Tatlı Tarifi İncir Uyutması-Dost Süt Sponsorluğunda

Kirmizi pabuc

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2017
12.133
32.162
36
Merhaba sevgili kk hatunları
İyi ki payıma daha kompleks bir tatlı düşmemiş diye sevinirken size iki malzemeli diyet niyetine de kullanılabilecek son derece sağlıklı ve lezzetli geçmişten günümüze bizi yansıtan bir tatlı sunuyorum
Aslına bakarsanız bu tarif eskiden incirler bütün şekilde yapılırmış babamın tarifine göre ancak ben biraz modernize ederek muhallebi kıvamında yapıyorum .
Malzemelerimiz

23 adet incir (büyüklüğüne göre kendiniz seçmelisiniz sayıyı ama tek sayı olması önemlidir )
1 litre süt
Ben kesinlikle şeker koymuyorum orijinalliği açısından ama dileyen iki kaşık şeker ekleyebilir.
İşte bütün olayimiz bu kadar
Evvela incirlerin üzerine sıcak su döküp 1 saat bekletiyoruz.Bu esnada sütü kaynatıyoruz.1 saat sonunda yumuşamış incirleri ufak ufak doğruyoruz.Kaynayan sütten bir bardak kadar üstüne alıp elimizle yoguruyoruz.İyice ezilen incir süt karisimini sütün içine döküp arzu dahilinde blender veya çırpıcı ile karıştırıyoruz.Eger muhallebi gibi homojen istiyorsanız blender kullanın yok arada incirler gelsin diyorsanız çırpıcı kullanın.Sonra kaplara boşaltıp 2 saat uyumaya bırakıyoruz.Ayni yoğurt gibi.2 saat sonunda buzdolabına kaldırıp 2 saat de orda bekletiyoruz.Yani iki malzemeli de olsa bu güzel tatlimiz en az 5 saat sürüyor.buzdolabinda dinlenen uyuyan güzellerimizi afiyetle yiyebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerne sağlık cok gördüm tarifini tadini hep merak etmisimdir hurma ile de yapiliyor bir gün yaparim umarım başarılar

Ellerine sağlık tam dıyetlık tatlı olmus ekstra seker yok cok sevdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…