperm bulunamıyor. son olarak artık ümidi kestik. yumurta rezervlerim zayıf. evlat edinme fikrine tamamen karşı eşim. istemiyor.
cinsellik konusunda da pek iyi sayılmayız. 2 yıldan fazla bir süredir depresyondayım. korkuyorum boşanamıyorum düzenli gelirim yok.
tekrar tedavi konusunu tamamen bitirdik, yeniden deneyin allahtan ümit kesilmez yazanlar olursa teşekkür ediyorum, bu artık mümkün değil.

eşim iyi bir insan geliri filan çok iyi. bunu utanarak yazıyorum ama yaşam şartlarım gayet iyi yani. sorun şu, boşanmak istiyorum ama korkuyorum. yeniden sıfırdan nasıl başlayacağım bilmiyorum. neyse bir şekilde hayata tutunurum ama acaba doğru mu yapıyorum arkadaşlar?
evlat edinme ihtimalim de yok çünkü istemiyor. ben anne olmayı çok ama çok istiyorum. yarın öbür gün tamamen çocuk sahibi olamaz duruma geleceğim yaşım ilerliyor. bir yandan da günümüzde güvenilecek düzgün erkek kalmadı diye düşünüyorum. flörtüz bir tip de değilim kimseye güvenemiyorum. size içimi dökmek istedim. şimdiden ilginiz ve tavsiyeleriniz için, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

ilave: arkadaşlar okuyan ve cevap verenlere teşekkürler, aslında beni endişelendiren yaşım. 35 yaş. boşanmak istiyorum bir an önce çünkü ilerliyor yaşım. boşandıktan sonra bir süre evlenemem. bu sağlıklı olmaz. dolayısıyla haklıyım değil mi?
Eğer tüm yolları denemenize rağmen çocuk olmadıysa elbet vardır bir hayır, eşiniz size karşı çok iyi ise bence boşanmayın, Allah vermiyorsa tedaviye rağmen olmadi ise bu imtihanı kabul edin , ama yok eşimi zaten sevmiyorum diyorsanız boşanın yolunuza bakın derim ..

arkadaşlar, eşiniz sizi aldatmıyor, şiddet yok, küfür yok, çok iyi bir insan, maddi durumunuz da çok iyi ama sorun çocuk olmaması. siz bu durumda aman boşver olmasın mı derdiniz?
ben evlensem zaten çocuk yapmak için evlenirim

kendime de partnerime de bu konuda dürüstüm. en yoğun aşk 2 sene en çılgın seks 2 gün...ki bunları evlenmeden de yaşamak mümkün. çocuk yapmayacaksam benim için evlenmenin bir anlamı yok o kadar gürültü tatava sorumluluk, hiç gözüm yemiyor açıkçası..madden zaten hayatımda hiç benden iyi durumda biri olmadı. olsa bile ben alışık değilim bu duruma, çünkü kimse bana bakmadı şimdiye kadar....ki yaşım neredeyse 40.

dolayısıyla benim için çocuk yoksa o evlilik zaten anlamsız olur. o nedenle yanlış bir şey göremiyorum. çocuk istiyorsunuz adam her türlü önünüzü tıkıyor. e bunun başka bir yöntemi de yok ki çözüm ancak boşanıp başka birini denemek...

etrafınızdaki insanların kafasını bilemem tabi ama işin açıkçası ben durumu iyi olan erkkelerin de maddi durumu 0 kadınla evlenip ona ömür boyu bakmasını -hele şu devirde- anlamdıramıyorum. ben hiçbirinin sadık olmadığını düşünüyorum mesela vs vs

eşinize evlat edinmezsek ben boşanmak istiyorum dediniz mi?

Adamin isteginin korkunç bir yanı yok aslinda. Sirf kadin annelik yapacak diye babalik yapmak istemedigi cocugu evlat edinmesi korkunç olurdu. Evlat edinmek oyle kolayca "aa cocugum olmuyor alayim evlatlik" denecek bir şey değil bana göre, ben de başkasinin cocuguna annelik edemezdim mesela bu kolayca yapilacak şey degil.

Bence kimse korkunç değil şu tabloda sadece dusunceleri uymuyor.
Konu sahibi zorla evlilik içinde durmuyor, boşanma hakki a sahip sonuçta.
Doğru.. Ama zorla evlilik içinde duruyor demedim. Hayallerinden vazgeçmesin zaten.. Evlat edinmeye karşı çıkması tuhafıma gitti çünkü yıllarca çocuk sahibi olmaya çalışmışlar. Korkunçtan kastım aslında "benden olmayanı istemem" bakışı. Anne baba olmak isteyenlerin diyeceği söz değildir diye düşünüyorum. Belki de ta baştan eşi için çocuk meselesi konusahibi için olduğu kadar önemli değildi..

