- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 211
- 163
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
been aldım dedim çünkü ailemden kalan dükkanı sattım aldım ama bizim çünkü evliyiz dedim. arabayıda o aldı mesela ama ikimiz kullanıyoruz. daha öncede açıkladım zaten boşanma olsa allah korusun, yarısı eşimin. ben ailemden kalan parayla alacağım eve karışma cürrettinde bulunduğunu benim paramın hesabını yapmayı hak gördüğünü anlatmak için söyledim. müsriflik dediğiniz şey tartışılır. evlenirken beş kuruşumuza kadar harcayıp herşeyi kendimiz aldığımız için eşyamızda en ucuz ve dandik olanındandı. şimdi allaha şükür toparladık kendimizi evimde güzel ve zevkli şeyler görmek istiyorum. o zaman bana yazık kızım yeni evlisiniz her şeyiniz iyi olsun diyen olmadı. bari şimdi iyi yaşama hakkıma saldırmasınlar. sonuçta biz kötü eşyalarla otururken o para birikip dağ olsa ne fayda. bana göre para harcanmak için vardır. iyi güzel zevkli dolu dolu yaşıyamıyorsan ha paran var ha yok ne fark etti. bankotlara bakıp zevk mi alacağız.Yazan olmuş ama ben de fikrimi söylemek isterim....
O evi ben aldım diyebilmek için eşinin maaşından tek kuruş almaman lazım...genelde ev alınır birinin maaşıyla ödenir diğerininkiyle de geçinilir...
5 sene devev eşyasını a dan z ye yenilemek hem de modası geçti diye,son derece müsrif bir davranış....
Anladığım kadarı ile sen dominant bi karaktersin...sanki haklı gibi kadın
benimkide çok eskimedi ufak tefek çizikler kırıklar vardı ama içime hiç sinmiyor baktıkça gözüme batıyor. gerçekten içimde kalmış. zaten alırkende demiştim ilk param olduğunda atacağım diye:) önce birlikte yaşadığımız evin eşyalarını ikinci el almıştık zaten evlenirkende en ucuzundan aldık yine çirkin değil ama tam benim tarzım değildi. o zaman annemlerde çok üzülmüştü her şeyin en ucuzundan alıyoruz diye ama parasıda yoktu. ama kayın valide hiç üzülmemiş demekki bunca yıl sonra bile muhalefet ettiğine göre. kendi kendime dedimki kendi kızı olsa en iyisini isterdi. kendi kızının kayın validesi kendi yaptığını yapsa kadına demediği kalmazdı peki hadi ben evlat değilim oğlunada mı acımıyor dedim.Yok saldırgan olarak algılamadım :) dolusun belli...
Aslında çoğunlukla kv haklı görmem ama eşya değişimi sık olunca acaba? Dedim..
Tabi biz ayrıntıyı bilmiyoruz evlenirken de yeni aldım dedin ya ne çabuk eskidi dedim...içinde kalmış demek ki...
Kör olasıca bi kanepem vardı eskisin diye gözünün içine baktım,ben eskidim o hala taş gibi :)
sanki kendisi oturacak. benimde oğlum var allahım sen beni böyle yapma.Bizim ev tadilatta şimdi. Kayınvalidem tutturdu heryeri parke yapın diye. Önce he diyip geçtim olmadı, annecim düşünmüyorum dedim olmadı, sevmiyorum öyle dedim yine cık
tabiki abisi görev olarak ne görüyorsa yapar. bende hediye alırım zaten kızı severim. o kısımda sıkıntı yok. ama şöyle anlatayım ben çikolatayı çok severşm ama biri bana deseki bugün çikolata yiyeceksin benim içinden yemek gelmez. emrivaki kısmına takıldım. birde şu sonucu çıkardım benim sahip olduklarıma kızı sahip olmazsa içi rahat etmeyecek.Kırmızı shagy de güzeldir hani. Kadın hakikaten beğeniyor olabilir .neyse el içine girince gözü açılmış diyelim.hee değin geçin.gorumceye yapılacaklar için söz vermeyin ama kardeştir deyip evlenirken yardım edin derim.
