• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnatla anlamayana nasıl mesafe koyulur?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fyz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fyz

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2013
189
14
18
34
İstanbul
Arkadaşlar benim derdim kayınvalideyle, önceki konumda anlatmıştım arsızlığını-oyunculuğunu. Ben bu tavırlarını gördükten sonra kendisine eskisi gibi davranmamaya başladım. Kayınvalide işi düşünce aşırı sıcak samimi davransın, aman yaptığım bir çorbayı bile övsün, işi düşmeyince de umurunda olmasın, hatta yüzüne övdüğü şeyleri arkandan konuşsun şeklinde biri. Tabii ben bunu daha yeni öğreniyorum. Eskiden bilmediğim için, hiç yalanını yakalamadığım için hep sıcak davrandım. Ama sonra oyunculuğunu, tek ayak üstünde kırk yalanını, işine gelmeyen birşeyi söyleyince hemen kıvırmalarını farkedince uzak durmaya çalıştım. Tüm bu hareketlerini bize en son geldiklerinde farkettim.(normalde bizden başka şehirde yaşıyorlar.) Bu hareketlerini farkettikten sonra buz gibi soğudum ve giderlerken çok soğuktum, o son günler doğru düzgün konuşmadım bile. Gittiler hiç aramadım. O aradı 2-3 kez, içimden gelmese de normal konuştum. Ama hiç aramadım. Bu bahsettiğim süre ise 3 ay. 3ayda sizi hiç aramayan birinin birşeye kızdığını, küstüğünü, konuşmak istemediğini kim olsa anlar değil mi? Hep eşim aradı, fyz uyuyor, işi var slm söylüyor vs dedi. Her neyse ben aramasamda kv 2-3 kez aradı demiştim ya en son arayalı 1,5 ay olmuşken bugün aradı tekrar. Hiç içimden gelmese de açtım. "Ne zamandır konuşamıyoruz, bir denk gelemedik" diyor bana:) Sanki gerçekten denk gelememiş olabileceğimizi mi düşünerek söylüyor? Ah "bir sürü yalanını yakaladım, konuştukça hangi söylediğin gerçek hangisi yalan düşünmekten yoruldum." diyebilsem keşke. Yine normal konuştum, havadan sudan konuştuk kapattık. Sonra aradan 3-4saat geçmişti ki bize çok yakın oturan görümceyle eşim konuştu ve görümce hamileymiş. Kardeşine söylüyorsa annesinin bilmeme ihtimali yok. Ama kv bana tel.da bundan hiç bahsetmedi. Bu telefon konuşmasının sebebini de o zaman çözdüm. Şimdi görümce hamile 5-6 ay sonra doğuma hem annesi, hem kendi KVsi gelecek. Ee annesi yani bizim KV nerede kalacak? Görümcenin KVsinin bu şehirde başka kalacak yeri yok. O yüzden kesin bizimki "Kızım senin kv burda kalsın, biz fyz lara gideriz, gündüzleri de fyz ile birlikte yardıma geliriz" tavrında şeylerle gelecek bana. Kim bilir 15-20gün mü daha fazla mı? Ve 1,5 aydır aramayan insanın arama sebebi de tamamen bunun yolunu yapmak. Gideceği geleceği kalacağı zaman ihtiyacı olacağından, benimle ipleri koparmamak için aradığına eminim. Paranoyak demeyin bana, gerçekten böyle düşünür yapar huyunu çözdüm artık:1: Gelecek 2yıllık çıkar planlarını bile yapar kendisi:) Peki size sorum: Benim net bir şekilde bilerek aramadığım, tavır koyduğum belli. Bunu anlamamakta direnen daha doğrusu anlayıpta işine gelmediği için anlamazlıktan gelen biri var karşımda. Ne yapmalı da bana eskisi gibi davranmamasını anlatmalı???

