İnaninca olur mu ?

Secret yalan değil sadece kullanmasını bilmiyor insanlar.Bir şeyin olmasını istiyorsanız olumlu düşünmek tamam işe yarar.Fakat bilinçaltınızda bir yerlerde o konuyla ilgili olumsuz bir düşünceniz varsa istediğiniz şey gerçekleşmez."Olacak mı acaba?" diye düşünmek bile istediğiniz şeyin gerçekleşmesi için bir engel.Pozitif enerji yayarsanız karşılığında pozitif olaylar yaşarsınız bu bir gerçek.Fakat evren kuralları armut piş ağzıma düş şeklinde işlemiyor bunu da belirtmek isterim.Yani siz bir şeyin gerçekleşmesini çok istediğinizde ve olacağına inandığınızda size bunu gerçekleştirmek için fırsatlar sunar evren.Tıp kazanma örneği verilmiş mesela siz bu kuantum olayını tıp kazanmak için uygularsanız tabi ki hiç çalışmadan kazanmanızı sağlamaz.Fakat kazanmanıza yardımcı olacak fırsatlar sunar size mesela size gerekli dersleri öğrenmenize yardımcı olacak çok iyi bir öğretmenle tanışırsınız ya da birileri size çok iyi ders kitapları hediye eder vs bunun gibi.İnsanlar bu secret ve kuantum olayını yanlış anlıyorlar genelde.İstekleri gerçekleşmeyince de kuantum suçlu oluyor :)

Sanırım aradığım cevabi sonunda buldum:KK66: deneyimleriniz var mı bu konuda peki?

Yorumlardan anladığım kadarıyla sanırım benim kuantumla ilgili herseyi evrenin verdiğine inanmak icin sizlere danıştığım gibi bir izlenim oluşmuş :)
Aslında anlatmak istediğim bu degildi.
Tabi ki de rabbime sonsuz inancım ve güvenim var. Benim merak ettigim sey şuydu kızlar;
Büyüklerimiz der ya hani "korktuğun basına gelir" diye. Yıllarca bu sözle ilgili cok tecrübe yasadım. Neden korksam basıma geldi illa ki.
Sonra nedenlerini araştırdım. Kuantum burada devreye girdi.
Diyorlar ki; bilinçaltı korkuyu alır büyütür negetiflestirip hayatınıza siz farkında olmadan sokar. Bundan kurtulmak icin olumlama yapın.
İste benim sorum buydu. Bunu yapan var mı bu olumlama gercekten bilinçaltında ki korkuları yok ediyor mu.

Sanırım aradığım cevabi sonunda buldum:KK66: deneyimleriniz var mı bu konuda peki?
evet tecrübem var bu konuda
Yorumlardan anladığım kadarıyla sanırım benim kuantumla ilgili herseyi evrenin verdiğine inanmak icin sizlere danıştığım gibi bir izlenim oluşmuş :)
Tabi ki de rabbime sonsuz inancım ve güvenim var. Benim merak ettigim sey şuydu kızlar;
Büyüklerimiz der ya hani "korktuğun basına gelir" diye. Yıllarca bu sözle ilgili cok tecrübe yasadım. Neden korksam basıma geldi illa ki.
Diyorlar ki; bilinçaltı korkuyu alır büyütür negetiflestirip hayatınıza siz farkında olmadan sokar. Bundan kurtulmak icin olumlama yapın.
İste benim sorum buydu. Bunu yapan var mı bu olumlama gercekten bilinçaltında ki korkuları yok ediyor mu.

bilinçaltı çok başka bir mevzu aslında olumlama bilinçaltındaki korkuları yıkmak için yeterli değildir her zaman.bunun için bilinçaltına özel çalışmalar gerekiyor telkin faydalı olabiliyor bunu kendi kendinize de yapabilirsiniz bir nevi olumlama gibi zaten.bir de hipnoz yöntemi var direkt bilinçaltına etki ediyor fakat kendinizi hep hipnoz yapıyorum ben diyene teslim edemezsiniz tabi ki güvenilir birini bulmak şart.