En sonunda bi atar işi çözdü canım. İnce hesabı beceremedim sabrım bi yere kadar. Eşine anlat planlarını mutlu mutlu. Öyle mutlu olacağını belirt. Kayınvalidene gittiğinde onun getirdiği eşyaları geri götür uymadı diye.Bizim ev tadilatta şimdi. Kayınvalidem tutturdu heryeri parke yapın diye. Önce he diyip geçtim olmadı, annecim düşünmüyorum dedim olmadı, sevmiyorum öyle dedim yine cık
Kayınvalidenizin kendine ait eşyaları olmadığı için böyle davrandığını söylemişsiniz. Belli ki bir şeylere heves ediyor. Ben olsam eşime bunu söyler acaba evimize eşya alırken annene de sürpriz yapıp atıyorum bir sehpa mı alsak" deseniz? Yani bence kayınvalidenize ufak sürprizler yapın. :) Mesela birgün aydınlatma gereçleri satan bir yere götürüp "anne sana hediye almak istiyorum beğendiğin bir şey var mı burda" diye sorun. Ufak gibi görünüyor ama daha önce kendine ait bir şeyi olmayan insanlar için böyle ufak hediyeler çok büyük anlamlar taşıyabilir. Görümceniz konusunda da "Biz de üzerimize düşeni vakti geldiğinde tabi ki yapacağız ama bunları şimdiden konuşmaya gerek yok" diyebilirsiniz.burada kayın valide konularını okuyup hep halime şükrediyordum. benimki mülayim bir kadın yıllardır hiçbir şeye karışmadı sakin sessiz oturdu diye. meğer bunuda yaşayacakmışız benim kayın validemin kafasına yüklü miktarda saksı düşmüş olacakki bir kıskançlık bir yarış bir hırs aldı başını gidiyor.
şimdi işin enteresn kısmına geleyim biz 5 yıllık evliyiz evlenemden önce de birlikte yaşıyorduk. düğün hazırlıklar ev eşyası dahil her şeyi biriktirdiğimiz parayla birazda borçla eşimle ben hallettik. annemler addettir dedi çeyiz aldılar bol bol benden çok kendi zevklerini tatmin etmek için. eşimin aileside o dönem şunu almayın bizim evdeki eskiyi alın vs demişti bende almamıştım. çünkü birlikte yaşadığımız evdeki eşyaları bile götürmeyip yenilerini almıştık. o zamanlar takmamıştım duymamıştım söylediklerini. zaten cahil bir kadın. hem eğitim hem kendini geliştirmek anlamında asgari düzeyde hatta dahada altında. o yüzden söylediği patavatsızca lafları genelde duymam, görmem güler geçerim. arada evime oğluma bir iki müdehale etmeye çalıştığında "he" der geçer bildiğimi okurum, oturupta dert anlatmam çünkü inatçıdır hem anlamaz hem anlayamaz.
eşime gelince annesi kıymetlidir anlayabiliyorum benimde annem kıymetli zaten kendi aramızdaki mevzulara onu dahil etmem sen karışma derim genelde.
birkaç sene önce bir ev aldım. aldım diyorum çünkü ben aldım kredisini yine ben ödüyorum ve toplu bir muhalefete ramen aldım. ama eşler arasında sen ben yok bizim evimiz. kayın validem o zaman o evi almaman için çok mücadele etmişti. eşimi kullanmaya kalkmıştı. ev için büyük ne yapacaksınız vs demişti. bende en son "at koşturacağım her odasında ayrı ayrı yatacağım yeter beğendim ve benim olacak" deyip almıştım. bu ilk en göze batan kıskançlığıydı. kayın validem kendi kayın validesi ölene kadar onunla yaşamış hala da o evde yaşıyorlar. ne kendi eşyaları olmuş ömründe nede evi. o yüzden biyere kadar anlayabilirim dedim geçtim. şimdi o beğenmediği ev ankaranın en gözde sitelerinden birinde değerinin iki katına çıktı:) cahil deme sebeplerimden birine örnek olarak bunu vereyim. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan. kendi kıskançlık ve egolarını bizim yararımıza bir işten önde tutana cahil denmez de ne denir?