Son düzenleme:
vala aslnda kaynanann huyunu ogrenmis olman cok guzel birsey...ve suda bir gercek degismezler yapmadik etmedik derler uste bile cikarlar ama asla degismezler..oyuzden bence sen tavrini koru oyle devam et gelsin gitsin arasin ama sen mesafeli ol ozaman zaten hersey daha farkli oluyor hem uzakmis ne guzel...bnde kaynanamm huyunu ogrendim artik ayni sehirdeyiz ama artik araya bir sinir cektim cok iyi oldum simdi...o da biliyor sunu bunu dese yapsa gelin kzacak sinirlenecek oda ogrendi huymu...

• Beğen
Reactions: fyz
ilk konunu okumamış olsaydım "aa ne kadar takmış bu kız kv sini" derdim
ama o ne öyle yaaa.. resmen sülük
gardını alırsın.. görümcenin doğumunda gelir illa bikaç gün kalır olmazsa gidebilirsen
annenlere veya başka bir yere paln kur
o zaman kalsın hep görümceciğinde :52:

• Beğen
kesinlikle katılıyorum bence de işine gelmiyor, bazı insanlar kusura bakmayın ama o kadar yüzsüz ki çıkarları için böyle oyunculuk yapmaktan hiç çekinmiyorlar. ne yapın edin o dönem sizde kalmamasını sağlayın. o tarihe başka bi program yapın ya da kendi akrabalarınızdan birini çağırın o tarihte sizde kalsın evde yer yok vs. deyin. normal konuştuğunuz için de anlamamazlığa veriyor olabilir azıcık soğuk konuşun aradığında hep havadan sudan bahsedin uzaktan bir tanıdığınızla muhabbet eder gibi davranın zamanla o mesafe kendi kendine araya girecektir.

• Beğen
arkadaşlar benim derdim kayınvalideyle, önceki konumda anlatmıştım arsızlığını-oyunculuğunu. Ben bu tavırlarını gördükten sonra kendisine eskisi gibi davranmamaya başladım. Kayınvalide işi düşünce aşırı sıcak samimi davransın, aman yaptığım bir çorbayı bile övsün, işi düşmeyince de umurunda olmasın, hatta yüzüne övdüğü şeyleri arkandan konuşsun şeklinde biri. Tabii ben bunu daha yeni öğreniyorum. Eskiden bilmediğim için, hiç yalanını yakalamadığım için hep sıcak davrandım. Ama sonra oyunculuğunu, tek ayak üstünde kırk yalanını, işine gelmeyen birşeyi söyleyince hemen kıvırmalarını farkedince uzak durmaya çalıştım. Tüm bu hareketlerini bize en son geldiklerinde farkettim.(normalde bizden başka şehirde yaşıyorlar.) bu hareketlerini farkettikten sonra buz gibi soğudum ve giderlerken çok soğuktum, o son günler doğru düzgün konuşmadım bile. Gittiler hiç aramadım. O aradı 2-3 kez, içimden gelmese de normal konuştum. Ama hiç aramadım. Bu bahsettiğim süre ise 3 ay. 3ayda sizi hiç aramayan birinin birşeye kızdığını, küstüğünü, konuşmak istemediğini kim olsa anlar değil mi? Hep eşim aradı, fyz uyuyor, işi var slm söylüyor vs dedi. Her neyse ben aramasamda kv 2-3 kez aradı demiştim ya en son arayalı 1,5 ay olmuşken bugün aradı tekrar. Hiç içimden gelmese de açtım. "ne zamandır konuşamıyoruz, bir denk gelemedik" diyor bana:) sanki gerçekten denk gelememiş olabileceğimizi mi düşünerek söylüyor? Ah "bir sürü yalanını yakaladım, konuştukça hangi söylediğin gerçek hangisi yalan düşünmekten yoruldum." diyebilsem keşke. Yine normal konuştum, havadan sudan konuştuk kapattık. Sonra aradan 3-4saat geçmişti ki bize çok yakın oturan görümceyle eşim konuştu ve görümce hamileymiş. Kardeşine söylüyorsa annesinin bilmeme ihtimali yok. Ama kv bana tel.da bundan hiç bahsetmedi. Bu telefon konuşmasının sebebini de o zaman çözdüm. şimdi görümce hamile 5-6 ay sonra doğuma hem annesi, hem kendi kvsi gelecek. Ee annesi yani bizim kv nerede kalacak? Görümcenin kvsinin bu şehirde başka kalacak yeri yok. O yüzden kesin bizimki "kızım senin kv burda kalsın, biz fyz lara gideriz, gündüzleri de fyz ile birlikte yardıma geliriz" tavrında şeylerle gelecek bana. Kim bilir 15-20gün mü daha fazla mı? Ve 1,5 aydır aramayan insanın arama sebebi de tamamen bunun yolunu yapmak. Gideceği geleceği kalacağı zaman ihtiyacı olacağından, benimle ipleri koparmamak için aradığına eminim. Paranoyak demeyin bana, gerçekten böyle düşünür yapar huyunu çözdüm artık:1: Gelecek 2yıllık çıkar planlarını bile yapar kendisi:) peki size sorum: Benim net bir şekilde bilerek aramadığım, tavır koyduğum belli. Bunu anlamamakta direnen daha doğrusu anlayıpta işine gelmediği için anlamazlıktan gelen biri var karşımda. Ne yapmalı da bana eskisi gibi davranmamasını anlatmalı???
5 6 ay sonra gelip kalacak kv nizin derdine şimdiden düşmüşsünüz ne yazık
orası onunda oğlunun evi
elbette gelip kalacak
siz istesenizde istemesenizde
bu net
ama yalancılığını bilemem yeri gelince yüzüne vurursunuz
ama bu şekilde bende kalcak onda kalcak gibi ince hesaplar çok yanlış

