• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnce esprileri anlamıyorum

birdeliningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
328
103
23
Selamlar Kızlar hani günlük sohbetlerde biri bi şey der gerçek gibidir ama şaka ya da dalgadır ben onları hep gerçek sanıp ciddiye alıyorum ve aptal gibi görünüyorum ya bunu bilen bir arkadaş da sürekli üstüme oynuyor çok sinirlerim bozuluyor . Mesela dün eşimle yürüyorduk iki genç jeep üstünde durdu biri nereye dedi onlar da domuz avına dedi ben bunu gerçek Sandım mesela eşim de dalga geçiyorlar dedi yani bu tip şeyler anlatabildim umarım , alık gibi görünmek istemiyorum ama ne gerçek ne şaka bariz belli olmadıkça anlamakta zorlanıyorum bu arada kitap oku demeyin çok okurum her gün ve iyi de analiz ederim başarılı da bir okul geçmişim var, sadece sosyal anlamda algılarım düşük gibi bunu nasıl aşarım acaba

Selamlar Kızlar hani günlük sohbetlerde biri bi şey der gerçek gibidir ama şaka ya da dalgadır ben onları hep gerçek sanıp ciddiye alıyorum ve aptal gibi görünüyorum ya bunu bilen bir arkadaş da sürekli üstüme oynuyor çok sinirlerim bozuluyor . Mesela dün eşimle yürüyorduk iki genç jeep üstünde durdu biri nereye dedi onlar da domuz avına dedi ben bunu gerçek Sandım mesela eşim de dalga geçiyorlar dedi yani bu tip şeyler anlatabildim umarım , alık gibi görünmek istemiyorum ama ne gerçek ne şaka bariz belli olmadıkça anlamakta zorlanıyorum bu arada kitap oku demeyin çok okurum her gün ve iyi de analiz ederim başarılı da bir okul geçmişim var, sadece sosyal anlamda algılarım düşük gibi bunu nasıl aşarım acaba
İtiraf edin sayısal zekanız çok iyi? Benim bir arkadaşımda böyleydi. Biz espriyi yapar saatlerce güler üstüne yenisini yaparız o garibim ise en yakınındakine sorar dururdu. Öyle tatlı görünürdü ki cınım ya🥰 ama anlatana eziyet oluyordu. Çünkü bir espriyi açıklayınca komik olma özelliği kayboluyor. Ha kaliteli espri ise mesela üstteki av esprisi komik değil ben gözlerimi devirirdim sanırım.

Ama arkadaşım harika bir sayısalcı idi. O da bize sayısal anlatırken eziyet çekerdi.

Tavsiyeme gelince oı bir çözümünü bulamadı hala ama talkshowları izlemek konuşanlar gibi programları izlemek espriyi kavramanızı arttırabilir.

Bu sorun değil bence. Algı alanınız farklıdır. Basit espriler size hitap etmiyordur. Zeki insanlar da toplumun dışında kalabilir bazı durumlarda

Maalesef bende de var bu. Eğer olabilecek bir durum ise inanıyorum ben de. O yüzden yalandan nefret ediyorum. Bunun şaka diye adlandırılmasına da uyuz oluyorum.
Bence bu tip şaklabanlıklar ince espri de değil. Zekice yapılmış esprileri anlayabiliyorum.

Sokaktan geçen alakasiz, tanimadiginiz birinin ciddi olup olmadigini yuzune, mimiklerine, ses tonuna vs bakarak ortalama olarak anlayabilirsiniz, bu tabi uzun uzun incelemek demek degil anlik bir şey.

Onun disinda tanidigimiz, huyunu suyunu konusma tarzini bildigimiz insanlarin neyi ciddi soyledigini, neyi dalgaya aldigini anlamamiz bu kadar zor olmamali.
Bu sitede dahi yuzunu hic bilmedigimiz insanlarin asagi yukari konulardaki fikirlerini biliyorsak ciddi mi degil mi anliyoruz yazdiklarindan. 🙄 Bana garip geldi yani durum.

Sokaktan geçen alakasiz, tanimadiginiz birinin ciddi olup olmadigini yuzune, mimiklerine, ses tonuna vs bakarak ortalama olarak anlayabilirsiniz, bu tabi uzun uzun incelemek demek degil anlik bir şey.

