5 6 ay sonra gelip kalacak kv nizin derdine şimdiden düşmüşsünüz ne yazıkarkadaşlar benim derdim kayınvalideyle, önceki konumda anlatmıştım arsızlığını-oyunculuğunu. Ben bu tavırlarını gördükten sonra kendisine eskisi gibi davranmamaya başladım. Kayınvalide işi düşünce aşırı sıcak samimi davransın, aman yaptığım bir çorbayı bile övsün, işi düşmeyince de umurunda olmasın, hatta yüzüne övdüğü şeyleri arkandan konuşsun şeklinde biri. Tabii ben bunu daha yeni öğreniyorum. Eskiden bilmediğim için, hiç yalanını yakalamadığım için hep sıcak davrandım. Ama sonra oyunculuğunu, tek ayak üstünde kırk yalanını, işine gelmeyen birşeyi söyleyince hemen kıvırmalarını farkedince uzak durmaya çalıştım. Tüm bu hareketlerini bize en son geldiklerinde farkettim.(normalde bizden başka şehirde yaşıyorlar.) bu hareketlerini farkettikten sonra buz gibi soğudum ve giderlerken çok soğuktum, o son günler doğru düzgün konuşmadım bile. Gittiler hiç aramadım. O aradı 2-3 kez, içimden gelmese de normal konuştum. Ama hiç aramadım. Bu bahsettiğim süre ise 3 ay. 3ayda sizi hiç aramayan birinin birşeye kızdığını, küstüğünü, konuşmak istemediğini kim olsa anlar değil mi? Hep eşim aradı, fyz uyuyor, işi var slm söylüyor vs dedi. Her neyse ben aramasamda kv 2-3 kez aradı demiştim ya en son arayalı 1,5 ay olmuşken bugün aradı tekrar. Hiç içimden gelmese de açtım. "ne zamandır konuşamıyoruz, bir denk gelemedik" diyor bana:) sanki gerçekten denk gelememiş olabileceğimizi mi düşünerek söylüyor? Ah "bir sürü yalanını yakaladım, konuştukça hangi söylediğin gerçek hangisi yalan düşünmekten yoruldum." diyebilsem keşke. Yine normal konuştum, havadan sudan konuştuk kapattık. Sonra aradan 3-4saat geçmişti ki bize çok yakın oturan görümceyle eşim konuştu ve görümce hamileymiş. Kardeşine söylüyorsa annesinin bilmeme ihtimali yok. Ama kv bana tel.da bundan hiç bahsetmedi. Bu telefon konuşmasının sebebini de o zaman çözdüm. şimdi görümce hamile 5-6 ay sonra doğuma hem annesi, hem kendi kvsi gelecek. Ee annesi yani bizim kv nerede kalacak? Görümcenin kvsinin bu şehirde başka kalacak yeri yok. O yüzden kesin bizimki "kızım senin kv burda kalsın, biz fyz lara gideriz, gündüzleri de fyz ile birlikte yardıma geliriz" tavrında şeylerle gelecek bana. Kim bilir 15-20gün mü daha fazla mı? Ve 1,5 aydır aramayan insanın arama sebebi de tamamen bunun yolunu yapmak. Gideceği geleceği kalacağı zaman ihtiyacı olacağından, benimle ipleri koparmamak için aradığına eminim. Paranoyak demeyin bana, gerçekten böyle düşünür yapar huyunu çözdüm artıkGelecek 2yıllık çıkar planlarını bile yapar kendisi:) peki size sorum: Benim net bir şekilde bilerek aramadığım, tavır koyduğum belli. Bunu anlamamakta direnen daha doğrusu anlayıpta işine gelmediği için anlamazlıktan gelen biri var karşımda. Ne yapmalı da bana eskisi gibi davranmamasını anlatmalı???
5 6 ay sonra gelip kalacak kv nizin derdine şimdiden düşmüşsünüz ne yazık
orası onunda oğlunun evi
elbette gelip kalacak
siz istesenizde istemesenizde
bu net
ama yalancılığını bilemem yeri gelince yüzüne vurursunuz
ama bu şekilde bende kalcak onda kalcak gibi ince hesaplar çok yanlış
tabi ki yaşanmışlıkları bilemeyizinsan kırılınca kırılıyor arkadaşlar.. Bir olur, iki olur tolere edersin ama yıllara yayılan mevzular artık tolere edilemiyor bazen.