kadın akıllıymış çaktırmadan ipleri koparmadığı gibi bir şey yokmuş gibi davranıyor. Sen ne yaparsan yap değişmez zaten.
Ayrıca doğum zamanı da gelmelerine engel olamazsın maalesef.
Sen soğuk davranmaya devam et elbet bir yerden ipler incelecek. En azından doğumda kalmaya geldiğinde seni de götürme gibi bir yaptırım yapamaz.

• Beğen
orası onunda oğlunun evi
elbette gelip kalacak
bu net

Yagmur'un yorumuna katiliyorum...

Tam tersini dusun? Ya ayni durumda olan senin annen ve kardesin olsaydi, esin boyle ince hesaplar pesinde kossaydi ne hissederdin?
Tabii ki kayinvaliden ile can ciger kuzu sarma olma, belli ki cikarlarini kollayan bir kadin.
Fakat sende nabza gore serbet vermeyi ogrenmelisin.
Sen istesen de istemesen de kayinvaliden ile goruseceksin ve dua et ki ayri sehirlerdesin.
Sayili zaman cabuk gecer, zaten daha gorumcen yeni hamile kalmis, birak bunlari dusunmeyi, daha cok erken...
Zaman neler gosterir bilinmez, belki de hic ummadigin bir sekilde gelisecek olaylar, hic birimiz gelecegi goremeyiz neticede.

O yuzden sana tavsiyem elbetteki mesafeni koru, fakat esinin de bir annesi + babasi + kardesleri oldugunu unutma.
Ne olursa olsun, onlarla gorusmek zorunda kalacaksin, bu nedenle mesafeni koruyarak saygi cercevesi icinde gorusulur olur biter...
Dertsiz basina dert acma durduk yere derim... :34:

İnsan kırılınca kırılıyor arkadaşlar.. Bir olur, iki olur tolere edersin ama yıllara yayılan mevzular artık tolere edilemiyor bazen.
Amaç elbette iyi niyetle yaklaşmak ama iyilik yap denize at; at at at nereye kadar?
O yüzden kötü olmasın ama kendini de kullandıracak kadar iyi olmasın.

