İnatla anlamayana nasıl mesafe koyulur?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fyz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
NAsıl bir aile bunlar ya, kızları da huylarını almış olacak ki tavrını koymuş baksana, ama babana olan borçlarını istemene bayıldım ne güzel konuşmuşsun Aklıma da bir şey gelmedi. Acaba kavga mı etsen sen bunla sudan bir sebeple. Bir daha ararsa ben senin tavırlarından hoşlanmıyorum de mesela aramak istemiyorm yalan söylemen çok itici de

Kızından çekincek hali var emin ol:) Ayrıca birini çağırcak olsa benim haberim olmazki. Bi bakarım adres tarif et diye telefonu bana vermiş. O yüzden çağırma etme demeye fırsatım bile kalmaz

Kusura bakma gülümde sülük diye bir canlı varya .....neyse anladin sen Allah seni korusun bu insanlardan...ama kaynana yerini yapmis gelecek planlari tamamiyle sizsiniz kqcarin yok gecmis olsun

sülük hiç yoktan atınca düşer. Ben düşüremediiiiimm Yerini yapıyor da eskisi gibi olmayacağını, bana eskisi gibi davranmaması gerektiğini nasıl anlatırım işte mesele o!

Bir kereligine kotu olmayi goze alarak acik acik konusarak yapqrsin mihtemelen ama tek olmayacak kp kocan ve gorumcende olacak payliycan hepsini bu seninde annen degil mi kabul mu etmiyorsun bende seni evimde kabul etmiyorum artik kv ve kp bende kalacak ama kimse gelip seni gormeyecek vs.vw. saglam kavga yani...benimde sonum ayni bir evin bir oglu ama sevmedigim seyleri bastan soylerim ...

Kavga etmeden anlamazlıktan gelmekte diretecek kesin. Acaba diyorum aramamaya devam edip edip o aradığında da 1-2 kez açmasam, sonra arayıp konuşamıyoruz dediğinde de sebepleri sıralasam?:) İstediğim kadar belli etmeye çalışayım anlamazlıktan gelecek kesin. Ama direk söylediğimde anlamazlıktan gelecek yanı yok, aynı para isteme şeklim gibi Onun için de çok imalarda bulundum. Eşime borcu olan bir arkadaşından bahsederken "insanlar asıl rahat ediyorlar, hem borcunu vermiyor bir de hiç vercem bile demiyor" diye bahsettim ama anlamadılar. Ne zaman pat pat dedim öyle anladılar. Şimdi de pat pat "eskisi gibi aramamı sormamı, eskisi gibi samimi davranma mı bekleme. Çok yalanını yakaladım" mı desem? Keşke bu aradığında deseydim hatta Konuşamıyoruz dediğinde "haa evet dışardaydım, hazırlanıyordm." vs dedim bir de orda çok hata yaptım:2: Ama öyle bir konuşuyor ki çooook uyanık! Benim kötü şeyler söyleyebileceğim duruma hiç getirmiyor konuşmayı "ayy canım merak ettim, sesini duyamıyorum ne zamandır bi konuşamadık" diyor. Böyle diyen insana "yalancısın da ondan sesimi duyamıyorsun" denmez ki:) Neden aramıyorsun diye sorsa bile fırsat bulurdum ama şimdi yok:)

aaa yok öyle birşey yapsam varya... Onlar öyle ki kv kp gitmez ama sanki hep kızı çağırıyormuş gibi anlatır. Eski konumu bir okuyun Yani ben öyle birşey desem "beni zaten kızım çağırıp duruyordu, ben o çalışıyorda sen evde yalnız sıkılırsın diye burda kalıyorum" vs der bi bakmışsın onlar benim iyiliğimi düşündüğünden kalıyor, kızları da anneleri bende kalmak istiyor diye çağırmıyor olur