Amaç elbette iyi niyetle yaklaşmak ama iyilik yap denize at; at at at nereye kadar?
O yüzden kötü olmasın ama kendini de kullandıracak kadar iyi olmasın.
5 6 ay sonra gelip kalacak kv nizin derdine şimdiden düşmüşsünüz ne yazık
orası onunda oğlunun evi
elbette gelip kalacak
siz istesenizde istemesenizde
bu net
ama yalancılığını bilemem yeri gelince yüzüne vurursunuz
ama bu şekilde bende kalcak onda kalcak gibi ince hesaplar çok yanlış
Yagmur'un yorumuna katiliyorum...
Tam tersini dusun? Ya ayni durumda olan senin annen ve kardesin olsaydi, esin boyle ince hesaplar pesinde kossaydi ne hissederdin?
Tabii ki kayinvaliden ile can ciger kuzu sarma olma, belli ki cikarlarini kollayan bir kadin.
Fakat sende nabza gore serbet vermeyi ogrenmelisin.
Sen istesen de istemesen de kayinvaliden ile goruseceksin ve dua et ki ayri sehirlerdesin.
Sayili zaman cabuk gecer, zaten daha gorumcen yeni hamile kalmis, birak bunlari dusunmeyi, daha cok erken...
Zaman neler gosterir bilinmez, belki de hic ummadigin bir sekilde gelisecek olaylar, hic birimiz gelecegi goremeyiz neticede.
O yuzden sana tavsiyem elbetteki mesafeni koru, fakat esinin de bir annesi + babasi + kardesleri oldugunu unutma.
Ne olursa olsun, onlarla gorusmek zorunda kalacaksin, bu nedenle mesafeni koruyarak saygi cercevesi icinde gorusulur olur biter...
Dertsiz basina dert acma durduk yere derim...
ilk konunu okumamış olsaydım "aa ne kadar takmış bu kız kv sini" derdim
ama o ne öyle yaaa.. resmen sülük
gardını alırsın.. görümcenin doğumunda gelir illa bikaç gün kalır olmazsa gidebilirsen
annenlere veya başka bir yere paln kur
o zaman kalsın hep görümceciğinde
kesinlikle katılıyorum bence de işine gelmiyor, bazı insanlar kusura bakmayın ama o kadar yüzsüz ki çıkarları için böyle oyunculuk yapmaktan hiç çekinmiyorlar. ne yapın edin o dönem sizde kalmamasını sağlayın. o tarihe başka bi program yapın ya da kendi akrabalarınızdan birini çağırın o tarihte sizde kalsın evde yer yok vs. deyin. normal konuştuğunuz için de anlamamazlığa veriyor olabilir azıcık soğuk konuşun aradığında hep havadan sudan bahsedin uzaktan bir tanıdığınızla muhabbet eder gibi davranın zamanla o mesafe kendi kendine araya girecektir.
aslında önceki konularından birine bakıpta hatırlamadan önce
annen senin evinde nasıl kalıyorsa, kayınvaliden de kalacak şeklinde bir yorum yapacaktım.
ama görümcenle aynı şehirdeydin,ve kayınvaliden her geldiğinde sende kalıp,hiç gitmiyordu,kızına da gitmiyormuş.
bu durumda görümcen doğum yaptıktan sonra hatta önce kayınvaliden sürekli bulunduğunuz şehre gelip kendi kızı yerine
sende kalacak.bundan kurtuluşun yok gibi.anlamamazlığa geliyor çünkü.
çözemediğim konu,kayınvaliden neden kendi kızında kalamıyor?sonuçta orda daha rahat etmesi gerekir aslında.
Gerçi sen bizde kalmasını nasıl engelleyebiliriz diye de konu açmamışsın.
tavrımı nasıl belli ederim demişsin.
madem anlamıyor açık açık söylesen nasıl olur?
bu arada fyz kv ler babana olan borcu ödediler mi?
görümcenizin doğum zamanı tatile cıkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?