gelelim yeni olayımıza. bir süredir işle ilgili borç harç konularım vardı şöylemi olacak böyle mi olacak derken çözüldü gibi bir şey. bende birkaç aydır para biriktiriyordum ev eşyalarımı değiştirmek için. evim yeni güzel bir sitede kısacası ömürlük bir ev taşınmayı düşünmüyorum. eşyalarımda 5 senelik hem yıpranma payı var tabi hemde biraz demode kaldı yakışmadı eve. beyaz eşya dahil tüm ev eşyamı değiştireceğim. hatta salon ve yatak odasını aldım ve geldi. tabiki kayın validem her eşimi 5 saniye yalnız bulduğunda boşa masraf ne yapacaksınız bunlar taş gibi muhabbeti yapıyor. eve gelen eşyalarıda beğenmedi:) en son eski halılarımı değiştirmeyim diye tutturdu. yeni takımlarım siyah ve minimalist. öyle boy boy halılarla kullanılacak şeyler değil. bende ortaya sadece bir zebra postu alacağım. kayın valide bunu duyunca tutturdu eski halını kullan diye. (eski halım kırmızı shaggy) alakası olmayan asla yakışmayacak bir halı. inatla serdiriyor yakıştı diye idda ediyor ısrar ediyor. yüzgöz olmamak mesafemi bozmamak için lafta etmiyorum ama erkeklerin malum aptallığı eşimde yakıştığını düşünmeye başadı. biz tabiki eşimle birbirimize girdik. derken bana sormadan eski eşyalarını getirmiş kayın valide sizin şuaraya olur buraya olur biz yenisini alırız diyor:) eski çirkin şeyler... birde evden benim atmayacağım şeyleri oo bu sizde fazla deyip almaya çalışıyor. ne deyim olmaz diyemiyorum. sonra görümcem için bunlardan onun evinede alalım o evlenirkende şunları siz alın diye bizim bütçemiz üzerinden hesaplar yapıyor. hala alacağımız şeyler var ve bankada biraz daha para var o para üzerinden şunu alın bunu almayın şu olmasada olur bu size fazla diye hesaplar yapıyor.annemde yaşananlara konuşmalara şahit oldu. bir şey söylemedi ama benle özel konuştuğunda "ne olmuş x hanıma. bu kadın böyle değildi. Y (eşim) de onun ağzına bakar olmul ne oluyor kızım" dedi.
o kadar doldumki en ufak şeyde patlayacağım ennn ufakkkk. ama klasik gelin kaynana kavgasına çevirmeden bu kadını ekarte edip eşimede bir şey çaktırmamam gerekiyor ama nasıl? akıllı oynamam lazım, kaleyi içten fethedip eşimi etkim altına almam lazım ama hiç böyle hesaplar peşine düşmemiştim. ay çok zormuş bu işler. nasıl yapsak?
aslında bunu hiö düşünmemiştim. çok doğru söylüyorsunuz. onada ufak ihtiyacı olan bir şey alsam belki içi biraz soğur.Kayınvalidenizin kendine ait eşyaları olmadığı için böyle davrandığını söylemişsiniz. Belli ki bir şeylere heves ediyor. Ben olsam eşime bunu söyler acaba evimize eşya alırken annene de sürpriz yapıp atıyorum bir sehpa mı alsak" deseniz? Yani bence kayınvalidenize ufak sürprizler yapın. :) Mesela birgün aydınlatma gereçleri satan bir yere götürüp "anne sana hediye almak istiyorum beğendiğin bir şey var mı burda" diye sorun. Ufak gibi görünüyor ama daha önce kendine ait bir şeyi olmayan insanlar için böyle ufak hediyeler çok büyük anlamlar taşıyabilir. Görümceniz konusunda da "Biz de üzerimize düşeni vakti geldiğinde tabi ki yapacağız ama bunları şimdiden konuşmaya gerek yok" diyebilirsiniz.
Bence soğur soğumasa bile en azından eşinizin gönlünü bu şekilde sizin deyiminizle fethedebilirsiniz. :)aslında bunu hiö düşünmemiştim. çok doğru söylüyorsunuz. onada ufak ihtiyacı olan bir şey alsam belki içi biraz soğur.
işte o an düşünüyor bu kıza yesyeni alınıyor her şey ben kaç yıllık yatakta yatıyorum diyor. bunun adı kıskançlık tamamen.Valla canim ben ayni eve geldim allah razi olsun bu alma verme konusunda iyidir karismaz ama biz basta evlenirken yatak odasi alinirken kocama hic soyle odam olmadi kac senelik yatakta yatiyom demis evlendik 1 bucuk sene oldu hala kocamin icine dert herseyi almaya para buluyorlar birde acitasyon yapiyolar 3 milyara telefon aliyosan yatakta alabilirsin sonucta insanlarin huzurunu kacirmaya ne gerek var birde gorumcem var dediginiz gibi bana pantol alsak illa onada alinacak 3 aylik kizima yeni dogan alisverisi yaptik iste x kusmesin onada sunu aliyim diyo hakkaten sinir bozacak bi durum
demekki bir de para kendi ceplerinden çıksa...Kendileri nasıl yaşamışsa bizimde öyle yaşamamızı istiyorlar. Bende kendiminkini tek sanırdım demekki tüm kv ler öyleymiş. Bizimkininde perdesi yokmuş ilk evlendiğinde camlara gazete yapıştırmışlar belki aynı hikayeyi biz eşya alırken 45216 kez anlattı. Eskiler hep öyle ah bacıımm para harcanacak diye canlarını gidiyo..
demekki bir de para kendi ceplerinden çıksa...