bende seni çok iyi anlayanlardanım ve bunun tek yolu her şeyi açık açık söylemek . Halden tavırdan anlayacak insanlar olsalar sende gelmesinler demezdin zaten belli ki anlamıyorlar,anlamak istemiyorlar. Yalancı ve ikiyüzlü insanları hiç sevmem . Bir gün biz kayınvalidemle baya baya kavga ettik ben böyle bir şeyi izah etmeye çalışırken bana bağırmaya başladı ama böyle nasıl bağırıyor birde beni kovdu benim evimden hemde . Baya bir şeyler saydı bana ,biz evde ikimizdik sadece. bende eşimi aradım annen beni kovdu gel beni anneme götür diye kendimde gidebilirdim ama eşimin de annesinin o halini görmesini istedim . bende sakin bir insan değilimdir sinirlenirsem lafımı asla sakınmam ama o gün gerçekten bir şey söylemedim . telefonu elimden kaptığı gibi ver oğlumla ben konuşacağım dedi aldı elimden kontörüm yok dedi bide para gitmesin diye düşünüyor o arada düşün benim telefonumdan konuşuyor ben 2 aylık gelinim daha neye uğradığımı şaşırdım . beni nasıl şikayet ediyor ama ben o arada valiz toplamaya gittim eşim koştur koştur gelmiş arabayı park etmemiş bile öyle orta yere bırakmış geldi .ne yapıyorsunuz siz diye ben ben gidiyorum dedim . eşimde ben seni bir yere göndermem dedi ve annesine bağırmaya başladı ama nasıl süt dökmüş kedi söylediği şeylere söylemedim diyor yaptığı şeylere yapmadım diyor hüngür hüngür ağlıyor gören dövdüm zanneder . ben sinirlendim tabi ve yüzüne senin neler söylediğini ben ,sen ve Allah biliyor oğlundan saklasan ne ben bir gün sana bunun hesabını soracağım sen yalancı ve ikiyüzlü bir insansın bundan sonra asla eskisi gibi olmayacak dedim ve bütün bunlara rağmen anladı mı hayır

Off bu nedir ya icim sisti....ogullarini ve kizlarini paylasamayan analar evlatlarini evlendirmesin ya balla cocuk istiyom ama gelecekten korkar oldum

Bizimki aaaasla bu duruma getirmez. Ben üstelesem bile alttan kalır kötü olmamak için. Beni çok sevdiğinden mi? Hayır! Bana işi düşeceğinden. Bana işi düşmeyecek olsa atıyorum uzak bir şehire taşınsak, hiç bir akrabanın eşin dostun olmadığı eminim tavrı çok daha farklı olurdu. Ama şuan yurtdışından oğlu gelse havaalanına yakın oturuyorum, kızı hastalanacak, aşerecek, doğum yapacak edecek kızına yakın oturuyorum. Şu an benimle işi var. Ah bir uzak yere taşınsakta o zaman gerçek tavrını gösterse Ha bu arada kızına yakın oturuyorum da noluyor? Bir kere çağırmışmıdır evine? En son 3 ay önce görüştük 5km mesafede düşünün... Ben? Gündüz kendini ayrı, eşiyle yemeğe ayrı çağırdım. 2çağırdım 3çağırdım baktım karşı taraf hiç çağırmıyor, eşim şakayla karışık laf sokunca da "aaaa davet mi bekliyorsunuz bir de. Oğlum biz kardeşiz, kardeşler arasında davet mi gerekir" diye üste çıkıveriyor annesi kılıklı:) Bundan sonra artık ben de çağırmıyorum hatta aramıyorum bile. Ha sanmayın ki beni sevmediklerinden, aramız kötü vs. İki görümce birbirleri ve anneleri hariç herkese, tüm akrabalara böyle.

Peki merak ediyorum sizin bu kadar tartışmanızdan sonra nasıl hala KVniz anlamadı? Napıyor? Nasıl davranıyor şu an?

Off bu nedir ya icim sisti....ogullarini ve kizlarini paylasamayan analar evlatlarini evlendirmesin ya balla cocuk istiyom ama gelecekten korkar oldum

Oğullarını kızlarını paylaşamamak değil aslında bu. Bizim kv hiç takmaz oğlunu. Hastalandımı kalktımı haberi olmaz. Anca işi düştüğü zaman... Tabi tek fark kızlar kızım, onlar yorulmasın etmesin. Gelin el kızı, o yapsın canım nolcak. Ben onda da kalırım, onun üstünden akrabalarımı da ağırlarım farketmez! Durum bu

Son düzenleme:
anlıyorum sizi eski konularınızıda bilmiyorum
şu da bir gerçekki
aynı cümleyi benim kv demde kurdu
kızıma bakıor şimdi
ve 2ciyi dogurmamıda istiyor
ben şimdi bunalra bakıcam sende yaşlanınca bana bakarsın artık diyor
aynı sorunlarla bende karşı karşıyayım
ama sonuçta bir gerçek var eşimin annesi
atsan atılmaz satsan satılmaz işte
o sag oldukça senin hayatında olucak öle yada böle
evliliğin çıkmaza girsin istemiyorsan
sabret ve sende sahte davran boşver
seviyor görün uzaktalarmış zaten
hee de geç

evliliğimi çıkmaza sokmuyorum çünkü eşimde destekçi sağolsun. Çünkü eşime de ailevi meselelerde bazı yalanlar söylemişler. Sonradan öğrendi ve çok şaşırdı, bu konuda bile bir anne neden yalan söylerki diye. O yüzden bana hak veriyor. Kendisi öz annesi olduğu halde sadece 1-2yalanla böyle düşünürken benim KV, ve bir sürü yalan yakalayınca soğumam, uzak durmak istemem doğal. Ha ama dediğiniz doğru, atsan atılmaz satsan satılmaz. Ama enazından şunu istiyorum: Gelip bende kalıp kalıp kızına sadece 2-3 akşam çaya gidip tekrar geri bana gelmek istiyorya, bu hareketinin tam tersi olmasını. Kızında kalı(daha rahat etmesi gerekmezmi) orada yatıp edip bana sadece 2-3 akşam çaya da değil yemeğe gelsin yada yine kalsın. Ama asıl kaldığım yer kızımın evi, oğlumun evine birkaç günlüğüne geldim diye düşünsün. Bizimki tam tersi, asıl kaldığı ev oğlunun evi de kızına sadece çaya-yemeğe gitsin sonra kendi evine!:) geri dönsün istiyor. Bunu değiştirebilsem bile yeter bana.