Yeni biriyle evlenince de çocuk garanti değil ki?
Mantık evliliği yapmışsınız zaten bir sevgi hissedilmiyor yazdıklarınızdan. O yüzden hem bu imkanlara sahip hem seven hem seksuel performansından memnun kalacağınız birini bulmaya çalışmak riskli olacaktır elbette. Hüsranla da sonuçlanabilir. Siz niye bir meslek edinmiyorsunuz ki?

Çocukla imtihan edilme de sonra... damızlık sanki adam
Ama bakın burada şunu kaçırıyorsunuz. Evlenmeden önce bilmiyorlarmış infertil olduğunu beyefendinin. Tüp bebek denemişler olmamış. Evlat edinelim demiş konu sahibi, hayır demiş. Bir daha tüp bebek de denemeyeceğiz demiş.

Bu kadının anne olmaya hakkı yok mu? Kocası tüm önerilere hayır diyip tüm fedakarlığı hanımefendiden istemiş. Sonuçta yarı yolda bırakma gibi bir durum yok, önceden bilmedikleri için bu durumu

Burada kilit nokta eşinize olan sevginiz. Seviyor musunuz bu adamı yoksa cidden sadece konfor alanı ve alışkanlık mı?
İkinci seçenek ise eğer eşiniz size asla yetmeyecek hatta belki de anne olmayı bu kadar istemenizin sebebi kalbinizde eşinizin de dolduramadığı o boşluk.
Yok seviyorsanız ama ulaşamadığınız hayalin parıltısı daha çekici geliyorsa (ne zaman bir şeye ulaşamazsak onun bize daha cazip gelmesi gibi) o zaman pişman olabilirsiniz çünkü boşandıktan sonra çocuk yapmaya değecek akıllı ahlaklı baba olmaya layık bir adam bulabileceğinizin de garantisi yok ki.
Hemen boşanmayı düşünmek yerine bir süre uzaklaşın önce derim imkanınız varsa tek başınıza kalın eşinizle hiç iletişime geçmeyin kendisine de durumu açıklayın çocuk benim için önemli kendimi dinlemek istiyorum olmazsa boşanma seçeneğini konuşalım deyin.
Süre geçince içinizde ufak bir şey bile onu özlediyse baş başa uzak bir yere romantik bir kaçamak yapın.
Sonra oturup yeniden düşünün derim hala çocuk fikri çok baskın geliyorsa, eşinize hislerinizin sevgi aşk olmadığından eminseniz boşanın derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun. 🙏💙

Hayatım sen sadece çocuk istemiyorsun ki, çocuğa ve sana maddi manevi yetecek bir eş+ çocuk istiyorsun...

Şimdi bile bir işin gelirin yokmuş, kocanın maddi imkanlarından vazgeçmek zor geldiği için, tek basinayken bile boşanırken tereddüt ediyorsun, peki diyelim ki bosandin, kafana göre birini buldun dogurdun.... Yarın öbür gün başkasından ayrılmak zorunda kalirsan , hem de çocuklu halinle, ne yapacaksın? İkiniz de sefil olacaksiniz...Çocuğa yazık değil mi?

Madem kocan hem zengin hem doğru dürüst bir adam, gönüllü annelik yap, koruyucu ailelik için basvur....

Gösteriş için veya ego tatmini için doğurman şart değilse, bir çocuğa faydalı olmanın , hayatına dokunmanın tek yolu doğurmak veya evlat edinmek değil çünkü...

Eşini de evlat edinme konusundaki duruşuyla haklı ve mantıklı buldum.

Sana boşanma diyen arkadaşların da seni seviyor bence, onları dinle...

Son düzenleme:
Ya çocuğunuzun olması sizin için hayırlı değilse, ya Allah sizi doğmamış çocuğunuzun şerrinden koruyorsa? Geçen haberlerde bir cocuk anne babasını öldürdü, Allah ne verirse hayırlısını versin , benimde çocuğum yok , Allahın verdiği de vermediği de imtihandır, elimden geleni yapmışsam içinm rahat eder ve bu imtihanı kabul ederim , size de tavsiyem budur ...

eşinizin saglik sorunlarindan maddi durumundan bahsetmişsiniz ancak, hic esimi seviyorum vs tarzı bir şey yazmamişsiniz.
sevmiyorsaniz çocukda istiyorsaniz şansinizi başka bir evlilikle deneyebilirsiniz ancak paradam da vazgeçemiyorsunuz.
yani hem konforlu hayat, hem çocuk istiyorsunuz

X