insan kırılınca kırılıyor arkadaşlar.. Bir olur, iki olur tolere edersin ama yıllara yayılan mevzular artık tolere edilemiyor bazen.
Amaç elbette iyi niyetle yaklaşmak ama iyilik yap denize at; at at at nereye kadar?
O yüzden kötü olmasın ama kendini de kullandıracak kadar iyi olmasın.
tabi ki yaşanmışlıkları bilemeyiz
bende çok sevmem kv mi ama eşimin annesi mecbur en gelicek de kalıcak da engel olamam...
Surat yapsan da sinir olsan da bu böle...

aslında önceki konularından birine bakıpta hatırlamadan önce
annen senin evinde nasıl kalıyorsa, kayınvaliden de kalacak şeklinde bir yorum yapacaktım.
ama görümcenle aynı şehirdeydin,ve kayınvaliden her geldiğinde sende kalıp,hiç gitmiyordu,kızına da gitmiyormuş.
bu durumda görümcen doğum yaptıktan sonra hatta önce kayınvaliden sürekli bulunduğunuz şehre gelip kendi kızı yerine
sende kalacak.bundan kurtuluşun yok gibi.anlamamazlığa geliyor çünkü.
çözemediğim konu,kayınvaliden neden kendi kızında kalamıyor?sonuçta orda daha rahat etmesi gerekir aslında.
Gerçi sen bizde kalmasını nasıl engelleyebiliriz diye de konu açmamışsın.
tavrımı nasıl belli ederim demişsin.
madem anlamıyor açık açık söylesen nasıl olur?

bu arada fyz kv ler babana olan borcu ödediler mi?

orası onunda oğlunun evi
elbette gelip kalacak
bu net

Diğer konumu okumadınız sanırım? Biraz vaktiniz varsa diğer konumu da okuyun derim. İnce hesaplar yapan ben değilim. 1,5 aydır aramayıp hatta aslında belki de hiç aramamaya karar vermişken kızının hamile olduğunu öğrendiği günün ertesi günü beni arayan kayınvalide ince hesaplar yapan. Şimdiden kocam ölürse bana kim bakcak derdine düşen "ben şimdi torumlarıma bakıyorumki yaşlanınca anaları da bana baksın" diyebilen bir insan. Düşünün kaç yıl sonranın hesabını bile yaptığını. Yalanlarını yüzüne vurursunuz diyorsunu. Hangi yüzü? Yüzsüz insanla karşılaşmamışsınız belli ki. Misal "Ha yani torunları sevdiğinden, kızına yardım olsun diye bakmıyormusun karşılığını beklediğinden mi bakıyorsun" dediğimde "yok sen yanlış anladın, ben öyle demek istemedim"lerle konuyu bambaşka yere çeker. Aynı şekilde bir yalanını yüzüne vursamda-ki bu da oldu, yoo ben öyle demedim. Ya da yooo o öyle değildiki, eşine sor bak. Yada araştır bak. Sen yanlış hatırlıyorsun, yanlış anlamışsın der utanmadan kıvırır.

Yagmur'un yorumuna katiliyorum...

Tam tersini dusun? Ya ayni durumda olan senin annen ve kardesin olsaydi, esin boyle ince hesaplar pesinde kossaydi ne hissederdin?
Tabii ki kayinvaliden ile can ciger kuzu sarma olma, belli ki cikarlarini kollayan bir kadin.
Fakat sende nabza gore serbet vermeyi ogrenmelisin.
Sen istesen de istemesen de kayinvaliden ile goruseceksin ve dua et ki ayri sehirlerdesin.
Sayili zaman cabuk gecer, zaten daha gorumcen yeni hamile kalmis, birak bunlari dusunmeyi, daha cok erken...
Zaman neler gosterir bilinmez, belki de hic ummadigin bir sekilde gelisecek olaylar, hic birimiz gelecegi goremeyiz neticede.