o zaman bu hanımefendiye net olmaktan başka çare yok :)

Yaa zaten ayrı şehirlerdeymişsiniz yani ne var büyütecek bu kadar her kaynana da vardır böyle huylar beğendikleri şeyleri överler dururlar ama işlerine gelmeyince hiçbirşey demezler. Kullanıldığını neden düşünüyorsun. Bırak övmesin her dakika ne gerek var onun övmelerine takdir etmelerine mi muhtaçsın eşin bilsin yeter. Neden ön yargılısınız bu kadar daha 6 ay varsa doğuma şimdiden neden yolunu yapsın size ki yani. Böyle bir bahane olmasına gerek yok ki zaten gelmesi için orası oğlunun evi. Size neden yol yapmaya çalışsın onu anlamadım. Kalır belki 1 ay gider. Hem siz aramamışsınız hiç sanki aranızda çok kötü olaylar geçti sanar duyanda. Kaynana sizden büyük siz aramayınca o da aramaz yine iyiymiş ki siz aramadığınız, konuşmadığınız halde telefona istemiş konuşmuş halinizi hatrınızı sormuş. Yapmak zorunda değil, oğlunun evine özellikle de eşinizin kardeşi doğum yapacakken gelip kalması için size yaranmak zorunda hiç değil oğlu kovacak değil ya. Biraz anlayışlı olabilirsiniz her kaynana da var bunlar kaynanam bana neler söyledi eşimi araya koydum hiç cevap vermedim araya mesafe de koymadım oğlu hatalarını söyledikçe ses edemez oldu. Kızı doğum yapınca gelmesinden doğal ne olabilir. aynı şehirde sürekli bir arada olsanız naparsınız bilemiyorum.

Artık bir buçuk yıllık evliyiz üzerinden 1 yıl geçti ama o olayın ertesi günü beni arayıp evime misafir çağırdığını söyleyebilecek kadar yüzsüzdür . Fakat o gün beklentisi oğlunun beni dövmesiymiş . Oğlu benim gözümün yaşını silip aşkım lütfen bakma sen ona deyip ona bağırdığı için anladı ki benimle kavga ederek oğlunu kaybedecek . Bir annenin kendini düşürebileceği en kötü durumdur herhalde . Eşim beni bilir ne söylediysem odur yalan söylemem ben ucunda ne olursa olsun korkmam da kimseden tavrım net ve kesindir . Annesini affettim bunu anne olduğu ve eşim tek çocuk olduğu için yaptım ve eşime de söyledim bir kere daha bu dereceye gelirse yüzüne dahi bakmam asla diye . Eşimde annesine bir daha böyle bir şey olursa beni kaybedersin demiş haliyle ufak tefek şeyler olsa da bir daha cesaret edemedi . Kötü bir insan mıdır hayır aslında fakat uyuşamadık kültür farklılığı vs.

Eski konumu okumamışsınız sanırım. İlk sayfada linkini verdiğim "önceki konum"a bir bakın tekrar yorum yapacağınızda yazacaklarınızın değişeceğini düşünüyorum. Ben övülmeyi beklemiyorum ki tabiri caizse fırıldaklığa tahammülüm yok. Sorun bu... Doğuma 6 ay kala değil şimdiden ramazan-kurban bayramlarının hesabını yapan onu bırak önümüzdeki yıllardaki çıkarlarını bile düşünerek ona göre "şimdi ben torun bakayımki sonra da anaları bana baksın" diye düşünebiliyor. Normaldir yani 6ayın planını yapması. Hatta 6 ay değil ki, kızım aşeriyormuş midesi bulanıyormuş kötüymüş oymuş buymuş da yeterli gezmeye bahane bulması için:))

Anlatamadım sanırım, o benim büyüğüm ama o kadar iyi bir insanmış ki ben aramadığım halde aramış diye birşey yok. 3 ayda 3 kez aradı. İlkinde şunun için: burada anneden ayrı(üvey muamelesi yaptığı) bir görümcem var, ondan pek hoşlanmaz çünkü o görümcem çok dürüst:) Neyse o bize gelecekti. Naptığımızı, ne zaman geleceğini vs öğrenmek için. İkinci aradığında görümcem bize geldi kaldık ettik, ertesi günü "naptınız, nereye gittiniz, ne konuştunuz" diye ağzımdan laf almak için. Sonra 1,5 ay hiç aramamış, dibimde oturan görümcenin hamile olduğunu öğrendiği günün ertesi günü aramış. Ben mi fesatım? Hiç sanmıyorum. Çünkü ben fesat olsaydım, kv safça ablanda hamile fln derdi.