evet tecrübem var bu konuda

bilinçaltı çok başka bir mevzu aslında olumlama bilinçaltındaki korkuları yıkmak için yeterli değildir her zaman.bunun için bilinçaltına özel çalışmalar gerekiyor telkin faydalı olabiliyor bunu kendi kendinize de yapabilirsiniz bir nevi olumlama gibi zaten.bir de hipnoz yöntemi var direkt bilinçaltına etki ediyor fakat kendinizi hep hipnoz yapıyorum ben diyene teslim edemezsiniz tabi ki güvenilir birini bulmak şart.

O zaman araştırayım bunu. Cok tesekkur ederim yorumunuz ve bilgileriniz icin

İnanınca olur derler hatta bunun üstüne birkaç kitap okudum. Yazılanlar son derece mantıklı ama uygulama aşamasında başarılı olamadım. Beynim tam kabul etmedi sanırım kendimi inandıramadım.
Güzel bir örnek vardı kitaplardan birinde. Bir kadın çocuğunun artık 8 de uyumasını istiyor. İlk gün çocuk diretecek ağlayacak, zırlayacak uyuma süresi artacak. İkinci gün biraz daha yola gelecek…ilerleyen günler daha kolay olacak ve bakmışsın çocuk 8 uyumaya başlamış. Çocuk örneği bekarken mantıklı gelmişti ama çocuğum olduktan sonra tam bir safsata geliyor:KK14:

Kişisel gelişim kitaplarına bayılırım özellikle kuantum dedinmi akan sular durur.

Karma felsefesi olsun, empatisi olsun, şinerzisi olsun hepsinin kendince bir ağırlığı var ama kuantumun büyüsü farklı. Şimdi karma olayında bir şey yapıyorsun, sonra ona benzer bir şey sana geri geliyor galiba. Bunun gibi bir şeydi şimdi tam şey yapamadım...

Empati dersen en sevdiğim bu zaten... Ben çok empatiğimdir mesela. Bir şey söylemeden önce hemen empatiyle sonuca giderim. Karşımdaki insan çok önemlidir yani. Tabi...

Şinerzi yaparken de el ele tutuşuyorsun, sonra 10 dan geriye doğru sayıyorsun. Onda da bir şeyler oluyor ama tam anlayamadım ben bunu ya...

Bunların hepsi iyi güzelde bir tarafı hep eksik. Kuantum öyle mi? İsme bak! Üzerine nur yağmışcasına diğerlerinden nasıl da farklı duruyor. İlerde çocuğum olsun adını kuantum koyucam...

Bu mesajın aynısını önceden başka bir konuya da yazmıştın diye hatırlıyorum :KK51:

Kuantum hımm..

Şimdi bunun, kuramı var fiziği var kimyası var mekaniği var felsefesi var.
Var oğlu var yani.

e=mc^2

Bir de bu olasılıklar fiziği için schrödinger amcanın kedi deneyi vardır ki tadından yenmez..

"schrödinger's cat has been found dead at her home in london.
the back to black finger was found at the property by emergency services at 3.54pm, and it's believed schrödinger's cat's death was due to a suspected drug overdose.
schrödinger's cat was apparently 'beyond help' when paramedics arrived, according to sky sources.
sources have also claimed schrödinger's cat's death was due to a drug overdose."

Bazı insanlardan işitiyorum 'Ay ben kuantuma çok inanıyorum yaaa' gibi..

bunu söyleyen kişiyi bizzat tebrik etmek istiyorum zira bu konudaki pek kıt bilgimle anladığım kadarıyla kuantum bile yapısı gereği kendisine çok inanamıyor.

AAh ah ne çok çektim ben o schrödingerin kedisinden :KK14: Akademik eğitimimde kuantum eğitimi aldım. Benim gibi kuantum eğitimi almamış bir insanın kuantum düşünce vb. düşüncelerine itibar etmem... Bilimsel bir dayanağı yok...

