- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
- Konu Sahibi miaselinam
Daha önce de bırakmıştım. Hemde 1 seferde!!! Ama hamileydim o zaman. hamile olduğumu duyduğum ilk gün mutluluktan pakette kalan son sigaramı içmiş ve bir daha tekrarlamamıştım. Doğum yaptım emzirme sürem boyunca bir fırt dahi çekmedim içime . Ne zaman emzirmem bitti iş hayatına adım attım arkadasımın kahvenin yanında verdiği sigarayla tekrar başladım. Peki sonra ne oldu? şimdi o sigarayı bıraktı ve ben hala devam ediyorum.
Bugün bu saat ilk bırakmam !! Son sigaramı tam 1 saat önce içtim. Genelde 1,5 saatte bir içerim. Bazen iki gün bazen 1 günde biterdi paketim. Bırakamıyordum !!! Konsantrasyon eksikliği yapıyor , sinirlilik yapıyor. Hani bi kaç saat içmeyeyim erteleyeyim diyorum en ufak birseye bağırıyorum bu sefer. Bakışlarım değişiyor. Kan şekerim düşüyor uyumak istiyorum. Ne kadar lanet bir şey aslında.
En kötüsüde ayda minimum 150 liram gidiyor. Oysa ev almayı düşünmüyormuydum ben?
O 150 lirayla neler yapabilirim her ay?
Ayrıca her içtikten sonra sıkıldım cocuğumun yanına gitmeden önce lavobaya gidip diş ve el yüz yıkama olayından. Otobüse biniyorum durakta içip kendimden tiksiniyorum. Eşimin yanına gidemiyorum içtikten sonra muhakkak temizlenmem gerekiyor kokudan. Soğuklarda balkonda içmekte bir işkence.
Dün birden karar aldım.
Bırakacağım sigarayı dedim. Paketimde son 3 -4 sigara kalmıstı.
Eşime telefon actım. Gelirken sakız getirirmisin diye. Tamam dedi. Tahmin etmiş olacakki bir sürüde eti form bisküvi almıs diyetteyim diye.
Sen bırak ben sana neler alırım hayatım bak bunlarda süprizlerim dedi.
Sevindim. Onu mutlu görmek hosuma gitti.
Bırakacağım. Sabahtan beri ağzımda sakız yoruldum. arada cıkartıp tekrar koyuyorum .
Bakalım sinir harplerini nasıl geçiştireceğim.
Bugün bu saat ilk bırakmam !! Son sigaramı tam 1 saat önce içtim. Genelde 1,5 saatte bir içerim. Bazen iki gün bazen 1 günde biterdi paketim. Bırakamıyordum !!! Konsantrasyon eksikliği yapıyor , sinirlilik yapıyor. Hani bi kaç saat içmeyeyim erteleyeyim diyorum en ufak birseye bağırıyorum bu sefer. Bakışlarım değişiyor. Kan şekerim düşüyor uyumak istiyorum. Ne kadar lanet bir şey aslında.
En kötüsüde ayda minimum 150 liram gidiyor. Oysa ev almayı düşünmüyormuydum ben?
O 150 lirayla neler yapabilirim her ay?
Ayrıca her içtikten sonra sıkıldım cocuğumun yanına gitmeden önce lavobaya gidip diş ve el yüz yıkama olayından. Otobüse biniyorum durakta içip kendimden tiksiniyorum. Eşimin yanına gidemiyorum içtikten sonra muhakkak temizlenmem gerekiyor kokudan. Soğuklarda balkonda içmekte bir işkence.
Dün birden karar aldım.
Bırakacağım sigarayı dedim. Paketimde son 3 -4 sigara kalmıstı.
Eşime telefon actım. Gelirken sakız getirirmisin diye. Tamam dedi. Tahmin etmiş olacakki bir sürüde eti form bisküvi almıs diyetteyim diye.
Sen bırak ben sana neler alırım hayatım bak bunlarda süprizlerim dedi.
Sevindim. Onu mutlu görmek hosuma gitti.
Bırakacağım. Sabahtan beri ağzımda sakız yoruldum. arada cıkartıp tekrar koyuyorum .
Bakalım sinir harplerini nasıl geçiştireceğim.