Demekki bizde ki sorun da benim değil eşimin tavır koymaması. O halde eşim anlatsın bundan sonra. Gerçi benzeri de oldu, "bu kızların niye böyle yapıyor" vs diye çıtlatmaya çalıştığında bana deli gibi koruduğu kızlarını yada aslında hiç bişey dememiş olmasına rağmen "napayım oğlum, ben de diyorum da böyleler işte" diye koruyor yine. Aslında hiç bi lafını etmediği konular da, hatta tam tersi desteklediği konularda biz bişey deyince, evet aslında bende kızıyorum diye döneklik yapan bir insan:) Napalım!

Diger konulari da okudum sinir bozucu, kisacasi ne yuzsuz kadin ya.bu kaynana canlisinin beynindeki oglumun evi adli hucreyi yoketmek lazim.kizina gidemez cunku dediginiz gibi izzet i ikram yok,kizindan cekiniyor,sizin fikriniz onemli degil nasil olsa orasi sizin eviniz degil oglunun.esiniz de destek oluyor sanirim ki isini boyle devam ettirmeye calisiyor kaynana,eminim oglu kendi tarafinda olsaydi davranislari cok farkli olurdu.bence net bir sekilde hic bahanesiz soyleyin,her seferinde yuzsuzlugunden hislanmadiginiz davranislarinizla gosterin,ben dayanamaz patlardim kesin sabirlisiniz.yine de gelirse yardimci olmayin,birakin kendileri gitsin havaalanina,kizinin yaptigi kadar misafirperverlik gosterin,onu oraya birakip kacip gelin bir bahaneyle,gorumceye bakmamaniz gerektiginden bahsetmiyorum bile,umarim kurtulursunuz sulukten

Evet aslında mantık bu. Oğlumun evi! Oğlumun arabası vs. Ki araba benim üstüme, bileziklerimle alındı ama gelir öyle kurulurki:) Dediğiniz gibi hele oğlu da bana hak vermese, ondan yana olsa ohoooo benim yüzüme bile bakmaz. Benim evimde beni misafir yapar:)

Gelsin sizde yardımcı olmayın diyorsunuz da mecbur bırakıyor. Mesela bir örnek vereyim, uzak bir yerde kaynımın bir işi vardı. Kocaaa adam, ulaşım araçları da var oraya giden. Biz tarif ettik akşamdan, sabah kalkarız kahvaltı ederiz sonra da şu otobüse binersin, şu minibüse binersin dedik tamam demişti. Neyse sabah oldu kahvaltı bitti. KV, KP bize dönüp "eee giyinmemişsiniz, hadi gitmiyomuyuz abini götürmeye" yaptı. Biz götürmek istememişken, üstelik sadece 1kişi için 5kişi toplanıp uzak yere gitmek saçmayken emrivaki yaptılar. Kaynımda hiç gerek yok fln demedi. Kesin ona da öğretmiştir, "geliriz oğlum biz de, napcaz evde hem gezmiş oluruz" vs demişlerdir öncesinde. Böööyle bir insan! Ben ne kadar takmıcam, götürmücem, hizmet etmicem desemde bi bakmışım yine okumuş bildiğini

Son düzenleme:
esinize anlatsaniz herseyi,size hak veriyor gibi gozukuyor,bu kadar net olunca rahatsiz olup ailesini korur mu?

esinize anlatsaniz herseyi,size hak veriyor gibi gozukuyor,bu kadar net olunca rahatsiz olup ailesini korur mu?

eşime çoktaaaan anlattım. Hatta ben anlatmasamda eşime de ailevi bir konuda söyledikleri yalan çıktı ortaya. Kendisi de farkında. Ablasının umursamaz olup toz kondurulmadığının da farkında. Benim ailem her hafta çağırırken ablasının 5 ayda 1kez bile çağırmamış olmasını farkına vazmazmı insan? (5ay önce başka yerde oturuyorlardı, taşındıklarından sonra birkaç kez ben çağırdım ama hiç çağrılmadık.) Yani farkında herşeyin. Bana da hak veriyor. Sen çok yüz verdin diyor hatta. Sen de hizmet etme, takma, samimi davranma diyor. Ama bu çözüm değil. Kullanmak isteyen, işimi göreyimde kim ne tavır yaparsa yapsın diyen kişiler için bişey farkettirmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…