O yuzden sana tavsiyem elbetteki mesafeni koru, fakat esinin de bir annesi + babasi + kardesleri oldugunu unutma.
Ne olursa olsun, onlarla gorusmek zorunda kalacaksin, bu nedenle mesafeni koruyarak saygi cercevesi icinde gorusulur olur biter...
Dertsiz basina dert acma durduk yere derim... :34:

Benim annem babamda böyle yalanlar söyleyen, insanın yüzüne gülüp arkasından konuşan, işi düşünce canım cicim olan insanlar olsaydı değil eşime kalmadan ben bile koyardım mesafeyi.

Kadın o kadar psikolojimi bozdu ki, mesafeyi koru demişsin ama mesafe koyamıyorum ki koruyayım. Aylarca aramamışım, giderlerken buz gibi davranmışım yine bir fark yok... Geldi mi gitmez, evimi babasının evi gibi kullanır, yanımda geğirir bide güler. Biiiir sürü yalanlarını, kızına hiç gitmezken benim üzerimden ağırladığı misafirlerini saymıyorum bile. Bunları düşündükçe çocuk yapmak istemiyorum, bebeğe bakıyorum diye gelip 2-3ay gitmez diye. Bunu bile etkiliyor düşün artık:1:

ilk konunu okumamış olsaydım "aa ne kadar takmış bu kız kv sini" derdim
ama o ne öyle yaaa.. resmen sülük
gardını alırsın.. görümcenin doğumunda gelir illa bikaç gün kalır olmazsa gidebilirsen
annenlere veya başka bir yere paln kur
o zaman kalsın hep görümceciğinde :52:

kesinlikle katılıyorum bence de işine gelmiyor, bazı insanlar kusura bakmayın ama o kadar yüzsüz ki çıkarları için böyle oyunculuk yapmaktan hiç çekinmiyorlar. ne yapın edin o dönem sizde kalmamasını sağlayın. o tarihe başka bi program yapın ya da kendi akrabalarınızdan birini çağırın o tarihte sizde kalsın evde yer yok vs. deyin. normal konuştuğunuz için de anlamamazlığa veriyor olabilir azıcık soğuk konuşun aradığında hep havadan sudan bahsedin uzaktan bir tanıdığınızla muhabbet eder gibi davranın zamanla o mesafe kendi kendine araya girecektir.

Yorumlarınız için sağolun ama inanın onları da denedim:) En son geldiklerinde yüksek lisans yapıyorum sınav haftamdı. Benim sınavlarım var, ders çalışmam lazım off puff yaptım. Aaa sen çalış kızım, biz engel olmayalım. Odana gir, dersini çalış dediler.:1: Sonra arkadaşlarımla buluşmak istedim mesela (aslında evime çağırcaktım, çağıramıyorum onlar var diye.) Aaa sen git git, biz evde dururuz, yemek fln yaparız. Sen planlarını aksatma dediler:1: Yani ben annemlere yada başka biryere de gitsem farketmez, onlar benim yada oğullarının gül yüzüme gelmiyorlar ki. Biz evde kalırız, siz gidin gitceğiniz yere derler, anahtar bile isterler:)) Akrabalarımdan birini çağırsam da sorun teşkil etmez, ben bu akrabanı çok sevdim ya ayy canım diye ona yalancı bir samimiyet... Yine sonuç değişmez:)) Bu kadın ve adam nişan yaptık bitti, o gün kızının evine gitmek yerine o gün bile annemin-babamın evinde bizde kaldılar, o kadar yatılı diğer misafirler varken hemde!

Son düzenleme:
aslında önceki konularından birine bakıpta hatırlamadan önce
annen senin evinde nasıl kalıyorsa, kayınvaliden de kalacak şeklinde bir yorum yapacaktım.
ama görümcenle aynı şehirdeydin,ve kayınvaliden her geldiğinde sende kalıp,hiç gitmiyordu,kızına da gitmiyormuş.
bu durumda görümcen doğum yaptıktan sonra hatta önce kayınvaliden sürekli bulunduğunuz şehre gelip kendi kızı yerine
sende kalacak.bundan kurtuluşun yok gibi.anlamamazlığa geliyor çünkü.
çözemediğim konu,kayınvaliden neden kendi kızında kalamıyor?sonuçta orda daha rahat etmesi gerekir aslında.
Gerçi sen bizde kalmasını nasıl engelleyebiliriz diye de konu açmamışsın.
tavrımı nasıl belli ederim demişsin.
madem anlamıyor açık açık söylesen nasıl olur?