Onun disinda tanidigimiz, huyunu suyunu konusma tarzini bildigimiz insanlarin neyi ciddi soyledigini, neyi dalgaya aldigini anlamamiz bu kadar zor olmamali.
Bu sitede dahi yuzunu hic bilmedigimiz insanlarin asagi yukari konulardaki fikirlerini biliyorsak ciddi mi degil mi anliyoruz yazdiklarindan. 🙄 Bana garip geldi yani durum.
Ya bence siz beni anlamadınız çünkü ben ondan bahsetmiyorum

Benim bu kabiliyetim var sanırım ama herşeyi de anlıyor değilim bazen anlamadığım şeyler oluyor misal sizin örnekte domuz avına olayını kız düşürmek olarak anladım
Ama bilmediğim şeyler hakkında yorum yapmam aa domuz avına gidiyorlarmış demem mesela 😁
Bi keresinde yanlış anladığım bi espri için iğrenç demiştim tepki almıştım nesi iğrenç diye baktım yanlış anlamışım "bana göre iğrenç bilemicem😏" dedim geçtim herşeyi de anlayamayız sonuçta 😅

İtiraf edin sayısal zekanız çok iyi? Benim bir arkadaşımda böyleydi. Biz espriyi yapar saatlerce güler üstüne yenisini yaparız o garibim ise en yakınındakine sorar dururdu. Öyle tatlı görünürdü ki cınım ya🥰 ama anlatana eziyet oluyordu. Çünkü bir espriyi açıklayınca komik olma özelliği kayboluyor. Ha kaliteli espri ise mesela üstteki av esprisi komik değil ben gözlerimi devirirdim sanırım.

Ama arkadaşım harika bir sayısalcı idi. O da bize sayısal anlatırken eziyet çekerdi.

Tavsiyeme gelince oı bir çözümünü bulamadı hala ama talkshowları izlemek konuşanlar gibi programları izlemek espriyi kavramanızı arttırabilir.
Bunu öğrenmek ufkumu açtı.

Eşimin sayısal zekası süperdir, geyiğine yaptığımız esprileri hep ona göre çevirmek zorunda kalırdım.

Ben onu saf bulurdum meğer adamın beyin yapısıyla alakalıymış.

Fırlama bi arkadaş grubunuz olsaydı böyle olmazdınız:):):)
Masum kalmışsınız.
Sizde madem anlamıyorsunuz renginizi belli etmeyin. Tepki verip yorum yapmayın.

Valla domuz avı espirisini ben de anlamazdım büyük ihtimalle, yalnız değilsiniz ;)

Fırlama bi arkadaş grubunuz olsaydı böyle olmazdınız:):):)
Masum kalmışsınız.
Sizde madem anlamıyorsunuz renginizi belli etmeyin. Tepki verip yorum yapmayın.
Evet direkt bana denmezse sessiz kalarak kotarırım durumu ama mesela ikili sohbet ediyoruz aslıdna yalan atıyor o an ben yaa öyle mi falan diyorum ve saf görünüyorum

Bazen ben de anlamıyorum ya. Okulda arkadaşlarımın benimle dalga geçtiği bile olmuştur :) Bunun girilen ortamlarla ilgisi var galiba, sosyal medyaya biraz bakınca 'yuh bu bu anlama mı geliyormuş?' dediğim çok şey oldu. Ama bunların çoğu da bana kalırsa hoş ve ince espriler değil, oldukça avam. Yani bir kayıp olarak görmeyin bunları anlamamayı.

domuz yetişen - bulunan biyerdeyseniz bunu ciddiye alabilirsiniz ancak domuz bulunmayacak biyerdeyseniz muhakeme yeteneğinizle burada domuz bulunmuyor demekki şaka diye anlamanız gerekir .
bunu nasıl aşacağınızı bilmiyorum ancak bu şekilde düşünebilirsiniz .
muhtemelen çok düz mantıkta düşünüyorsunuz , daha derin manalı kullanılan tabirler üzerine düşünebilirsiniz .

O biraz ince espri değil de cadde argosu sanki..
Calisiyormusunuz ?
Ayrıca domuz avına gidiyoruz demenin hangi kısmı espri ki ?
Yahut kasıt ne ?
Onu ben de anlamazdim.
muhtemelen o kişi rutin olarak hep o saate belli bir noktaya gittiği belli olan bir kişi veya kıyafetlerinden nereye gideceği apaçık belli olan biridir . atıyorum elin palet ve zıpkın olan birine nereye gidiyosun dediyse eşi, domuz avına gidiyorum (görmüyo musun elimde zıpkınla nereye gidilir ) manasında olabilir veya elinde alet çantası vardır atıyorum . yanı olay açık seçik ortadayken sorulan boş sorulara esprili ve iğneleyici yanıt vermek için böyle denilebilir .gayet günlük bir kullanım

Back