Bence bu konu yanlis anlasiliyor. Insan pozitif dusunup, pozitif bi ruh haline burunurse, bu onun hal ve hareketlerinden, konusmalarina, durusuna, hayat gorusune, insan iliskilerine, herseyine yansir. Etrafta o kadar cok negatif dusunceler, ve karamsar insanlar varki, insanlarin pozitif kisilere ihtiyaci var. Sen pozitif olunca, sempatik olursun, kendine guvenin gelir, bu guveni disa yansitirsin, ve bu guzellikler birbirini kovalar.
Ornegin bir is gorusmesine gidiyorsunuz ve asiri derecede gerginsiniz. Bu sektorde hic tecrubeniz olmadigi icin korkudan titriyor ve her an isi daha tecrubeli birine kaptirmanin endisesini yasiyorsunuz. icinizden "beni kesinlikle almazlar, niye alsinlar ki? benden iyi onca elaman varken?" diye dusunuyorsunuz.. Siz bu ruh halini ve kendine guvensizligi isverene de kesinlikle hissettirirsiniz. Ve sonunda ne olur? O adam sizi ise almaz. Ama bir de soyle dusunelim. Bir kere is gorusmesine cagrildiginiz icin mutlusunuz, bunu size verilmis bir sans gibi goruyorsunuz, evet tecrubeniz yok ama siz bu isi yapmak icin yaratilmissiniz ve bu is ilk isiniz olucak. ilk ve soonnnn. Kendine guveniniz ve neseniz yerinde. Bu, odaya girdiginiz an pozitif bi enerji gonderir zaten karsidaki insana. daha cok gulumsersiniz, daha sicak bi hava olur icerde, ve isi alabilirsiniz. Ne oldu? iyi dusundunuz, ve iyi oldu.. diger ornekte de tam tersiydi...
Ama mesela, takintili hislerde, hic oyle hissetmemenize ragmen kendinizi inandirmaya calissaniz, ornegin birine asikken, onun sizi sevmedigine emin olmaniza ragmen sadece kuantum boyle diyor diye 7-24 o da beni seviyor diyerek evrene yalan soyleseniz, bu anca sizin psikolojinizi bozar. Cunku boyle birsey yok. Bu bir gercek degil. Ozunde bunu siz de biliyorsunuz, ama kendi kendinizi kandirmak istiyorsunuz. Yani dil de soylediginiz seyi, kalpte hissetmiyor, sadece oyle olmasi gerektigini dusundugunuz icin, oyle davraniyorsunuz. Ne oldu peki? icten ice negatif duygular hissederken (huzun, keder, ask acisi, efkar, ozlem), dilde yalan bir sekilde pozitifsiniz. Takinti.. baska birsey degil..
Pozitif olacaksaniz, iyi olacaksa, ilk kendinize guveneceksiniz. Gulumseyeceksiniz. Kendinize ve diger insanlara pozitif enerji vereceksiniz. Sonra ne istiyorsaniz, onun icin biraz gayret edeceksiniz. (ask olayindan bahsetmiyorum burda acikcasi..). ve gercekten kendinize guvendiginizde, neseli ve pozitif bir insan oldugunuzda, bu enerjiyi evren size geri dondurecektir. buna da inaniyorum