Kendi kızı yerine bende kalıp, birde hiç çağırmayan yada takmayan kızını övüp duracak:) Bebek görmeye gelen akrabaları düşünsene. Bak hayal ediyorum olacak olanı söyleyeyim: Güya bebek görmeye görümceye gidilir, gelin fyzlara yemek yeriz kalırız der. Benim yerime davet eder, sonra da tel.da millete anlatırken bugünde şu akraba geldi bebek görmeye, kızımdaydık der:)))

Senin çözemediğin konuyu ben de çözemiyordum, neden kızında kalmıyor? Yada kızlarından korkar gibi bir hali var. Öyle çekiniyor. Ama benden hiiiiç. Nedenini en son geldiklerinde gördük. KV her gün ayak yapıyordu bugünde kızma gidelim diye ama kimse çağırmıyordu ya. Bir gün ben ara, biz geliyoruz ozaman diye zorla aratıp, zorla götürmüştüm. O gün gördüm ki; damadı kızı koltukta yayılıyorlar, KV KP kapıya yakın sandalye köşesinde! Çayları bitiyor kimse doldurmuyor, yatcakmısın kalkcakmısın ilgilenmiyor. Bizde? Çayları önlerine gelir sürekli, çayın yanına mutlaka bişeyler olur. Çay kalkar meyve gelir vs. Sürekli bir dolanma halindeyim yani. Ama onlara has birşey değil, tüm misafirlere böyleyimdir. Annemden babamdan böyle gördüm ben, misafire böyle davranılır diye. Ama tabii anlayana... Onlar alışkın değil, kızlarından alışmışlar kapı kenarında sandalyede oturmaya, çaylarını kendi doldurmaya demekki şımardılar tepeme çıktılar, geldilermi gitmiyolar:)

görümcenizin doğum zamanı tatile cıkın :ssz::ssz::ssz::ssz:

bu arada fyz kv ler babana olan borcu ödediler mi?