Pozitif düşünmek, olumlu elektrik taşımak,olmasını istediğin şey için bir yandan da çalışmak güzel şeyler

Ancak ben insanın her şeyi, pozitif düşünmekle,bilinç altı teknikleriyle yapabileceğine inanmıyorum.

Bu şekilde düşünmem namaza başlamamla birlikte başladı. Olmasını istediğin şeyler için dua etmek, Allah'tan hayırlısını istemek, inandığın ve güvendiğin Allah'tan yardım istemek kadar insanın içini rahatlatan bir şey yok.

Onlarca kişisel gelişim ve kuantum ile ilgili kitap okudum, psikolojiye yakın bir ilgim var, yıllardır okur ve araştırırım ancak bütün bunlar hep bir yerde takılıyor, takıldıkları yerin inanç olduğunu ancak yaşayarak öğrendim.

Kaza ve kadere imanın anlamını çözünce tüm bildiklerimle bir yol ayrımına girdim, gerçekten bazı şeyler bizim elimizde değil, kabullenmek lazım.

Soruna pek cevap olmadı ama deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Pozitif düşünmek, olumlu elektrik taşımak,olmasını istediğin şey için bir yandan da çalışmak güzel şeyler

Ancak ben insanın her şeyi, pozitif düşünmekle,bilinç altı teknikleriyle yapabileceğine inanmıyorum.

Bu şekilde düşünmem namaza başlamamla birlikte başladı. Olmasını istediğin şeyler için dua etmek, Allah'tan hayırlısını istemek, inandığın ve güvendiğin Allah'tan yardım istemek kadar insanın içini rahatlatan bir şey yok.

Onlarca kişisel gelişim ve kuantum ile ilgili kitap okudum, psikolojiye yakın bir ilgim var, yıllardır okur ve araştırırım ancak bütün bunlar hep bir yerde takılıyor, takıldıkları yerin inanç olduğunu ancak yaşayarak öğrendim.

Kaza ve kadere imanın anlamını çözünce tüm bildiklerimle bir yol ayrımına girdim, gerçekten bazı şeyler bizim elimizde değil, kabullenmek lazım.

Soruna pek cevap olmadı ama deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Bende aynı sekilde namaz ve Kuran'a başladığımda bu sekilde hissettim. Allahıma dua edisimde hep olumlu oldum zaten:) ama benim merakım korkulan seyin basa gelme durumu. Cok gördüm etrafımda. Namazında dininde insanlar teyzeler ama korktuğum basıma geldi lafını cok kullanıyorlar. Beni de bu etkiledi. O yüzden olumlama ısını araştırmak istedim

Kızlar kısa bir aradan sonra merhaba. Yaptıgım hatalarda yuzlestikten ve hepinizin desteginden sonra kendime yöneldim. Açıkcası hem namaz hem de kişisel gelişim kitapları en cok yardımcım oldu.
Aklımı kurcalayan bir konuda sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Kuantum diye bir olay var. Diyorlar ki olumlama yapın, ornegin her gun gun icinde "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin kendinizi buna inandirin bir gun bir bakmışsiniz hersey oyle olmuş.
Şimdi evet bu mantıklı ve uygulamak istiyorum ama kafamı karıştıran sey su, bazı insanlar vardır mesela körü körüne birşeylere inanır, takıntı yapar. Hani görüyoruz haberlerde kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor.
E bu ınsanda kendini inandirmis sonucta. Ama her zaman olumsuz yanıt alıyor hatta itici oluyor.
Yani sorum su kızlar bu olumlama cidden ise yarıyor mu neye inanırsak o oluyor mu oluyorsa bu orneklerde neden olmuyor ?
Var mı deneyeniniz?

canım diğer yorumları okumadım ama bence boşver öyle şeyleri kendime yöneldim demişin ne güzel işte bundan sonrada rabbine yönel en güzeli budur bence...ben sıkıntılarıma karşı herşeye karşı rabbime yöneldim ondan başka kimseye ve hiç birşeye de ihityacım yok çok şükür....yüce mevlama inanırsak herşey olur güzel kardeşim:KK34::KK16:

Merhaba, inanınca gerçekten istediğiniz şey olur. Fakat bu inandığınız şeye bağlıdır. Mesela ben bundan 3-4 yıl önce hep kabuslar görürdüm, Nas ve Felak surelerini okurdum yatmadan önce ama yine de görürdüm, buna bir anlam veremiyordum fakat sonradan anladım ki ben aslında Nas ve Felak surelerine o kadar da inanmamışım, inanmış gibi görünmüşüm, benim inandığım "kabuslar gitmez" düşüncesiydi. Daha sonra kesinkes Allah'a sığındım ve inanın Nas ve Felak surelerini okuduğumda hiçbir şekilde kötü rüyalar görmedim, gördüğüm zaman da yine Allah'a sığındım hiç korkmadım ve devamı da gelmedi. İşte gerçekten inandığımız şey önemlidir. Bundan 1.5 yıl önce evlenmeyi çok istiyordum fakat önümde ablalarım olduğu için olmaz diyordum. Derken bu düşünceyi kafamdan attım "eğer tüm samimiyetimle tövbe edip Allah'tan istersem olur" dedim. Ve oldu. Allah-u Teala karşıma dünyanın en iyi insanını çıkardı. Ben bunun için çaba sarfetmiştim ama. Samimi bir tövbe helal bir ilişki ve ibadetlere tam gaz devam.. Elhamdulillah.. Yani inandığınız şey tek olmalıdır. Mesela Allah'a inanıp da konser alanlarında Tarkaaaann, Muraaaat ve benzeri diye bağıranlar aslında inandıkları şeyin Cahiliyye devriyle aynı olduğunun farkında değillerdir, doğal olarak aslında istedikleri çoğu zaman olmaz. Cahiiyyede Putlara tapılırdı fakat merkezde Tanrı vardı, putlar Tanrıya götüren aracıydı. İslam bu görüşü sildi.
Velhasılı Kuantum, şu veya bu değil. Tek şeye inanın, sizin istediğinizi size verecek olan sadece Allah'tır. Selam ve dua ile...

canım acıyıp kınarsanda başına gelir illakı birşeyden korkmana gerek yok...insan ne çekerse elinden ve dilinden çekermiş kendimize,konuşmamıza insanlara davranışımıza dikkat edersek birşey olmaz Allahın izniyle...ne ekersek onu biçiyoruz yani kuantum filan hikaye bana göre:KK14:pozitif düşün dua et rabbim görüyor içimizi biliyor zaten:KK16:

korktuğun için mi başına geliyor yoksa başına geleceğinin sezgisine mi sahipsin. ben de hep bunu düşünürüm. korktuğum şeylerin başıma geldiği oldu özellikle son dönemlerde ama o korkuların kaynağını zaten korkunun bende gelişmesinin öncesinde mevcuttu. yani bir kısım sezgilerimin gerçekleştiğini kendi hayatımda deneyimledim.

sınıfta öğretmen sözlü yapar, bir çocuk başını önüne eğer ve kaldırmaması için öğretmenin dua eder ama tam da o kişiyle başlanır sözlüye hepimiz benzer deneyimler yaşamışızdır korktuğu başına mı gelmiştir yoksa zaten çalışmadığı ve öğretmenin de bunu bildiği için ilk olarak kendisinin kaldırılacağını bildiği için midir korkusu? paradoks gibi görünüyor ama korkuların oluşumunu irdelersek belki bir sonuca ulaşabiliriz.

pozitif düşünme, kuantum, secret ve benzeri... bu düşünce yapısındaki kişilerin çevremde gözlemlediğim kadarıyla normalden daha fazla depresif olduklarının farkına varıyorum tabi ki benimki kısıtlı bir alandaki gözleme dayanıyor yalnızca. bence sürekli pozitif düşünmek ya da birşey olmuş gibi davranıp onun geleceğine duyulan inanç da kişinin üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor çünkü insan herşeyin gücünü kendinde zannetse de hayatın kontrolü çoğu zaman elimizde değil maalesef. herşeyin ölçüsü insan da değil, bazen herşeyi kusursuz yaptığımızı sandığımızda da dış koşullar mevcut durumu yerle bir edebilir bu kez de kendimizi suçlamaya başlarız "mutlaka bir yerde yanlış birşey yaptım ya da yeterince pozitif düşünemedim" diye. hayat türlü acılarla dolu, yaşamam sandığımız ne varsa günün birinde bize de isabet ediyor, ruhumuzun karanlık dehlizlerinde de bu nedenle yolculuğa çıkıyor kimi zaman yaşam sevincimizi yitiriyoruz oysa mutluluk kadar acının da doğal olduğunu kavrasak ve herşeyin karşıtıyla mümkün olduğunu anlasak belki acılar da daha az hasarla atlatılır ve mutluluklar anları da yakınlaşır.

bunun dışında içten bir duanın da takıntı haline gelmediği müddetçe yararlı olduğu kanısındayım. istediklerim asla o anda gerçekleşmedi, hatta çoğu zaman ne istediğimi bile unuttum ama şimdi geçmişe baktığımda zamanında dua ettiğim ne varsa onu yaşamış olduğumu anlıyorum ve maalesef dua ettiğim şeylerin çoğunun aslında beni hiç de mutlu etmediğini. birşeyi istiyoruz ama o şeye sahip olduğumuzda bizde hangi duyguları uyandıracağını çok da kestiremiyoruz, bazen en büyük yıkımı uğruna günlerimizi gecelerimizi dua ederek geçirdiklerimiz nedeniyle yaşıyoruz o nedenle "hayırlısını" istemek sanırım tam da bu noktada hayati bir önem taşıyor. akışa kapılmak, acılarla yıkılmamak mutlulukların da sonsuz olmadığını kavramak, bu bilinçle varolmaya çalışmak belki de yaşamın formülüdür.

Secret diye özel bir sır olmadığı kesin.
Okumadan önce çok merak etmiştim,nedir bu sır diye:)
Ben ve benim yaşımdaki arkadaşlarım,Secret'ı okuduktan sonra aynı sonuca vardık :
Secret yeni ve özel bir bilgi içermiyordu.Sadece o zamana kadar okuduğumuz pozitif enerji ve kişisel gelişim kitaplarının bir özeti-derlemesi gibiydi.Etkileyici olması için gerçek örnekler ve kişilerle desteklenmişti.
Hayalkırıklığı oldu diyebilirim ancak bu tür kitapların kısa süre için bile olsa insanı motive eden,gaza getiren bir yanı olduğu kesin.

Pozitif enerjiye inanırım.Ama şöyle inanırım,iyi düşünürseniz iyi olur.
İstediğiniz olmuyorsa,hayrınıza olmadığı içindir.Bu yüzden dua ederken "hayırlısıysa" diye eklerim.

Kuantumun işleyişi bence de farklı.Çalışmayıp tıbbı kazanmak diye bir mucize vaadetmiyor elbette :)
Mesela spesifik olarak finans müdürü olmak isterseniz olamayabilirsiniz ama "başarıya" odaklanıp çalışırsanız belki çok daha iyi pozisyona yükselirsiniz.

Nuray Sayarı için birşey diyemeyeceğim.Benim favorim R.Şanal :)

Son düzenleme:
Kızlar kısa bir aradan sonra merhaba. Yaptıgım hatalarda yuzlestikten ve hepinizin desteginden sonra kendime yöneldim. Açıkcası hem namaz hem de kişisel gelişim kitapları en cok yardımcım oldu.
Kuantum diye bir olay var. Diyorlar ki olumlama yapın, ornegin her gun gun icinde "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin kendinizi buna inandirin bir gun bir bakmışsiniz hersey oyle olmuş.
Şimdi evet bu mantıklı ve uygulamak istiyorum ama kafamı karıştıran sey su, bazı insanlar vardır mesela körü körüne birşeylere inanır, takıntı yapar. Hani görüyoruz haberlerde kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor.
E bu ınsanda kendini inandirmis sonucta. Ama her zaman olumsuz yanıt alıyor hatta itici oluyor.
Yani sorum su kızlar bu olumlama cidden ise yarıyor mu neye inanırsak o oluyor mu oluyorsa bu orneklerde neden olmuyor ?
Var mı deneyeniniz?