Babama olan borcu verdiler ama nasıl??? Onlar vermedi ben aldım resmen. Onlar bizde kalırkenki dönemde biz ev bakıyorduk, ev alacaktık. Babam fln siz bakın beğenin, ben maddi olarak yardımcı olcam diyor bunlarda hiiiç ses yok:) Neyse zaten bişeyde beklemiyordum. O zamanlar ev baktık ettik ya, sonra kv kp evlerine döndüler. Biz bi ev beğendik ama nakit paramız yok, kredi çekicez. Babamın aklına geldi. Bana borçları vardıya onu isteyin, babam bize vercek tapu masraflarında kullancaz deyin dedi. Ki aslında borç babama diye biliniyor ama daha düğünden 1-2hafta sonra biz o parayı babama vermiştik zaten. Yani borç bizeydi aslında ama söylemedik tabii. Babama vermeyen bize hiç vermezdi. Neyse aradık, eşim durumu anlattı. Evi beğendik ettik, sizin borcuda gönderin, KPim o parayı bize vercek tapu masrafları için dedi. Yarın da bankaya gitcez kredi işlemleri için dedi. O gün öyle konuşuldu. Arada 4gün geçti hiiiiç arayan soran yok. Ulan oğlun ev alcam diyo, domates patates değil. İnsan merak eder, naptınız diye aramaz mı? Para istedi ya, ararsa yine ister diye aramıyor! 4.günün sonunda artık sinirlendim ben aradım. Döndüklerinden sonraki ilk ve tek aramam o gündü. Aradım, hemen anladı. Emanetinizi hazırlıyoruz. İşte çok borcumuz var. Taşındık ya, eşyaları değiştirdik ya mobilya taksiti bitmedi hala diyor. Halbuki mobilyaları peşin almışlar!! Sonradan öğreniyorum. O zaman bilsem kesin derdim "hangi taksitler? Peşin aldığınız mobilyaların taksitleri mi?" diye. Bir de üstüne diyor ki yurtdışındaki kaynım TRdeyken ödüyormuş taksitleri, o gidince çok zorlanmışlar. Yalana bak! Diyorki yani öbür oğlum para veriyodu, bu oğlum istiyor... Her neyse sonra bunların babamla aynı zamanda eşimin dayısından daha fazla aldıkları bir borç vardı. Sordum onu verdiniz mi? Verdik ama nasıl verdik fln diye acındırcaktı tam. "Eee o senin babanın oğlu, öz kardeşin. Ondan çekinip babama olandan daha fazla borcu hemen vermişsiniz de babamdan neden çekinmiyorsunuz? Babam akraba değil birşey değil kan bağı fln yok, 2-3 yıldır tanıdığınız bir insan. Demekki verebiliyormuşsunuz hem de daha fazlasını ama kendi kardeşinden çekinip önce onu vermişsiniz" fln dedim. Şok oldu, anlamadım? Ne demek istedin? fln dedi. Tekrar ettim bu seferde ha ha haaa diye gülerek konuyu değiştirmeye çalıştı!:) Baktı ben sinirlendim, ısrarcıyım. Bir de örnek verdim. En yakın arkadaşım benden 50tl borç almıştı, o dönem bana borcunu vermeden gidip öylesine bi avmde gezerken 100-150tllik elbiselere bakıyordu. Beni takmadı, bana olan borcunu takmadı diye ben bu arkadaşımla küstüm dedim. Mesele miktarı değil, tavır diye. Sonra oğlun ev alcam dedi hiç merak edip sormadın naptınız diye, 4gündür aramadın dedim. Telefonu kapatınca tam anladı nihayet, birazda o düşünsün diye rahatlamıştım ki geri aradı. Ben sizi aradım, bak telefonuna dün yada önceki gün akşam aradım. Sen aramadım zannediyorsun ama aradım dedi:))) Halbuki gelen giden bir arama yoktu:) Neyse sonuçta 3 yılda yatmayan para ertesi gün yattı hesabımıza!:) Ama ben annesiyle böyle konuştuktan 1saat sonra görümcem eşimi aradı. "Rüyamda sizi gördüm, boşanıyormuşsunuz. Bir sıkıntı mı var" diyor! Gerçekten böyle bir rüya görse bile ne hikmetse taaa akşam aklına gelip söylüyor. Böyle insanlar ne dersin...

Bu arada yorumunu alıntılayıp cevap vermediğim arkadaşlara da yorumları için teşekkürler.

Son düzenleme:
görümcenizin doğum zamanı tatile cıkın :ssz::ssz::ssz::ssz:

onu ben de düşündüm de o zaman öyle bir aralık ki, 1aylık fln bir tatile çıkmam gerekir:)) Hatta haaa olsun, siz gidin biz evde dururuz bile diyebilirler. Daha önce bende kalırken gündüz ben bi yerlere gitmek istediğimde, sen git git biz evde dururuz dediler hep yine de kızlarına gitmediler:)

babanın parasını alabildiğine çok sevindim
o kalsaydı üzülecektim
görümcenin doğumunda geldiğinde şöyle söyle
"anne oğlunun evi sen gel kal tabi ama sakın bana ordan burdan misafir getirme. keyfim halim yok"
peşinen söyle baktın ısrar ediyor sende ısrarla istemediğini söyle
hem ablama geliyorlar orda ağırlayıverirsin kızından çekincek halin yok ya de
o ısrar ettikçe sen de et :1:

Kusura bakma gülümde sülük diye bir canlı varya .....neyse anladin sen Allah seni korusun bu insanlardan...ama kaynana yerini yapmis gelecek planlari tamamiyle sizsiniz kqcarin yok gecmis olsun

Back