hayatta her istediğine sahip olmuş ve her istediği olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim şu örnek; kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor. Bu psikopatlık bence düpe düz bu örneği sınır dışı ederek şunu söyleyebilirim bir insan bir şeyler yapmak istiyorsa önce buna inanmalı sonra gayret göstermeli eyleme geçmeli ve daima hayırlısını istemelidir bunu yaparkende zaten bunları yaparsan allahım hakkında hayırsız olan şeyi hayırlıya çevirip sana nasip eder bunu verdiğin örneklerdeki gibi psikopatlık herşeye ben sahip olmalıyım her istediğim olmalı düşüncesiyle değilde benim dediğimi gibi yaparsan emin ol istediğin olur şu örneke gelirsek "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin evren mevren insanların uydurduğu safsata siz evrene inandırmayında kendinize inandırın bunu kendini sevin kendi sevmeyen kimseyi sevemez zaten bu olayda kendini üstün görme beğenmişlik hissinde olmasında kendinize inanın sadece bu önemli bence

bir şeyi kırk kez dersen olur demek değil kuantum. kuantumu bilmeyenler yanlış yorumluyorlar. kuantum tevekkülü ve olumlu düşünceleri barındırır. oturduğun yerden hiçbi halt yapmadan sınavı geçicem diyip durursan kuantum yapmış olmazsın. secrette yalanlanıcak birşey yok. adamlar yalan olan birşeyi yazmadılar ki yalanlasınlar sonradan kitabı. yalnızca söylenti bu. ben kuantumla hayatımı yönlendiririm. her zaman da işe yarar.

Var mı deneyeniniz?

hiç bi işe yaramıyo bi yıl boyunca eğitimle ilgili bi konuda denedim bunu çokta çalıştım ama olmadı iyi ki de olmamıl şimdi okuduğum bölümümü çok seviyorum ve iyi ki de olmamış diyorum :) olumlu düşünmek senin psikolojin için iyi bişey ama öyle düşününde illa kötüsü olmucak diyede bişey yok ama unutma her şerde bir hayır vardır benim hayat felsefem bu başına kötüsü gelse dahi umutsuzluğa kapılma sonra bunda da bi hayır olduğunu mutlaka görüceksin

canım sana faceden de ulaşamıyorum Meraktaydım açıkçası
Kuantum falan ben bunlara inanmıyorum.Ne varsa bize Allah ve Kitabı yeter diyorum.
Bence kendini iyi hissetmek istediğinde rastgele Tükçe açıklamalı bir Kuran al aç ve oradaki ayetlerin sana ne demek istediğini anlamaya çalış
Bu aralar aşırı sıkıntıda idim.Açtım ve karşıma çıkan ayet.

BAKARA-155

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

SENİN İÇİN AÇTIĞIM SAYFA İSE
BAKARA-122

222-...Şüphesiz Allah, tevbe edenleri sever, temizlenenleri de sever."

Başka dayanağa ihtiyaç varmı.

İnanınca olur.
İstersen kılını kıpırdatma, olur. Ama eylem gerektirenler hariç tabii.
Yani aşktır, evliliktir, bunun gibi şeyler için diyorum olur diye.
Bir de şu var ki zaten senin içine bir inanç yerleşmişse, o boşuna değildir.
Hayalini kurabiliyorsan durmadan, gerçeğini de yaşarsın.
Mesela benim istediğim bazı şeyler var; en çok da aşk istiyorum ama bir türlü kafamda canlandırmak nasip olmuyor.
Hayal kuramıyorum. Ve hiçbir şey de olmuyor zaten.
Yani 'istemek' sana verilmişse, istediğini alacaksın demektir.

Son düzenleme:
X